Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
válasz Oldfighter #52194 üzenetére
Ha rám szakadna a bank, akkor sem férne be a szobába, a tévé mellé gardrób méretű hangfal.
Közelítsük meg a másik irányból.
Van egy [link] Logitech X530 hangfalszettem szgéphez. Ha megtudnám oldani, hogy ezen szóljon 5.1-ben a média player, nekem az is megfelelne. Mert igen, nekem ez a "hangtudás-erő" is megfelelt.Tehát akkor az említett onkyo szett sem tudja ezt a szintet hozni? Azt azért nem hinném. De lehet. Ha tényleg nem tudja, akkor még nekem sem kell.
Sanci38
Oké.ricsik
Nem én találtam ki.
"- Középkategória: áruk kb. 100-tól 200 ezerig terjed, itt már több csatlakozó, több és jobb minőségű szolgáltatás, beállítási lehetőségek (pl. automatikus kalibráció saját mikrofonnal) és nagyobb kimenő teljesítmény jellemzi."
1. hsz[ Szerkesztve ]
-
ricsik
őstag
válasz nfsu17 #52191 üzenetére
Minden DTS-HD MA tartalmaz DTS Core (sima DTS)-t ,tehát egy olyan készüléken, ami nem támogatja a HD-t, viszont a DTS-t igen, fog szólni.
A középkategória alja még használt áron sem 150e.(#52200): ha tényleg ez az igényed, akkor olyat vegyél, ami nem teljesen egybeszett, tehát nem egy házban van erősítő, lejátszó, hanem külön erősítő van és külön hangdoboz, mint Pl az Onkyo,
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz qpakcovboy #52195 üzenetére
Akkor minden komponenst a házimoziba köss be lehetőleg digitális úton, onnan menjelk 1 HDMI a tévébe és engedélyezd az ARC funkciót mindkét készüléken, AZ STB- is HDMI, ennek hiányában optikai/koaxiális kábellel kösd be. Ha hdmi van akkor nem kell scart és megszünik a búgás. A Búgás az földzárlat: amikor az összekötött készülékek földpontjának feszültsége különböziik. Ha az én leirásom se tiszta (mindent optikai-koax-hdmi utján a házimozi erősitőbe, onnan tévére képjel peddig scart helyett inkább hdmi, ennek hiányában komponens) küldj az stb-ről képet és a készülékeid hátuljárol (netes is oké) és segitünk beklötni.
-
törölt tag
válasz nfsu17 #52187 üzenetére
Ha nem egy vagy két évre tervezel akkor is javasoljuk a használt készülékeket ,ert legrégebbi évjáratú DTS-HD MA tudó készülék -amely nemcsai iirja hanem hallhatóan le id adja megfelelő hangfalakkal- az Onkyo TX-Sr806/876 2007 óta van és még sztem 2020-ig simán elüzemel. tehát épp az a nem mindegy hogy milyen minőséget vársz el. Ráadásul egy jó rendszer halkabban is jól szól mig az emlitett piot vagy onkyót bizony feljebb kell venni az érthetőségért és a megfelelő hangzásért, csilivili lg,samu és tsai bizony még roszabbak. 3x05 Onkyók azért nem ajánlottak mert passziv mélynyomójuk van, ha már iulyet tervezel mindenképp uj kell akkor 5x05 legyen (x az számot jelöl, lehet 5305,5405...)ujonnan ennél kisebbet nem éri meg beruházni, ez a legalsó élvezhetó kategória.. Tehát ha házimozi kell akkor használt , és minden felsorolt készüléked megkötés nélkül rákötheted.
-
qpakcovboy
őstag
válasz Oldfighter #52188 üzenetére
De pont ezért kérek tanácsot tőletek. Azt mondtátok a kompakt szar, rá se nézzek. Vettem egy szettet, ami használható, már csak annyi kellene, hogy jól össze legyen kötve.
-
Oldfighter
senior tag
válasz nfsu17 #52191 üzenetére
Olyan 400-500e forintnál kezdődnek azok a különálló komponensekből összeállított házimozik, ahol elkezdődik a HD hangsávok élvezete. Használtan kb 250-300e forintnál.
Bögreszetteket egyáltalán nem ajánlunk a pocsék minőségük miatt. Vérbeli luxustermékek, melyekre feleslegesen lehet a pénzt szórni.Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
xtremetuning
addikt
válasz MasterMark #52189 üzenetére
Akarod mondani : minél jobb ugye ?
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
StSanya
senior tag
Üdv!
Ide lettem irányítva a kérdésemmel, remélem tudtok segíteni. Van egy 12 éves Technics SA-DX850 erőlködőm, s hozzá (nem röhög! ) Sony SA-VE225 hangfal set-em.
A hangfal set leváltására milyen alternatívákat javasolnátok, döntően, úgy 90%-ban TV és film nézéshez, minimális CD (Technics SL-PG3) és rádió hallgatáshoz? A hely kicsi, szoba se nagy, a pénz is kevés... Tehát a mostaninál jobb hangot szeretnék, minél olcsóbban, ami azért megfelelne, jól állna az erősítőnek, illene hozzá."Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
nfsu17
veterán
válasz Oldfighter #52190 üzenetére
Úgy láttam mind2 említett példány dts-hd ma képes....vagy nem?
Amúgy nem kell nekem feltétlen ez a hd ma, csak ha ilyet néznék, akkor ne legyen néma, annyi lenne a kérésem.
Tehát akkor új készüléknél 150k-ig nem is érdemes nézegetni. Pedig az már szerintetek a középkategória alja...kb.[ Szerkesztve ]
-
Oldfighter
senior tag
válasz nfsu17 #52187 üzenetére
Ha olvastad a véleményeinket azokról az ízékről, akkor tudhatod, hogy hogy állunk hozzájuk. Most mit vársz tőlünk? Ugyanazt tudjuk mondani mint eddig, bemész a legközelebbi multihoz, mosolyogsz, leemeled a csini ízét ami tettszik, hazaviszed és fogcsikorgatva élvezed azt ami kijön belőle. A másik út, hogy használt piacon normális rendszert raksz össze magadnak azon az áron amit kidobtál volna az ablakon. Akkor még talán a DTS-HD MA logót is láthatod villogni, még ha sokat nem is érsz vele.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Oldfighter
senior tag
válasz qpakcovboy #52174 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni de SCART kábelen max sztereó jel megy át. A kezelési útmutatókat amúgy nem dísznek adják a készülékekhez. Valami iszonyú madzagolás lehetett nálad eddig.
-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Előre jelezném, hogy full amatőr vagyok hang terén, örültem anno is, hogy szgéphez egyáltalán tudtam 5.1-es hangrendszert csatlakoztatni.
Tervezem egy hangrendszer megvételét a jelenlegi eszközök mellé.
Amik:
Samsung D sorozatú tévé
Dune 303D média player
Digitális DVB-C STB (ez nem is annyira lényeg, majd később visszatérek rá, ha szükséges)Követelmények: a legfontosabb lenne, hogy a Dune-n játszott dolgok szóljanak a hangfalakból.
A tévé (STB) maradhat a tévé hangszórójából is, ha nem megoldható a dolog máshogy.Nem vagyok audiofil, de nem 1 évre venném a dolgot, ezért jó lenne, ha már most is sok mindent tudna, és ne 2 hónap múlva derüljön ki, hogy keveset vettem.
Egy dologgal tisztában vagyok, hogy a DTS HD-MA hang a legdurvább manapság, ha ezt tudják az eszközök, akkor nagy gond nem lehet.
Szóval a dune tudja. Dekódolni is, meg továbbadni is. Tehát olyan hangrendszer kell, ami ezt szintén tudja dekódolni.
Ezt néztem ki gyorsban.
Pio HTP101...de olvastam, hogy annyira nem ajánlottátok. Pedig biztos megfelelne nekem, mert a 2.0 tévéhangszórónál minden csak jobb lehet.
De egye fene, szó lehet az Onkyo HT-S3505-ről is, ha arra tényleg azt mondjátok, hogy az jóóó.
De maradhatunk árban alatta is.Főleg filmre kellene, kb 15m2-es szobában, nem kell a falakat szétvernie, csak legyen valami térhatása. Legalább 7-8m madzag kellene a hátsókhoz.
Rádió esetleg jó ha van. -
-
Tamoo
MODERÁTOR
-
szityo83
tag
Sziasztok!
Monitor Audio RX szetthez milyen kábelt ajánlanátok? Front/center.
Jelenleg Chord Leyline 2 van. 2x2m illetve a centerhez 1m kellene.
5-6000 Ft/m-ig hajlandó vagyok elmenni, ha ebben a kategóriában van olyan kábel amire érdemes lenne cserélni. -
Ed Parker
nagyúr
az x-fucktor multichannel?
-
MunezXBK
nagyúr
5.1-ben max. F1-et.
-
MasterMark
titán
-
qpakcovboy
őstag
válasz MasterMark #52173 üzenetére
Kell a tuner, mert a feleségem ragaszkodik a HBO pakkhoz - amit sosem néz - viszont ahhoz kell kártya. Sajnos a digiTv tunere elég hitvány. Most úgy van, hogy scart kábellel van összekötve a tuner a TV-vel. a TV optikaival van összekötve az erősítővel, az összes többi pedig HDMI-vel van bekötve az erősítőbe. A búgás sajnos megvan (amióta HDMI-vel kötöttem össze a TV-t és az erősítőt), de akkor veszek egy galvanikus leválasztót.
Remélem az esti X-faktort tudjuk már így 5.1-be nézni
-
MasterMark
titán
válasz qpakcovboy #52172 üzenetére
Na várj, ha nem a TV belső tunerét használod, akkor meg felesleges összekötni optikain. A stb-ből gondolom a HDMI alapból az erősítőbe megy nem?
Antennára pedig tegyél egy galvanikus leválasztót.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
qpakcovboy
őstag
válasz MasterMark #52171 üzenetére
Igen közben megnéztem és tényleg nincs a TV-n HDMI kimenet. Viszont a TV tuneren van optikai kiment és most azzal kötöttem össze, de akkor ezek szerint mind1, hogy a TV által sugárzott hang a TV-n, vagy a tuneren keresztül van bekötve.
Annyi változás viszont történt most, hogy a mélynyomó búg, amit az antenna okoz. Nem tudom, hogy mi lehet az oka, de az antennában akkora a feszültség, hogy meg is rázott. Ha nincs bedugva a tunerbe akkor nem búg. Ennek mi lehet az oka?
-
MasterMark
titán
válasz qpakcovboy #52170 üzenetére
A TV a saját tunerja hangját DD vagy DTS-ben át tudja küldeni optikain. És egy TV-n sem láttam még HDMI kimenetet. Csak ha tudja az ARC-t az egyik bemenet, akkor tudod elhagyni az optikai kábelt. (És az erősítőnek is tudnia kell.)
Switch Tax
-
qpakcovboy
őstag
válasz Oldfighter #52160 üzenetére
Màrcsak annyi megoldandó gond van, hogy a tv optikai kábellelvan rákötve az erősìtőre. Èrdemeslenne ezt is hdmi kàbellel összekötni az 5.1 érdekèben?
-
Amarth
aktív tag
-
Amarth
aktív tag
válasz Oldfighter #52165 üzenetére
Az erősítőn a távolság állítás befolyásolja a hangerejét?
Vagy az csak olyan van oszt kész opció?Porfestés Szegeden, rövid határidővel!
-
Amarth
aktív tag
A hátsó hangszórók hangerejét hogy érdemes beállítani?
Porfestés Szegeden, rövid határidővel!
-
Oldfighter
senior tag
válasz qpakcovboy #52156 üzenetére
Pontosan. Ahogy Sanci is írja, mindezt áramtalanítva!
-
justo00
tag
Esetleg vki? [hsz52062]
-
törölt tag
válasz qpakcovboy #52151 üzenetére
Nemcsak lehetséges: az az oka: ugyanis a tévé minden külső -tehát HDMI forrásról bekötött készüléket sztereóban további az erősitőnek másolásvédelmi okokból Kivétel a pendrájvról, hálózattról (UTP vagy Wifi) vagy a saját tunerjéről származó müsorforrások. Tehát mindenzt a házimoziba, onnan menjenek a tévére. Képminőség, input lag, stb.problémák miatt nem kell aggódnod: ha eddig nem volt baj ezután se lesz max ha rossz az erősitőt tévével összekötő kábel.
Ja és fontos: mindet HDMI müveletet az erősitő-tévé kikapcsolt állapotában szabad végezni (ki-bedugdosás)[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz qpakcovboy #52156 üzenetére
Lényegében ezt írtam. Az out-on keresztül viszed a tv-re, többi cucc erősítő in.
[ Szerkesztve ]
-
qpakcovboy
őstag
válasz Oldfighter #52154 üzenetére
5+1 HDMI bemenet van az erősítőn. Vagyis van 1 out és 5 in. Ezek szerint az erősítőt kellene összekötni HDMI-n a TV-vel és és miden mást az erősítőbe?
Szép magyar mondat... -
Tamoo
MODERÁTOR
Mindent az erősítőre köss HDMI-vel és ne a tv-re! Szóval ne a tv-n "vezesd át", hanem az erősítőn.
[ Szerkesztve ]
-
Oldfighter
senior tag
Le kéne cserélni azt az erősítőt egy HDMI-s csatlakozókkal ellátottra. Régebben már volt róla szó, hogy a TV-k optikain, külső forrásból ( remélem jól emlékszem) táplálva csak sztereó jelet adnak ki, kivéve néhány készülék.
Esetleg a forráskészülékeket kötöd be optikain az erősítőbe.[ Szerkesztve ]
-
MunezXBK
nagyúr
Segítek: Blu-ray.
-
qpakcovboy
őstag
válasz #09634560 #52127 üzenetére
Az lehetséges, hogy azért nem megy rendesen az 5,1 stb.... mert az erősítő egy optikai kábellel van összekötve a TV-vel és minden más (DVD, Xbox, PC) HDMI-vel van rákötve a TV-re. A TV audio beállításainál 3 lehetőség van L+R, L+L, R+R
Egy LG42LE5300-as egyébként. Mondjuk tegnap megnéztem Blu-layeren a Men in Black 3-at és ott működött az 5.1.Előre is köszönöm!
-
Peetta14
tag
válasz bajnokpityu #52146 üzenetére
Idegenkedem kicsit a csövesektől, meg a távirányíthatósg is szempont lenne a több bemenet mellett.
-
xenom0rph
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy régi Sony erősítőm . Van hozzá új 5.1-es LG szettem, mindent rátudok kötni az erősítőre a mélyládán kívül, mert az erősítőn nincs olyan 'becsíptetős' lyuk ,csak ilyen csatlakozós féle (biztos tudjátok melyikre gondolok ) Az lenne a kérdésem ,lehet olyat csinálni, hogy a vezeték egyik vége 'csíptetős' a másik vége meg csatis? Ha bemegyek a helyi ilyen cuccokkal kereskedő boltba akkor tudnak nekem ilyet adni??
halahala
-
Peetta14
tag
válasz bajnokpityu #52141 üzenetére
Tehát akkor a NAD 326/356 lehetne egy alternatíva. Használtban gondolkodva más alternatíva/márka esetleg? Természetesen megyek majd hallgatózni, de irányvonal kellene a tájékozódáshoz.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz bajnokpityu #52141 üzenetére
Mikor válaszoltam a hsz-re, még csak a CA Topaz volt belinkelve, talán így érthetőbb, hogy miért írtam.
(#52142) Norbi 72: a linkelt boltban meg tudod hallgatni.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Toobee #52139 üzenetére
Streamék az átlag kereskedőktől sokkal korrektebben tájékoztatnak (konzekvens értékrendjük van, nem haszonkulcsfüggő - az más kérdés, hogy a saját értékrendem eltér ettől). Ők, pár éve,mikor érdeklődtem a NADokról azt mondták, hogy a 316nál sokkal jobb a 326, közelebbinek érezték stilusban a 356hoz,ami meg egy jó erősítő áráért.
CAt élből elvetném, NADot nem. Ráadásul, ha a 356hoz hasonlít a 326 hangja (csak kisebb teljesitmény), akkor sztem jó páros lehetne a MAval.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Valkűr #52131 üzenetére
Szerintem simán drága a Denon is, Marantz nagyok, Pioneer LX széria sem kerül kevésbe, de a NAD és az Arcam sem éppen egy-két havi spórolásból vagy konyhapénzből van meg. De minőségben azért azok hozzák a szintet, Onkyo sajna lemarad, Sirfer is megjárta vele 2-3 éve, H/K760-ra váltottt anno.
[ Szerkesztve ]
-
sting2
addikt
Cserélésre buzdítóan jobb!
CA - NAD nagyon vitte az úszót az MA dobozokkal, mindegy volt mi szólt.Mind három boltban megerősítettek abban hogy ez esetben jobban járok az Angol vasakkal.
Marketing ?, meg lehet, de oda vert és kész.
Vittem a saját Denont is, tudom miről beszélek.Végig az járt az eszemben hogy pont ilyen " szimbiózis " van a Sony cuccok között is.
Soha nem szólt egyik erősítőmmel sem a PS3 úgy, mint a megboldogult STR 3300-al!Ne hallgasd meg akkor...
Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
ithomas
őstag
Bővebb beszámolót nincs kedved írni?
Milyen pl az R10-hez képest?
A zárt mennyivel gyengébb moziban mint a PB?
Illetve fordítva.. mennyire jobb az SB zenében mint a PB?
Külföldi tesztekben azt olvastam, hogy összességében a PB jobban megéri, és zenében is abszolut vállalható.
Neked erről mi a véleményed, ha nem csak a mozi a mérvadó?
Thundert meghallgattad már?
Több kérdésem nincs... egyelőre...[ Szerkesztve ]
Real eyes realize real lies!
-
törölt tag
válasz Valkűr #52123 üzenetére
Kedvencem az onkyo: 929 vs denon 4000 vagy Pio SCLX6x mezönyben Onkyót vennék de sajna elmarad a nagykategóriás onkyo a mezőnytől... Dali Helicon vagy Ikn mellé oké, Polk LSI , vagy hasonlók mellé megfelel de az mellé a klipsh mellé simán elmegy az a 1.8 misibe kerülő erősitő..
qpakcovboy: 1. mert sztereó a forrás, nem 5.1 .
Phase auto: mélyhangok fázisát állitja. Akkor kell átállitani ha fejfájást kapsz a mélyektől vagy a beszédérthetőség sem az igazi.[ Szerkesztve ]
-
qpakcovboy
őstag
Szerintetek az mitől van, hogy az erősítő Auto Surround módban sztereóban szól annak ellenére, hogy a hang 5.1? Illetve miaz a Phase auto?
A TV optikai kábellel van összekötve az erősítővel és a TV-be minden HDMI-n keresztül csatlakozik.
-
Valkűr
addikt
Miert van olyan erzesem, h noha burkoltan de megint rászálltatok az Onkyokra? A 929 eleg jo gep... Es jo lenne, ha elfogadnatok vegre, sok embernek tetszik az Onkyo. Talan ra kellene mindenkire bizni a dontest es nem gerilla harcoskent lebeszelni...
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
pancerock
csendes tag
-
törölt tag
válasz qpakcovboy #52107 üzenetére
Médiajátszót kell arra venni.
52063 sefter: az a ymaha a legbelépőbb,sztem 50 ha volt. Wharfirl bem láttam a cimkét deha bejön neki nem semmi üzleti érzéke van neki.[ Szerkesztve ]
-
qpakcovboy
őstag
Elég vastag, pontosan nem tudom milyen méret. A mélynyomó is Etlax egyébként.
Hogy elkapkodtam-e? Az tuti, de nem bántam meg. Általában pendrive-on nézünk filmeket, tegnap este egy régi lemezt szeretett volna megnézni a nejem, de az Xbox nem játszottal le... Ma reggel elkezdtünk házimozikat nézni és ez lett a vége.
-
kimi02
őstag
válasz bajnokpityu #52076 üzenetére
Már milyen torzitásra gondolsz ?
-
xtremetuning
addikt
-
Warter
addikt
válasz xtremetuning #52102 üzenetére
És az előző héten?
-
xtremetuning
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Windows 10
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Energiaital topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Autós topik
- iPhone topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- OLED TV topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest