Hirdetés
- iPhone topik
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Google Pixel topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Magisk
- EKG-val és forgatható koronával várható a OnePlus Watch 3
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peetta14
tag
Sziasztok,
hálózati multimédia lejátszóval bővíteném a láncot (kodi vagy plex alapon NASról továbbítva a filmeket, zenét). Stereo hang a legfontosabb kritérium. Jelelegi lánc: Samsung LED TV, NAD C356BEE erősítő, CA Dacmagic 100, Monitor Audio BX6 állóhangfalak. Tehát a filmeket is sztereóban nézem.
Van olyan médialejátszó, ami viszi a filmeket formától függetlenül (általában 1080P) és zenére is jól használható? Eddig PCről ment minden, de egy NAS biztosan érkezik, és lekötném a PC-t a tv-ről/erősítőről.
Jó lenne tabletről/telefonról irányítani, hogy ne kelljen a TVnek mennie zenehallgatáskor. köszi -
Peetta14
tag
válasz nebulo5 #53624 üzenetére
Köszönöm a felajánlást. A DAC jövő héten érkezik, az alábbi kábelek meg már adottak, várják a bevetést.
Iris SPC digit coax
Excalibur analog ICJelenleg a leggyengéb láncszem, hogy nem tudom még a hangkártyát használni, csak az alaplapit, analóg jel hiányában, így egy botrány minőségű jack -RCA kábellel van most összekötve a PC az erősítővel.
Természetesen a finomhangolás még hátravan, de mind én, mind a párom letette a haját,mikor megszólalt így is -
Peetta14
tag
Jövök egy nagy köszönettel nektek.
Bár nem házimozi lett, hanem sztereó és amíg a DAC nem érkezik meg (CA DM 100), addig csak tyúkbél analóg kábellel PCről megy, de óriási élmény.Hangfal Monitor Audio Bx6
Erősítő Jungson Ja-66R
Hangfal kábel VAN DEN HUL CS122
Tápkábel Supra LoradKöszi az útbaigazítást, ötleteket. Hátradőlök, élvezem
-
Peetta14
tag
válasz bajnokpityu #52146 üzenetére
Idegenkedem kicsit a csövesektől, meg a távirányíthatósg is szempont lenne a több bemenet mellett.
-
Peetta14
tag
válasz bajnokpityu #52141 üzenetére
Tehát akkor a NAD 326/356 lehetne egy alternatíva. Használtban gondolkodva más alternatíva/márka esetleg? Természetesen megyek majd hallgatózni, de irányvonal kellene a tájékozódáshoz.
[ Szerkesztve ]
-
Peetta14
tag
Külföldi beszerzési forrásként (erősítő) mit ajánlanátok jó szívvel, akik szállítanak is hozzánk, vagy megoldható a termék hazajuttatása? Köszi
-
Peetta14
tag
válasz kukulec #51831 üzenetére
Szia,
nagyjából egy hajóban evezünk. Én (is) 2 álló dobozt fogok egyelőre, és úgy néz ki, hogy sokáig hallgatni (MA BX6), és csak és kizárólag a hdmi/optikai bemenet miatt nézek HM erősítőt (na jó egy két plussz szolgáltatás is jár mellé), pedig tudom, hogy sztereo erősítőn biztosan jobban szólalnának meg a hangfalak.
Forrásként egyelőre PC (hdmi, optikai), illetve a TV (csak optikai) lenne használva. Így figyelemmel követem az itt írtakat, mert nem 100k-s dac-okban gondolkozom én sem, így jutottam oda, hogy nézek valami okosabb HM erősítőket.
HK3490 tetszett még, de lehetetlen felkutatni használtan, pedig azon van optikai bemenet. Egyelőre keresem még az utat/elérhető kombinációkat.[ Szerkesztve ]
-
Peetta14
tag
válasz #09634560 #51544 üzenetére
Úgy tűnik boldog tulajdonosa leszek hamarosan a MA BX6-os dobozoknak.
Ehhez keresek most erősítőt, eddig a pio vsx-920/922 került célkeresztbe.Erről mi a véleményetek:
Advance Acoustic
Mivel rövid időn belül nem tervezem a bővíteni a dobozok számát, így lehet jobban járnék egy sztereo erősítővel, de beépített DAC jól jönne. Minőségre mit tudhat? Illetve Marantz 5006-ot is látok ugyanilyen árban kint. -
Peetta14
tag
válasz #09634560 #51527 üzenetére
35m2, de tetőtéri a szoba (konyha/nappali egyben), így lég m3-ben kisebb, mint amit alapterület sugall. Jelenleg nem alkalmas 2 álló doboznál több befogadására, ahhoz új bútorok/elrendezés lenne szükséges, amiről most lemondanék. Tehát csak 2 álló dobozra van szükségem jelenleg.
[ Szerkesztve ]
-
Peetta14
tag
Egyelőre 2 álló dobozban gondolokodom, amivel eldöcög a szekér zenén/mozin is.
Később ha úgy adja, fejleszteném. Ezért gondoltam, hogy erősítőből vennék egy régebbi, de erősebb típust, amit társítanék 2 álló hangfallal. Nem sokkal olcsóbb használtan a VSX-922, de zenén elég gyengének bélyegzik.
Röviden: egy jófajta erősítő kell, amivel együtt lehet élni évekig, és 2 álló hangfal, amivel már megszólal nagyobb hiányosságok nélkül. -
Peetta14
tag
válasz #09634560 #51501 üzenetére
Elsőre sem elegendő? Így legalább lenne egy rendszer, ami már hallgatható, különben nézhetném az erősítőt magában
A keret nagyjából 220-250k. Szívesen veszem, hogy PÜ-ban, vagy itt tudnál segíteni egy rendszert összehozni. Amit olvastam, hogy az erősítőre lehet építeni, van benne erő, tudás, így remélhetőleg ki tudja maximálisan használni az egyszerűbb dobozt is, majd később, ha úgy adja, lehet fejleszteni. -
Peetta14
tag
Ok, értem, de mivel a tesztekben azt olvasni, hogy kell neki az erő, így gondoltam ellesznek egymással, illetve később lehet jobb dobozra cserélni remélhetőleg kisebb buktával csak.
USB-je ha jól olvasom FLAC képes, ami tökéletesen elegendő számomra, nincs más elvárás. Hálózati képességein persze lehetne javítani, itt látszik a kora a gépnek, de az erő/tudás még ott van talánJobb ötlet erősítőre hasonló árban (150k)?
-
Peetta14
tag
Sziasztok,
kacérkodom a gondolattal, hogy otthoni audio rendszerem lecserélném.
Jelenleg 2 aktív hangfallal hallgatok zenét, nézek filmet PC beiktatásával.Sok jó tanácsra leltem itt, így lassan körvonalazódik a helyzet. HM erősítő kellene, mert nem szeretnék külön DAC-ot az optikai kábel miatt.
Mindent használtan szereznék be.Erősítő: Pioneer Vsx-Lx70
Álló dobozok: Jamo 606 Hcs3A fenti most kihozható 220/230k-ból.
Elsőre 2 álló dobozt szeretnék, amin mind a filmek/zenék élvezhetőek (nyílván nem a high-end az elvárás)
Ami fontos a jövőállóság (amennyire lehet), tehát ha beruházok, nem szeretném lecserélni 1-2 év múlva. Erősítőnél szeretném,ha az USB lejátszás/hálózati funkciók biztosítottak lennének.
Hangfalak esetében főképp mély orientált elektronikus zenékre lenne. Zene/film 65/35%Szoba: alapterület 35m2, de tetőtéri, így lég m3 kevesebb a ferde falak miatt.
Vélemény, esetleg pio mellé más álló doboz?
Bármilyen észrevételt/ötletet szívesen veszek, és köszönök. -
Peetta14
tag
Szóval 100-120K környékén használtan nem lehet hálózatképes AV receiver-t találni, ami "elmegy" 2 front hangfallal zenén is? Nem a csúcs minőség a célom, csak annyi, hogy 30m2-en 2 studio aktív hangszóró szintjét azért felülmúlja (Fostex P.MO 4).
-
Peetta14
tag
Sziasztok!
Szakértő véleményeteket, iránymutatásotokat kérném az alábbira.
Adott egy nappali ( 30m2), ahol szeretném az audio rendszert frissíteni/fejleszteni. Jelenleg egy aktív, monitor hangsugárzót használok (Fostex PMO.4), mely nem rossz hangú, de keveslem az életet/dinamizmust, illetve egyszerre 1 eszközt lehet rákötni. A másik problémám, hogy nincs egy erősítő, melyre mindent rá tudnék kötni (PC, TV média lejátszóval, esetleg külső USB periféria), és egyben irányítani. A rendszeren 70-30%-ban hallgatok zenét (FLAC főképp modern elektronikus, basszus orientált fajták) és nézek filmet. Mivel 2 álló hangszóróban gondolkozom, így tudom, hogy sztereó rendszer lenne az ideális, de nagyon irigylem a HM vasak szolgáltatásait (net rádió, USB, digitális bemenet), melyekért hajlandó lennék beáldozni kicsit a hangminőségből.
1.kérdés:
Ördögtől való ötlet a HM erősítő 2 hangfallal a fenti helyzetben?Amit nézegettem az az Onkyo TX-Nr609 és a Denon 2113.Ezek szolgáltatásaikban tudják már azt, amik az elvárásaim (hálózatképes, GUI, usb)
2. kérdés:
Van esetleg egyéb/jobb alternatíva? Illetve mik a főbb hátrányaik? Ti melyik felé mozdulnátok?Erősítőre szánt összeg ~100-120k
3. kérdés
Milyen hangfalak felé nézelődjek a fenti erősítőkhöz (2 álló)? Fontosak a mélyek, és hogy alacsonyabb hangerőn is legyen dinamikus/telt.
Kizárólag használtban gondolkodom. Keret 100-120k. Nem fontos, hogy azonnal kapni lehessen. Először úgyis az erősítőt veszem meg, és vadászom a hirdetéseket.Válaszotokat/véleményeteket előre is nagyon köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Peetta14
tag
válasz Toobee #36552 üzenetére
Szia,
igen, egy médialejátszó tudja, meg az asztali gépem is, de hangot nem adnak ki magukból.
Ahhoz keresem a megoldást, hogy mind az asztali gépen tárolt zenék, mind a TV médialejátszóján lejátszott filmek megszólaljanak, nem high-end, de elfogadható szinten. Nézelődve vettem észre, hogy ma már beépítenek olyan funkciókat is, melyekkel kiváltják az asztali gépet. Minek indítsam be, ha egy pendrive-ról is lejátszatók a zenék közvetlenül az erősítőn? Illetve megszólaltathatóak a netrádiók is. De ahogy a válaszokból leszűrtem, nekem egy felszerelt HM erősítőre van szükségem, annak ellenőre is, hogy csak 2 hangfal lesz rákötve.
Leszűkítve a kérdést, milyen erősítőket ajánlotok, amik fellelhetőek a használt piacon (nem 2013-as kiadásúak), és kínálnak egy-két extra feature-t.Köszönöm
-
Peetta14
tag
válasz Oldfighter #36539 üzenetére
Szia,
köszi a választ.
Sztereo erősítőre is rá tudnám kötni a TV-t, hogy a media playeren lejátszott filmek hangját leossza a hangfalakra? Illetve javíts ki, kérlek, de mintha a HM erősítők szélesebb szolgáltatásokat nyújtanának (USB, Ethernet bemenet, net rádió). Vagy vannak azért multimédiás erőlködők ezek között is? Tudsz segíteni egy-két márka/típus betájolásában? Mit hoznál ki 150k körül a használt piacon (erősítő, front hangfalak)?
Köszönöm -
Peetta14
tag
Sziasztok,
szeretném kérni a segítségeteket, mert kevésbé vagyok jártas a témában.
Ami van:
-asztali gép, amiről szól a zene
-Samsung LE40C650L TV, melynek média lejátszójával nézem a filmeket
-Fostex PMO.4 studio, aktív hangfalpárAz aktív hangfalakra csak az asztali gép van rákötve, így film esetén csak a TV gyenge hangszóróin jön a hang.
Szeretnék egy erősítőre, és egy hangfalpárra beruházni. Kizárólag 2 db álló front hangfal jöhet szóba, a hely és egyéb adottságok miatt. A tér kb 35m2.A felhasználás 80%ban zene, és 20%ban film.
Milyen erősítők felé nézelődjek, ha:
-tökéletes a használt
-fontos a nyújtott szolgáltatás (hdmi, esetleg USB, ethernet, net rádió)
-olyan 80k környékén
Denon 1612-t néztem egyelőre csak.Illetve front hangfalak terén szintén 80k környékén, amin meg is szólalnak a zenék, van mély is.
Az álom a Kef Q7, Q5 , de igazából nincs összehasonlítási alapom, meg nem is találok árban. Tudnátok pár típust ajánlani? Ti mit raknátok össze olyan 150k környékén használtan?Köszönöm előre is a segítségeteket, időtöket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Sony XR-77A95L QD-OLED egy éves, magánszemélytől, bolti új árnál 700.000 Ft-al olcsóbban eladó
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- Samsung 65 QLED Smart LED Televízió, 163 cm, 4K Ultra HD
- Samsung 55" QE55S90CATXXH 4K UHD Smart OLED TV
- SAMSUNG (QE75Q800T) 190CM 8K SMART PRÉMIUM LED TV ! AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest