- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
öhhöm #155263 üzenetére
6 évig használtam filmre és zenére, nekem eltérő a véleményem és tapasztalatom a cikkben leírtaktól, de mint írtam korábban, a maga kategóriájában elég jól teljesít. Nekem a bajom vele az volt főleg, hogy az igazán mély hangokat nem hallottam ki vele. Én a subwooferrel rögtön "célba" érkeztem, mikor leváltottam egy SVS SB400-re. Ég és föld a kettő, utóbbi zenére is kíváló, nem tudok mai napig belekötni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
öhhöm #155263 üzenetére
Refi sub gyakorlatilag garantáltan nem lesz jó zenére, ezt fogadd el. Azért nem, mert nem tud finom átmeneteket, mert vagy csönd van, vagy üvölt. állandóan állítgatnád, hogy kevés vagy sok.
Tesztelők gyakorlatilag irtó ritka kivétellel azt irják le, amit hallani akar a forgalmazó.Ettől még egy jó sub a R12.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
öhhöm #146853 üzenetére
Szedd ki a panelt, hátha megtalálod mi zörög. Stream van olyan korrekt, hogy gari kapcsán ezért nem problémázna, meg nikik is jobb ha nem kell szállíttatni.Beszélhetsz is velük előtte, nem kerül semmibe. Nekem mindkét ládámmal akadt némi probléma, de segítőkészek voltak és mindig sikerült megoldást találni.
(#146857) Quetz: Gyári talp szemétre való, előlap viszont nekem nemigazán zörgött egyiken sem (pedig rajta van
).
-
Quetz
őstag
válasz
öhhöm #146634 üzenetére
Kezdjük ott, hogy a sub kábel egy többszörösen árnyékolt RCA kábel. Ennek oka, hogy alacsony feszültségű jel megy át rajta, és ha ez a jel összeszed némi torzítást vagy zavart az út során, akkor azt a mélynyomó erősítő fokozata a sokszorosára fogja nagyítani.
Ezzel szemben a hangfalakhoz vezető kábelek már nincsenek árnyékolva, mert azokon erősített jel folyik keresztül, amihez ha adódik is némi torzítás, azt nem fogod meghallani.A T12 sztereó bemente erősítetlen jelet fogad az én olvasatomban, tehát árnyékolt RCA kábelre lesz syükséged. a 10m-es Real Cable SUB-1 MONITEUR szerintem elfogadható áron, normális minőséget kínál(én ezt használom itthon).
-
Tamoo
nagyúr
válasz
öhhöm #146494 üzenetére
Mozgatni kell a membránt, hogy normálisan bejárasd, de én nem küldenék rá szinuszt, könnyen túlmelegítheted vele. Inkább valami elektromos zene, basszust minden lehetséges eszközzel kiemelve, fokozatosan terhelve.
(#146495) arcitec: T12-nél van bőven különbség a két állapot közt. Kettő bejáratását is végig kellett "szenvednem".
-
arcitec
addikt
válasz
öhhöm #146494 üzenetére
Nem kell ezt ennyire komolyan venni, mert már már káros lehet az egészségre. Kardinális változásra nem kell számítani bejáródás után, főleg, hogy folyamatosan szokja a füled. Kifinomult fülek vesznek észre változást(vagy nem). Ha sokat hallgatod - főleg mondjuk mozin, mert zenén akár nem is kellene , ha jók a frontok - mozin észrevehetsz finomságokat , de jó fül kell hozzá. Nincs rossz fülem, sőt szvsz viszonylag jó a zenei hallásom, de az SVS 2000 bejáródása után nekem nem tűnt fel sok minden , lehet volt csak hát folyamatosan szokta a fül. Kardinális változás az akusztika rendbetétele után lett, de az hatalmas és fenomenális lett egyszerre. Azt amit úgy halottam, mint ahogy a 0 és az 1 megkülönböztethető.
U.I : Ahogy Tamoo írja: türelem jobb basszust terem .. -
k.zozo.
tag
válasz
öhhöm #146306 üzenetére
Szia,
Fog az még változni bőven. Én a netről töltöttem 20-40 Hrz-ig hangokat (talán youtube-ról) és azokkal járattam. 20,25 Hrz-el óvatosan mert eléggé hamar melegedett hátul a T12 erősítője. Nálam ez jelentősen meggyorsította a bejáratást. Egyébként amióta megvan, sokkal jobb lett az egész rendszeremnek a hangja, az előző olcsó kategóriájú reflexeshez képest. Sajnos beleestem abba a hibába, hogy sokáig a mélyládán spóroltam. Kár volt. -
tomyka74
senior tag
válasz
öhhöm #146295 üzenetére
igen ahogy Tonyka2 írta ez a sub így működik nem a hallásoddal van gond!
nekem is ilyen subom van és ettől függetlenül én is 150-re állítottam a crossovert a hátulján.
egyébként én imádom a hangját, kurvára feszes pontos kemény mélyet ad, alacsony hangerőn is érzem a kanapén,hogy ő "dolgozik", nem dübörög "egyfolytában" mint egy nyitott reflexes hanem pont akkor és annyit basz oda amennyit kell de akkor hihetetlen pontosan,feszesen teszi. (nyilván a reflexes tulajok táborában ez a vélemény megosztó lesz )
mondom én imádom a hangját!! -
Tonyka 2
tag
-
Tonyka 2
tag
válasz
öhhöm #146293 üzenetére
Azt érdemes tudnod, h a T12 egy viszonylag szűk sáv megmutatására képes. Mondjuk 25-75Hz-ig, de jó indulattal legyen 80-an. Ennyit tud, a többi freki akkora eséssel van, h azt már nem hallod. Szóval a füled jó, a T12 ludas, csak nem úgy ahogy gondolod. Ha valaki ki szeretné az LFE 120Hz felső határát használni, akkor a T12 nem az ő ládája lesz.
https://www.av-online.hu/hangfal/dynavoice-thunder-t-12-aktiv-melylada-teszt_922/2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Apple iPhone 12 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest