- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
robi-k
őstag
válasz
Vikthor #85189 üzenetére
Sztereó vagy többcsatornás végfokra gondolsz?
Mint ahogy (#85190) Tamoo is írta, a jó többcsatornás végfokok egyáltalán nem olcsóakSzerintem elég csak a frontokra a jó végfok, a center ill. a surround hangfalakat a Denon is jól el tudja látni, hisz a frontok meghajtása már nem fog elvenni a "kakaóból".
Sztereóra egy ilyen végfokot el tudnék képzelni otthon: [link]
Vagy egy ilyet: [link] -
Tamoo
nagyúr
válasz
pFEFErohni #85196 üzenetére
Elvileg 1 kategória különbség van a 4308 javára. A 4310 a 3808-al egy kategória.
-
Bence01
tag
válasz
Lacielvtárs #85192 üzenetére
Igazad van az lemaradt. 1,5 méter elég lesz akkor még marad is helyem pakolgatni ide oda, ha akarom.
-
Bence01
tag
Sziasztok,
Jóféle HDMI kábelt keresek nincs nagy keret max 5eFt -ig szerintem elég az én rendszeremhez. Most egy alap van amit talán még a T-s tv előfizetéshez adtak.
Tudnátok valamit ajánlani? Én a HAMA 83051 -et néztem ki.
A végpontok: Philips 42pfl7606 <-> Onkyo SR508 <-> WD TV Steaming (Live Gen3.)
Én Győrben élek így jó lenne, ha könnyen beszerezhető lenne számomra is posta nélkül.
Köszi a segítséget. -
Tamoo
nagyúr
válasz
robi-k #85187 üzenetére
Ezen már én is gondolkoztam. Bár én többcsatornás végfokot néztem, hogy egységes maradjon a hangkép. Ha ez számít bármit is. Az a baj amúgy hogy legalább 200e-be beleszalad még alap ic kábelekkel is. (annyit meg az erősítőm se ér ... összerakva a kettő árát meg kifut pl. egy 400-as Arcam-ot) Belegondolva lehet némileg luxus csak előfokként használni ezeket a nagyvasakat.
-
Pepszi
tag
válasz
Vikthor #85185 üzenetére
Bár valószínűleg 5xxx és 7xxx marantz-ot nem érdemes összevetni, de én 5006-osat cseréltem 3808-ra és jobban tetszik a denon karaktere. A marantz valahogy túl finomkodó volt, a denon is hozza azt a részletezést, de ahol kell ott ütősebb/dinamikusabb. (tudom igazából ez a kettő sem egy liga)
-
robi-k
őstag
válasz
Vikthor #85185 üzenetére
Inkább próbálj ki egy végfokot "ráakasztani" a 4310-es PreOut kiemetére, és azzal meghajtani a frontokat
Garantálom, tetszeni fog (én kipróbáltam az apósom 35 kg szeteró végfokával, és leesett az álam - az új hangfalak után egy jó végfok lesz a követekező, amit be kell szereznem).
-
Dorian
félisten
válasz
pFEFErohni #85184 üzenetére
Denon 4310 minimum 2 (de inkább 3) kategóriával feljebb van annál a NAD-nál.
Sztem a NAD747 erőtlen, mozizásra kevésbé alkalmas. Én korábbi Denon2809-em sem cseréltem volna rá. -
válasz
pFEFErohni #85184 üzenetére
4310 azért feljebb van mint a 747-es NAD jóval, nem rossz a 747 egyáltalán, csak más a karaktere. Én most ezzel a Marantz SR7008-al szemezgetek, nem tudom mennyivel szólna jobban mint a 4310-es AVR-em. Esetleg vki hallotta a 7008-at itt?
-
pFEFErohni
tag
Ezt hallotta már valaki: nad t747 Jó vétel lehet? Vagy várjak egy Denon 4310re?
-
kenyerr
tag
Hello,
Tegnap beüzemeltem a denon 2113at egy cav 5.0-val (egyelőre szárítókötelekkel, de legalább adtak hozzá valamit). Azt szeretném kérdezni, hogyha valamikor előfordulna, hogy a tv-ről akarnék lejátszani valamit, akkor hogyan lőjem be az arc-ot az erősítőhőz? Ugye denonon hdmi out ból megy a tv hdmi arc-ba a kábel, viszont hirtelen nem sikerült tegnap megoldani a fordított hangot (bár nem volt időm hosszabb próbálkozásra).
(a tv egy lg lm 640 ha ez segít valamit)
-
tejesember78
tag
Sziasztok!
Már érdeklődtem nálatok és ez lenne a hangfalszett amit választottam[link]
és ehhez két erősítőt néztem ki ami a Denon avr-2309 (ezt ajánlottátok használtan) vagy az x2000.Melyik lenne a jobb választás? -
Heffi
őstag
Ha egy hangsugárzót bi-wiring kábelezéssel csatlakoztatunk az erösítőhöz, az jobb, mitha csak az átkötő lemez van kicserélve az alkalmazott kábelre?
-
Kroland25
tag
Üdv!Egy Arcam AVR600 Focal páros mennyire lenne jó gondoloat?most viszonylag olcsón találtam 1et /1200euro /Köszi!
-
Tamoo
nagyúr
válasz
mettek #85159 üzenetére
Akármit csinálsz, az mv8 lesz a szűk keresztmetszet. Egyben cseréld a szettet.
Én JBL ES-t nem vennék Denonhoz, a Zensor meg drága annyiért. Azon az áron komplett Concept 5.0 szokott lenni."iphone-ról zenélek"
Analóg módon kötöd a Denonhoz?Az nem feltétlenül nagy ötlet.
-
gorbep
senior tag
válasz
mettek #85169 üzenetére
Vagy ahogy nálam láttad, egy átkapcsolóval váltod, hogy mikor csatlakoznak a hangdobozok az AVR-re vagy a Szteróra....... nálam az AVR hátuljába dugott DC 12V táp kapcsolja a relét, azaz ahogy bekapcsolod az AVR-t a relé automatikusan az AVR-re kapcsolja át a hangdobozokat. Ha magad csinálod 5e JMF-ból megáll...... Az én relém Omron az Ebay-ről occó....
Ha visszakeresed tettem már róla fel képet......
-
törölt tag
válasz
mettek #85169 üzenetére
A házimozi erösitön a frontokat a pre out kimenetből kell RCA--val vinnni és olyan sztereó erősitőt kell bálasztani amelynek van mian in bemenete vagy jumperrel bontható és ot a pre in vagy main in -be kel kötni az RCA másik végét és ilyenkor a sztereó erősitő végfokként fog üzemelni amelynek nem kell /szabad a hangerőt állitani hanem a HM erősitő szabályozza a hangerőt.
-
gorbep
senior tag
válasz
mettek #85159 üzenetére
Látom kezd elkapni a gépszíj....... egy kicsit nyugodj le, hallgasd a szetted, nézz filmeket és hallgass zenét... hogy legyen viszonyítási alapod. Amit tudsz vidd el kipróbálni a rendszeredbe, és ha lehetséges hallgasd meg otthon...... különben egy véget nem érő cserélgetési hullám indul be. Kéredzkedj be fórumtársakhoz hallgatózni. A legfontosabb a tapasztalat.....
Abból ingyen megtanulhatod, megtapasztalhatod melyik irány tetszik, mert mindannyian különbözőek vagyunk, más más preferenciákkal....
Olvasd el XT aláírását.....
Az attitűdöd Liszire emlékeztet......
-
mettek
addikt
Adott egy Denon 2805 + egyenlőre Mission mv8. Zeneileg ezen mi dobna nagyobbat? Egy jobb front vagy egy sztereo erősítő max 70 ezerig? Vagy...mivel iphone-ról zenélek, egy szimpla dac a Denon elé?
-
cecil
aktív tag
-
Tomi13
senior tag
Akkor úgy néz ki körvonalazódik a rendszerem, erősítő Onkyo tx-sr 607, hangfalak Jamo s606 (a fenti hirdetés) illetve egy aktiv Sony wm500 mély.
Mi erről a véleményetek? -
szkink
aktív tag
Üdv.
Egyenlőre ezeket találtam Pioneer VSX-423 és Yamaha HTR-2866,használtan ebben az árban HDMI csatis nem volt,de rajta leszek. -
szkink
aktív tag
válasz
Oldfighter #85140 üzenetére
Semmi gond,már túl vagyok rajta,hidd el ha lenne rá keret be tudnék vásárolni.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
szkink #85127 üzenetére
Azért emeltem ki ama bizonyos félmondatodat, mert sajnos sokan az igénytelenség alsó határáig is lemennek, mert úgy vélik, hogy panelbe nem való minőségi házimozi rendszer, meg nem kell nagy teljesítmény, álló frontsugárzók, stb. Nem beszólni akartam, hanem kiigazítani.
-
cecil
aktív tag
Tegnap lecseréltem a center alatt a soundcare alátéteket Auralex mopad-ra...
Evvel rendesen be tudtam állítani a dőlését a centernek, mivel alacsonyan van.
Nagyon jó anyag szerintem ez az Auralex is nem éreztem visszalépést a soundcare-hez képest.
Érdemes kipróbálni annak akinek szükséges dönteni a centert mert alacsonyan vagy tv felett van, mindkét módon alá rakható beállítható szögek: -8, -4, 0, 4, 8 fok
egyébként mivel a csomagban 4db (2 pár) volt és nekem elég 1 pár, a maradéktől szívesen megválok
-
szkink
aktív tag
válasz
Csabroncka #85129 üzenetére
Szia!
Köszönöm neked a linked és a segítséget már megyek is körül nézni,nem rég voltam a MM-ban és ezt néztem ki 50k-ért Pioneer VSX 329 K. -
BBéci
legenda
válasz
B.attila #85130 üzenetére
Polcsugárzó nincs, nem létezik.
Azokat a kisméretű hangdobozok, amiket Te (és sokan mások) polcsugárzónak nevezel (az angol bookshelf szolgai fordítása), valójában állványra helyezendők. Kizárólag úgy tudják kifutni magukat.
Végső esetben, ha nincs más hely számukra, akkor vagy hangfalállvány, vagy tüske kötelező alájuk.(#85131) Heffi
A normális erősítő gyártók ügyelnek arra, hogy ne csak teljesítményben és szolgáltatásokban, hanem hangminőségben is legyen különbség a termékeik között. -
Heffi
őstag
Onkyo TX-NR3007 és 5007 között a teljesítménybeli eltérésen kívül miben nyilvánul meg a különbség? Illetve lehet ezeket az erősítőket egy lapon említeni egy hasonló korú Denon 4xxx AVR-el?
-
Csabroncka
addikt
válasz
szkink #85127 üzenetére
itt nézd meg őket.
Próbálj HDMI-s erősítőket választani, olyan 2008-2011 közötti alsóközép kategóra lesz az 50 ezres rész!
Válassz ki az összeset amit találsz, akár mondjuk vateráról is, linkeld vissza ide őket és biztosan segítünk a kiválasztásban!
Nem kell nézni a teljesítményt! Amire egyedül figyelj, hogy HDMI-s legyen és 50-ért
-
szkink
aktív tag
A panelba elég amit tudnak úgy értettem (persze több értelmű volt a kijelentésem),hogy a dobozokat nem szeretném le cserélni másikra vagy jobbra vagy nagyobbra mert nincs keret.Azt hiszem nézek valami hdmi csatis erősítőt valahol 40-50k-ért.Köszönöm mindenkinek a segítséget és az építő kritikát
-
BBéci
legenda
válasz
szkink #85124 üzenetére
Mindent megértek és elfogadok, de ezt a kijelentést nem: "a panelba elég ez amit tudnak".
Ha így állsz hozzá, reménytelen a segítségnyújtás.A tévékből SPDIF 5.1 jelet lehet kinyerni, tehát vagy SPDIF bemenetes erősítő kell melléjük, vagy digitális/analóg átalakító. Ezt teljesen értelmetlen és felesleges tovább ragozni. Különösen azért, mert már többen, többször leírtuk.
A HDMI ARC most nem játszik.(#85123) lemmy9
Neked nem tetszett. -
szkink
aktív tag
Nem szeretnék vitát csinálni ebből,nekem ez nem segítség,ettől nem oldódik meg a gondom.Vagy igen?Nem kell a szavaimat kiforgatni,eléggé idegesít így is a dolog,nincs szükségem még ilyenekkel bosszantani magam,és offolni a topicot.Ha engedné a keretem én is kiváló minőségű rendszerrel kínoznám magam.
-
karcos fekete arcam 400-as van 350-ért, ha ez vkit lázba hoz...
-
Z0mbi
senior tag
tyi igazad van. az csak egy LC elem ami szur/levag. akkor ebbol ered is egy kerdesem:
bi-amp eseten az erosito a full spektrumot kuldi a high es a mid-low ra? vagy van belso valto az erositoben amit konfiguralni lehet hol legyen a kereszt frekvencia?En ugy emlekszem az erositon ha bi-amp ot konfiguraltam akkor ott megadtam a frekit is. Nem vagyok mar benne biztos (foleg hogy nem biamp om van. csak gondolkodom rajta meg
)
-
BBéci
legenda
válasz
KisTücsök #85113 üzenetére
100-ért már el lehet gondolkozni rajta, de inkább gyűjtőknek, mint mindennapos használatra.
(#85114) szkink
Teljes mértékben jogos megjegyzés volt Oldfighter részéről. Ha Ő nem gyorsabb, én írtam volna ugyanazt.
Miből gondolod, hogy panelben csaj pocsék hangminőséggel szabad kínoznia magát az embernek? A topiklakók közül sokan élnek panellakásban mégis kiváló minőségű házimozi vagy hifi rendszerrel rendelkeznek. -
szkink
aktív tag
válasz
Oldfighter #85108 üzenetére
Üdv!
Értettem elfogadom.Segíteni szeretnél vagy a véremet szívni,ha az utóbbi akkor kérlek mellőzd a hszt.Köszönöm. -
BBéci
legenda
-
B.attila
tag
Sziasztok
A kérdés meglévő hangszóróim mellé (front+center) milyen sorrund hangszorot javasolnátok ha a meglévö hangszórók sorozatából már nem tudom beszerezni a hátra valókat , remélem érthető
Tehát
FRONT: Trinagle Antal 202
CENTER: Triangle Sextan 202Mi harmonizálna ezekkel ha már a Comete 202 vagy valami hasonló Triangle nem elérhető, legalább is én nem találtam sehol
Köszi
-
BBéci
legenda
Annyiért szinte ajándék, gyorsan csapj le rá!
(#85098) Z0mbi
Kettős kábelezés/erősítés esetén is keresztül megy az áram a hangdoboz frekvenciaváltóján. Azt nem lehet kikerülni, ha a gyári csatlakozókat használod.(#85105) adodaniel
Talán nem a legjobb párosítás, de kizáró okról nem tudok. Miért ne? -
szkink
aktív tag
Üdv.Tehát az erősítőm egy sony str-de245 a dobozok pedig,front: 2db 3 utas 8 ohmos magnat a center és a hátterek yamaha nx-e130 a subw: yamaha sw-p130 nem mai termékek az biztos,de hogy mindent lecseréljek arra nincs keret,meg amúgy is nekem a panelba elég ez amit tudnak,a lényeg hogy az összekötés megoldódjon és szóljon az 5.1,ezt minél egyszerűbben és olcsóbban szeretném megoldani,a DAC még beleférne talán,csak tudnám biztosan hogy ez megoldja a problémát.
-
törölt tag
Egyetértek.
Általában 1 kHz-re adják meg az impedancia értékét, beleirtam az 1 sz hsz-ba anno hogy nem kőbe vésett érték és hogy 4 alá lehetőleg ne menjünk...
Valamint a magashangszórót nyirja ki, ha túlvezáreled de a 0 dB jel is kinyírhatja a te áltel vázolt esetedben amikor a szinuszjel közeledik a négyszögjelhez tehát nem fedi egmást a két jel (eltolás) ezt védi ki a nagyob méretű kondenzátor..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged