-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Peetta14 #51531 üzenetére
Aki a VSX-922 zenei hangminőségét gyengének bélyegezte, az menjen el fülorvoshoz. Szerintem kategóriájának legjobbja! Viszont nem azt, hanem a 920-at javasoltam, hogy spórolj némi pénzt.
Azokkal a Jamókkal nagy hiányosságokkal szólna az LX70.(#51530) Warter
Abszolút egyértelmű, hogy A7 frontokhoz a nagyobbik center való, és ennek semmi köze a háttérsugárzók méretéhez.
Remek Polk dipólokat lehet kapni, az előbb említett haveromat is sikerült olyanra rábeszélni. -
BBéci
legenda
válasz
Peetta14 #51518 üzenetére
Az erősítő árának kb. kétszeresét kell 5.0 hangdobozszettre költeni, hogy hangminőségben arányban legyenek. Ez természetesen újkori listaárakra vonatkozik. Ebből indulj ki!
Az LX70 újonnan 380000 Ft lehetett, ebből következik, hogy legalább 500000 forintos 5.0 való hozzá és akkor még messze vagyunk az 1:2 aránytól, a 760000-től.
250-ből 75 mehet erősítőre, 150 a hangdobozokra, többi a kábelekre. De ez csak akkor stimmel, ha mindennek arányosan csökkent az ára. Aztán kezdhetsz gyűjteni szubládára. -
törölt tag
válasz
Peetta14 #51505 üzenetére
Szivesen segitek , de nézd meg hogy Canton van-e, sztem neked megfelelne, az a Jamo az Onkyo 494,373 kenwoood , vagy ilyenekhez való. , Még hangfalnakTamoo Dalija belefér mellé, az a lekgkisebb jó szivvel ajánlható. mennyit szánsz rá, segitek keresni...
Attisss88: HDMI. ne optikázz ilyen lehetőségnél.
-
BBéci
legenda
válasz
Peetta14 #51494 üzenetére
Az LX70 egy felső középkategóriás erősítő, amihez ugyanolyan minőségű hangdobozok illenek, azokkal használható ki a tudása. A Jamo 606 HCS3 pedig éppen csak hangyányival emelkedik a belépő kategória fölé, tehát baromira nem passzol ahhoz a Pioneer erősítőhöz.
Az LX70 USB lejátszása és hálózati képességei felejtősek, szinte a nullával egyenlőek. -
mp54
senior tag
válasz
Peetta14 #36555 üzenetére
Minek indítsam be, ha egy pendrive-ról is lejátszatók a zenék közvetlenül az erősítőn
Akkor se HM erősítőt vegyél (mert azon azonos pénzért sokkal rosszabbul szól majd a zene), hanem egy külső média lejátszót (az is lejátsza a zenét, valamint a filmeket is "jobban", mint a tv), és sztereó erősítőt! (hogy a zene minél szebben szóljon...)
A média lejátszó ad ki magából hangot, csak erősíteni kell.... -
mp54
senior tag
válasz
Peetta14 #36547 üzenetére
Szeretnék egy erősítőre, és egy hangfalpárra beruházni. Kizárólag 2 db álló front hangfal jöhet szóba, a hely és egyéb adottságok miatt. A tér kb 35m2.
A felhasználás 80%ban zene, és 20%ban film.
Én is azt mondom, hogy hagyd a "szolgáltatásokat" és vegyél egy minél jobb sztereó rendszert, HASZNÁLTAN! (150 eFt már használható pénz...) Én is ezt tettem.
Mivel nem külső, hanem a tv belső média lejátszójával nézel filmet, elméletileg 4 lehetőséged van ennek hangját bevinni a sztereó erősítőbe (analóg jel kell neki):
-a tv fejhallgató csatlakozásán keresztül (legrosszabb minőség, nem javasolt)
-a tv RCA analóg audio kimenetén keresztül, HA VAN! (nekem van, ezt használom)
-ha nincs a fenti, akkor a tv 21 tűs csatlakozóját megcsapolva, bár vannak tv-k, melyek csak saját tunerjük hangját adják itt ki (Pana G30, ST50 kiad MINDEN hangot itt is)
-BBéci által javasolt: tv optikai kimenete - digitál-analóg átalakító (kb 10 eFt) - erősítő (analóg) bemenete (ez a legjobb hangminőség)
Erősítő+hangdoboz pár: nagy a kínálat a használt piacon...
Ja, és a PC-ről jövő zenét valahogy rá kell kötnöd az erősítőre....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kuponkunyeráló
- Béta iOS-t használók topikja
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- LEGO klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Epson EH-TW610 Full HD Projektorok, eredeti lámpával, kevés lámpaórával! (500 / 580 )
- Eladó: Bowers & Wilkins PX7S2e - garanciás
- Gyári garanciával FiiO M23 veszteségmentes lejátszó
- Samsung QE55QN95A 55" 4K HDR Neo QLED 2 év Garancia!!
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest