- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi 72
veterán
válasz Ekkosh #137441 üzenetére
Ha másképp nem megy,szerintem is szereld plafonra a GS10-eket egy ilyesmi konzollal.
Kb.1-1,5 méterrel a kanapé mögé,próbálgatni kell,hogy hol jó.
(#137444) jaszy76
Szereld nyugodtan az oldalfalra,Bipól állásba.Nekem is úgy van.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Ekkosh #137441 üzenetére
GSFX-nek monopól és dipól módja van. Monopólban nem szól egyik oldalsó hangszórója sem, dipólban pedig nem szól az első magas. Ilyen elhelyezéssel a dipól ami visszaverődésekkel operálna neked teljesen bukta, monopolban meg nem lennél előrébb mint a GS10-el. Plusz a GS20-as frontokhoz hangban jobban passzol a GS10 mint a zárt GSFX és elvileg nagyobb hangnyomásra is képes ami itt jól jöhet. Szerintem most több érv szól a GS10 mellett.
RXFX nem tudom hogy viselkedne. Hangban egyértelműen elmarad, de nem mondom hogy rossz lenne bipól módban. Hangszórók máshogy vannak döntve mint a GSFX-nél.(A GSFX dipól módja szerintem csak téglalap szobában 7.1-es rendszerben működhet jól ahol 2 oldalt kettő hátul van tankönyv szerinti elhelyezéssel. A gyártó 5.1 esetére nem is ajánl dipól módot.)
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Ekkosh #137439 üzenetére
Jobb lenne ha még mehetne hátrébb. Az ideálistól messze van, így nemigazán lehet megmondani mennyire lesz jó vagy rossz. Viszont ha más nem jöhet szóba részedről, akkor én a mennyezeti surroundkénti használata helyett inkább erre szavazok. De ha már csövezés lesz, akkor rakass a mennyezethez is, hátha később raknál fel Atmos hangszórót is.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Ekkosh #137432 üzenetére
Ki mondta hogy kevésbé esik szét. Én csak a GSFX felfúrása helyett hoztam fel alternatívát.
A GS10-et említetted, hogy kb. 2.5m magasra raknád, de milyen messze lennének a hallgatói pozíciótól? Nekem ez egyébként szimpatikusabb mint a mennyezet.hétalvó: "sr900-ak is kb 905 uzemmodban mennek nalam."
Az milyen?
Többit nehezen megértettem, bár kimaradtak szavak, de az agyam helyettesítette valamivel.[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz Ekkosh #137422 üzenetére
Értem.
Monitor Audio GSFX-ek elég lapos dobozok, szerintem nem lenne túl nagy eretnekség a plafonra szerelni őket kompromisszumként.
Így nem lógnának bele semmibe, nem lenne konzol, kábelek is futhatnának a falban és talán elég diffúz hangteret tudnának létrehozni hátul.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
rottenbull
senior tag
válasz Ekkosh #137424 üzenetére
En a helyedben siman kiprobalnam. Nem kotelezo az, hogy x cm-el a fejed felett legyen a hatso hangfal par.
Tobb helyen jartam mar, ahol ugy volt a kialakitas, ahogy te tervezed, es egy egyszeru foldre rakott allvannyal, picit a fejmagassag fole emelt hangfalakkal oldottak ezt meg. Nem volt botranyos, sot. A tulaja es a csaladja pedig mindig elvezte.
A Dolby pl igy gondolja ezt -
Patice
nagyúr
válasz Ekkosh #137417 üzenetére
Eléggé kompromisszumos a két hátsó miatt.
Én bal oldalon plafonra rögzített konzolról lógatnám be az egyik GS10-et, a másik oldalon meg az oldalfalra tennék konzolt a kályha fölé. Magasságban jó lenne, ha mindkettő ugyan olyan magasan lenne a szimmetria miatt, de sajnos így is mindkettő elég magasan lesz. Remélhetőleg ezt még tudja majd valamennyire kompenzálni egy mozikombájn.
De nézd a jó oldalát. Akár a plafonra is tehetnél mennyezeti hangszórókat a hátsók helyett és máris van (fél) Atmos nálad.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
BBéci
legenda
válasz Ekkosh #126656 üzenetére
Ha építenék moziszobát, falban lennének a hangsugárzók, ez szinte biztos. Nappaliban is kivitelezhető, de adódhatnak nehézségek. Hallottam ilyet is, olyat is.
A legfontosabbat nem közölted, mennyi pénzt szánnál a megvalósításra?
Magamnak Focal Electra IW, vagy "kicsit" több pénzből JBL Synthesis Atlas rendszert állítanék össze.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mettek
addikt
válasz Ekkosh #89178 üzenetére
amit itt a végén említesz, hogy majd hozzászoksz az új hangzáshoz, ezt sem zárnám ki abból, amikor arról beszélnek, hogy majd bejáratódik egy kábel és jobb lesz a "hangja". Lehet, hogy valójában a fülünk szokik hozzá egy kis idő alatt...ugyanis a fül mint minden érzékszervünk alkalmazkodik a körülményekhez. Egy hangszóró tény, hogy "bepuhul" mert ott bejáratódik a membrán de ott egy mechanikai mozgásról beszélünk. Ha hülyeség oltsátok le de bennem van egy ilyen érzés a kábelbejáratódást illetően.
Amúgy meg ki tud visszaemlékezni, hogy 1 hete milyen módon szólt a cucc és ahhoz képest most hogy szól, pláne a már említett alkalmazkodási folyamat függvényében? Képtelenség sztem.PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Oldfighter
senior tag
válasz Ekkosh #89082 üzenetére
Nem egy nagy ördöngösség magyarázatot találni arra, hogy hol és miért erősebb a basszus. A hullámhosszakkal kell számolni, ennyi. A mélyfrekvenciás hangoknak a leghosszabb a hanghullámuk. Kb 5-6 méter abban a tartományban ahol a filmek ezen effektjei vannak. Valahol van is erről egy táblázat. Innentől kezdve meg a szoba méretét összeveted ezekkel a számokkal; a visszaverődésekből fakadó kioltásokkal, erősítésekkel és nagyjából ennyi.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
dunkel
őstag
válasz Ekkosh #89073 üzenetére
Miért vicceltem volna? Távolról gyógyítás sajnos nem megy. Tanácsot tudok adni de te laksz ott, te hallod.
Én 17nm nappali+házimozi szobát rendeztem át kétszer úgy, hogy az első előtt és a második előtt is úgy gondoltam ez a tuti, ezt már nem lehet jól átvariálni. És de, lehetett. -
Patice
nagyúr
válasz Ekkosh #85775 üzenetére
Alap esteben azt mondanám, hogy elég lenne a Supra is, az AQ Carbon már lehet nem hozott volna annyit a hangon, mint amennyivel többe kerül (itthon), de a transzport miatt SZERINTEM érdmesebb a Carbont venni, hogy ne az legyen a szűk keresztmetszet.
Amúgy ha meglesz a transzport, akkor Carbon USB + Carbon Coax.
-
cecil
aktív tag
-
robi-k
őstag
válasz Ekkosh #84439 üzenetére
Esetleg ez is lehet egy alternatíva: AudioQuest Type 6 + Hyperlitz
-
Ekkosh
tag
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Ekkosh #82751 üzenetére
Nálam analóg kábel sokszorosan többet számított hangilag a láncban mint a digitkábel. Szóval jó analógból 5m igencsak drága lenne. Gondolom láncfüggő hogy a koaxok közti különbség mennyire jön ki ha egyáltalán kijön. Nálam amiket próbáltam azok alapján nem volt érdemes olyan borzasztó sokat költeni rá mint pl amit Toobee "javasolt". Én a helyedben próbálnám megoldani 3m-en.
Ha lehet próbálj ki olcsóbbat is drágábbat is és úgy dönts.[ Szerkesztve ]
-
Sefter
veterán
válasz Ekkosh #60116 üzenetére
A kettő közül: "Marantz SR6007/6" , mert ha csak sztereó végfokot teszel a kis marantz elé azzal nem lesz egységes a front oldal (center), másrészt a nagyobb marantz-nak jobb hangja van sztereón is...(nem sokkal, mivel mozivas...)
esetleg ha ennyivel több a zene nem gondolkoztál sztereóban? amennyit szánsz erősítőre meg hangfal cserére jobb sztereót raknál össze...Psn ID: sefter_hun
-
válasz Ekkosh #56809 üzenetére
szia
isten vagy hogy válaszoltál
és olyankor mi a helyzet hogy kínomban már újra raktam a rendszert
a hangkártya legfrissebb driverét raktam fel, amit az asus.com-ról szedtem le
letiltva az alaplai hangeszköz és csak az asus xonar hangkari van a rendszerben
és semmilyen kodek és felesleg nincs fenn aminek köze lehet a hanghoz?
már át dugtam az erősítőn egy másik optikai aljzatba és azt tesztelem jelenleg hogy előjön e a hiba...
tehát a legfrissebb driver van fenn.
ez esetben valami tipp?[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
-
BBéci
legenda
válasz Ekkosh #54078 üzenetére
Jól érted. De felesleges beszélni aktívról, mert a normál hangdobozok, gyári állapotukban nem alkalmasak rá.
Azt nem tudhatom, hogy a Te erősítőd és hangdobozod esetében lenne-e hangminőség javulás a kettős erősítéstől. Véleményem szerint, jobb eredményt lehet elérni egy kétszer annyiba kerülő szimpla kábellel és egyszeres erősítéssel, mint kettőzéssel. Kivételek természetesen lehetnek.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
robi-k
őstag
válasz Ekkosh #54067 üzenetére
Nem keverendő a bi-ware és a bi-amp. Az utóbbinak igen-is van értelme, hisz az AVR egyik végfoka hajtja meg a hangdobozok közép-alacsony, és egy másik végfoka a magas sugárzókat. Ez halható javulást tud eredményezni (főleg, ha alacsony impedanciájú - azaz nehéz - hangdobozokat használsz).
-
-
gyurczy
őstag
válasz Ekkosh #54067 üzenetére
Azért ez nem teljesen igaz. A bikábelezésről megoszlanak a vélemények. Azonos dróttal, bikábelezve hallható különbséget lehet elérni, de ennek előjeléről, illetve arról, hogy a kétszer drágább kábel simán bekötve a jobb, vagy a bikábelezés, megoszlanak a vélemények. A dupla csati doboz oldalon lehetőséget ad a kettős erősítésre is, abban is van ráció. Fizikai is van mögötte, szóval nem parasztvakítás, de megosztó, mint szinte minden.
-
-
törölt tag
válasz Ekkosh #51421 üzenetére
Maga az egész optikai átvitel is a szük keresztmetszetek közé tartozik.beépitett egycsipes lejátszók sem high end vonalon mozognak,573 se egy falrengető (már bocsánat a minősitésért, nem ellened, anyagiak, stb ellen irányul de mégse 1-2-3xxx pláne nem Z1) és ezek az olcsó optikai kábelek is megbizhtóak teszik a dolgukat, mintz a tévéd erősitőd eddig is tette, ha nem tenné, akkor rossz, ki kell cserélni. Másrészt ugyse hallanál különbséget még ha 10x drágáb kábel veszel közéjük.
-
krx21
nagyúr
válasz Ekkosh #50149 üzenetére
Nekem Sony 1040-es van, szerintem remek hangja van, a tesztek szerint is...
A 1030-hoz képest nagyobb kondenzátorokkal és transzformátorral van szerelve...
A 1030-ban még kicsit csúnyácska az OSD, de egyszer állítod be...
Amit hiányoltam a 1040-ben az a Sub jelének a vágása... azt csak a mélynyomón teheted meg ha szeretnéd... -
törölt tag
válasz Ekkosh #50025 üzenetére
A netdepónál is meghallgatható,nekem anno még denonról jobban tetszett aconcepttól és érzésre az ikontól alig volt rosszabb.
Neked is Spiky03: monitor audio-t is elképzelhetőnek tartom,JBL ES is vállalható lehet.Junior11: nem olyan ütős viszont sokkal részletezőbb, HD-re, zenei megjelenitésre alkalmasabb.
[ Szerkesztve ]
-
Oldfighter
senior tag
válasz Ekkosh #49839 üzenetére
Belépő alsókategóriás erősítőt csak végszükség esetén ajánlható. Ezekre nehéz azt mondani a több éve házimozizónak, hogy kiváló vételek lennének. Ha szűkében vagy anyagilag és a használt piac nem játszik, akkor bármelyiket választhatod jóformán a kettő közül. A hangkarakterisztikájukban lehet csupán különbség, de ez a te füledtől függ.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Goose-T
veterán
válasz Ekkosh #49732 üzenetére
Csak a hang akad, a képpel semmi probléma? Én nemrég szereztem be egy HDMI splittert, hogy ne az erősítőn vezessek keresztül mindent a HTPC-ből, és sokszor szétesett a kép meg a hang. Aztán vettem egy ferritgyűrűs HDMI kábelt, amivel a PC-ből a splitterig megy a jel, így teljesen megszűnt a probléma.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
törölt tag
válasz Ekkosh #49011 üzenetére
Annyiért árkinek megérné.. még én is lehet beruháznék rá de annyira mégse hogy minőségi rendszer alapja legyen, akkor ugyanennyiért (agy kicsit többbért) sztereóra kellett volna beruházni.Ne oltogatásnak vedd légyszi, ez egyszerű tény.
Inakustic, Furutech,Audioquest, Neotech kábelek között nézelődnék, ezekkel nem lősz mellé.Hama és noname kábelek rizikósak az olcsó kategóriában. Lehetőleg a HDMI kábel High Speed minősitésű legyen.t-bali: szerintem lesz azért ott változás, többek között hangszinpad kiszélesedik részletteljesebb lesz, de a kábelek hibáit is előhozhatja. légyszi számolj be róla!
Tamoo: nem ismerem a kábelt, ode valóban nem éri meg de ha fejleszteni akar akkorde ha fejleszteni akar akkor viszont nem árt. HDMI kábelek minősége viszont már jobb megjelenitőn (Panasonic ST50 vagy jobb) előjöhet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ekkosh #49004 üzenetére
Mert a leggyengébb láncszem-elv alapján müködik az egész. it egy DAC már nem tud pluszt hozzáadni, ahoz bizony a denonod és a Kef-eid kevesek hozzá. Sztereó /33-38-43xx-es Denonokhoz és hozzávaló de legalább 600 ezres 5.0-hoz már jobban mernénk javasolni a külső DAC-ot.
-
Goose-T
veterán
válasz Ekkosh #49004 üzenetére
Igazából teljesen mindegy, hogy az operációs rendszer által előállított adatfolyamot melyik komponens tolja ki változtatás nélkül a digitális csatlakozókon. A HDMI azért jobb, mert nagyobb a sávszélessége, 8 csatornás nyers PCM-et is át tud tolni, míg az SPDIF ugyanebből csak sztereót. A HDMI sztereóban tudja a 192kHz/32bitet, az SPDIF pedig csak a 96kHz/24bitet.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
mp54
senior tag
válasz Ekkosh #49000 üzenetére
Csakugyan nem tudom a választ, mert nem ismerem az erősítődet, de valszeg nem nagy szám sztereóban/zenére egy egyszerűbb sztereó erősítőhöz képest sem....Azért jó a kérdésed, mert LEHET, hogy a külső DAC jobb analóg kimenő jelét csak kis mértékben tudja továbbadni az erősítő...
Esetleg dobd fel a kérdést a HIFI topicban is... -
BBéci
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vezetékes FEJhallgatók
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- További aktív témák...