Új hozzászólás Aktív témák
-
Alarikman
senior tag
Poco X szériához viszonyítva ez kevés. Tudom, nem hivatalos beszerzés(sajna), de akkor is...
-
g_g_g
őstag
YouTube
-
Loik
aktív tag
Most érdemes megvenni akár az elődöt is, Alza leakciózta 68490 forintért. katt
-
válasz
lezerpiramis #58 üzenetére
A sima műanyag ragasztott hátlapokat nem olyan nehéz levenni, max. nem lesz szép, de nem szokott törni (meg akkuval együtt lehet azt is venni, nem drága).
Viszont ha helyből levehető, az még jobb -
szimi57
őstag
válasz
lezerpiramis #58 üzenetére
Igen, raktam bele egy 32 gigásat, mert találtam itthon. Eredetileg 2 Prot akartam venni, de szembe jött velem bontatlan gyári csomagolásban egy Phone 1, 60 ezerért. Azonnal lecsaptam rá. Pedig arra élveztem, hogy az önkiszolgáló kasszánál, vagy épp máshol, lazán odatartottam a Xiaomi 12X-et és csiribí-csiribá.
-
lezerpiramis
őstag
MicroSD-t a CMF Phone 1-be is lehet rakni, a többi stimmel. Nekem egyedül a nem levehető hátlap nem túl szimpi a 2 Pro esetében, egy esetleges akksicsere esetén talán kevésbé lehet elbarmolni a hátlapot az 1-esnél. Az NFC engem speciel hidegen hagy, úgyhogy én egyelőre nem váltok Pro 2-re, marad az 1-es (és backupként egy HMD Fusion
)
-
mhydas99
senior tag
Az elod NEM jobb vetel, mar csak azert sem, mert nincs benne NFC. Aki bankol es fizet a telefonjaval, annak bizony megeri az extra 30 ezret. Nem beszelve a microSD tamogatasrol, minimalis, de letezo cseppallosagrol, jobb kijelzorol, hosszabb tamogatasrol...
Ha meg csak az ar szamit, akkor barmelyik 50 ezres telefon jobb vetel ennel. Persze hasznalhatosagban nem, de arban mindenkepp... -
válasz
giroud199 #52 üzenetére
Olvasd vissza a szálat, mert a CMF 1-esről IS beszélgettek épp ők.
Ezt elolvasás után észre lehet (lehetne) venni. Nem biztos, hogy a legjobb megoldás egymásnak esni. Inkább szövegértelmezés.Tudom, front van.
"Megvettem volna én is ha nem hiányzik belőle ez a két dolog. Nagyon eredetinek tartottam a hátlapi kiegészítőket, már akár az NFC-t is elengedtem volna, hisz ott lett volna pótlásként a gyári kártya tartó. Nem sokon múlott.
"
Na kiemelem, miből lehet tudni, hogy miről van szó.
-
judas13
veterán
válasz
hardver1985 #47 üzenetére
El is hiszem bakker.:/
Megvettem volna én is ha nem hiányzik belőle ez a két dolog. Nagyon eredetinek tartottam a hátlapi kiegészítőket, már akár az NFC-t is elengedtem volna, hisz ott lett volna pótlásként a gyári kártya tartó. Nem sokon múlott. -
válasz
julius666 #46 üzenetére
Én pl. amikor valami offline helyen akarok hallgatni valamit, akkor hallgatok podcast telefonról, nem fülesről. Telefon a zsebben, és szól. Beszédet értem, nagy minőség se kell.
Meetingbe szoktam néha telefonról menni, amikor könnyebb hurcolni magammal, de nem akarok fülesezni.
Ezekhez tök elég a telefon hangszórója. De zenéhez... -
julius666
addikt
+1. Nagyon fura nekem hogy egyesek ennyire képesek kiakadni teló hangszórón. Mi az az élethelyzet ahová "jó" teló hangszóró az ideális? Max telefonálást tudok erre elképzelni, de arra korrekt CMF-be rakott mono hangszóró mind fülhöz tartva a telót, mind kihangosítva.
De zenét, podcastet, bármit sokkal jobb bármilyen teló hangszórónál valami külső eszközzel hallgatni, BT-s füles, hangszóró.
Esetleg valami extra lusta szituációt tudok elképzelni, ágyban tiktok pörgetés vagy ilyesmi, de ahhoz pont mindegy a hang minősége.
-
-
judas13
veterán
Pár éve már csak azt használok NFC-t, kártya otthon is marad. Ahhoz tényleg nem szükséges, de zenéhez nekem érzetre legalábbis kell már. Én sem vizsgálom a stereo hatást csak ha van már akkor nálam ez valahol már alap lett.
martonx
Értelmezd a leírtakat. Az NFC hiányát - én legalábbis - az elődjére értettem ezért is tettem zárójelbe, utalva rá mekkora adok-kapok is ment annno az NFC "hívők" és anélkül is vígan élők között. Itt végre már van ahogy írod te is. Itt a mono hangon akadtam ki.
[link] -
-
-
judas13
veterán
válasz
hardver1985 #34 üzenetére
Kár hogy nem sztereó hangszórós.
Pontosan. Idáig olvastam úgymond a cikket. Ez (meg az NFC) nincs egy készülékben ahogy - itt egy elődje kapcsán korábbról már bőven volt szó - nekem ingyen sem kéne már. Valaki meg nem semmi, gondolkodás nélkül lecsap rá. Ez a szép ebben a világban, hogy mások az ígényeink és főbb elvárásaink mondjuk ugyanazon termék kapcsán. És aki több komprumisszumra hajlandó az veheti és már viheti is.
-
giroud199
senior tag
válasz
hardver1985 #34 üzenetére
Elmenne a mono is ,ha legalább egy közepes minőséget tudna...de ez a legalja ,ilyet szerintem csak valami alis moslek produkálhat
rendesen bántó a hangzása ,cmf1 is jobb ebben
-
-
scdlsc
senior tag
Egy tablet ilyen stílusban jöhetne tőlük.
-
hardver1985
tag
Az akkuidő teljesen jó.Kár hogy nem sztereó hangszórós.
-
-
-
Oldfoksz
junior tag
Öncsünk szűretlen sert a pohárba
A Nothing Technologies központja Londonban van.
A kijelzőket a Visionox ( Kina) gyártja.
Az akkumlátoroka a BYD (Kina) gyártja.
A Soc Mediatek (Tajvan), vagy Qualcomm (USA,Tajvan)
( mindkét cég fabless manufacturer,a TMSC (Tajvan) a tényleges gyártó)
Az összeszerelés India ,Tamil Nandu,BYD tulajdonu üzem. -
válasz
LosBlancosRM #28 üzenetére
Utánanézve a csókának, ez brit.
"Nothing Technology Limited (stylised as all caps) is a British consumer electronics manufacturer based in London.[1]" (Wikipedia) -
Bagoly01
senior tag
Az összes Nothing/CMF korrekt, és egyedi.
Kár hogy a 2 pro-ba ótvar optikát helyeztek. -
cs.zs.
veterán
Azon az Ulefone töltőn van esetleg nyomtatott szöveg?
Utal rá bármi is, hogy amennyiben a töltendő eszköz azt kérné, 10, vagy 11 Volton is tudna tölteni?
(QuickCharge 4+, PPS)Nézd ezt a Motorola töltőt:
PD értékek: 5-9-15-20 V, + bónusz 11V, utóbbi ráadásul szép nagy amperrel !
Vivo 90 Watt töltője [kép] , ez a Vivo telefon a másik PD töltőmről max 9V x 3 Ampert vesz fel.Amennyiben az eszköz nem kapja meg a kért 10 vagy 11 Voltot, akkor a 9V PD következik, ami legtöbbször csak 2-3 Amper, azaz max 18-27 Watt.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Megmértem és a szinte minden gyorstöltési szabvánnyal kompatibilis Ulefone 120 wattos egységgel is 74 perc volt a töltés, fél óra alatt 49%, egy óra alatt 91% töltöttség került a telepbe. Ez továbbra is lassú, és a probléma az, hogy kisszámú azon töltők száma a vásárlók kezében, amelyek a töltésmaximumot felveszik.
-
kbyte1024
veterán
Jó teló,az alőd volt nálam hosszabb ideig az is durva aksi időt prezentált. Én a sztereó hangszórók hiányát sajnálom picit,de minden másban agyonveri a mezőnyt ebben az ársávban. Olyan szinten optimalizált hogy csak pislogtam,pedig volt már pár telom. Szerintem jó lesz ez
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
-
julius666
addikt
Az, hogy nem elég polgárpukkasztó, a márka saját, hangzatos kommunikációnak szól
Én a polgárpukkasztást nem érzem a marketingjükön, inkább a trendekkel (némileg) szembemenést. De rendben. Mit kellett volna tudjon ez a teló, hogy polgárpukkasztó legyen?
ma mindenesetre még nem lehet a Nothingra kijelenteni, hogy évek távlatából olyan megbízható marad terméktámogatásban, amit több bejáratott márka már bizonyított.
Ez teljesen valid, most nagyon patent a szoftver rajta, de bármikor elcseszhetik, semmi garancia nincs azon kívül, hogy le lesz szállítva x verzió meg y évnyi patch.
Viszont: úgy istenigazából melyik bejáratott márka bizonyított már ilyen távú supporttal? Főleg ebben az árkategóriában. Apple meg a Samsung csinálja talán elég ideje a long term supportot, de ez náluk is sokszor verzióról verzióra lassulással jár, főleg az alsóbb szegmensekben. A többiek meg... Googlet istenítik sokan mint az Android fejlesztőjét, hát volt szerencsém a Nexus széria kezelését végignézni, volt szerencsém a Pixel 4a életét végigkövetni (itt van most is a fiókban mint pótteló, immáron LineageOS-sel, mivel az utolsó kötelező! frissítéssel teljesen tönkrevágta a Gugli a készüléket), páromnál gyakran látom Pixel 8-ra milyen fasza a szoftver...
Ez a teló meg továbbra is csak 100 rugó. Ha csak 2 évig friss meg ilyen patentül működő rajta a szoftver, már full jó vétel volt a konkurenciához képest. Sokszor még magasabb árkategóriával szemben is...
-
Ez a cucc jól sikerült, igazából az elsőhöz képest sokkal jobb fogású cucc lett, minden téren történt annyi fejlődés, hogy megérje az árát szerintem.
Egyelőre a Nothing nagyon jól szegmentálja a termékpalettáját.
Pár napig volt nálam is, kipróbáltam, szimpatikus volt, ha most roppanna meg a telefonom nagyon valószínű hogy vagy ezt vagy egy OP Nord 4-est vennék kintről.
-
-
tamas593
újonc
Ez a kommentszekció tökéletesen rávilágít hogy mi a baj a gyorstöltéssel 2025-ben. Van egy tucat szabvány és előfordul hogy egy olyan tesztelőnek se sikerül megtaláni a jó töltőt aki amúgy a telefonok teszteléséből él. Egy áltagos, "mezei" vásárlónak így mennyi esélye van? Az EU be tudta vezetni az USB-C-t kötelező csatlakozóként, lehet jó lenne ha a gyorstöltésből is egy szabvány lenne.
-
cs.zs.
veterán
Igen, ezt értem, de ha az a töltő nem tud PPS-t, akkor nem tud 11 Voltot sem, és akkor csak 9 voltos töltés valósul meg, kisebb árammal.
Nekem is van 65 Wattos PD töltőm, azzal is ugyanez történik. Ezért fontos, hogy tud-e PPS-t a töltő.
Ez a PD töltő igen, ez tud 11 Volton tölteni [kép] ,
Ez a PD töltő meg nem, ez nem tud 11 Volton tölteni [kép] .VIVO 90 Wattos töltőfej V50-hez, V50 Lite-hoz: [kép]
5V, 9V, 11V.
...
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Örülök, hogy Nálatok jó szolgálatot tesz a készülék. Az, hogy nem elég polgárpukkasztó, a márka saját, hangzatos kommunikációnak szól, és nem befolyásolta az összképet vagy a jellemzően magas pontozást. Ez egy olyan telefon, amelyik sokat ígér, és ebből szépen teljesít, ezért a kiérdemelt plecsni. De a monó hangszóró és minősége, az IP védelem korlátja, a segédkamerák és az este minősége, a külföldi rendelés vagy magasabb hazai kezdőár, a tartozékok ígérete és problémás elérése árnyalja a kellemes összképet.
Szerencsére elég pontszám, kép és fotó jár a kritika mellé, hogy ki-ki maga vonja le a konklúzióját, ma mindenesetre még nem lehet a Nothingra kijelenteni, hogy évek távlatából olyan megbízható marad terméktámogatásban, amit több bejáratott márka már bizonyított. A termék jó, viszont a használat közben éreztem azt, hogy még mindig nem lehet a specifikáció alapján ítéletet mondani, a tetszésemet viszont a a plecsni szerint is elnyerte. Pár apróságon múlt az erősebb plecsni, de most sem ez a lényeg.
-
judas13
veterán
Egyet előre, kettőt hátra.
-
julius666
addikt
Szerintem érdemtelenül lehúztátok. A megfogható kritikáitok tök validak, az - szvsz nem túl hasznos - essential space gomb baromi rossz helyen van, a hangszóró valóban nem jó (bár telefonálásra hibátlan, azon kívül meg kit érdekel?), a modolhatóság meg kicsit átverés volt így, hogy a hivatalos storeból nem lehet a mindenféle szponzorált videóban behírdetett cuccokat kapni.
De az milyen érv már egy telefonnal szemben, hogy "nem elég polgárpukkasztó"? Hát lol.
Én pont egy hónapja kaptam kézhez az enyémet ( [link] ), azóta a véleményem semmit se romlott róla. Egyetlen szoftveres hibába futottam azóta bele, a kamera preset importnak volt egy bugja, de azt azóta javították is. Ha valaki nem vágná a funkciót: [link] Elég király, a UI-t hozzá meg szvsz az Apple is megirigyelhetné, annyira jól kitalált.
Azóta volt szerencsém utazáshoz a telóval, az aksiidő nagyon menő. Asszonynak kb. 1 éves megkímélt Pixel 8-a van, azt súlyosan elp*csázta aksiidőben. Elég aktívan használtuk mindketten a telót (navi, fotózás, fordítás, stb), amikor ő már töltő után kezdett vakarózni (20-30%), nekem még bőven 50-60% delej volt a telóban.
-
martonx
veterán
Sokáig vártam, hogy a gyerekeknek erre cseréljem a kiöregedett Poco X3 Pro-kat. Aztán mire megjelent ez a telefon, addigra megláttam, hogy mennyire viccesen olcsó a Poco X7, miközben érezhetően többet tud (nagyobb aksi, 45W-os töltés, IP68), cserébe a HyperOS 2-nek még mindig vannak bénaságai. Ha azt nézzük, hogy az X7 5G-ket 87 ezerért vettem, ez meg darabja 115 ezer lenne, akkor nem kétséges, hogy melyiket éri meg venni.
-
cs.zs.
veterán
Bone,
szerintem a töltő, amivel töltöttétek, egyszerűen csak nem (teljesen) kompatibilis vele.
A gyári Nothing töltő PPS módban 3-11V sávban 4 ampert tud leadni, és gyanítom hogy ez a telefon is 11 V feszültségen akarna töltődni, de a normál PD töltők (PPS nélkül) ezt nem tudják.
Redmi Note 12S telefonunk szintén 5000 mAh akkus, mint a teszt alanya, 33 W gyári töltő van hozzá csomagolva, ami szintén 11 Volton, 3 Amper segítségével hozza össze a 33 wattot. [kép] [kép] 30 perc alatt 60% megy az akkuba, 56 perc a teljes töltés.
Ezért gyanús/fura nekem a 80 perc, amit tapasztaltatok.
Szoktátok írni azt is, hogy mennyit vett fel a telefon. Most nem írtad. Megvolt a 33 watt a folyamat elején? -
janeszgol
félisten
Bejön a teló. A kijelző ok, a hardver ezen a szinten ok (Galaxy A54 erejét hozza), a kamera, a fő kamera nagyon jó. Az akkuidő teljesen okés.
Jó kis telcsi. Ezen az árszinten simán versenyképes a Samsunggal, a Xiaomivan és a Motorlával.
-
Hujujuj. Ha most kéne telefont cserélnem, akkor még 100k esetén is esélyes lenne. Nem kínai, értelmes áron van...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Állítólag megérte kitiltani az okostelefonokat az iskolákból
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Google Pixel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- iPhone 12 64GB - fehér Garanciális 2026.01.07
- új aktiválatlan iPhone 16 128GB black fekete független 1 év Apple garancia
- szinte új iPhone 16 Pro 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia adapter
- Xiaomi Redmi 14 PRO 5 G 8/256 DUAL garanciával
- iPhone 12 Pro Max 128GB Újszerű Független/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4360
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest