-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
Vicarious1 #152911 üzenetére
2. rész szóval Onkyo RZ1100...
Alapvetően más tészta a két gép ami talán a legfeltűnőbb, a mélyhang kezelésben.
Az RZ1100-nál alapvetően erőteljesebben hallod külön a subból a mélyet, és rövidebb lecsengéssel, amit sokan -szerintem helytelenül- a dinamikussággal azonosítanak.
És meg is dícsérik, hogy milyen jó a subwooferük.
Az Audyssey-vel pontosan beállított erősítőknél (pl. 7011) viszont valahogy jobban belesímúl a mély a többi hangszóróba és hozzájárul az általános testességhez.Részletező a hangzása, a korábbi Onkyokra mondott: elkeni a részleteket már nem játszik. Pontos, ütős hangzás jellemzi.
Már-már megtetszett, de valahogy feltűnt az össz hangképben valami, amitől nem volt teljesen "kerek" a produkciója.
Ez pedig talán a középről jövő súlyos mély-közepek, amik párbeszédeknél testességet, ha kell karcosságot, akciójeleneteknél erőt adnak, kevéssé megléte, olykor hiánya.
Ez nemcsak mozin, de sztereo zenén a frontoknál is érezhető volt számomra. Az RZ800 nál és a 7011 -nél is ez megvolt, talán a D-osztályú erősítés, vagy a Pionner hangolás hatása lehet...passz.Nem hagyott nyugodni a dolog, rászántam egy éjszakát az amerikai AVSForums OnkyoRZ1100/3100 topikja 115 oldalon, oldalanként 74-75 hozzászzólás
átfutására.
A topiknyitó, amúgy nagyon lelkes Onkyos srác ugyanezeket a tapasztalásokat fogalmazta meg. Ő egyébként lecserélte az RZ1100-at a nálunk nem kapható RZ920-ra...
Persze nem egetverő probléma ez, és nagyban függ attól, ki milyen gép után hallja-veszi meg. Engem zavart, majd másfél tucat erősítőm volt a 16 év alatt.
Szóval gondoltam menjen, következő egy Pioneer LX801 lett...folyt. köv.
-
741105
csendes tag
válasz
A Focalokat küld meg Arcam erősítővel! Garantált a mosoly.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Én várom a folytatást!
Ilyet sokkal jobban szeretek olvasni, mint olyat, hogy "minden Denon fos", vagy "minden AQ fos", stb. Miközben aki ezt állítja Klipsch r12sw-t használ, mert otthon is a referencia hangot keresi. Igaz, rá van írva a dobozára!
Nekem volt/van Denon(7200) és Marantz(7010) AVR-em is. A fent leírtak szerint két végletnek kéne lennie, hát kb. ugyanúgy szólnak, vagy legalábbis semmilyen drasztikus különbséget nem hallottam köztük. Persze lehet csak simán botfülü vagyok...
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Vicarious1 #151794 üzenetére
Az a probléma, hogy a Dyn EQ egy félreértett jelenség "megoldása" (valójában nem változik a hangszín a hangerővel, de létezik olyan elvi hibás mérés, ami mégis ezt mutatja), a Dyn Volume pedig rétegigény, de TV mellé hasznos tud lenni, ahol a film dinamikáját már a sugárzásnál kilapítják, de a reklámot simán feltekerik az egekbe.
-
BBéci
legenda
válasz
Vicarious1 #151545 üzenetére
Azokhoz képest szinte bármi hallható javulást eredményezne, pláne az említettek, de kizárólag kipróbálás után vegyél kábelt!
-
powerup2
addikt
válasz
Vicarious1 #151545 üzenetére
Nekem elől AQ type 4 van hátul meg sinus live subhoz meg real cable van. Én megvagyok vele elégedve csak majd erősítő csere lesz.
-
powerup2
addikt
válasz
Vicarious1 #151543 üzenetére
Hát BBéci engem lebeszélt azokról és jól jártam
milyen Aria-hoz kéne neked kábel ?
-
BBéci
legenda
válasz
Vicarious1 #151028 üzenetére
Akárhogy nézem, a konyhapult mindegyik része alkalmatlan háttérsugárzó helyének.
(#151036) Karel666
Teljességgel bizonytalan, hogy egy 50000 forintért megvehető erősítő hangja milyen és mennyire passzol a Yamaháéhoz. -
BBéci
legenda
válasz
Vicarious1 #151024 üzenetére
A konyhapulton túl alacsonyan lenne és sokkal hátrébb a hallgatói pozícióhoz képest, mint a jobb oldali. Tehát teljesen elhibázott ötlet.
(#151025) Vikthor
A nagykönyv szerint és a tökéletességre törekedve az LCR kábeleknek egyforma hosszúságúaknak kellene lenniük, de kétlem, hogy valaki feleslegesen venne plusz 1-2 métert a centersugárzóhoz. Azt is kétlem, hogy ezt 1000 emberből egynél több meghallaná.
Szubláda mérést a legvégére időzíteném.
A tápkábelek és elosztók akár jelentősen is tudják befolyásolni a hangot, de ez helytől és rendszertől függ. Mindenképpen próbálj ki néhányat, mielőtt pénzt adnál ki értük! -
powerup2
addikt
válasz
Vicarious1 #149315 üzenetére
Felcseréltem teszteltem minden oké aztán vissza és fura megjöttek a mély hangok persze már rendesen van csatlakoztatva nem forditva.
-
törölt tag
válasz
Vicarious1 #149315 üzenetére
Nálam is előfordult, igaz nem sűrűn...
-
powerup2
addikt
válasz
Vicarious1 #148984 üzenetére
De Van den Hul-t irták cs122 pl
-
powerup2
addikt
válasz
Vicarious1 #148940 üzenetére
És azzal milyen a hangja ?
-
Csabroncka
addikt
válasz
Vicarious1 #148659 üzenetére
Valami a 0 és a földelés között lehet! Egyrészt annyit tegyél meg, hogy nézd meg a konnektor külön biztosítékkörön van-e a világítástól (ettől a kapcsolótól). Ha nem, akkor célszerű lenne a hifi részére egy külön kört behúzatni a megfelelő dugaljakhoz, és erre külön kismegszakítót tenni.
Min a két kábel ugyan úgy 3 eres földelt vezeték? A villanyász mérjen rá a fázisra, a 0-ra és a védőföldre is, de ha ügyes vagy és tudod mit csinálsz ezt te is megtudod csinálni multiméterrel.
A 0-nak és a védőföldnek zéró poteciálon kell lennie, villanykacsolgatástól függetlenül, ha nem akkor ott valahol a 0 és a védőföld el van, vagy össze van kötve (a hálózaton belül).
A másik megint egyszerű dolog, hogy mérd ki a noname sub kábel és a drága sub kábel összes erét, multiméterel fél perc.
Persze ha nem értesz hozzá hagyd a fenébe, de a szakival méresd ki.
-
Dragon27
senior tag
válasz
Vicarious1 #148660 üzenetére
Ha van fázisceruzád nézd meg a falban hol a fázis, ha minden jó akkor a bal oldalon találod.. utána nézd meg a spéci elosztóban hol a fázis.. Az aranyozott tápkábellel biztos szebb az élet. Vastag kábel a jó kábel
Ja egyébként a sztereóm búgott ha PC hangkártyát rákötöttem cserélgettem a kábeleket, de minek
átnéztem az összes beállítást de semmi változás.. Végül a sztereó alján volt egy kapcsoló azt átkapcsoltam és elmúlt a bugás
pontosan nem tudom mi van a szövegben
-
Quetz
őstag
válasz
Vicarious1 #148657 üzenetére
Hívj villanyszerelőt! Távolról nem fogjuk tudni átkötni az elektromos hálózatot nálad.
-
python1
veterán
válasz
Valami nem stimmel a bekötésekkel,szerintem a földek vannak akadva egymással.Nálam legalább 3-évig tartott a játszadozás mire rájöttem,hogy baj van a hálózattal egy igen komoly végfokot nem tudtam bekötni,hallgatni.
Jelenleg megoldódott a problémám (másik lakást vettem).Esetleg fordítsd meg a hálózati dugókat,hátha segít valamit.
-
allein
addikt
válasz
Vicarious1 #148659 üzenetére
Hàt ez az, én magam is költöttem 3 tàpkàbelre+ elosztó(ès tàpkàbel) több mint 2kilót ès most csak pislogok, hogy mi van
mert úgy-e az eszközök is megèrdemlik a jobb minősègű tàpkàbeleket
-
zsoika
addikt
válasz
Nekem az Onkyo 515 vagy 535 (már nem emlékszem ) volt érzékeny a nappali és a fönti fürdőszobai kapcsolóra.
10-ből 1x megrebbent a kép és a hang.(#148655) Smiley migabi24 (#148654) ja akkor nem szóltam
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
A sub kábel egy 60 ezer Ft-os márkásnak mondott... 5m-es kábel. S hogy tovább bonyolítsam a helyzetet egy szintén 5m hosszú noname 5 ezer Ft-os subkábellel bekötve miért NEM csinálja ezt?
Tápkábel cserét próbáltam már, az nem befolyásolja.
-
Joshi
titán
válasz
Szellem van a lakásban és szopat téged.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Vicarious1 #145533 üzenetére
Nálam, konkrétan azért nem esik le, mert soha sem próbáltam
De igaz, anno az onkyo mintha ezt csinálta volna -
Steady74
addikt
válasz
Vicarious1 #145351 üzenetére
Rosszul tettem fel a kérdést: ) hogy szól a rendszerben?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Vicarious1 #145351 üzenetére
-
Steady74
addikt
válasz
Vicarious1 #145332 üzenetére
Hasonló a felállás nálam is. Szubláda vásárlásán agyalok, eddig egy konkrét ajánlat jött Lacitól (aki nem Laci
). Ez a Láda milyen a rendszerben?
A matricákat nem szoktad levenni az erősítőről? Nekem első mozdulat azt a sok sz@r matricát leszedni mindenről.
-
boroskarcsi
tag
válasz
Gratula!
kérdés: a center nem lóg be a képbe?
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
Úgy tűnik csak hogy a fal mellet van, csalós a kép... a fronttól jobbra van teljesen, és a front sincs teljesen a falra tolva. a hang meg majd hétvégén kiderül..
-
törölt tag
válasz
Ez igen...
Gratula, gyönyörűek!!!
A mélynyomónak nálam is közel a falhoz tudtam csak helyett csinálni, de elég rendesen érzem ennek negatív hatását..
Nálad nem érződik?
Szőnyeg mindenképp szükséges lenne szerintem.. -
nadtom
tag
válasz
Vicarious1 #144818 üzenetére
Igen, kb. 15 ojró.
-
WaterWave
veterán
válasz
Vicarious1 #144426 üzenetére
kiváncsi leszek milyen lesz a 7011-hez képest
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Vicarious1 #144367 üzenetére
Hát ez egy jó kérdés .... én szerettem a Marantz-ot is és a Pio sem jobb/rosszabb hangban, inkább más, de én az MCACC és a Sabre DAC miatt jobban szerettem az utóbbit .... de a hangjuk önmagában inkább ízlés kérdése, mint minőségi különbség lenne ....
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Vicarious1 #144336 üzenetére
Sajnos nem tudom mert még nem hallottam saját rendszerembe.
Most állok avr csere előtt,van egy elméleti határ amit rászánnák,és abból akarom a legjobbat kihozni.
Mozivasakból a 79 és arcam 750 ami beleférne, de ebből az árból használtan kijönne egy proci és végfok páros( talán nég 5db moboblokkal is).
Aminek a sztereó hangja lehet jobb mint a 2 megjelölt avr-é.
Ezért érdeklődöm serényen.
Inkább most rágódom mint utána. -
törölt tag
válasz
Vicarious1 #144140 üzenetére
Nálam egy 1500ft-os van...
Érdemes egy komolyabbat venni? Mondjuk 10000ft-ig. Többet nem akarok erre költeni.. -
BBéci
legenda
válasz
Vicarious1 #144129 üzenetére
Olyan tápszűrős elosztót, aminek van ki-bekapcsolója, nem tennék audiovizuális rendszer közelébe sem. PC-hez, ahhoz kapcsolódó eszközökhöz megfelelő lehet.
(#144128) cdl
Haladó topikban vagyunk, itt a kép- és hangminőség elsődleges szempont. Egy házimozi erősítőnek csak sokadrangú funkciója a hálózatos zenelejátszás, ezért annak minősége igencsak hagy kívánnivalót maga után. Tehát a külső lejátszó mellőzése nem ajánlott!
-
Dagidög
senior tag
válasz
Vicarious1 #144021 üzenetére
A Dynamic EQ köszönőviszonyban sincs a minőségi mozizással, teljesen széttolja a frekimenetet. A fent említett Polk szett megfelelően összerakva jól kéne, hogy szóljon. Ha kevés a mély, akkor azt a PSW125-öt lenne érdemes fejleszteni egy komolyabb tudású darabra.
Másfelől azt vettem észre, hogy rengetegen moziznak halkan olyan rendszereken, amelyeknek az oroszlánfoga nagyobb hangerőn jönne igazán elő. Tisztességes beállításokkal, dynamic EQ nélkül tessék odacsavarni neki és kinyílik egy új világ. -
törölt tag
válasz
Vicarious1 #144021 üzenetére
Ezzel keményen szembemennék, de ízlések, és pofonok...
-
Tarlóbetyár
tag
válasz
Vicarious1 #144023 üzenetére
A subot -6-ra, a frontokat -2,5 center -5 sorrund -4 és -4,5
-
Tarlóbetyár
tag
válasz
Vicarious1 #144019 üzenetére
Köszi,nagyra lőtte a mikrofon, kicsire tettem! Minden hangzásjavítót kilőttem de kb mint egy szokolrádió🤔🙁
-
törölt tag
válasz
Vicarious1 #144019 üzenetére
" Dynamic EQ-t kapcsold vissza."
Nagy hiba lenne..
Csak a MultEQ-t érdemes bekapcsolni..
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Vicarious1 #142134 üzenetére
Nem ugyanaz a méret, nehogy olcsón megúszd ....
(de ha van kedved lehet "diyerkedni" vele kicsit, vagy megalkudni a HCS-el egy Aria álványra, szoktak olcsón adni belőle ....
)
.... jó válsztás, bár az első 3 tippembe nem lett volna benne ....
-
Steady74
addikt
válasz
Vicarious1 #142134 üzenetére
Focal oldalán nezd meg ott a 706 es a 906 ala ajanlott allvanyok meretei fent vannak teljes koruen.
-
Dorian
félisten
válasz
Vicarious1 #141690 üzenetére
Ha az erősítőd, hangfal-kiépítésed nem tud Atmost, akkor TrueHD-t jelenít meg, ami pont ugyanannyira sokkal jobb annál a DD hangsávnál.
-
arcitec
addikt
válasz
Vicarious1 #141690 üzenetére
Ha csak 5.1 hangszóróid vannak, akkor ott semmi Atmos nincs (se "ilyen se olyan"), hiába tartalmazza az adott film, az a hangsáv nem megy ki, pláne ha nincs hova
Egyébként a hangfalakat, az erősítőben be kell állítani a setup-al. Ha van Atmos hangszóró akkor is, értsd, ki-be lehet kapcsolni , akár ...
-
Dorian
félisten
válasz
Vicarious1 #141667 üzenetére
Az eredeti felvetésre visszatérve:
Kizárt dolog, hogy a DD dinamikusabb legyen a Dolby Atmos változatnál, főleg ugyanazon a lemezen.
(A DTS-HD MA hangsáv kérdése csak később keveredett ide) -
Joshi
titán
válasz
Nade a Dolby Atmos 7.1-ből következik a DTS-HD MA 5.1 abból meg a sima DTS 5.1. Szóval nem feltétlenül bűn hogy létezik.
-
BBéci
legenda
válasz
Mókolt az a DTS-HD, letörném a kezét annak, aki olyasmit művel.
-
nadtom
tag
válasz
Vicarious1 #141479 üzenetére
Nálam ebből van két db, túlfesz védős, zavarszűrős. Német oldalakon olvastam, hogy ajánlják audio berendezésekhez.
-
puntocsento
csendes tag
válasz
Vicarious1 #141489 üzenetére
hogy érted hol ál? a "Pro Logic IIz" és a "THX ULTRA 2 CINEMA"-n áll. (a ProLogic IIz a magassági frontok müködése miatt van (a plafonnál van 2oldalt egy-egy hangfal), mint pl a Dolby Atmos-nál)
érdekes a hálóban egy LG BP730-as 3D, 4K-s felskálázós blu-ray lejátszó van.
azt átvittem, ugyan oda bedugtam, az erősítőn nem állítottam semmit, azon meg jó.
nem értem.http://kepkuldes.com/images/a2e72adf73b59162ba859276c3563bda.jpg
-
hm15
senior tag
válasz
Vicarious1 #141485 üzenetére
Vagy Auto-ra, ha csak ez és PCM lehetőségek vannak. Audio DRC-t is érdemes kikapcsolni, ha gyárilag ON.
-
BBéci
legenda
válasz
Vicarious1 #141479 üzenetére
Már a kapcsolónál bukhatod a jó hangot. Ha nincs anyagi keret egy normális, hifis/házimozis célra gyártott elosztóra, akkor inkább egy Kontaset.
-
drdr
senior tag
válasz
Vicarious1 #141139 üzenetére
Hát nem tudom, youtube-bal még nem jutott eszembe tesztelni. De egyéb veszteségmentes és/vagy nagy felbontású anyaggal igen. Bennem nem kelt disszonanciát, ha youtube-ot hallgatok (ami elég ritkán fordul elő).
-
arcitec
addikt
válasz
Vicarious1 #141139 üzenetére
Bocsáss meg, de nem inkább TE voltál fáradt?
Egyébként meg a youtube-on bármi jó ha szól , az csak a TE hangszóróidon szólal meg, már ami lejön belőle .. Így korán reggel ,,,
-
BBéci
legenda
válasz
Vicarious1 #141136 üzenetére
Kétszer elolvastam, de nem jöttem rá, mit akartál ezzel közölni?
-
Callisto
őstag
válasz
Vicarious1 #141117 üzenetére
Angolul írtam.
@Nadtom: Akciós volt a pár FS 407 és kellett hozzá center is. Mondtam nekik, hogy kérnék egy center is X összegért. Oda adták. 400 euro körül alkudtam.
-
Callisto
őstag
válasz
Vicarious1 #141114 üzenetére
Igen. Email-ben beszéltük meg, majd adtak számlaszámot, átutaltam és jött.
-
Callisto
őstag
válasz
Vicarious1 #141112 üzenetére
Elac hangfalaimat egy ausztriai Meda Markt-ból rendeltem és házhoz hozták ingyen. Még alkudtam is.
-
nubreed
veterán
válasz
Vicarious1 #141091 üzenetére
Köszi. Megzavart az, hogy az svsound.hu -n a kapcsolatnál megvannak adva a kontaktok, és ott pl mint ügyvezető is egy magyar srác van, de már rájöttem, hogy az a homemovie.hu -ra vonatkozik. Amúgy megnéztem google térképpel a telephelyüket (a homemovie -nak), ez egy családi ház... nekem az ilyen "cégek" mindig ultragagyinak tűnnek. Nem is gondolnám, hogy ott egy normális bemutató terem lehet, és egyébként is én nem egy családi házba akarok menni vásárolni. El is ment a kedvem az SVS -től.
-
leon11
tag
válasz
Vicarious1 #140934 üzenetére
Az korrekt. Köszi!
-
Steady74
addikt
válasz
Vicarious1 #140333 üzenetére
Egyelőre 2.0, gyűlik a pénzmag a további dobozokra, kari vagy kicsivel utána talán meg is lesz. Kicsit rápihenek, közel 7 számjegy ment el így is
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Vicarious1 #140316 üzenetére
Lényegi információt ezzel a módszerrel nem fogsz kapni, mert ez "csak egy adat" és az egyforma hangerő/hangnyomáscsak egy töredéke a teljes "hangképnek" .... mellesleg; "kalibrálás" nélkül tényleg csak max. "tájékoztatásra" szolgál (ahogy BBéci is írta).... sőt láttam már magas hsz-t "ellőni" hangnyomásmérős beállítás közben, mert mást (és más frekin) mért a "műszer" a magas meg közben feladta .... ennél már csak a "collstokos távolságmérés" jobb móka ....
-
BBéci
legenda
válasz
Vicarious1 #140316 üzenetére
A telefonok mikrofonja beszédhangra van optimalizálva, tehát körülbelül 800 és 3500 Hz közöttire.
-
Quetz
őstag
válasz
Vicarious1 #140314 üzenetére
SPL mérő esetében C weight + slow, USB mérőmikrofon esetén Z Weight (azaz nincs súlyozás). Ipad esetén én a C-t használnám azt figyelembe véve, hogy csak a hangfalak hangnyomásának összehasonlítására lesz alkalmas, abszolút mérésre nem.
-
BullZeye
veterán
válasz
Vicarious1 #140256 üzenetére
Köszi, így legalább a jobb hátsót be tudják rakni a falba.
Lehet ezt kapni valahol Budapesten ahol azonnal lemérik? Neten nem találok, és legkésőbb holnap glettelnék a falat, addig vennem kéne még 7métert.
-
arcitec
addikt
válasz
Vicarious1 #139954 üzenetére
Mi volt a "kis SVS" mert ha jól látom kb u.a mint az SVS SB2000 / 1200 R
-
Steady74
addikt
válasz
Vicarious1 #139972 üzenetére
14 óra után indított deviza utalást másnap reggel teljesíti minden/legtöbb bank, így másnaptól számított 24 óra általában mire látják a pénzed.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Vicarious1 #139970 üzenetére
A 7-es Marantz-al jó páros (volt együtt).... a bolt akkor "jelez", ha a pénz odaért ill. elindították a csomagot .... nekem 4-5 (munka)nap szokott lenni amig odaér az utalás, türelem ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Mire esett a választás .... ?
-
Norbi 72
veterán
válasz
Címe?Csak nem Canton 1500R?
-
adamsfamily
tag
válasz
Vicarious1 #139827 üzenetére
Az egyéni hallás nagyban befolyásolja az ízlést,magyarán te nem biztos hogy ugyanolyannak hallasz vmit,mint bárki más.
Rá kell szánni időt és elmenni mondjuk hozzájuk:
[link] -
MasterMark
titán
válasz
Vicarious1 #139716 üzenetére
Mintha nem léteznének hosszabb kábelek.
-
gabo01
őstag
válasz
Vicarious1 #139697 üzenetére
Így van! Nem egész 3 hét alatt vissza is került hozzám!
Meglátjuk mennyire lesz tartós ez a működő állapot! -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Vicarious1 #139332 üzenetére
Akkor van igazán "baj", ha ugyanazt a zenét máshol/más rendszeren, teljesen másnak/ jobbnak hallod .... ezért nem ajánlott komolyabb rendszereket "hallgatózni" gyakran .... és akkor minden rendben van ....
-
Patice
nagyúr
válasz
Vicarious1 #139332 üzenetére
És melyik a jobb?
-
Patice
nagyúr
válasz
Vicarious1 #139329 üzenetére
És hogyan kerül az erősítőre a jel, analóg, vagy digitális módon? Ha előbbi, akkor RCA, vagy XLR, ha utóbbi, akkor HDMI, koax, optika?
-
migabi24
nagyúr
válasz
Vicarious1 #139329 üzenetére
én nem csapom be magam ilyen anyagokkal, mindig azzal tesztelek amit egyébként is hallgatok
-
Dorian
félisten
válasz
Vicarious1 #138412 üzenetére
Din EQ elsőre tetszetős lehet, de igazából baromi fárasztó a túlzott mélykiemelés amit csinál. Filmeknél még esetleg, de koncerteknél... Ha a rendszer képes valódi dinamikára, akkor ez a lúdnesz csak ront rajta.
-
arcitec
addikt
válasz
Vicarious1 #138417 üzenetére
Egyébként a napokban olvastam olyat, hogy az sem teljesen mindegy, miféle erősítő, milyen hangfalakat hajt meg... Tehát ilyetén az igaz ugyan, hogy u.a hangfalakkal ment mint a Marantz ill. Onkyo, de pl. állítólag az én hangfalaimra az Onkyo RZ900 jobb és ezt már vagy a 2. helyen olvastam ...
-
Dagidög
senior tag
válasz
A megnövekedett térérzet a Dynamic EQ miatt van, mivelhogy az referencia hangerő alatt növeli a surroundok hangerejét. Kikapcsolt Audyssey mellett nem érhető el a Dynamic EQ, a kikapcsolásával ezért ugrik össze a tered.
-
hétalvó
addikt
válasz
koncerteket is stereo-ban hallgatok
tudod milyen terem van alapból
egész szoba tele
de tényleg sok rendszeren tud javítani a kalibrálás.
vannak iszonyatos szobakkusztikák oda is kell.
eq-se rossz, ha nincs kikábelezve a rendszer és nem minőségiek a hangszórók.
viszont van egy szint hangsugárzóknál amikor már nagyon nem éri meg. eq pláne.
dirac-ot kipróbálnám azért...de ez is olyan ki így ki úgy szereti.
-
hétalvó
addikt
válasz
Vicarious1 #138410 üzenetére
amelyik neked teccik
de jól mondod ezt a kalibrálós dolgot. stereo-ot elcseszi.
viszont, ha a stereo-t elcseszi akkor a többit nem ?!
mondjuk arra ott a pure direct marantz-nál is, ha kalibrálnál.
a mélykésleltetés ott van sub hátulján, ha elvágsz mindent 80-nál. jó lehet.
ha jó a stereod nem kell eq, ha a többi hagszóró is családon belül van azokhoz se kellene.
a késleltetéseket pedig mi is állítjuk méterben. azt én is bemérettem a marantz-al.
de akinek bekalibrálva tetszik a rendszere használja azt. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Vicarious1 #138396 üzenetére
gyönyörűséges és igényes
gratula -
BBéci
legenda
válasz
Vicarious1 #138396 üzenetére
Az első kép után azt vártam, kerül valami szőnyeg a jóhanggyilkos kőburkolatrá, de nem.
A KEF IQ után nem érezted visszalépésnek az RTi A hangját? -
Patice
nagyúr
válasz
Vicarious1 #137624 üzenetére
Én hallottam RTiA szettet Neotech kábelezéssel + (ha jól emlékszem) H/K 760-as AVR-rel. Jó volt.
-
hétalvó
addikt
válasz
inakustik referenz
a következő az lesz, hogy kipróbálok egyet hangfalkábelből.mert megjött tegnap a 3m-es referenz hdmi-m és nagyon úgy néz ki megválok az audioquest-ektől
nem szeretem, ha a fele hangot lenyeli egy kábel és túlszínezi a képet.
ha "olcsón" jó hdmi-t kerestek érdemes egy próbát tenni vele. nagyon kemény-nyers kábel, de legalább nem hazudgál. előző nap próbálgattam egy diamond-ot, az visszakerült a kácsába. szóval kemény harc folyik az összekötőm hdmi címéért. erre jön egy inakustik és feladja a leckét...antikábeleseknek ez nem szól engedjék el ezt a hozzászólást
-
Norbi 72
veterán
válasz
Nekem ilyen van front/centeren,nagyon jó.
Szerk: Egy picit drágább az Inakustiknál...
-
Dagidög
senior tag
válasz
Vicarious1 #136417 üzenetére
Nyugodtan hagyd a magasabb beállításon. Bizonyos erősítők amúgy is korlátoznak bizonyos körülmények között, ha lejjebb veszed az értéket.
-
válasz
Vicarious1 #136417 üzenetére
Bár nem Marantz hanem Denon erősítőm van, de semmilyen ohmos beállítást nem kellett állítani rajta, rákötöttem és azóta jól szól, minden automatikus. Ne foglalkozz az ohmokkal, jó lesz a Marantzoddal.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Vicarious1 #135244 üzenetére
Csak laikusként kérdem, nem tudod a fülednek legjobban tetsző A. EQ beállítást leírni, aztán kézzel beállítani, mellőzve az automata funkciót?
Perzeusz: ne költs rá feleslegesen, mert szart se ér ha nem hallod!
-
Quetz
őstag
válasz
Vicarious1 #135244 üzenetére
Ha kikapcsolod az Audyssey-t, akkor a szobád által elrontott hangot hallod, ha bekapcsolod, akkor az Audyssey által elrontottat... Nekem ez ilyen mindenképp vesztes szituációnak hangzik.
-
mettek
addikt
válasz
Vicarious1 #135228 üzenetére
Igen, dynamic volumeot használok ha tényleg halkan mozizok igy szépen feljön a center, erős lesz de az izmosabb jeleneteknél szabályosan megcsuklik a hang, visszaveszi. Ezért ha lehet enélkül használom, ott szép dinamikus, tiszta, erős a hang de a center kicsit fakó... azaz gyengébben halkabban szól mint a frontok.
-
mettek
addikt
válasz
Vicarious1 #135224 üzenetére
Na ja. Ebben lehet valami. Illetve volt ez előtt egy másik elrendezése a rendszernek, szobának, akkor nagyon szépen szólt a center. Illetve ez esetben távolabb is ültem tőle mint most. Simán lehet hogy a rossz akusztika, nem optimális néző pozíció az oka a dolognak.
Illetve rápróbálok majd erre távolság állításra is. Nálam az audissey amugy elég szépen összerakta a hangot, igy ha kikapcsolom, elég lapos lesz a hangzás és nincs meg a térérzet sem. Manuálisan így nem tudnám belőni.
Dunkel:
Erősítő beállítás audissey-vel történt, vágások 80hz-en. Kábel egy AQ type 2 de ezt cserélnem kell hidiamond 1-esre mert a frontok is ezt használják, illetve a center alatt van egy tüskeszett is.
-
gabo01
őstag
válasz
Vicarious1 #135097 üzenetére
Akkor ha veszel egy 100-110"-os vásznat az alja 1,0m magasan lesz? A teteje meg 2,4m-en! Nem tűnik valami kényelmes pozíciónak!
-
Pazolini
senior tag
válasz
Vicarious1 #135097 üzenetére
Én pont ezt mondom. Vagyis majdnem: én a közepet, nem a magasat lőném össze.
Mert vhogy azok képről magasabban vannak úgy saccra 5-10 cm-rel...
Egyébként káváig ülőpozicióból nézve lejebb jöhetne még az a "teve" egy púpnyival. Mit gondolsz? -
spiky03
veterán
válasz
Vicarious1 #135091 üzenetére
Kell egy új szekrény.
Én is úgy oldottam meg, hogy terveztem egyet majd leszabadtam és kész. Az asszonynak meg nem volt választása. -
válasz
Vicarious1 #135087 üzenetére
65" TV kb 2m max ami a nézési távolságot illeti, feltéve ha fullHD, ha 4K akkor még közelebb kell menni hozzá. Nálad a fő gond az a nagyon magas tálaló szekrény amin a center van. Azzal kéne vmit tenned. Én IKEA - Hemnes TV állványt használok, az nem rossz, de nekem még az is 10 centivel magasabb az ideálisnál. Ugyanezt a hangfalszettet használom, de a center az az RTiA7 front közép magasságán helyezkedik el.
-
válasz
Vicarious1 #135085 üzenetére
4 méterről kb 110-120" kéne... az a TV ordít a cserére.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Vicarious1 #135077 üzenetére
Nincs nagyon magasan a tv?
Vagy hangáteresztő vásznat engedsz az egész cucc elé? Az lenne az igazi!
-
hm15
senior tag
válasz
Vicarious1 #134836 üzenetére
Kösz, akkor ezzel élni fogok.
-
Dorian
félisten
válasz
Vicarious1 #134775 üzenetére
Még annyit akarok ezzel kapcsolatban, h persze, módosítsa vki az ember a mért adatokat, ha van megfelelő tapasztalata mozis témában, csak ha enélkül csinálja vki, az nagyon könnyen félre csúszhat.
Én pl. +3 dB-t adok a sub mért értékére -
Dorian
félisten
válasz
Vicarious1 #134771 üzenetére
És miből gondolod, hogy az ipad mikrofonja mér helyesen mélytartományban, amit beszédhangra fejlesztettek, nem pedig az erősítőé, amit erre is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged