- Fotók, videók mobillal
- Szemünk előtt az ultravékony S25 Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco X6 Pro - ötös alá
- MIUI / HyperOS topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz xtremetuning #51889 üzenetére
Ha a TV alatti dobozt nézzük, az előrébb van, nagyjából a frontok síkjában. Kénytelenek voltak a fölötte lévőt máshová rajzolni, különben fednék egymást.
Azt akartam magyarázni, hogy nem romlik a házimozi hangzás élményfaktora, ha a frontok és a center távolsága kissé eltérő és a megjegyzés ellenére, a THX sem követeli meg.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #51898 üzenetére
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #51897 üzenetére
Értem én, de a 2309el ugyanazokat a kábeleket használtam, és mégsem úgy mér.. 2309 idején maximálisan támogattam a mikrofonos bemérést, ennek fémházas mikrofonja van, meg picit nagyobb kategória, és mégis jobban bele szoktam nyúlni. Lehet a felbontás teszi, hogy több a pöcsölés,mint számítottunk?
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #51896 üzenetére
Ez már kábelfüggő dolog is béjbeee.....
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
bajnokpityu
félisten
Itthon majdnem tökéletesen körivben vannak a dobozok (szinte mind 3.2m távolságra vannak) , és itt nem éppen belenyúlásmentes a beállítás. Ahogy én reálisabbnak érzem a hangteret, úgy a frontokat erősíteni kell a centerrel szemben, a háttereket meg visszavenni. Érdekes módon a 2309 pont jól csinálta anno..
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz Oldfighter #51891 üzenetére
Én tisztelettel maradok 'körív' vallású....
-
Oldfighter
senior tag
válasz xtremetuning #51889 üzenetére
A többi képen is ott a körív.
Ilyenkor mi van? Mi a mérvadó.....lehetne ugye feltenni a kérdést.
Én se tudom maradéktalanul teljesíteni az elhelyezés ajánlását, de a frontok minimum egy arasznyival előrébb vannak húzva, mint a center. Így megközelítőleg az első hangdobozok két méterre vannak a hallgatási pozíciótól.Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
adodaniel
őstag
Itt is a következőt írják pl. a frontok esetén:
Distance. The speakers should be placed so the distance from your ears to the speakers when seated is the same as the distance to the center speaker. - ugye ez csak úgy valósulhat meg, ha köríven vannak elhelyezve a dobozok. -
xtremetuning
addikt
Pedig otthoni mozin eléggé köríven van.....
A profinál használják síkban....de ugye ott több is a hallgató.......ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
xtremetuning
addikt
Ha egy 15-20 centit előrébb húznád őket, már az is nagy segítség lenne.
Ha sztereózol is, akkor pedig a tv elé egy függöny a minimum. Esetleg egy takaró a zenehallgatás idejére....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
cecil
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy az UMC200-am most egy UPA700-al van alap esetben összekötve.
Van itthon egy Threshold S/200 2 csatornás végfok is + 2 másik hangfal.
Rá tudom kötni a UMC200-ra a Threshold végfokot is pl. a zone 2 kimenetre a másik 2 hangfallal sztereó zenehallgatáshoz? Ha igen oda is kiadja a lejátszó jelét? ÉS közben a menü megjelenik a tv-n a navigáláshoz?
Remélem érthető voltam -
ProdyG
őstag
Hi, 2 kérdésem lenne kábelügyileg:
- tápkábelt szeretnék az Arcam 300-as erősítőmhöz. milyen árkategóriában érdemes gondolkoznom?
- hangfalkábelt szeretnék a MA RX6-os hangfalak és az Arcam közé. itt milyen árkategóriában érdemes gondolkoznom?Tudom, hogy egyrészt nincs válasz, másrészt az a válasz, hogy hallgassam meg őket, de egy hozzávetőleges árkategóriát mégis tudnátok mondani rájuk (új, méterenkénti árat pl)? hogy hol induljak el...
köszi -
Norbi 72
veterán
Azt az ábrát még nem láttam,hogy 7.1 esetén egymás mellett kellene lennie a hátsó háttereknek,de HD hang esetén szélesen(ez az ajánlott több weboldalon).Felteszel 4 konzolt,és formátum függvényében pakolgatod a háttereket?Ejj..
Pont tegnap mértem ki az új rendszer helyét a megadottak alapján,csak a frontoknál van pici kompromisszum,35-40 fokos szögben vannak,az oldal-és hátfaltól 35 cm-re,az remélem annyira nem gáz.
-
BBéci
legenda
Leginkább az illene az RTi szetthez, hogy ne legyen hozzá annyira közel a szekrény és a fal. Nálam rövidebb, csak 160 centi széles a hifiállvány és a két oldalán 32 centi tér van a hangdobozok között, de azért is hatalmas letolást kaptam egy szakember barátomtól. Pedig az Aurumokon nincs alul hangszóró.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Oldfighter #51874 üzenetére
Ezt írja a THX: [link]
"Center Channel Speaker (C): Place the Center channel speaker either above or below the TV. Then, aim the speaker either up or down to point directly at the listener. If you have a perforated projection screen, center this speaker both horizontally and vertically behind the screen."
Vagy nem tudok jól angolul, vagy tényleg nincs benne utalás a körívre.Ha benne lenne, akkor miként kapnának THX minősítést a mozik?
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
RetepNyaraB
veterán
válasz #09634560 #51871 üzenetére
ja Te közben szerkesztettél, aszittem ennyire félreolvastam
kezd off lenni, bocs:
Akkor mégsem teljesen kidobott pénz használható hangkártya jelét küldeni ki?
Azt hittem a digitális jeltovábbításban gyakorlatilag mindegy, akár az alaplapi spdif tüske is ugyanazt produkálja, mint a kártya kimenete és csak a fejhallgatóerősítésnél jön be a képbe a varázslás...[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
gyurczy
őstag
Mai napi büntetés:
-
törölt tag
válasz RetepNyaraB #51870 üzenetére
Igen, a dekódoló képessége a fülesen viszont a minőségi kártyának elméletileg jobb az átvitele, kevesebb jitterrel.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
-
törölt tag
válasz RetepNyaraB #51868 üzenetére
Az erősitőé.
-
RetepNyaraB
veterán
Üdv,
szöget ütött a fejembe, hogy ha a CD játszómat coax kábellel rádugom a Yamaha 7.1-es erősítőre, melyben található egy Burr-Brown 192 kHz/24-bit DAC; akkor az erősítő, vagy a CD beépített DAC-ja fog dolgozni?
Egyáltalán jó-e ez a Mirr-Murr DAC legalább ilyen onboard szinten?
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
BBéci
legenda
válasz #09634560 #51865 üzenetére
Miért lenne nagyobb az üreg? Ha mégis, mert elrontotta a kőműves, akkor Ytongból, habarcsból, gipszkartonból pontosan méretre kell igazítani, mielőtt behelyeznék a hangszórópanelt.
-
törölt tag
-
BBéci
legenda
válasz MasterMark #51861 üzenetére
Ezek a hangszórókhoz méretezett lapos dobozok, nem csak a falban szólnak jól. Gipszkartonba is helyezhetők a kisebbek, a súlyosabbak értelemszerűen stabilabb környezetet igényelnek. Amelyik csak egy csupasz keret, amire a hangszórókat erősítik, azokhoz pontos beépítési méreteket mellékelnek.
Gondolom láttál már fényképen dedikált moziszobákat, szinte sehol nem láthatóak a hangdobozok. Éppen tegnap este néztem végig ezt a képgalériát. Ajánlom mindenki figyelmébe![ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz MasterMark #51861 üzenetére
Nyilván pontosan akkora üreg kell, amibe bele passzol, semmivel sem nagyobb.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz MasterMark #51858 üzenetére
Az összes komolyabb hangdobozgyártó kínálatában van olyan. Focal Electra, Polk Audio, Dynavoice.
Sanci!
'The" nélkül. [link][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MasterMark #51858 üzenetére
Nézd meg a Dali Ikon On the Wall termékeit és a streamaudio oldalán falbaépithető termékekből nem is egy gyártmány képviseli magát.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Oldfighter #51852 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem baj, ha a center közelebb van, mint a frontok, arra találták ki az időkorrekciót, hogy ezt kompenzálja. A mozikban is a vászon mögött, egyvonalban van az összes hangdoboz, a centerek és még a szubládák is. De az igazán komoly házimozikban szintén falba épített hangsugárzók szólnak, ha tehetném, nekem is olyanom lenne.
Tehát felejtsük el ezt a körív dolgot!(#51853) zeix
Hagyd a csudába a szinkront, csak szívás jár vele![ Szerkesztve ]
-
zeix
senior tag
válasz Oldfighter #51852 üzenetére
Annyit tudok csinálni, hogy egy kicsit hátrébb tolom a centert az állványon.
A frontokat nem tudom előrébb húzni.Most próbálgattam magyar és az eredeti nyelv közti különbségeket.
A magyar az sokkal halkabb a centeren.
Érthetetlen.[ Szerkesztve ]
-
Oldfighter
senior tag
"A center a tv állványon van kb 60cm-es magasságban a foteltől 2,7m-re.
A frontok 1m magasak és kb 3m-re vannak a foteltől."Próbáld meg a frontokat előrébb húzni. Egy képzeletbeli körív mentén kéne elhelyezkedniük a hangsugárzóknak. A center ne legyen közelebb mint a frontok.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Toobee
veterán
válasz JohannZimu #51829 üzenetére
Azért olvastad tovább is, ugye? "akár még jó is lehet, de nem hiszem, hogy ez a veszély fenyegetne."
-
Dorian
félisten
Sőt, most Zoli kijött egy új Lupussal újonnan 50-ért. Csak hirtelen néztem rá, de úgy tűnik minimális a különbség: a Cmk3-hoz képest 3 helyett csak 2 digit bemenet van, de van benne jittercsökentő. Talán felfogható ez árcsökkentésnek is.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz adodaniel #51843 üzenetére
Igazad van, de nem csak a magasabb bitráta miatt jobb az eredeti hangsáv minősége, a keverés és más is számít.
Aki szinkronnal nézi a filmeket, a tulajdonképpen csonkított, butított változatot hall.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Peetta14
tag
válasz kukulec #51831 üzenetére
Szia,
nagyjából egy hajóban evezünk. Én (is) 2 álló dobozt fogok egyelőre, és úgy néz ki, hogy sokáig hallgatni (MA BX6), és csak és kizárólag a hdmi/optikai bemenet miatt nézek HM erősítőt (na jó egy két plussz szolgáltatás is jár mellé), pedig tudom, hogy sztereo erősítőn biztosan jobban szólalnának meg a hangfalak.
Forrásként egyelőre PC (hdmi, optikai), illetve a TV (csak optikai) lenne használva. Így figyelemmel követem az itt írtakat, mert nem 100k-s dac-okban gondolkozom én sem, így jutottam oda, hogy nézek valami okosabb HM erősítőket.
HK3490 tetszett még, de lehetetlen felkutatni használtan, pedig azon van optikai bemenet. Egyelőre keresem még az utat/elérhető kombinációkat.[ Szerkesztve ]
-
kukulec
őstag
éppen azért akarom azt a marantz-ot megvenni, mert van benne dac. amúgy a tv másodlagos, az esetek túlnyomó többségében gépről menne veszteségmentes hangfájl.
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
zeix
senior tag
A center nem lehet halk, ha ugyanakkora hangnyomásra van belőve mint a frontok.
Mindkettőnél 0dB-es erősítésnél volt 75dB a mért hangnyomás.Ja, úgy néz ki hogy csak engem zavar.
Igen, szinkronos filmeket nézek. Gondolom ez is bekavar.Köszi mindenkinek a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
Így azt mondanám benned van a "hiba" ill minek házimozi. Éjszakai módot eszembe nem jutna bekapcsolni. Soha!
Ettől függetlenül lehet tényleg halk a centered, így nem tudom felmérni. Többféle filmmel is próbáltad?
ginola: Nem RX, hanem RS (és 5-ösek a frontok, nem 6-osak). Ha minden igaz 240-250 közt fog megállni. Nem titok. Nem kevés, de nem is sok.
(egyébként még mindig Tamoo)[ Szerkesztve ]
-
ginola
addikt
Érdekes, lehet kép többet elárulna a rendszerről, biz isten, ha fehérvári, vagy környéki vagy segítek beállítani a rendszered.
Ja, hogy szinkronizált filmeket nézel? Ott nem hiába halk a beszéd, a Night funkció sztem meg felesleges, nem hallottam még életben halk lövést!
Tammo
Ha kérhetlek megírod priviben hol áll meg numerikusan az RX 5.0 összege?[ Szerkesztve ]
-
zeix
senior tag
A tablettel a 75dB-es kalibrálás:
front 0dB
center 0dB
surr. -1dB
surr back 6dB
sub 1dBA center a tv állványon van kb 60cm-es magasságban a foteltől 2,7m-re.
A frontok 1m magasak és kb 3m-re vannak a foteltől.
Még sajnos nem tudtam DD5.1-es hanggal letesztelni az új beállításokat, de szerintem ugyan az lesz a helyzet.
A beszéd tök halk lesz, az effektek, meg szétverik a házat.
Ezért kell az éjszakai mód és a centeren emelni legalább 8dB-t.Vagy csak engem zavarnak ennyire a hangos robajok a filmekben?
[ Szerkesztve ]
-
kukulec
őstag
akkor a hdmi meglétét nem fogom szempontnak venni. nagyon köszönöm mindenkinek! (még annyi, hogy ha egyszer mondjuk a tv-vel össze akarom kötni - tudom arra házimozi erősítő kellene, de engem a térhangzás nem érdekel, a hangminőség annál inkább - akkor ugye ilyen esetben is van valami más csatlakozó?)
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
törölt tag
válasz kukulec #51820 üzenetére
Mivel a HDMi visszafelé kompatibilis így semmivel. Jelenlg ugye 1.4a szabvány van, ezzel az 1.0-tól levő minden készülék kompatibilis.Nagyobb hátrány amiatt venni egy drágábbat amit nem használsz ki. 1.0-án két csatorna veszteségmentesen (ogyanigy optikai vagy koaxon)1.1-től 71. lpcm, 1.2-től DSD és DVD Audio, 1.3-tól HD hangok 13.2-ig így tehát nem hszem hogy lemaradnál. Ami lényeges különbség a sebességen kívül az a 4k tartalom 30 vagy 60Hz-es továbbitása, tehát hangilag vagy DAC szempontjából teljesen lényegtelen.
-
-
Toobee
veterán
Dac-ként, érdekelne, hogy a 100$-os végfelhasználói árból mit lehetett megvalósítani.
(#51823) Kittosz: semmi hihetetlent nem találok abban, hogy meghallgatnám. Warter filléres USB transzportját is meghallgattuk nálam és nem esett le a nemlétező karikagyűrű az ujjamról.
[ Szerkesztve ]
-
kukulec
őstag
bocsi, én kérdeztem, mert fél éven belül terveznék egy marantz pm 6005-öt venni. ennek, ha jól láttam nincs ilyen kimenete, de szeretném mérlegelni, hogy ez mekkora hátránnyal járna.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz JohannZimu #51818 üzenetére
Kicsit kisiklottunk. Én Peak csodacuccára kapcsolódtam be, nem is néztem mi volt a fő kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz lemmy9 #51812 üzenetére
Ha sztereó erősítő HDMI-s, akkor DAC van benne. Nem beszéltünk mellé!
Viszont sztereó vonalon külön külső DAC-ot szokás használni, ritkán építik bele az erősítőbe.
(de kérdésedre válaszolva, én még nem láttam HDMI-s sztereó erősítőt ... persze ettől még lehet, csak nem valószínű)[ Szerkesztve ]
-
lemmy9
őstag
Sztereó erősítőt kérdeztek.
Szerintem!
-
JohannZimu
senior tag
Szuper
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Fotók, videók mobillal
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Jelszókezelők
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest