- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bence01
tag
Sziasztok,
Van egy Onkyo TX-SR508 -as erősítőm és újabban hdmi-n keresztül használom és azóta mintha valahogy sokkal jobban melegedne eléggé forró a hdmi bemenet körül elülről. A szobában szabadon van egyébként nem szekrényben. Szerintetek kell foglalkoznom vele esetleg tegyek rá egy ventit vagy elégnek kell lenni a gyári hűtésnek?
Még egy amatőr kérdés, hogy ugye jól gondolom, hogy ha digitálisan lossless küldöm az erősítőre a hangot (jelenleg koaxal) a számítógépből, akkor tök mindegy a hangkártya minősége (mp3 esetén is érdekelne a helyzet)?Solo Puffin ti darà forza e grinta a volontà
-
Bence01
tag
Sziasztok,
Én is épp centert nézegetek sajnos nincs rá nagy keret 10eFt környéke. Természetesen használt jön szóba.
Illetve találtam egyet újonnan ami beleférne Wharfedale WH2 erről mi a véleményetek?
Egy Onkyo SR508 hajtaná egy Mission M30i -val párban.Solo Puffin ti darà forza e grinta a volontà
-
Bence01
tag
válasz JohannZimu #78698 üzenetére
Sziasztok,
HDMI vs coax témában olyan eszközt esetleg próbáltatok ahol külön hdmi-van a hangnak? Érdekelne, hogy olyan esetben mi a helyzet, mert akkor elvileg leválasztódna a többi digitális "zaj".
HTPC-ben én is gondolodtam már, de arra jutottam egy normális videókártya kéne ahhoz, hogy hozza egy közepes lejátszó képminőségét és az olyan kártyákból már nem igazán van passzív. Vagy után költeni még egy csomót a hűtésre, hogy néma legyen. Plusz a sok szoftveres csoda ami elvileg segítené a képet, de normálisan szinte lehetetlen belőni, ha már egyszer elkezdi az ember piszkálni. Nekem az jött ki a végén, hogy a régi gépem tökéletes amire kell és jobb egy céleszköz.
Solo Puffin ti darà forza e grinta a volontà
-
Bence01
tag
válasz Toobee #78713 üzenetére
Igen a Processzor GPU-ja is viszi a filmeket hardveres gyorsítással azzal nem is lett volna bajom. Probáltam már ilyet (i5 HD4000 integrálva), de összehasonlítva egy médialejátszóval (DUNE 303D) ugyan azon a tv-n sokkal részletgazdagabb volt a kép és szebbek a színek. Igaz nem foglalköztam semilyen trükkel a pc-n csak powed dvd-n játszottam le simán ugyan azt a fájlt. Árban szerintem ez hasonló kategória, ha a gépbe mindent 0-ról kell felépíteni.
-
Bence01
tag
válasz bajnokpityu #78728 üzenetére
Nem konkrét zajra gondoltam azért írtam idézőjelben, hanem a video anyagok jelére.
-
Bence01
tag
Sziasztok!
Mission M31i hez keresek center hangfalat.
Hifibarlangban találtam egy m7c1-et ami, ha jól tudom az m3c1 elődje és mivel fél áron van jó vétel lenne.
Használtan meg találtam egy M6c -t ami már egy kategóriával feljebb van viszont úgy tervezem, hogy később az m31 átkerül háttérnak és mondjuk egy m32 kerül előre vagy akár m60 ha találok később akciósan (karácsonyig biztosan marad ez a felállás az nem túl sok idő utána pedig 3-4 évig nem szeretnék rajta változtatni, mert elégedett vagyok az m31-el)
Illetve láttam még a Mission Mh6 centert viszont az nem tűnik nekem túl szimpatikusnak.Kipróbálgatni nem tudom őket sajnos, az m7c1 től meg kicsit tartok, hogy nem hozz elég teret valakinek esetleg van ilyen? Mert a szettekben is mindig a c2-t adják az viszont árban nem férne bele nekem.
Köszönöm előre is a segítségeteket.
-
Bence01
tag
Sziasztok,
Az Onkyo TX-SR508 erősítőmhöz szeretnék kábelvéget. Sokszor olvasom, hogy az jót tesz a hangfalaknál, ha banándugó van nem csak úgy beszorítva a hangfalba. Az lenne a kérdésem, hogy mivel az én erősítőmbe nem lehet banándugót tenni, mekkora villa kellhet?
Mert az erősítőn lévő szorítóknál is van oldalt egy ilyen műanyag perem és csak elég kicsi lyukon lehet beletolni a kábelt sajnos. Vagy esetleg le kell törni az oldalsó műanyagot vagy végső megoldásként csak a csatlakozócsere jöhet szóba?Köszönöm a segítségeteket.
-
Bence01
tag
Sziasztok!
A Mission M3 és M6 széria között mi a külömbség? Árban nem túl nagy azért gondolkozom, melyiket válasszam.
Valakinek esetleg van tapasztalata velük? M3x cinema szettet láttam sokszor ajánlottátok belépőnek, de a M6 szériáról nem találtam semmit.
Köszi a segítséget!Solo Puffin ti darà forza e grinta a volontà
-
Bence01
tag
Sziasztok,
A centeremet a Tv fölé fogom tenni egy polcra és az lenne a kérdésem melyik módszer lenne a legjobb, ha már a polcra kell, hogy kerüljön. A polc még nem készült el így több megoldás közül válogathatok. Van 2 db L alakú polctartóm ami elég masszív így az biztos felhasználásra kerül.
A kérdés, hogy tegyek rá egy fa vagy esetleg gránit lapot vagy ne? Az is lehet, hogy akár az L felfogató magában tartja a centert egy gumi lappal vagy valami tüskével. Szerintetek mi lenne a legjobb megoldás?
A center Mission M3c2i típusú.Solo Puffin ti darà forza e grinta a volontà
-
Bence01
tag
válasz #09634560 #84350 üzenetére
Sziasztok,
Sokszor olvasom itt a fórumon, hogy alap rendszereken nincs külömbség a sima DD és a True HD között.
Ezen azért eléggé elgondolkoztam, mert a True HD hangsávot ha megnézzük jóval nagyobb bitrátát kínál. Ebből azt a következtetést vontam le, hogy ezek szerint szerintetek nincs külömbség egy alacsony illetve egy nagyobb bitrátájú mp3-nak vagy akár egy flac-al összevetve. Ezt pedig szerintem mindenki tudja, hogy hülyeség, mert még a legolcsóbb hangrendszeren is hallani némi külömbséget.
Most akkor hogyan van ez?
mp3 csak hasonlat voltSolo Puffin ti darà forza e grinta a volontà
-
Bence01
tag
Szerencsére én sem teljesen laikussan állok a dologhoz középiskolában elektrotechnikusnak tanultam és még most is eléggé foglalkoztat a téma. Így remélhetőleg nem fogok elveszni a mintavételezési frekvencia és bitek világában.
-
Bence01
tag
Sziasztok,
Jóféle HDMI kábelt keresek nincs nagy keret max 5eFt -ig szerintem elég az én rendszeremhez. Most egy alap van amit talán még a T-s tv előfizetéshez adtak.
Tudnátok valamit ajánlani? Én a HAMA 83051 -et néztem ki.
A végpontok: Philips 42pfl7606 <-> Onkyo SR508 <-> WD TV Steaming (Live Gen3.)
Én Győrben élek így jó lenne, ha könnyen beszerezhető lenne számomra is posta nélkül.
Köszi a segítséget.Solo Puffin ti darà forza e grinta a volontà
-
Bence01
tag
válasz Lacielvtárs #85192 üzenetére
Igazad van az lemaradt. 1,5 méter elég lesz akkor még marad is helyem pakolgatni ide oda, ha akarom.
-
Bence01
tag
Sziasztok!
Úgy tűnik nálam is elérkezett a rendszerbővítés.
Jelenlegi felállás: Onkyo TX-SR508 erősítő, Mission M3c2i center, Mission M30i (jelenleg front).
A terv hogy az M30i megy háttérnak és keresek egy új frontot.AVX-en láttam egy M32i-t szerintem az tökéletes lenne, rá is kérdeztem, hogy meg van-e még.
Egyéb alternatívák amiket találtam:
- Mission 710
- KEF Q15
- KEF Cresta 2 (kicsit kilóg az árból, de elmegy)
- B&W DM22
- Wharfedale D10.1 (gyanítom ezt is elviszik mire odaérek)+kakukktojás:
- Wharfedale Vardus VR-300Állványom még sajnos nincs, de a monitorok ebben az ársávban szimpatikusabbak, és szerintem jobb teret is adnak, következő forduló lesz az állvány.
Felhasználás: 90% Mozi
Keret: 40000Ft (Tehát csak használtak jönnek szóba)Szerintetek mi passzolna a legjobban?
-
Bence01
tag
válasz dunkel #112896 üzenetére
Köszi, a válaszokat!
Sub van csak a többire koncentráltam. Részemről maradok a monitornál előre is, nem túl nagy a lakás így ki tudja futni magát rendesen, plusz általában nagyobb az érzékenység így ha este halkabban kell hallgatnom is jobban érzem magam .Solo Puffin ti darà forza e grinta a volontà
-
Bence01
tag
Sziasztok,
Pár napja nézem a hangfal hirdetéseket, eredetileg a Mission szettem egészítettem volna ki.
Ekkor azonban megláttam ezt a hirdetést. Elég jó árnak tűnik és így talán bele tudnék kostolni a felsőbb kategóriába. Mi a véleményetek róla, sajnos nem volt még szerencsém ilyen régebbi Quadral hangfalhoz. Illetve, ha ez mellett döntök milyen center jöhetne szóba? ( ebből a sorozatból nem láttam használtan)
Ha tudtok ebben az árban jobb vételt ne tartsátok azt sem magatokban
Köszi!Solo Puffin ti darà forza e grinta a volontà
-
Bence01
tag
Sziasztok!
Elgondolkoztam, hogy a mélynyomó kábelt kicserélem Klotz MC5000-re. Az lenne a kérdésem, hogy mikor a dugót teszitek rá a két párt összesodorjátok a jelnek és az árnyékolás az a valós árnyékolás a dugón?
Köszi!
-
Bence01
tag
válasz Norbi 72 #113927 üzenetére
Én is kézben vittem haza a vasam, hát nagy élmény volt. Gyári dobozában először csak az zavart, hogy nem látom hova lépek később meg a súlya. Természetesen megérte, kb 2* olyan hosszú volt az út visszafele pár megállóval tűzdelve
-
Bence01
tag
válasz XtremLor #113929 üzenetére
Elég sokat segítettem korábban költöztetéseken így a doboz fogása nem volt annyira nagy probléma. Egyébként én sem javasolnám senkinek, de ha már elmegy az ember vonattal megnézni kinek lenne szíve otthagyni, hogy majd hozza a futár?
-
Bence01
tag
Sziasztok,
Szeretném lecserélni az Onkyo sr508-as erősítőmet valami komolyabbra. Teljes mértékben használtban gondolkozok olyan 100e Ft körül. Azt nem tudom eldönteni, hogy egy nagyobb kategóriás 2012 körüli erősítőt vegyek, vagy inkább egy újabbat ami már 4k-s. Tv cserét kb 2 év múlva tervezek addig marad a full hd. A hangfal felállás biztosan marad 5.1 még sokáig.Konkrétan az alábbiakat néztem:
Onkyo nr636,
Pioneer lx55,
Marantz sr 5006Onkyo-os hangzás az tetszik azért néztem elsőnek azt meg a pio-t, de pont a nr 3-as szériánál változott kicsit az Onkyo is zenei irányba. A marantz meg a részletező képessége miatt tetszik, mert sokszor hallgatom hallkabban is, de félek, hogy hiányozna az erő.
Szerintetek mi lenne a jó irány?Solo Puffin ti darà forza e grinta a volontà
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Formula-1
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- BMW topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Motoros topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs