-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsik
őstag
válasz
liszi70 #78192 üzenetére
Én azt látom, hogy proci-végfokhoz elég nagy hozzáértés, sok pénz szükséges. Drága összekötő kábelek kellenek, gondosan válogatva, sok pöcsöléssel, próbálgatással, türelemmel és türelemmel. Ha valamelyike nincs meg, akkor kár belekezdeni, ráadásul belépő a szakadék felé. Én inkább ácsorognék a dombtetőn egy High-End AVR-el.
Simán el tudom képzelni, hogy egy Primare AVR hazavág egy szedett-vedett (nem pénzben olcsó, hanem nem összeillő) proci-végfok párost oda nem illő összekötőkkel. De említhetnék más felsős AVR-t, ami a végén olcsóbbra kijön mint a páros, mikor az 5. összekötő kábel szettet cseréli bukóval az ember, mert nem az igazi még mindig.
Minél több kábel, annál több hibalehetőség, félrehangolási lehetőség stb.Cáfoljatok meg, ha hülyeséget gondolok.
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #78183 üzenetére
Régebbi Rotel végfokokok is szoktak lenni néha "bagóért", mellé egy jól eltalált proci és akár nagyot is léphetsz az Arcamhoz képest. 250-ből ez kábellel is megvan. Csak ugye tudja a fene, hogy milyen páros lenne igazán szerencsés.
Vagy: Vadászol egy Denon 4308-ra.
esetleg amellé még egy kétcsatornás végfok a frontoknak.
-
Nagyon köszönöm mindenkinek, aki véleményt nyilvánított!
Gondoltam, hogy csodák nincsenek, 250k-ért hirdetik ezt a proci-végfokot, de akkor ez valószínűleg nem jobb, mint az arcamom. Annyit olvastam már tőletek a proci-végfokok jóságáról, hogy nem tudtam megállni, hogy meg ne kérdezzem. De úgy látom, ahhoz, hogy előrelépés legyen, ettől jóval mélyebben kell a zsebembe nyúlni, csak sajnos már eléggé be van varrva.
Nem célom, hogy az Electra 926-okból a maximumot kihozzam, mert reménytelen számomra, már csak az akusztikai körülményeim miatt is. Ráadásul rámenne először az én fizetésem, utána a feleségemé, aztán adósságba verném magam, a gyerekeink éhezni fognak, a feleségem elhagy, én meg felkötöm magam. Csak a látványos (inkább hallványos) javulás lehetőségét keresem, cizellálásra nem lesz pénz és akarat sem. Addig akarok elmenni, amíg egyértelmű (nem "úgy érzem mintha") javulást tudok tapasztalni, ha lehet, maximálisan kiiktatva a placebót.
Semmi bajom az Arcam AVR 250-el, csak agyalok, hogy merrefelé lehetne még elmozdulni a "jelentős" javulás eléréséhez, ha lehet egyáltalán az én körülményeim és lehetőségeim között. Ennek a proci-végfoknak a 250-es ára lenne a max, amit még hajlandó vagyok beleölni a rendszerbe, ezt is csak akkor, ha számomra lényeges javulást hozna.
Az Arcam 400-as birizgálja a fantáziámat, ki kellene próbálnom, hogy nálam egyértelműen jobban szól-e, mint a 250-es. Muzsikpetiéről lecsúsztam, várok valami jó vételre. És úgy látom, ti is inkább arra sarkalltok, valószínűleg az én szintemen, ár-érték arányban jobban járok vele, mint proci-végfok párossal.
Szóval úgy döntöttem hagyom a picsába, inkább egy HDMI-s Arcam, ahogy Tamoo azt oly találóan megfogalmazta.
(Bár semmi szükségem HDMI-re, csak MÉG jobb hangra.
)
-
nuke7
veterán
nagyon jó a klíma
most jobban élvezem mint egy jobb kábelt -
binatone
tag
Sziasztok!
Nem teljesen házimozi de szerintem korrekt tanácsot itt kapok.Használt hangdobozokat szeretnék vásárolni sztereo rendszeremhez harman/kardon 3270 az erősítő,az egyik kiszemelt egy wharfedale vardus vr 400 a másik pedig JBL Northridge E80 a kérdésem az lenne hogy meg ér e a JBL 25000-rel többet? Körül belül egy idősek mindegyik 2008-as jelenleg is egy wharfedale valdus 400-at hallgatok de ez még a régi fajta még 1996-ban vettem,de elöregedtek a peremek. Kicseréltettem a hangszórók peremét de azóta másképp szólnak ezért cserélném le.
Előre is köszönöm. -
-
spiky03
veterán
Kipróbáltam, hogy összekötöttem a laptopot az erősítővel és nyomtam egy kis COD - MW3-at.
Hát nagyon durva volt 5.1-ben.
Most játszottam így először, toltam is órát, amíg nem szólt a tv, hogy már 60 perce játszom.Kérdés.
Az mennyi probléma, hogy az erősítő hátuljába bedugva hagytam a HDMI kábelt, de a másik végén nincs semmi, mert lehúztam a laptopot? A HDMI végére tettem ilyen kis műanyag záró/védő kupakot.
Ettől mondjuk még nyugodtan használhatom az erősítőt filmezésre? -
Tamoo
nagyúr
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #78166 üzenetére
Ez az igazi kerdes, mi nem jo most.
De legtobbszor a jobb is lehetne vezerel. -
Tamoo
nagyúr
-
Tomate
veterán
Értem, köszi a tippeket. Az erősítő megvan, az egy pioneer vsx-520 frontba esetleg valami polchangszóróban gondolkodnék ami ha kell zenébe beszólja nekem a szobát is. Ezeket néztem:
Ezek árban is jók és méretben sem nagyok. Valakinek tapasztalat valamelyikkel? Melyiket ajánlanátok?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #78121 üzenetére
Sín Denon előtt sokkal jobb mint az SPX20? Kipróbálhatnám....
de azt oda behajtogatni... nem visz rá a lélek.
Egyébként még 10 órát se toltam bele mióta megvan.
úh még bőven bejáratós.
-
Sziasztok!
Emotiva UMC-1 processzorról és Emotiva UPA-500 végfokról mi a közösség értékítélete? Milyen kategóriájú AVR-nek felel meg az általuk képviselt hangminőség? Hogy viszonyul például (véletlenül pont ez jut eszembe
) Arcam AVR 250-hez?
Köszönöm!
-
rgeorge
addikt
-
Rederik
tag
Sziasztok,
KEF IQ70-ekről (Hivox) mire érdemes feljebb lépni Denon 4310 mellett? Elméletben 800.000- 1 millió forintos keret komolyabb előrelépés lenne csak az 5.0-ra? Akár használtan is. 24m2-re
Milyen irányt javasoltok, vagy ennél komolyabb összeggel érdemes csak előrébb lépni? Most csak az érdekelne, hosszú távon kb mire és mennyiért lenne érdemes sóvárogni, vagy maradjak inkább a jelenlegi rendszernél?
Nem vagyok elégedetlen a jelenlegi rendszeremmel, csak gondolkodok a jövőben...
Köszönöm
-
dunkel
őstag
válasz
Tomate #78135 üzenetére
Én ezt a szettet javasolnám iderakni, lehetőleg egy közepes HK vassal. Mozizni jó lenne.
-
Dorian
félisten
Mindegy, be van építve, hiba és minden probléma nélkül működik 6. éve. Mondjuk gondolom minden márkából léteznek különböző minőségi szintek, nálam se a 100ezres kategória van.
(#78137) bajnokpityu:
Ha jól számolok, nálam is 23m2-en működik 50%-os hangerő és -3 /-7,5/ dB-es beállítás mellett. Tehát ha nem is rengeteg, de azért van tartalék. Bejáratás alatt nekem is kihullott, hogy mi a tököm van már.Ha már bejáratás: az új Sín kábelem most kezd magához térni. Gábor szerint is kell neki 1 hét a hajtogatások és a friss forrasztás után. A jellemzőit az első percben is mutatta, de mély sávszélen sokat javult már 1-2 nap alatt is.
-
Dorian
félisten
válasz
Nálam a Sín előtt a T3-mal is hibátlanul mért (előttük már régen volt benne más, arra nem emlékszem. ), vagyis a subot most is ugyanúgy rendre 260-akármennyi helyett 220-on akármennyi cm-re méri. De ezt hagytam is így, ha már sok méréssel is centire ugyanazt a különbséget teszi bele biztos van vmi oka.
Persze jobbak Sínnel a már sokszor leírt dolgok, csak ilyen mérési anomáliát nem tapasztaltam. -
ricsik
őstag
válasz
Tomate #78135 üzenetére
Ilyen kis térbe bögreszettnél jobbat nem ajánlok, felesleges pénzkidobás. A frontokat nem tudod rendesen elhelyezni, kevés lenne a kettő közti távolság, útban is lennének, hangzás sem lenne az árához mért, ráadásul az említett összegért 5.0-át használtan sem lehet kapni rendeset. Max valami kis szett jöhetne szóba pl jbl scs 178, de számomra az is bögreszett.
-
BBéci
legenda
válasz
gyurczy #78139 üzenetére
Sokan mondják, hogy az utóbbi 1-2 évben gyártott Daikin klímák nem egyértelműen az iparág királyai, ami a korábbiakra egyértelműen igaz volt. Azért tettem a felsorolásom harmadik helyére.
Nálam Stiebel Eltron dual üzemel tizedik éve, lekopogom, komolyabb gond nélkül. Egy infra vevőt (200 Ft) kellett cserélni az egyik beltériben. Sajnos nem inverteres, mert 2004-ben legalább kétszer annyiba került volna. Manapság 100-ért kapni inverterest, igaz, nem a felsorolt márkákból. -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #78103 üzenetére
Ne gépészre hallgass, hanem klíma témában járatos emberekre. Samsungot egyik sem szokott javasolni.
Panasonic, Fujitsu, Daikin, tehát a japánok a jók. Ajánlom az Index Fórum szaktopikjának olvasgatását.(#78125) MasterMark
A szükséges hűtési teljesítmény függvényében szabályozza magát, a kompresszor és a ventillátor fordulatszámát. Másik csoport az on-off, vagy ezerrel dübörög, vagy leáll. -
Tomate
veterán
Kis átalakításon esett át a szobám, került egy tv a falra és egy kanapé vele szemben, hogy egy kis filmes sarkot alakítsak ki. Már csak a hangrendszer hiányzik. Igazság szerint a szoba 25nm de ez a kis sarok ahova el kellene helyezni egy 5.1-et csupán 5nm. Ilyen kis térre létezik valamilyen jó kis megoldás? Nézegetten a Logitech Z906-os rendszerét, gondolván, hogy kis térre tökéletes és az ára is olyasmi amit elképzeltem. (70-80e) De ha én szeretnék összerakni egy 5.1-es szettet és külön erősítőt mit javasolnátok hangfal szinten? Olyan 50-60-e lenne a keret egy 5.0-ra. (erősítő és sub nélkül) Köszi!
-
devil-k
nagyúr
válasz
zolaas #78131 üzenetére
Még egy szavazat a Thunderre. De kalkuláld bele, hogy egy minimum Boxer kábel és egy értelmesebb tápkábel "kell" hozzá! (Jah, és tisztességes tüske is
)
Múltkor a gyári tüskével kipróbáltam, hogy milyen a T12. Borzalmas. Az is észreveszi, akinek nincs vájt füle.
B-L-A-C-K
Olykor el lehet csípni jó akciókat. -
zolaas
senior tag
Üdv népek!
Költözés után vagyunk, végre a rendszer is összeállt az új, remélhetőleg végleges helyen. Viszont költözés közben elveszett a centerem meg a 2 háttér. (CC800, meg 807)
Úgyhogy most 2.0-ba tolom. Kéne vmi sub, mert most a mozi többet megy. Ez a T12 ennyire jó lehet ? Olyan 5,3x4,4 a nappali. Bár így sem rossz, de a filmek alatt hiányzik egy kissé
-
devil-k
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #78128 üzenetére
Főleg úgy, hogy a 300.000 Ft is akciós ár 500.000 Ft-ról. Szokott a MM kiárusítani olyan termékeket amik a "polcokon" állnak, de egy 200.000 Ft-os terméknél kb. 30.000 Ft-ot engednek. Általában 2 szórólapot szoktam átnyálazni csak: MM és Edigital.
A MM nagy hibája, hogy folyamatosan rosszul, pontatlanul tüntetik fel az árakat és leírásokat.
-
devil-k
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #78117 üzenetére
De Te sem gondoltad komolyan, hogy a 300.000 Ft-os szettet 200.000 Ft-ért fogja a MM árulni... "Hülye azért nem vagyok"- ahogy a szlogenjük is mondja. Én esetleg úgy tudtam volna elképzelni, hogy egy kiállított szettről van szó, de a MM nem arról híres, hogy -100.000 Ft-ot enged egy ilyen termék árából.
-
gyurczy
őstag
válasz
Hol találtad? Ami tőled jött én szívesen hallgattam itthon, nem volt vele ilyen gondom.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gergőke88 #78123 üzenetére
letét nélkül lehet elhozni. éppen körúton van a denon és arcam tulajoknál
annyit kért a gyártó, hogy irja meg mindig akihez kerül, hogy mi a neve, címe.kicsit sokat írtam mostanában le,milyen erősítőm van,kérlek olvass vissza.
tudod még a végén megkapom, h denon fan, meg, hogy elvakult hívő vagyok. esetleg %-ot kapok. pedig én csak
visszaütökkijavítom a fals fogalmakat -
Gergőke88
addikt
válasz
Jol tudom, hogy toled el lehet hozni letet elleneben?
Neked milyen Denonod van? -
bajnokpityu
félisten
válasz
Gergőke88 #78118 üzenetére
Tegyél még elé egy sín tápkábelt is. Komolyan.
Sín óta teljese hibátlanul kalibrál, mér mindent, semmi utómunkára nem szorul. Nagyon meglepő, mert előtte kiabáltak a surroundok, és 3db-vel csökkentettem őket. Most semmi,minden a mérése szerint.
Szentségeltem, mert Al di Meola új Beatles feldolgozás albuma fárasztóan kemény. Találtam egy hd-s ripet, és sima,mint a Nagyalföld
-
Gergőke88
addikt
Ma munka után újra leültem a Denon elé (2809).
És úgy érzem elhamarkodott kijelentést tettem tegnap 1 óra tesztelés után.
Most sokkal erősebbnek éreztem, és mintha nagyobb tér vett volna körül.
kb 65%-n volt benne annyi erő mint H/K-n 80% környékén.
Az biztos, hogy sok idő mire az ember kiismeri a funkcióit, beállítja. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
dunkel #78115 üzenetére
Értem mit mondasz, de az ember mit lát...olvassa boltba újonnan 200, akkor használtan mi a túrónak venné meg 250-ért...Most ha ilyet látsz, és valóban ennyi boltba gondolom te sem lennél hülye egy használtat megvenni jóval drágábban...
Viszont az elég parádés lett volna ha gyerek ezek után 170-re leviszi, meg is veszik gyorsba, közbe meg ugye a 200 ezres új ára nem is volt igaz...
-
dunkel
őstag
válasz
B-L-A-C-K #78109 üzenetére
Az a szett szvsz megéri a 250-et.
Aki csak azt látja, hogy van kiírva egy ár, na akkor abból alkudjunk még 10-20-30 ezret függetlenül attól hol tart és milyen értéket képvisel, az nem érdemli meg, hogy ilyen hangsugárzó szettje legyen! Alkudozzon csak és várja a csodát.Itt van nuke7 esete, aki töredékáron megvette a frontjait aztán csodálkozik hogy nem talál csettintésre hasonlóan töredékáron bipolokat hozzá. Ezt is bele kellett volna kalkulálni abba a vásárlásba.
Én tudom, Cobalt szettet akartam összerakni, meglett a centerem de elvitték a hátsókat. Frontokat 3-4 hónapig kutattam hozzá, aztán a 800V sorozatot előbb összeraktam. Erre itthon is meg külföldön is előkerültek a cobalt frontok. Ez a használt piac ilyen.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Sefter #78112 üzenetére
Gondoltam nem te voltál, de pont itt olvastam, majd utána beregisztráltam magam oda is, és egyből megtaláltam hogy már ott közölték vele ezt a tényt. Viszont ugye aki olvassa és látta hogy boltba 200, akkor 250ért már elvből nem fogják elvinni tőle.
Szóval tényleg jó lenne szerintem beírnod hogy mi is van valójában...
-
hétalvó
addikt
úgy érzem itt az ideje meghallgatni a Legend of Jazz-t
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #78103 üzenetére
Nálam egy régi ócska klíma van, ennek megfelelően, már 3 különböző szerelő brigád járt itt az évek során. A komplett beszerelés bőven megvan egy nap alatt, 2-3 fővel számolva. Nekem legutóbb komplett kábelezés, csö csere volt hibafeltárással 3-4 óra. A 2. számú javító brigád megcsinálta, amiért kijött, de elbaszott valami mást, amit dupla annyiért megcsinált a 3. brigád. Ekkor lett csere. Reklamálni nem tudtam a 2.-nál, mert mikor elmentek működött, majd eltelt egy szezon. Mind a daikin-t ajánlották. Csakis inverterest érdemes venni és nagyon meg kell nézni, hogy kik szerelik be, lehetőleg ismerős, vagy ajánlás.
-
greike
tag
Valamelyikőtök hallotta màr a Boston acoustic a250 hangfalat?Milyen minőségüeknek szàmítanak a Boston Acoustik hangfalak?Mordaunt Short Avantot vàltana!Vagy egy Jm lab Chorus 714s jobb vàlasztàs lenne?Yamaha rx-v3800 hajtanà.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Topping E30
- AKCIÓ! LOGITECH G PRO X 2 Lightspeed Headset 2026.04.18-ig garancia - BEÁRAZVA
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- TCL Qled 55coll 10BIT Android hibátlan dobozában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged