Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz aleister #50298 üzenetére
Az általad belőtt árkategóriában már az is pozitív ha nincs a szubnak konstrukciós hibája (komoly portzaj), szóval itt minőségről nem annyira beszélhetünk. Ami beleférne használtan a keretbe és egész jó, az pl. a Proson R10 vagy Polk Audio PSW110. Viszont mindkettő ritka használtan és ha fel is kerül belőle mondhatni azonnal lecsapnak rá. Vagy ha nem akarsz várni kifizeted a Polk új ~65e-s árát. Bár 70-80 körül meg vannak fent most jók használtan. Megérik a plusz lóvét. Én nem kísérleteznék vödörfedél, Jamo szubokkal. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy van használható közöttük, de nagyon sok a negatív vélemény.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
20-25m2-es szobába kellene, egy panellakásba. A teljesítmény számomra sokadlagos, inkább a hangminőségre helyezném a hangsúlyt. Jamo S 606 HCS 3 és -feltehetően- Yamaha V663-hoz lenne.
Az eddig kinézett Jamo SUB210 40k körül van újonnan. Ennél egy kicsivel több tán még belefér, és simán lehet használt is.
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
Valami irányelv, hogy milyen szempontok alapján válasszak?
A topic összefoglalóban csak annyit olvastam erről, hogy figyelembe kell venni a szóba méretét, a már meglévő hangszórók mély tartományának az intenzitását.karakterisztikáját, stb. Ez ugyan logikus, de fogalmam sincs, hogy milyen specifikációkat jelent ez számszerűsítve.
Az én tudásom egyetlen egy szempontra terjedne ki, nevezetesen, hogy olyan színű legyen, mint az 5.0 többi tagja. Ilyen.
-
gyurczy
őstag
Én lecseréltem az öreg kábeleire, mert nálam ugyan azt hozta a kettő, csak árban negyede volt RR-é.
Pityunál meg simán jobbat szólt, mint a Nordost Brahma, ami meg mégdrágább.
Cimbinél alig volt jobb, mint a PC táp, bár ott valszeg a rendszer volt kevés, hogy megmutassa.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Tonyónál próbáltuk az Original és a Signature változatokat, Bajnokpityu is tesztelgette mindkettőt. Kérdezd meg tőlük, mit tapasztaltak!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz aleister #50288 üzenetére
A Jamo szubláda helyett is keress valami "normálisat"!
A THX logóval ne foglalkozz, a hangzásban semmit nem veszel észre belőle.(#50289) Peak
Valami hasonlót találtam ki én is, de nem mertem leírni mert féltem, hgy jön Parson és megint pökhendinek nevez.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Oldfighter
senior tag
válasz szricsi0917 #50282 üzenetére
Miért nem kérsz egy időpontot a cégtől egy bemutatótermi hallgatáshoz? Hiába rakod fel itt ezerszer a kérdést, a te füled döntse el, hogy mennyire tetszik az adott szett. Az biztos, hogy a Dynavoice remek ár/érték arányt dolgozott ki.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Peak
addikt
válasz JackFeryll #50275 üzenetére
fejed fölött madzagnál fogva megpörgeted és meghajítod az első kukába.
nem vicc.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
aleister
veterán
Köszönöm a gyors választ!
Akkor Jamo S 606 HCS 3 + Jamo SUB210 lesz.
Esetleg az erősítő választásban tudnál/tudnátok picit segíteni még? Ami a Pio-ban szimpatikus az a THX besorolás és a leheletnyivel tán magasabb kategória. A Yamahakról viszont több helyen azt olvastam, hogy szebben szólnak, továbbá fekete.
Van a kettő készülékben olyan fícsőr, ami esetleg a másik fölé emeli valamiben? Esetleg hátrány?
Bocsi, de nekem a specifikációk nem sokat mondanak ezen a területen.
-
BBéci
legenda
A tápkábel is szűr! Olvasd el amit itt írnak erről!
-
krx21
nagyúr
Mondjuk én elhiszem, hogy van különbség, vagyis inkább a szeretném tudni, hogy miért?
Én is tanultam villamosságtant felsőoktatási intézményben és én a tanulmányaim alapján és józan paraszti ésszel azt gondolom, hogy egy hálózatban az áram és feszültség minősége a hálózat összességétől és azon elhelyezkedő fogyasztóktól függ... Tehát hiába teszek egy kiváló minőségű kábelt egy fogyasztó elé, az összképben a konnektor előtti hálózat minősége is számít stb... Mint ahogy egy szennyezett vízhálózat utolsó 1 méterén hiába teszek be tiszta csövet, a végeredmény attól még szennyezett víz lesz...
Hacsak nem szűröm meg... A feszültség esetében a szűrő szerepét a tápegység látja el ez tudjuk...Tehát nem ellenkezni szeretnék, csak még nem tudtam magyarázatot kapni, hogy akkor miért, egyszerűen kíváncsi vagyok...
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #50283 üzenetére
Ha használják a fülüket, egy idő után megtanulnak majd hallani is...
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
bajnokpityu
félisten
válasz MaUser #50280 üzenetére
ahogy figyeltem,kicsit sok volt a sokkból, a mac, win8, hdmi,tabla környékére már nem nagyon maradt figyelem,gondolom.
ha a pc tápon nem szörnyülködtetek, miközben nekem tele van takonnyal a búrám, és úgy zavart
&Cekk: ahogy a digitális kábelek között van difi, úgy simán lehet a HDMIk között, valami hiányos szabvány miatt, vagy t*köm tudja mi miatt. Az újabb adag hamu elkerülése végett nem állnék le vitatkozni. HA XTt elfogadod,mint független tesztelőt, higyj akkor neki Neki pont,h ellenérdeke lenne a kábelekre költeni, mert midnig pénztárcája bánta
Hozzátenném, sosem érdekelt eléggé a HDMI minősége, a szebben kinéző kábeleket választottam a filléres kategóriából.
[ Szerkesztve ]
-
szricsi0917
csendes tag
Mi a véleményetek erről a szettről:
http://www.streamaudio.hu/dynavoice-magic-f-7-ex-5-0-as-szett
Vagy van ennél jobb ebben az árban? Max 150 lenne rá.
És persze milyen erősítő illik hozzá:[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz bajnokpityu #50279 üzenetére
Akkor még nem voltam itt
Ha leszünk egy páran akkor egyik péntek vagy szombat este felőlem beülhetünk valamerre.
(#50277) BBéci
Pedig lehet, mert betűk élességét úgy látod, ha megállítod a képet. És úgy látszik, hogy hogyan is van kirajzolva. Erre is van hivatkozva. De akkor végül a hdmi kábeleket is úgy tesztelik, hogy nesze neked semmi fogd meg jól, mert semmivel nem lehet alátámasztani a kijelentéseket.
Persze, hogy nem él meg, de nem mindegy, hogy kitől kapja a pénzt.[ Szerkesztve ]
-
szricsi0917
csendes tag
válasz szricsi0917 #50266 üzenetére
Vagy még néztem az s606-ot ahhoz mit szólsz persze ehhez is kérdés milyen erősítő kell
-
BBéci
legenda
válasz aleister #50269 üzenetére
A Low szett botrányosan szar, azonnal felejtsd el! Újat ne vegyél, mert a felét sem éri.
A Top-ból húzd ki a Loftot, mert az is pocsék. A többi nem rossz választás.(#50276) cekkk
Fotóval lehetetlen igazolni az állításokat, mert mozgóképről van szó, nem állóról. Hirdetések nélkül sehol a világon nem él meg egyetlen médium, még weboldal sem.[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
Béci minden olyan cikket nem tartok hitelesnek ahol.
1. az oldalon tesztelt termékek a hirdetőktől származik. Ez nálam nem fér össze a függetlennel.
2. Ahol azt írják, hogy ezzel a kábellel ez élek élesebbek de egy fotót már nem tud róla közölni. Lásd projektor.hu teszteket ahol mégis tudják ezeket a kis nüanszokat fotózni.
3. minden féle állítás kijelentés nulla alátámasztással.A HDMI KÉPről beszéltem nem a hangról.
Viszont nem akarok vitát gerjeszteni a hdmi kábelről.
-
JackFeryll
őstag
Sziasztok!
Adott egy LG LH W5100-as házimozi rendszer amiből a DVD VHS kombó ki lett dobva. Kérdés: mi kéne a hangfalak meghajtásához ? (mélynyomó+ első: left,center,right +hátsó (WiFi-s) left, right)
-
BBéci
legenda
Nem személyeskedtem, szándékosan nem neveztem meg a hozzászólás szerzőjét, mert nem az volt a lényeg. Nem téged akartalak pellengérre állítani, hanem az egyetemi tanárokat, akik ex catedra kijelentik, hogy nincs hatásuk a tápkábeleknek, pedig sosem próbálták.
A kérdésedre az válaszolom, hogy magasról letojom, ki mit linkelt be, mivel én látom és hallom a HDMI kábelek közti különbséget. Én linkeltem olyan tesztet, ahol megállapították a különbségeket, de érdekes módon, arra az ellentábor nem akar emlékezni, azt nem tartják hitelesnek.
Ha a digitális koaxok és USB-k között Te is hallottad a különbséget, akkor miért lenne bármiben más egy HDMI viselkedése? Azon, abban is nullák és egyesek szaladgálnak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
cekkk
veterán
válasz bajnokpityu #50270 üzenetére
Nekem is jó volt nagyon.
Legközelebb egy sörözés mellett kellene megvitatni a nagy kérdéseket.Mondjuk mi Warter-al már ezt megtettük De én örülnék ha egyszer közösen beülnék a fórumosokkal valahova és kötetlenül tudnánk beszélni és persze nem terhelnénk senki a vendéglátás feladatával
Köszi a vendéglátást egy élmény volt!
(#50272) gorbep
Ezt én írtam és ha engem idéz és arról van szó, hogy mi történt ma velünk akkor kérem nekem címezni.
Aki pedig ezt nekem mondta egy országosan elismert tanár, nem egy hilmo holmi phd hallgató. Mindegy hagyjuk is. Hallottunk ma valamit amit el ismertem,hogy tévedtem korábbi kijelentéseimben.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
+1.
én sem éreztem semmi problémát sosem egyikőtök véleményében sem. Sztem nagyon jót beszélgettünk, és ha úgy adódik szivesen látlak újra Titeket. Bár van itt 1-2 enyémtől jóval komolyabb lánc,ahova jegyet kéne szedni,akkora élmény,inkább oda kéne mennetek.
Saját mérnökségemben viszont van egy Dulácska féle mondás: a szerkezet mindig jobban tudja a statikát, mint a statikus, ami kinyitotta látásmódom a hifiben is.
Láttam már olyan AB tesztet, a gyártó ujjongott, hogy hűű, hogy mennyivel jobb lett a hang. Közben nem történt semmi. Én meg 1 napig nevettem, hogy suta, csak melegszik az erősítő.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Kicsit sokat fogok írni. Nézzétek el nekem, mert teljesen új nekem ez a téma. Tavaly már nekiálltam egy HM rendszer összerakásának, de végül nem lett belőle semmi.
Nincs komoly elvárásom a rendszerrel szemben, csak annyi, hogy ha leülök TV-zni, akkor a mai FHD és egyéb szabványú filmek alá kevert hangokat szépen lejátssza, a hangok pedig lehetőleg ne egy zörgő műanyag dobozból jöjjenek.
A teljesítmény másodlagos. 20-25 m2-es panelba lesz.A használttól abszolút nem idegenkedem, sőt! Az erősítőt nagy eséllyel így fogom venni. Egy párhuzamos topicban azt tanácsolták, hogy inkább egy régebbi, kifutott középkat erölködőt nézzek, ne pedig egy új belépőt. Árban ugyanott leszek.
3 verziót néztem ki:
Low: régi Jamo szett (Jamo Studio 120 Limited 2db, Jamo Center 160 1db, Jamo E500 2db) + valami használt mélynyomó + használt Pio VSX-520 // kb 100k
Medium: új Pio 422 + Yamo szett //160k
Top: Használt Pioneer Vsx-Lx1018Ah vagy használt Yamaha Rx-V663 + új Jamo S 606 HCS 3 vagy új JBL Loft SYS 5.0 + valami mélynyomó // 200-225kA kérdéseim:
1. A Low pontban részletezett hangszóró szett mennyire bevállalható. Az sem baj, ha idővel cserélni kell, de áthidaló megoldásnak megteszi?
2. A Top résznél lévő 2 erősítő közül melyik számít jobb vételnek? Használtan a Pio 68k a Yamaha 50, így gondolom van közöttük különbség. Kérdés, hogy megér-e ennyit? Mindkettő kb 2009-es vásárlásból származik.
3. A Jamo S 606 HCS 3 és a JBL Loft SYS 5.0 nagyjából egy árban van. Az előbbihez feltehetően egy Jamo SUB 210, az utóbbihoz pedig egy JBL Loft 150SP aktív subwoofer menne. Szerintetek melyik jobb választás?
4. A Medium pontban linkelt szettben egy Jamo S 426 HCS 3 van. Ez mennyivel "gyengébb" az S 606 HCS 3-nál? Árgépen 70k vs 140k a különbség.Köszi előre is a válaszokat!
(A kábeleket nem felejtettem el, de először ezen legyünk túl. )Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
cekkk
veterán
Bár nem értem, hogy ha engem idézel akkor miért nem engem szólítasz meg.
Úgy látom nagyon fájdalmas pont ez neked.Tudod ha akarom simán mondhatom, hogy nincs különbség, de be ismertem hogy van. De úgy látszik neked még mindig arra van időd, hogy ezer éves hsz-t keressél elő.
A kérdésem az lenne, hogy amikor Peak belinkelt egy HDMI tesztet ahol bebizonyították, hogy nincs a KÉPük közt különbség akkor bár ki felemlegethette volna a te hszeditet, hogy vak aki nem látja stb. Itt kellene neked is megkövezned magad, hogy miket állítottál. De persze az nem lehet, mert te nem mondhatsz butaságot, te nem állíthatsz valótlant. Tudjuk.
Viszont hiába vagy idősebb nálam mégis a sértettségeden egyszerűen nem tudsz túllépni. Ha okosabb és komolyabb lennél nálam akkor nem ezeket hoznád fel, hogy ki mit mondott, de te inkább flamelsz, mert sajnos a sértett EGÓD ez kívánja tőled.Részemről lezárom ezt. Ha akarsz írj privit és ne itt szemeteljünk, mert ez már nem ide tartozik. Ha akartad volna ezt is privibe küldöd, de ugye neked kellett az önigazolás Megkaptad. Remélem ma este nyugodtan fekszel le aludni és egy régi sértettséged köddé válik.
-
Goose-T
veterán
Egyébként nem vitatom az analóg kábelek jelentőségét, bár ha a tápkábel változtat a hangon, az csak az erősítő tápegységének a silányságát bizonyítja szerintem. Viszont a digitális kábelek közötti különbséget csak kettős vakteszttel hiszem el.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
BBéci
legenda
Tovább folytatva az előzőt, ami az egyetemi tanárokra is vonatkozik. Íme egy részlet egy két évvel ezelőtti hozzászólásból:
"Ma voltam bent a műszaki karonmert épül majd egy új szár és a Schneider Tac rendszerével lesz automatizálva egy része, és egy csoportárammal együtt csináljuk,na mondom ha már ott vagyunk felhozom ez a tápkábel mizériát, mert olyan tanárok is ott voltak akik országosan és világ szinten is elismertek, és nem a két szép szemükért taníthatnak, és röhögtek egy jót ezen, elmagyarázták (nem tudom vissza adni, és nem is akarom) , és végkövetkeztetésben le lett vonva, hogy mivel az emberek nem értenek hozzá , így meg lehet őket ezzel etetni. Így döntsd el magad. A jobb hangfal kábel természetesen ajánlott, azzal nem is volt gondom soha. De tápkábel nem javasolt!"Kizártnak tartom, hogy az említett egyetemi tanárok kipróbáltak volna akár egyetlen hifis célra készített tápkábelt, de lehet, hogy tévedek és hetekig ABX-eztek.
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz ttower #50262 üzenetére
vannak jobb fajta HM erősítők, illetve azok elektronikái, ahol nem 1 db DAC van integrálva, amely egyszerre kezel 8 csatornát, hanem 8 db DAC chip van, minden egyes DSP által szétbontott csatornára egy darab.
Ezek ugyebár diszkrét adatfolyamot kapnak egyenként, igy pl. ebből kiindulva egy ügyes szaki már tudna varázsolni erre egy céleszközt, ami a kimeneteketet egybepárosítja, és olyan kiemenetet varázsol neked, amit csak akarsz. Nem olcsó játék.[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
válasz #09634560 #50260 üzenetére
szerintem nem
az első leírása szerint én úgy képzelném el, hogy kell 1 db HDMI bemenet, a HDMI receiver szétbontja a képet a hangtól, majd egy DSP processzor kibontja a hangot LPCMre, majd azt 3 vagy 4 db Toslink kimenetre szétdobálja, úgy mint 1) FL/FR 2) Center/Sub 3) SurrL/SurrR, és opcionálisan 4) RearL/RearR.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
ttower
aktív tag
válasz #09634560 #50256 üzenetére
Ez sem jó. Elmondom az egész elképzelést hátha akkor könnyebb. Jelenleg egy Focusrite Saffire pro40 kártya van a munkagépemre kötve és erre vannak kötve az asztali hangfalaim. A szoba másik felében TV+HTPC+Hifi. A terv hogy a HTPC hangját belevarázsoljam a Focus kártyába. Mivel az analóg bemeneteket már használom így marad az spdif vagy ADAT bemenet. Az spdif nem játszik mivel max 2 csatorna így valójában marad az ADAT bemenet. Itt jön be a fentebbi kérdésem hogy HDMI hangsávot ADAT hangsávvá lehet e és ha igen akkor mivel? Amennyiben csak HDMI -> 3(4) sztereó spdif konverter létezne már előrébb lennék, mert sztereó spdif -> ADAT konvenrter tudom hogy létezik csak +1 doboz és nem ingyen adják.
Peak: Pontosan erre gondoltam.
[ Szerkesztve ]
It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.
-
BBéci
legenda
válasz gorbep #50244 üzenetére
Azt viszont jóval az egyetem előtt, a szülőknek kellene a gyerek fejébe verni, hogy addig nem mondunk véleményt valamiről, amíg nincs vele kapcsolatban tapasztalatunk. Pláne nem kellene leugatni és hülyének nézni azokat, akik elmesélik a tapasztalataikat. Sajnos kábel ügyben ez történt.
-
Peak
addikt
válasz #09634560 #50257 üzenetére
Szerintem Ő azt szeretné, hogy ha a 6/8 csatornás HD hangokat úgy tudná leszedni, hogy az megjelenjen 6 vagy 8 csatornánkénri függetlet kiementen mint ADAT, tehát bitstreamként.
Vagy ugyan ez pure LPCMként 3 vagy 4 Toslink/Koax digitális kimeneten asszinkron jelként.Nem klasszikus DACra van szüksége, hanem egy épített céleszközre, amely a HDMI audio streamjét kikódolja csatornákra és azt fizikailag szétbontva dobja tovább, egy fajta specifikus splitter.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
törölt tag
válasz szricsi0917 #50255 üzenetére
Ezt vagy a kisebb testvérét is hallgasd meg, Taga felejthető sztem, nem hagyott bennem mély nyomot..
-
törölt tag
válasz ttower #50252 üzenetére
Parancsolj, Bár pont HDMI-st nem találtam de optikai-koax kimenets van rengeteg, usb-s is.
Adodaniel és Peak: legtöbbször nem kerül subra, értelmetlen is lenne. De nem lehetetlen.[ Szerkesztve ]
-
szricsi0917
csendes tag
Sziasztok
http://www.streamaudio.hu/dynavoice-magic-f-7-ex-5-0-as-szett
http://www.streamaudio.hu/tangent-av2-5-0-as-szettegy olyan kérdésem lenne hogy mi a véleményetek erről a két szettről vagy van jobb ennyi pénzért?
A másik pedig hogy milyen erősítő lenne ideális ezekhez vagy ahhoz amit ti ajánlotok inkább. -
Peak
addikt
válasz adodaniel #50251 üzenetére
attól, hogy az erősítő egyszerűen csak illeszti SUB kimenetre a "pure direct" inputot, attól még az nem szól bele a hangjába. ilyet simán csinálhat egy erősítő. ha viszont nem tud, akkor logikusan csak a 2 front stereo szólalhat meg.
-
gorbep
senior tag
válasz MasterMark #50249 üzenetére
Nálam a 2805-nél be lehet állítani, hogy legyen sub Pure Direct-ben, vagy ne legyen....
Adodaniel: független a tőbbi beállítástól... Pure Direct nél van sub enable/disable.... sztereó....
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
törölt tag
válasz ttower #50245 üzenetére
Házimozi erősitőn kívül? Létezik DAC.
Adodanile: a Pure Audio (Pure Direct)az mindent más lekapcsol, és ilyenkor nem hallható se a mélynyomó, se pedig más hangfal sem, és se EQ se pedig más beállitás nem érvényesül, valamint a Multichannel esetén is ugyanez van érvényben, tehát sztereó jel esetén a sub néma marad és a frontok szólnak csak (dekódolt multicsatornás hang esetén pedig a jelet kapó) hangszórók szólnak egyedül. Multichannel esetén pedig a lejátszó eszközbenlehet/ kell beállitani a hangszórók fajtáját/mélynyomó jelenlétét mivel onnan indul a 6/8 analóg RCA.. (Kiemelés a megértés miatt szükséges).
[ Szerkesztve ]
-
adodaniel
őstag
-
Peak
addikt
válasz ttower #50245 üzenetére
Ilyet max. építtetni tudsz komolyabb mikroelektronikai szakemberrel. Nem kevés friss, mai tudás szükséges hozzá és hatalmas gyakorlat. Megkockáztatom, hogy talán 2-3 ember lehet maximum ebben az országban, aki sufnituning szinten, megfizethető áron tudna ilyen céleszközt épiteni neked.
-
ttower
aktív tag
Sziasztok
Létezik olyan eszköz amivel a hdmi jelforrását meg tudom csapolni és 6(8) csatornányi kódolatlan jelet ki tudjak nyerni amit ADAT bemenet számára emészthető formátumban tovább tudnék küldeni? Ha az ADAT nem megoldható, előrébb lennék 3(4) sztereó spdif-el is.
It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.
-
gorbep
senior tag
válasz MaUser #50240 üzenetére
Dicséretes, hogy vetted a fáradtságot kipróbálni....
A tanulság, hogy a sok hasznos tanított ismeret tapasztalatok nélkül a legnagyobb jóindulattal is tévútra vihet....
De mielőtt azt hinnénk, hogy ez az egyetem, vagy az oktatók hibája, szögezzük le, hogy egy élet sem lenne elég az elsajátítandó ismeretek teljes szintű gyakorlati megtapasztalására......
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
törölt tag
válasz MasterMark #50231 üzenetére
Adodaniel:
Szerintem akkor a sonynál és más hasonló erősitőknél is mindent smallra kell rakni sub jelenléte esetén. De jobb erősitőknél van large/small beállitás mellett a mélyhangok leadására utvonalat lehet állitani Subwoofer "Yes" állás mellett "Main/Sub/Main+sub" beállitás is ami a mélyhangokra vonatkozik. "Sub" állásnál a "Large"-t is vágja minden más esetben a Large nem kerül vágásra. Itt számithat csak a fizikai méret...[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz Goose-T #50223 üzenetére
Pedig érezhetően volt. Bár itt nem arról szólt az egész, hogy megállapítsuk melyik a jobb és melyik a nem jobb, csak annyi volt, hogy mi kipróbáljuk főleg én elég kétkedő vagyok/voltam-e téren. De tévedtem és volt különbség.
A legmarkánsabban akkor jött elő ha egyből cseréltünk kábelt, de ha már beszélgettünk egy 5-10 percet akkor én nem éreztem ezt a különbséget. Érdekes és tanulságos volt.Még egyszer köszi a lehetőséget Pityu!
-
MaUser
addikt
válasz Goose-T #50223 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy egy ilyen teszt után én gyártásba engedném, vagy publikálnék róla, de nem kétlem, hogy átmenne a kettős vakteszten.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
törölt tag
Én átolvastam. Az van hogy Small beállitás esetén engedi a crossovert állitani. Sub vágása csak crossover-ként hangbeállitáskor jelenik meg.tehát akkor ha az összes hangszóró small. ezek figyelembevételével:
-Az egyes hangsugárzók „Large” és „Small”
beállításai határozzák meg, hogy a belső
hangprocesszor levágja-e a basszusjelet az
adott csatornáról.
Ha a basszust levágja egy csatornáról,
a basszusátirányítási áramkör a megfelelő
basszusfrekvenciákat a mélysugárzóra vagy
más „Large” hangsugárzóra továbbítja
-Ha az első hangsugárzók beállítása „Small”,
akkor a középső, surround és a hátsó surround/
első magas hangsugárzók beállítása is
automatikusan „Small” lesz.
-Ha nem használja a mélysugárzót, az első
hangsugárzók beállítása automatikusan
„Large” lesz.Tehát külön sub beállitás a jelszint kivételével nincs. 40-200ig lehet small esetén a frekvenciát állitani minden csatornánál külön.külön.
Adodaniel: ez úgy látom neked is szól.. sehol nem lehet a Large módú hangszórókat állitani szerintem egyetlen más erősitőben sem, csak a smallt, tehát ez a méretjelölés egyáltalán nem a fizikai méretet tükrözi. Így elég megtévesztő a Sonynál a kiemelt mondat:
Ha nagy hangsugárzókat
csatlakoztat, amelyek hatékonyan
reprodukálják a basszusfrekvenciákat,
válassza a „Large” lehetőséget.
Általában a „Large” beállítást
kell választani[ Szerkesztve ]
-
adodaniel
őstag
Vagyis akkor a large-ot (mint beállítást) nem lehet vágni. Erre vonatkozott a kérdésem. Ti feltételezem a hangszóró átmérőjére gondoltatok (talán 16 cm-től felfelé large, alatta small), én magára a beállításra az erősítőn.
janos666: igen ezzel tisztában vagyok, félreértettük egymást, ezért volt furcsa számomra MasterMark kijelentése.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz adodaniel #50234 üzenetére
Defoníció szerint nem, a Large az full range, a Small az bass managed, vagyis alul vágott, pontosabban átirányított. Eleve erre való ez a Small, Large kapcsoló, nem csak egy kolonc, amit meg kell kerülni.
Az mindegy, hogy az Auto Setup hová teszi, Large-ról bármikor átteheted Small-ra, csak fordítva nem szabad. Legalább is csak úgy, ha letiltod az EQ-t is, de úgy sem javasolt. Ugyan így az automata crossover frekit is tolhatod fentebb, csak lentebb nem.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
adodaniel
őstag
válasz MasterMark #50231 üzenetére
A large-ot lehet vágni?
-
Warter
addikt
Dorian: Boldog Névnapot!
-
Laca0
addikt
válasz MasterMark #50229 üzenetére
Ok. Köszi!
És ha veszek subot, akkor a large-t is vágni fogja a crossover?Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Laca0
addikt
válasz #09634560 #50227 üzenetére
adodaniel! Sanci38!
Köszönöm mindkettőtöknek!
Ha a small-ok (satelit, center) levágott frekvenciáit a large-okra (front) küldi, akkor nem lesz hangzás zavar egy 6 sávos forrást figyelembe véve? Az irányokra gondolok, hogy aminek pl. bal hátul kellene megjelennie, a magas bal hátul, a mélyei bal elöl szólnak.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
cekkk
veterán
válasz xtremetuning #50222 üzenetére
Akkor így jártam.
-
xtremetuning
addikt
Veled nem tárgyalok. Max. ha normál hamu helyett izzót szórsz a fejedre. És kapok róla egy youtube linket.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
cekkk
veterán
válasz xtremetuning #50219 üzenetére
Nekem is mert én is ott jártam és tapasztaltam ezt Mea culpa, ezentúl inkább maradok csöndbe amíg birok
Pityunak meg köszi a vendég látást!
-
MaUser
addikt
Urak és Hölgyek!
Ezennel hamut szórok a fejemre és kanosszát járok. Most jöttem bajnokpityu-tól (ezúttal is köszönet neki, egy nagyon szimpatikus fórumtársat sikerült így személyes is megismerni ) és extrém difi volt két koax digit kábel között (mind térben, mind bizonyos frekvenciáknál). Szintén volt elsőre hallható különbség az USB kábelnél is, tápkábelnél dettó (fülre nekem itt volt a legkevesebb). A miértjét továbbra sem értem, de tény, hogy nagy a difi.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Ha már crossover-ről van szó, lenne nekem is egy kérdésem:
5.0-ás rendszerem van, nincs még mélynyomóm. Ebben az esetben, ha sub letiltva, a 2 front large-ra van állítva, akkor a crossover csak a small-okra küldött hangot vágja, vagy mindegyikét? (Onkyo SR508)Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Megtévesztően fogalmazol, az LFE csatorna vágásáról van szó. Olyan erősítőt nem szabad újonnan és drágán megvenni, amelyiken az nem állítható. Egy 8-10 éves használton még elfogadja az ember, bár a komolyabbak már akkor is tudták ezt.
-
krx21
nagyúr
Íme itt van:STR-DN1040
Így van... A sub vágása hiányzik nekem...
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Pár napja vitatkoztam az egyik nagyarcú vérpistike rilízerrel arról, miért jó a BD25. Szerinte az a lényege, hogy ráfér egy írható lemezre, de benne maradnak a menük és az extrák, valamint gyakran a számunkra érdektelen szinkronok és feliratok is.
Szóval a BD25 csak ritkán tartalmaz érintetlen képet, míg a remuxnak éppen az a lényege.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
JohannZimu
senior tag
-
Toobee
veterán
Jó lesz! Én UMC-1-el hallottam UPA-7-et. Milyen dobozok vannak mellé?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest