Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nuke7
veterán
-
BBéci
legenda
Amennyiben ezzel azt akartad mondani, hogy bármelyik márkával szemben elfogult vagyok, akkor azt visszautasítom. Kizárólag a tapasztalataimra támaszkodom, abból is leginkább a hallásomra.
A végfok belsejét illetően teljesen mindegy, melyik, mennyibe kerül, pusztán a kinézetről volt szó, hogy melyik látványosabb, melyiket nézi szívesebben egy házimozi megszállott.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kabar
senior tag
Nem kételkedem a tapasztalatodban, azt sohasem tenném, mivel már mint rengetegszer leírtam, olyan értékű cuccok fordulnak meg nálad, ami nálam sohasem fog, valamint én sohasem hallanám meg az ösvénybe elhelyezett kismegszakítók közötti különbséget az erősítő hangzásán. Amit kritizálni merészeltem, az az elfogulatlanság néha bizonyos gyártók tekintetében ráadásul olyan természetű különbségeket emlegetünk amelyek egy része erősen szubjektív (Nem számszerűsíthető, ahogyan ezt írtad is). De ez rettenetesen nehéz feladat is lehet, én magam nem is tudnám csinálni. Lehet egy ember elfogult, csak akkor ne legyen olyan szakmája ahol objektivitás kell, lehet egy embernek tériszonya is, csak ne legyen ipari alpinista. Ha visszaolvasol, olyan dolgokban kritizálok, amikor pl legutóbb mutattak egy végfok belsőt, erre mondtad, hogy azt titkolnád, és mutattál egy olyat, ami alsó hangon 3-4 szer drágább. Tudom utána egy hasonló értékűt is, de annak már a tápoldala szerényebb is volt lényegesen a korábbinál. Dicséritek például az X2000 felépítését, én meg erre mutatom az RX-V3900, mennyivel különb. De tényleg túl sok szót fecsérlünk erre. A szart pedig én írtam nem te. De a lealázta és a kétszer jobban szól féláron az elismerés jeleként gondolom nem túl sűrűn használod. A gúny pedig egy eszköz, melyet mindannyian használunk, néha vagy többször, ki-ki milyen célra. Ez a legtöbbször valamilyen negatív tulajdonság felnagyításával, szemléltetésével tesszük. Én is, és bizony te is sokszor azért, hogy görbe tükörként mutassuk a másik felé az elkövetett hibákat. Ha megsértettelek, természetesen elnézést kérek. Nem ez volt a célom.
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
törölt tag
válasz Norbi 72 #79391 üzenetére
Toobee is írta múltkor, h nem tudok linkelni, de ahogy nézem más baj is van
Igen, teljesen felesleges. Már a 3010 és 5010 piaci leképzését, árképzését sem értettem, annak közelségét. Az AreaDVD alaposan szokott vizsgálódni, a 3010-re kiválót írtak (ami náluk szart jelent ) az 5010-re pedig mesterművet. Ott sincs minden rendben. A 1010 és 5010 között pedig hatalmas az árrés, hangminőség különbség szintén, de talán nem 2x.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
No.
Dunkel jóvoltából itt van látogatóban egy 3808, kíváncsi vagyok milyen hangi jellemzőkkel licitál a 2809 fölé....Sokkal nehezebb, az már biztos
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
Ami feleannyiba került, az egy Emotiva elő/végfok páros volt és valóban sokkal, de sokkal jobb hangot adott, mint az Onkyók. Nem értem, miért kell kételkedni mások tapasztalatában. A gúnyolódás pedig végképp teljesen felesleges.
Valamint azt is elárulhatnád, hol és mikor írtam a szar jelzőt?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz Norbi 72 #79383 üzenetére
Sancival volt anno egy privát beszélgetésünk, ahol kiderült, hogy van egy közös ismerősünk, aki a Norbi, és őt üdvözöltem, mire Te megjelentél.
Még a 72 is stimmel, mint születési évszám
Mondjuk gyanus volt, hogy HM erősítő szinten is mozogsz, mert az általam ismert Norbert nem ez a tipus volt, ám eltelt 20 év, hogy utoljára láttam, tehát lehet eső, lehet hó -
MaTTeS
senior tag
-
palu
tag
Sziasztok,
Újabb előrelépés történt Denon 3808 sub kimenet (mennydörgés generátor) probléma fronton. Abból indultam ki hogy mivel előtte minden jól működött a régi erősítővel, csak a Denonban lehet a hiba. Miután Oscival is kimértem a subkimenetet, és torzításmentes volt a teszt jel több jelszintel és frekivel is, és a mute funkció is jól működött nem maradt más mint a PSW110.
Egy két erősebb impulzuss ráadása a bemenetre sikeresen kiváltotta az effektet. A PSW110 hangerő poti tekergetése meg megszüntette. A poti megmozhatása néha pedig ujra előhozta.Ha valaki tapasztalt már hasonlót PSW110 kapcsolatban illetva ha van hozzá valakinek kapcsolási rajza örülnék ha jelezne privátban. (Polk fórumon találtam vagy 10 hozzászólót hasonló problémával, szóval valami típusbetegség lehet).
Újonnan vettem a kicsikét, tudja esetleg valaki mennyi a garancia rá?
-
törölt tag
válasz Norbi 72 #79374 üzenetére
Norbikám, kicsi leányom, úgy énekelnék már egy kis István a Királyt, de hát nincs kivel, egyedül meg hülyén jönne ki Anglia közepén ... No de majd!
Azt a 906-ot bevállalnám, de 150 miles innen, az 300 oda-vissza, és nem vállal postázást az ürge, tehát Oxfordiak előnyben, nekem kiesik. De vannak erre is cuccok azért. ITT egy 609 pl, azért ez sem rossz, na
Amúgy igazat adok Sancinak, mit ingerelsz itt ilyesmivel?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Őszintén? Nem!
Eleve kocsival szedem össze a cuccot, úgy 50 milesen belül, ami spórolja a postát, de akkor legyen szerencséd, vesztettem már el licitet, nem is keveset, de az a helyzet, hogy nagyobb a kínálat, mint amennyit be tudnék gyűjteni. Ezért entry levelezek. Ha meglesz a dieselem, akkor kitejesztek 100-ra, meg lowmid-midre, esetleg újabb tipusokra.
No meg itt vannak a VGA-k is
Igazából úgy vagyok ezzel, ha szükséged van valamire, még segítek isszerk: Egyébként erre, Angliában a magyarok nemigen HM-eznek a bérelt szobáikban, a laptopjaikon Youtube filmeket néznek.
A Face oldal is csak hobbi szinten van fenntartva.
Az összes eladásom magyarok felé költség áron ment el, hitelre, barátoknak[ Szerkesztve ]
-
-
Rederik
tag
Sziasztok,
A HDMI ARC-vel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy az erősítő is 1.4-es HDMI-s kell legyen ilyen esetben? Elolvastam a prohardveres cikket, de ott ez nincs külön kiemelve. Ha nem 1.4-es a kábel, gondolom akkor az is gond lehet igaz?
Köszönöm
-
Oldfighter
senior tag
Én is gratulálok az érintetteknek.
Menet közben két hetes nagybácsi lettem, szóval gyerekáldás itt is volt. Természetesen a hm részleg védőpajzsgenerátorai már kialakítás alatt.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
törölt tag
válasz greike #79361 üzenetére
No de az Asus-ról semmilyen hang nem jön át, még PCM sem a HDMI-n
Sefter
Ne haragudj, Neked is boldog szülit kívántam itt a nagy felfordulás miatt, ami a fejemben van.
Természetesen 3. porontyod sikeres megalkotásához kívántam lobogót bontani
Hosszú, boldog életet _\V/bajnokpityu
de nehogy már ez magának a HDMI átvitelnek legyen a hibája..
hdmi esetén hasonlóval se találkoztam, spdif esetén viszont előfordul anomália.Olvasgass ITT
Pontosan nem tudom, hogy ez minek a hibája, de az utóbbi napokban volt nálam egy 507, egy 607, 365 és egy 373 is.
Oké, a 365 az nem tud HD passtrought-ot, annak ellenére, hogy van HDMI csati rajta, de a másik 3-mal nem volt gond az Asus-sal. Itt a Sony viszont elakadt, és egyedül ő.
Olvasgatva a fórumokat, kiderült számomra, hogy ez valami tipushiba lehet, általában és gyakorlatilag a BD player tulajok kiválóan tudták használni, ha előfordult valami gond, akkor az MP vagy az egyéb kategóriás lejátszóknál volt, márkától és minőségtől függetlenül.
Én a biztonság kedvéért csináltam egy factory reset-et, és elsőnek a PC-t dugtam rá, mivel az össze volt rakva, és volt hosszú HDMI kábelem, azonnal megszólalt.
Visszadugtam az Asus-t, töksüket, a kép viszont átmegy.
Pio BDP160 és Sony PS3 CECHC04 is azonnal megszólalt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #09634560 #79358 üzenetére
Ez most izé .... más a sztori. Használt entry leveles AV erősítőket adok-veszek jövkieg szempontjából, kitakarítva, tesztelvem, garival
Ebben a tekintetben nincs elképzelésem, ami jön De valszeg egy 606-os lesz, legalábbis nagyon úgy néz ki.dunkel
Megvolt, de csak az időmet vesztegettem vele. Ahhoz nem kell manual, ha másik 2 eszköz szól plug n play módon. Pechemre pont azzal kezdtem, ami nem[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #09634560 #79345 üzenetére
Boldog Születésnapot így utólag is (Meg Norbit is üdvözlöm, ha már személyeskedünk)
szerk: Sefter-nek is boldogatAmúgy megvan. HDMI hang PC-ről megy, BD player és PS3 szintén, ám az MP nem szólal meg. Válogatós a szentem, amit sejtettem a nemzetközi fórumhozzászólásokból.
Mindenesetre köszönöm a tanácsokat, további szép napot, sietek, mert el kell adnom egy Sony HM erősítőt[ Szerkesztve ]
-
Sefter
veterán
Köszi mindenkinek
Psn ID: sefter_hun
-
törölt tag
Igen valóban az hiszen fiatal alig 75 éves cégről beszélünk . Nem tisztem védeni de ne temessük el. Való igaz mai megélhetésüket marketingből fedezik. És hdmi panelek sem jók a mostani szériás termékeinek. Viszont mozierősítő gyártásban elég jók és alsó- középső szegmensben igenis számolni kell velük. És nem csak velük hanem minden és mindenki mással kitolt az a 2008 ár szabvány mely megtiltotta az ólom tartalmú forrasztó használatát. De vannak erényeik is én pl. tudok 35 éve hibátlanul üzemelő onkyoról. És hangnormák bevezetését mindig az onkyo kezdi tegnap is Norbi linkelt, és a világon először gyártottak moduláris erősítőt. És mozira igenis jók míg pl. Sony alsó kategóriás erősítői kizárólag katalógus tölteléknek jók igaz jelenleg onkyo prémium erősítőhvel is ugyanez a helyzet .
-
dunkel
őstag
Sanci gratula!
Sefter még nagyobb gratula! -
kabar
senior tag
Akkor kész csoda, hogy ez a cég még talpon van. Ekkora szarokat gyártani kétszer olyan drágán...De be is fejeztem. Nem tisztem itt védeni egy olyan céget, aminek nem vagyok a rajongója (ami itt sok emberről más céggel kapcsolatban nem mondható el). Az én eddigi tapasztalatom az volt majd' mindennel kapcsolatban, hogy volt amit szerettem benne, és volt, amit nem. Sajnos én nem vagyok ilyen szerencsés, hogy ilyen egyértelmű választásokba fussak bele, hogy kétszer olyan jót fele olyan áron, kompromisszumok nélkül. Ez olyan amerikai filmesnek tűnik fel nekem. De ez nem csoda, hisz ez itt a házimozi topic...
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
törölt tag
Nem tudom, hogy mi a helyzet.
Olvasgatom a fórumokat, és nem vagyok egyedül a HDMI sound problémával. Sokan panaszkodnak, hogy minden tökéletes, van kép, és hang is digitális bemenetekről, csak épp HDMI hang nincs.
Mások esküdöznek, hogy van, csak ezt meg ezt, így és így. (Volt factory reset is, viszont ilyen, hogy assign nem létezik, vagy akkor teljesen hülye vagyok)
Hát, én kipróbáltam, de semmi.
Arra gondolok, hogy vagy hibás a cucc, de ez furcsa, hogy kinden van, kivéve HDMI hang, vagy válogatós (ezt is írták valahol) és nem eszik meg mindenféle jöttment HDMI eszközöket hangügyileg ...
Érdekes ... szerintetek?szerk:
Ezt meg most írta az eladó:
"Hi, not sure what you are doing? hdmi just plugs in the ins and outs speakers connect away it goes. here is a link to the manual on the Sony site hope it helps.
https://docs.sony.com/release/STRDN1000.pdf "Hát, pedig esküszöm, hogy nincs HDMI hang, pillanatnyilag egy ASUS HDP-R3 van rajta, HDMI RAW beállítással, de a hónapban másik 3 vagy 4 erősítő is megfordult rajta, és nem volt gond. Mindegy, holnap rákötöm a BD-t és a PS3-at is, aztán meglátjuk ... de szerintem ez valami típushiba lesz ...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Életem első Sony HM erősítője, de a menü az valami borzalmas ...
-
törölt tag
válasz #09634560 #79345 üzenetére
Igazából ezt próbálgatom, de nem nagyon találok ilyesmit.
Input van az elején, ahol ha a HDMI-t kiválaszutom, akkor kiírja, hogy az az
Meg settings, amit most bányászok, de egyelőre ott sem találtam assign-t vagy hasonlót ...De szóval a lényeg, akkor tudja a HDMI hangot?
-
törölt tag
Sziasztok
Egy olyan kérdésem volna, hogy Sony STR-DN1000 erősítőn az istennek nem tudom belőni a HDMI hangot.
Kép megy rajta rendesen, optikaival is át tudom vinni, koaxot nem próbáltam, de biztos.Azért utána googléztam, találtam EZT a fórumot (angol) ahol a tulaj hasonló problémákkal küzd, a Sony azt javasolja, hogy külön kábelt használjon.
Igen ám, de ITT viszont azt írják a tesztben, hogy képes HD hangok szállítására a HDMI porton keresztül.
Meg amúgy is! Tudtommal az optikai és koax átvitel nem képes HD hangok szállítására a szűk keresztmetszet miatt.Akkor most mi van? Lesz DTS HDMA, vagy nem? Sajna épp kupi van és a BD játékosom össze van rakva, de ha nagyon kell, egy PS3 rendelkezésre áll BD lemezekkel tesztelésre, de egyszerűbb lenne, ha valaki felhomályosítana.
Köszönöm
-
BBéci
legenda
És biztos vagyok abban, hogy legalább annyira jó a hangja. 3 éve az akkori Onkyo elő/végfok párost hasonlítottam Emotivához. Utóbbi feleannyiért kétszer olyan jól szólt. Ez persze csak képletes, mert nem mérhető, de egyértelműen és vitathatatlanul alázás volt.
(#79334) regger
Az első rész nagyon tetszett, nagyon kíváncsi vagyok a másodikra is.(#79335) Sanci38
Boldog szülinapot kiscsákó! Csütörtökön iszom az egészségedre, no meg a sajátomra. Azért nem kell aggódni, addig sem fogok szomjazni.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Köszi mindenkinek...
Versben vszonzom (sajna sörben nem megy) amit ebben a topicban olvashattok.. (ide nem fért volna be) -
törölt tag
The Raid 2 USA BD indonéz MA hangsávja egészen kiválóra sikeredett, részletes és változatos, finom és döngölő mélyekkel, ajánlott HM élmény.
-
f8enter
aktív tag
Kb. 3-4 hónapja vettem meg életem első házimozi szettjét, egy Proson Stadium 6 szettet a fórumozók tanácsára.
Ma azt vettem észre, hogy bekapcsoláskor az egyik front hangfal először recsegett (mint amikor hozzáér valami a membránhoz) 2-3 másodpercet, aztán elhallgatott a mélyközép hangszórója.
Ha finoman megnyomom befelé a membránt, akkor elkezd szólni, ha elengedem, elhallgat. Túlhajtani nem hiszem, hogy sikerülne, de kicsit elszomorodtam.
Van/volt valakinek hasonló tapasztalata? Vigyem vissza garanciában?
-
Maksifül
senior tag
Le a kalappal Sanci38 előtt!
Eljött, beállította a Harman Kardon-t, s kihozta belőle, amit csak lehet. Mi több, még el is magyarázott mindent, hogy mi mire való, mit, s hogyan kell állítani, ha variálni szeretnék /nem szeretnék /.
Hálásan köszönöm még egyszer a segítséget, ritkaságszámba megy manapság az ilyen önzetlen, segítőkész ember! Respect!Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz PrinceHerceg #79319 üzenetére
Olyant tervezz ami pre out bemenetet fogad és nincs gond. Mert az lfe jelet nem minden hm erősítő tudja frontokra keverni. Egyéb kimeneten egyáltalán nem jelenik meg.
-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok!
Valami nem hagy nyugodni már jó ideje, ezért remélem, hogy tudtok majd választ adni, mert nem tudom, hogy mi hogy.
A kérdésem az volna, hogy ha egy aktív mélysugárzót tervezek rákötni a jelenlegi HM erősítőmre (SONY STR-DB 930 QS) és pl csak sima Stereo jelet kap (FLAC), külső forrásból (PC), akkor vajon fog szólni a mély, ha engedélyezem a menüben, vagy csak és kizárólag 5.1 filmek alatt lesz földrengés?
Jelenleg egyébként úgy van beállítva az erősítőm, hogy a frontok kivételével más nem dolgozik és a mély is le van tiltva, így a frontokra keveri a mélyet, de szeretném megtámogatni egy kis kakaóval a jelenlegi hangképemet, csak nem tudom, hogy használható lenne-e az elképzelésem.
Egyszer már Jack-RCA kábellel bekötöttem egy Logitech Z-5500-as mélyét, a gyári kezelőjén keresztül, de ott sajna nem akart megmukkanni a subwoofer.
Köszönöm a felvilágosításotokat!
[ Szerkesztve ]
-
Hooper
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, Onkyo tx nr807 lett a befutó!
Bp belvárosban esetleg valaki mérőmikrofonnal (5m hosszú kábellel) nem tudna meglepni egy napra amíg belövöm?
nem kaptam hozzá. -
BBéci
legenda
Akkor íme egy erősítő, ugyanabból az árkategóriából ami ráadásul bitang jó hangot produkál: NAD T977. Április 18-óta van nálam, imádom.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Toobee
veterán
válasz JohannZimu #79306 üzenetére
-
Dexar007
veterán
válasz Oldfighter #79312 üzenetére
Valamiert a Thoner Vander fele hajlok.Van mas alternativa amit ismertek,es csak kicsit szar?
Give me your cum,bull!
-
Oldfighter
senior tag
válasz MasterMark #79304 üzenetére
Én itt inkább némi fogalomzavart érzek. A Marantzomnál is vagy három féle módon lehet állítani az LFE jelét, de mindegyik módszer mást takar. Általánosan annyi elmondható, hogy az amit a mérőrendszer bemér, annak nincs köze a különböző kódolási eljárásokhoz, melyek gyakran eltérő módon dekódolják az LFE csatorna jelét ( Dolby-DTS ) .
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Dorian
félisten
válasz MasterMark #79300 üzenetére
Most akkor mihez, mit ír pontosan? DTS hangformátum esetében levenni az LFE szintet még nagyobb értelmetlenségnem tűnik, gyakorlatban állandó állítgatást jelentene...
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dexar007
veterán
válasz B-L-A-C-K #79213 üzenetére
Ez akkor nekem is kell.
Nem akartam megint beiirni,ugyhogy inkabb visszaolvastam.Evente 1x-2x mindig eldontom,hogy veszek valami also-kozepkategorias szart,de aztan persze,hogy nem lesz belole semmi.
Vegul rataltam B-l-a-c-k- problemajara,ami egy az egyben megegyezik az enyemmel.: nincs tul sok helyem/nem tudom az 5.1 et elhelyezni,esetleg egymas melle az 5 hangszorot - nem vagyok erzekeny a hangminosegre (eddig is a tv hangszoroit hasznaltam- 65ST50,ami ekkora meretben nem is olyan szar)--
Nalam is a z5500 koruli hangminoseg a cel, lehetoleg minel kevesebb vezetekkel nem tul sok helyet foglalva,vagyis hangprojektor kell.
Esetleg a Tamoo altal linkelt .: turm is erdekes lehet,ha jobban jarnek vele. Szerintetek?Give me your cum,bull!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest