Hirdetés
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- 
			  Mobilarena Házimozi haladó szinten 
 Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
 Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
- 

#09634560 törölt tag válasz  norbert1998

üzenetére norbert1998

üzenetéreHdmi, koax, optikai ebben a sorrendben tehát inkáb koax mint optikai. 
 Töbet számit a hangfalkábelnél tisztaság mint a keresztmetszet..
- 

norbert1998 nagyúr sziasztok! 
 lenne pár érdekes kérdésem a kábelezések tekintetébenelőször is: melyik fajta csaltakozó(és kábel)típus az, amelyen a legjobb minőségű jelátvitelt lehet elérni forrásből erősítőbe? másodszor: mennyire számottevő a különbség optikai és optikai kábel között? gondolok itt arra, hogy 1200 forinttól elkezdve a jó drágáig vannak, és gondolom nem indokolatlanul harmadszor: hangszórókábel tekitntetéében mondjuk, hogyha csak rézsodronyban gondolkodunk, akkor a lényeg annyi, hogy minél vastagabb legyen, igaz? (na meg persze, hogy legyen félig aluminiummal kevert szutyok) szóval nagyjából a tisztasága is lényeg, de gondolom amit egy alacsonyáramú elektrotechnikai cégnél lehet venni, az nem egy ilyen kis puhány bigyót ad kábel címszó alatt különböző vastagságokon 
- 

válasz  xtremetuning

üzenetére xtremetuning

üzenetéreHa te is úgy innál, mint a rendes emberek, akkor hidd el, nagyszerű bulit csaphatnánk!  (Előtte természetesen leáramtalanítanám a kerületet. (Előtte természetesen leáramtalanítanám a kerületet. ) )
- 

lemmy9 őstag válasz  xtremetuning

üzenetére xtremetuning

üzenetéreLeültök egymás mellé, és kínosan, csendben vizsgáljátok a készülékeket, hogy vajon hogy szólhatnak? 
 Mert amúgy kurva szépek.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) 
- 

mandju senior tag Sziasztok! Hallott valaki már közületek Rotel 1570-es procit? A következő gépek között kellene sorrendet felállítani.... rotel rsp 1068 - Emotiva UMC-1 - Rotel rsp 1570 
- 

lemmy9 őstag Hosszú évek óta házimozizom, de most megfogódtam. 
 Adott egy HD 7.1 anyag.(Amerika kapitány) Az erősítő koaxon érzékeli a Dts jelet, mint bármikor.
 Próbaként rákötöttem 2 db. surr back hangsugárzót, konfiguráltam, és szólnak is. 
 Ha átváltok a magyar 5.1-es hangsávra, akkor nem.
 Semmi mátrix, THX, DSP nincs aktiválva.
 A koaxon átmegy a 7.1 core?KisTücsök: nekem sem tetszik, főleg a rajtahagyott reklámmatrica, meg az Usb luk.  
- 

KisTücsök addikt válasz  kimi02

üzenetére kimi02

üzenetéreAzt én sem mondtam. De pl amit (#84986) Kroland25 most belinkelt, az nekem nem tetszik. Két böhöm nagy poti, középen egy szintén bazi nagy kijelző alatta meg ezer gomb. Mintha kérkedni akarnának, hogy mekkora potikat tudnak rárakni. NAD ellenben letisztult, formás, csak ami kell. A Marantz dizánjna is baromi jó, ott jól kitalálták, hogyan rejtsék el a felesleges gombokat előlről. De amúgy ízlés kérdése... 
- 

válasz  xtremetuning

üzenetére xtremetuning

üzenetére"Ha hallottad volna itt nálam mindkettő szubot" - nem hívtál. Szerencsédre. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) Szívesen látlak bármikor, de Te az én házam kapuját csak akkor lépheted át, ha eskü alatt fogadod, hogy biztosan nem kapcsoljuk be a zenék és filmek hangkeltésére használt eszközeimet, és kizárólag esztétikai szempontból értékeled az összhatást!  
- 

BBéci legenda válasz  bajnokpityu

üzenetére bajnokpityu

üzenetéreMiért kellene bármit venni, mikor ott az SW 800? 
 Többször kijelentettem, hogy szubládában nem tartom annyira jónak a Focalokat, mint másban. Erre bizonyíték, hogy autómban az Utopia szettet alulról Rockford Fosgate mélynyomó támogatja. Igaz, csak azért, mert nem sikerült kellőképpen jó áron szereznem JL Audiót.
 Az kétségtelen, hogy áráért piszkosul jó a T-12 és az NSD is, mert most kifutóként olcsóbban adják.
- 

Tamoo nagyúr válasz  bajnokpityu

üzenetére bajnokpityu

üzenetéreA Focal is zárt. (vagy nem tudom hogy jött a reflex téma) Egyébként nekem is tetszett az NSD ... pedig még be sem volt járatva.  
- 

xtremetuning addikt válasz  bajnokpityu

üzenetére bajnokpityu

üzenetéreKábel. 
- 

válasz  xtremetuning

üzenetére xtremetuning

üzenetére"Az erőlködőt értem." Ha hallottad volna itt nálam mindkettő szubot, akkor azt is értenéd. Hangyafasznyi különbségekről beszélünk egyébként, ami akusztika és ízlés függő is. A Focal IS kurva jó szub. Van amiben jobb, de van amiben gyengébb, mint az SVS. De egyébként nem csak hangi adottságok döntöttek. 
- 

bajnokpityu félisten válasz  xtremetuning

üzenetére xtremetuning

üzenetéreén azért a subot is, bár mozin marha jól rombol a focal sub. 
 igazából az az, amiben még nem hallottam jó reflexes subot, hogy elég éles a váltás náluk a nem szól-szól határ, finom effekteknél azért előnyös a zártság. Sajnos hatásfokuk meg béka s*gge alatt.hozzátenném, az utópiák is reflexes hangfalak, de valahogy ott nem jön ki. tehát lehetne finom reflexes subot is csinálni.csak még nem volt hozzá szerencsém. 
- 

Tamoo nagyúr A T12 és NSD nagyjából egy szint ugye? 
 Muzsikpeti is T12-re cserélte az SW800-at. Utóbbit ettől függetlenül nagyon jó szubnak tartom. Nagyon jól jár vele aki elviszi. Anno ugye összehallgattuk az MA RSW12-vel is amitől én személy szerint sokat vártam és nagyon nem volt kérdés, hogy a Focal a jobb... Simán együtt tudnék vele élni.
- 

BBéci legenda Nem hallgattam és közelről nem is láttam Sherbourn nevű terméket. De ha lehet hinni a pletykáknak és tényleg Emotiva klónok, akkor nem lehetnek rosszak. Különösen az ár/érték arányukat illetően. (#84973) liszi70 
 Nem hittem volna, hogy bárki SVS NSD-t választ SW800 ellenében. 
- 

Több privátot kaptam, "na mi van?" értelemben.  Aki az aláírásomra tekint, az láthatja a választásaim eredményét. Később írok róla bővebben is, de most nem megy. Köszönöm mindenkinek, aki hozzászólt az ügyeimhez! Aki az aláírásomra tekint, az láthatja a választásaim eredményét. Később írok róla bővebben is, de most nem megy. Köszönöm mindenkinek, aki hozzászólt az ügyeimhez! 
- 

BBéci legenda Nincs azzal tapasztalatom, de nagyon kíváncsi vagyok rá. Tegnap éjjel pont a Marantz elő- és végfokokat böngésztem a neten. 
 Úgy emlékszem, a Home Cinema demószobájában Marantz üzemel, hacsak azóta át nem kötötték a NAD-ra, amit én vittem hozzájuk. Volt náluk Onkyo is, de nem voltak vele megelégedve.
- 

Digital addikt válasz  robi-k

üzenetére robi-k

üzenetéreKözben hirtelen felindulásból ( mozi nélkül nincs élet  bár ezt a pénzt másra szántam volna ) vettem egy zsír új feketét, ez illik is a Ceciltől vásárolt hibátlan A7 szett mellé! bár ezt a pénzt másra szántam volna ) vettem egy zsír új feketét, ez illik is a Ceciltől vásárolt hibátlan A7 szett mellé!
 Ha nem sikerül visszacsinálni a vásárlást, szerintem meghirdetem alkatrésznek! Tamoo: Ezt a hetet még rászánom, aztán megírom a sztorit ott is! 
- 

Digital addikt Az AVX-en hirdető "Fater205" nick-el hirdető palival vigyázzatok! Tőle vettem a PSW 125-ös Polk sub-ot 55k-ért, ami itthon iszonyatosan búgott! 
 Rengeteg kapcsolgatással el lehet érni hogy csak minimálisan búgjon, én nyilván így hallgattam a próba alatt.
 Hazaérve már nem sikerült élvezhető szintre csillapítanom a búgást, szerelőhöz el, a szakvélemény szerint az egész belét szó szerint átkötötték, kókányolták!
 Az eladót felkeresve elárulta, hogy egy áramszünet hazavágta a cuccot, a belsejét "javították"!
 Azt mondta ha nem tetszik adjam el! De búg könyörgöm! Nem akarok senkit átvágni, ér az ilyen cucc még valamit? A doboz, és a hangszóró rendeben van, de az elektronika gatya!
 Nagy nehezen sikerült rábeszélnem a visszavásárlásra, de péntek óta nem érem el, nem veszi fel a telefont.
 Én is balfék voltam, nem néztem át alaposabban a cuccot, de az eladó elhallgatta a korábbi javítás tényét!
 Jók a használt cuccok, de mindenki alaposan próbálja ki a portékát!
 Úgy gondolom leírom ide ezt a sztorit, hátha valakinek hasznos olvasmány lesz!Ott is lehet panaszt tenni. [link] ... ha esetleg élnél vele. - Tamoo [ Módosította: Tamoo ] 
- 

lemmy9 őstag 2x 
- 

lemmy9 őstag Az X szériàs Denon nem ronda, hanem pocsék ;-) 
- 

Tamoo nagyúr Szerintem meg a Denon a szép. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) A többi ronda. A többi ronda.
- 

lemmy9 őstag A Nadok tudatosan rondák? 
 Mert azért a nappali dísze is kéne hogy legyen egy ilyen drága gépezet, szvsz.
 Tudom a hang számít....................de mégis.
- 

robi-k őstag Én ezt hallottam: REVO SC-2 LN, és döbbenetesen jól szólt  
- 

válasz  xtremetuning

üzenetére xtremetuning

üzenetére   
- 

Digital addikt Sziasztok! A kábeleim szeretném elrejteni, elég hülyén néz már ki a nappalim.  
 A kábelcsatornákat ismerem, esetleg létezik valami más megoldás is? A falat most nem szeretném még vésni! 
 Ti hogyan oldottátok meg a kábelek elrejtését? 
- 

- 

B.attila tag Sziasztok Pioneer VSX-921 Triangle Antal pároshoz van értelme a BiAmplifikálsnak ?? Az erősítő alkalmas a hangfal alkalmas és mivel kábel vásárlás előtt állok most kéne döntenem  
- 

BBéci legenda válasz  Bigmasterl

üzenetére Bigmasterl

üzenetéreZenehallgatásra 40-50000 forintos hangprojektor?  Még a háromszorosáért is csak vallatásra alkalmas hangzást adnak, ha zenéről van szó. TV hangszóróinak kiváltására alkalmas, azoknál sokkal jobb, de semmi mást ne várj tőle. Még a háromszorosáért is csak vallatásra alkalmas hangzást adnak, ha zenéről van szó. TV hangszóróinak kiváltására alkalmas, azoknál sokkal jobb, de semmi mást ne várj tőle.
- 

Bigmasterl tag Üdv ! Van tapasztalatotok JBL hangprojektorokkal kapcsolatban? Vennék egy JBL Sb100 típust, de nem igazán találtam információt róla, hogy milyen a térhatása illetve zenehallgatásra alkalmas e. 25m2 es szobában lenne és az LCD TV t illetve a PC -m kötném rá. Előre is köszi a segítséget 
- 

- 

BBéci legenda válasz  xtremetuning

üzenetére xtremetuning

üzenetéreAbban teljes mértékben igazad van. Az a 200000 annyira alsó hang, hogy éppen csak a megszólaltatáshoz elegendő. Ha ki akarom hozni abból a NAD párosból a maximumot, akkor a Nordost Red Dawn összekötők legalább kellenek közéjük, amikkel én is használtam. Tápnak IsoTek EVO3 Premier volt nálam, azzal is sokkal jobban szóltak, mint a gyárival, ez természetes. 
 Szóval az összeg duplája sem lenne túlzásnak, csak éppen elfogadhatónak mondható.Reggel nem szoktam kávézni, csak ebéd után. Inkább pálinkával indítom a napot.  
- 

Z0mbi senior tag nem en vagyok az iro de ha jol tudom akkor ez a bemeneten mert vegtelen hosszusagu kabel impedanciaja egy par vezeto kozt. (merthogy egy kabel LC- korokkel helyettesitheto) 
 ez az az impedancia amit koaxialis antenna kabeleknel szoktak jellemezni a 75ohm al (vagy50)Ez minel alacsonyabb, annal alacsonyabb a csillapitasa a kabelnek. A hatsok alltalaban hosszabbak ezert vekonyabb kabel kissebb hullamimpedanciat eredmenyez ugyan azon frekvencian (azt nem tudom mar hogy egyenes aranyossag van e es amennyivel szukebb a keresztmetszet, annyival lehet e hosszabb a kabel) 
- 

BBéci legenda válasz  xtremetuning

üzenetére xtremetuning

üzenetéreEgyetlen házimozi erősítőt hallottam itthon annyira jól szólni, az a régi Arcam elő/végfok páros volt. A NAD-ok engem teljesen lenyűgöztek. (#84891) ProdyG 
 Hangminőségben is jelentős a különbség AVR400 és 600 között.
- 

#09634560 törölt tag válasz  Lacielvtárs

üzenetére Lacielvtárs

üzenetéreSinus live, proson, inakustic, van der Hul , ezeket ajánlom első körben 2.5 előre 1.5 hátra. Hátra nem ára miatt kell vékonyabb hanem az un. hullámimpedancia miatt. Sodrott legyen és nagyobb tisztaságú réz vagy ezüstözött ne egyéb pl alumínium. 
 Norbi: intézem a rávalót egyelőre remény nélkül .
- 

axwel18 senior tag válasz  Lacielvtárs

üzenetére Lacielvtárs

üzenetéreNekem ilyen megy hátra.  Nem túl drága, persze nem is a legjobb kábel. Nem túl drága, persze nem is a legjobb kábel.
- 

hétalvó addikt válasz  xtremetuning

üzenetére xtremetuning

üzenetéreFogyatekos vilag ez  
- 

Norbi 72 veterán Szia! Mozira még mindig jó az összeállítás.De ha beleférne,a 440-es szettben minden hangfal egy lépcsővel nagyobb. Használt érdekel?Mennyi a keret? 
- 

devil-k nagyúr 
- 

kenyerr tag ok, köszöntem 
 kacsa-val az a baj, hogy jobban szeretném helyben megoldani, szegeden
 de ha itt nem találni megfelelőt, akkor rendelős lesz az említett 10-16 méterrel nincs amúgy nagy baj a hátterekhez? 
- 

fape senior tag Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy lapos tv-m, eddig a beépített hangszórókkal bosszantottam magamat. De szeretném lecserélni egy fokkal jobbra. Aszem decemberben már érdeklődtem, hogy milyen belépő szintű összeállítást javasoltok főleg (99%) mozizásra. ( 5m X 4m, 20 nm- szobába) 
 Akkor egy Onkyo TX-NR414 + Polk Audio TSX 330 (+ esetleg Polk Audio PSW 110) kombót ajánlottatok.
 Bízom benne, hogy ez még mindig meg állja-e e helyét. Így van?
 Vagy van esetleg jobb összeállítás ebben az árkategóriában?
 Mit a jelenlegi best buy-ok?Előre is köszönöm a segítséget. Üdv, 
 fape
- 

devil-k nagyúr válasz  Vikthor

üzenetére Vikthor

üzenetéreCanton, de hogy milyen típusú pontosan, nem tudom...  Lacielvtars 
 Nem akarlak megbántani, de amit most vettél, az is kb. hasonló minőség. 245 Ft/méter áron szárítókötelet adnak. Majd a nagy öregek ajánlanak egy jobb kategóriát ehhez a típushoz, amit érdemesebb meghallgatni. Nagyon sokat számít a hangfalkábel minősége is. Kb. 1.000-1.500 Ft/méter áron lenne érdemes nézelődni. De majd jön Sanci és segít. Én 7.000 Ft/méter áron találtam kábelt (frontok és center), amire azt mondom, hogy igen, tetszik.(#84902) Lacielvtars 
 Szívesen! Hidd el, fog rajta dobni. Hidd el, fog rajta dobni.Neked is ajánlom a KáCsa audiót. Nagyon korrektek, mindig van akció náluk és el tudsz hozni kipróbálni kábelt. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Filmvilág
- Építő/felújító topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Linux Mint
- További aktív témák...
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone Xs Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3537, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3551,100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Bennem is valami hasonló fogalmazódott meg.
 Bennem is valami hasonló fogalmazódott meg. 

minden csak nezopont nezese...
 minden csak nezopont nezese...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De megérett a kis pio a cserére ..Lehet 1 Arcam lesz a befutó
 De megérett a kis pio a cserére ..Lehet 1 Arcam lesz a befutó 

Még a háromszorosáért is csak vallatásra alkalmas hangzást adnak, ha zenéről van szó. TV hangszóróinak kiváltására alkalmas, azoknál sokkal jobb, de semmi mást ne várj tőle.
 Még a háromszorosáért is csak vallatásra alkalmas hangzást adnak, ha zenéről van szó. TV hangszóróinak kiváltására alkalmas, azoknál sokkal jobb, de semmi mást ne várj tőle.