Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Magisk
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
python1
veterán
válasz Tottu #146499 üzenetére
Dobbj össze egy álmennyezetet,nem kell az egész plafonra elég csak ahová az atmosz sgárzókat szeretnéd.
Másként nem lesz esztétikus a végeredmény,én is hasonló cipőben járok,de tervben van egy álmennyezet,ráadásul még basszus csapda ként is tudod működtetni,tehát két legyet. -
Tottu
senior tag
Egy Dolby Atmos rendszert szeretnék majd összerakni és mivel az elején állok a projektnek így annak megfelelően alakítanám ki a szobát is, tehát mennyezetbe épített hangfalat vennék. A problémám azaz, hogy nincs álmennyezetem.
Ebben az esetben valakinek van már tapasztalata, hogy milyen módon lehetne rögzíteni a hangfalakat?
"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
öhhöm
csendes tag
válasz Tamoo #146496 üzenetére
És milyen különbséget tapasztaltál a két állapot között? És kb. hány üzemóra kellett a T12-nek, ami után hallhatóak is voltak a különbségek? (A folyamatos szinusz jelet ezért is kérdeztem, én is félek tőle picit.)
arcitec: Köszi a választ. Igen, a fül folyamatos hozzászokása valóban zavarhatja a különbségek érzékelését, erre én is gondoltam.
öhhöm
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz öhhöm #146494 üzenetére
Mozgatni kell a membránt, hogy normálisan bejárasd, de én nem küldenék rá szinuszt, könnyen túlmelegítheted vele. Inkább valami elektromos zene, basszust minden lehetséges eszközzel kiemelve, fokozatosan terhelve.
(#146495) arcitec: T12-nél van bőven különbség a két állapot közt. Kettő bejáratását is végig kellett "szenvednem".
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz öhhöm #146494 üzenetére
Nem kell ezt ennyire komolyan venni, mert már már káros lehet az egészségre. Kardinális változásra nem kell számítani bejáródás után, főleg, hogy folyamatosan szokja a füled. Kifinomult fülek vesznek észre változást(vagy nem). Ha sokat hallgatod - főleg mondjuk mozin, mert zenén akár nem is kellene , ha jók a frontok - mozin észrevehetsz finomságokat , de jó fül kell hozzá. Nincs rossz fülem, sőt szvsz viszonylag jó a zenei hallásom, de az SVS 2000 bejáródása után nekem nem tűnt fel sok minden , lehet volt csak hát folyamatosan szokta a fül. Kardinális változás az akusztika rendbetétele után lett, de az hatalmas és fenomenális lett egyszerre. Azt amit úgy halottam, mint ahogy a 0 és az 1 megkülönböztethető.
U.I : Ahogy Tamoo írja: türelem jobb basszust terem ..[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
öhhöm
csendes tag
Sziasztok!
Mit gondoltok, a Dynavoice Thunder T12-nél olyan 55-60 óra használat/bejáratás után már kéne hallani valami hangzásbeli változást? Én most kb. ennyinél tartok, de még nem hallok semmi különöset. Egyelőre a "mintha" kategória... Kicsit mintha szebben szólna, de lehet, hogy csak képzelődök. Mondjuk én már első bekapcsolás után is elégedett voltam a hangjával.
Viszont ami még fontosabb:
Eddig csak zenét hallgattam rajta olyan egyharmad vagy annál picivel nagyobb hangerőn. Mi lenne, ha megküldeném egy folyamatos 20 Hz körüli szinuszos jellel napi pár órára? Gyorsítana valamit a bejáródáson? Nem tenné tönkre egy idő után ez a folyamatos terhelés akár a hangszórót, akár a dobozt, vagy nem okozna kárt az elektronikában? Ha jól emlékszem a 20 Hz-es szinuszos jellel való járatást a T12 valamelyik tesztjében javasolták...
öhhöm
-
bokarcsi71
aktív tag
Melyik lenne jobb választás? Tapasztalat? Polk audio HTS-12, vagy Dali SUB E-12F, tannoy jupiter 308 mellé?
-
Tonyka 2
tag
válasz Joker94Hun #146491 üzenetére
99% HDMI panel gond, Sekon szerviz. Jah ők Pest, sorry.
[ Szerkesztve ]
-
Joker94Hun
tag
Sziasztok.
Lenne egy Onkyo TX SR507-es erősitőm ami sajnos semmi hangot nemad ki magábol..:/
Tudnátok szervizest ajánlani esetleg GyMs megyében?
Illetve már régebben elromlott az egyik magas sugárzó a Yamaha hangfalakban ami rávan kötve,lehet hogy ez nyírta ki? -
tamasgal
senior tag
válasz Lacielvtárs #146489 üzenetére
Akkor félre értettem, így elfogadható!
-
-
tamasgal
senior tag
-
Steady74
addikt
Béci ezek alapján valami ajánlás?
-
BBéci
legenda
válasz alphamooncam #146484 üzenetére
Szabadtéren lövöldöztünk a durvább fegyverekkel, zárt lőtéren csak maroklőfegyverekkel. Előbbi esetekben elvétve tettem fel fülvédőt, ha éppen nem én lőttem, de olyankor sem mindig.
Az pedig legfeljebb elmélet és nem gyakorlat, hogy "zárt lőtérre be sem lehet lépni "fülvédő" nélkül".(#146485) tamasgal
A fegyvertől mekkora távolságban mérve? Fél-egy méteren belül lehet annyi, azért érdemes a lövésznek valamilyen zajvédőt használnia.(#146482) Vicarious1
Mospilan-Actara koktélt adtam nekik.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
tamasgal
senior tag
-
alphamooncam
őstag
válasz BBéci #146466 üzenetére
Azt azért hozzátenném, hogy zárt lőtérre be sem lehet lépni "fülvédő" nélkül!
Fülvédővel azért meg nem kicsit más egy lövés hangja...
(Eltöltöttem 20+ évet fegyveres testületnél ill. tartalékos honvéd tisztként azt mondom, hogy fülvédő használata nélkül már nem lenne ép a hallásod!)
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
-
Beni2360
félisten
válasz Lacielvtárs #146480 üzenetére
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
BBéci
legenda
válasz Lacielvtárs #146478 üzenetére
Ha lesz rá időm, majd megkeresem az erről szóló részeket, most megyek fagyaltripsz ellen permetezni.
Ajánlom Rejtő Jenő műveit, be lehet rajtuk tojni a nevetéstől, de nem csak ezért zseniálisak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
válasz alphamooncam #146476 üzenetére
Köszönöm a választ
Ennyire sajnos nem vagyok otthon a témába...BBéci :nem, és nem
Mire utalsz most ezzel, ha kerdezhetem? Vagy guglizzam ki?Szerkesztésedre, én is ezt gondoltam hogy a mérési különbségbol kalibralhat a szub progija
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
BBéci
legenda
válasz Lacielvtárs #146475 üzenetére
Olvastál Rejtő regényeket? Mond valamit a "szimbola"?
(#146476) alphamooncam
ELAC SUB-ok esetében nem óriási probléma a mobileszközök mikrofonjának karakterisztikája, mert a kalibrálás és a mérés közti különbséget nézi, annak alapján korrigál az EQ-ja.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
alphamooncam
őstag
válasz Lacielvtárs #146472 üzenetére
"A bemeres végeredményébe 'beleszolhat' a mobileszkoz mikrofon 'minősége'?"
IGEN !!!
Minden olcsó mikrofonnak más a karakterisztikája ! Arról nem is beszélve, hogy nem lehet tudni, hogy a mobileszközt beszédre mennyire optimalizálták - emelték ki a középtartományt.
Mobil eszköznél kb. semennyire nem lényeg a szubtartomány hangnyomásszintjének a pontos visszaadása, mérése.
UMIK 1-emhez mellékeltek gyárilag egy - pontosabban kettő, de ez most nem lényeg - kalibrációs fájlt, mivel alapból ez sem pontos.
Kalibrációs fájlban (TXT) található, hogy mely hullámhosszon, hány dB eltérést kell alkalmazni ahhoz, hogy a helyes értékeket kapjuk. (Ezt kell betölteni pl. a REW-ben, Mathaudio roomeq-ba stb. mérés előtt)
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
válasz arcitec #146473 üzenetére
Erdekes a jelenség, elvileg nem változott semmi, vagyis nem emlékszem hogy változtattam volna valamit.
Az avrben sincs változás, ellenőriztem.
Mondjuk tápkábelt cseréltem, az igaz...
A bejarodas utáni az a fotó. Mondjuk olyan 50-60 órás bejáratas utáni a kép.
Szóval csak a tapkábel változott.
Nem tudom eldonteni hogy most az új mérés a regihez képest, jobb e vagy 'rosszabb'rudi77: nekem olyanom nincs sajnos, vagy nem tudok róla...
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
rudi77
tag
Mérd meg UMIK1-el ha jó emlékszek neked van.Hiába a telefonos mérés de sajna nem pontos!
Umik1-el megmérve, parametrikus eq-ba finomítva rendbe hoztam az én Elac 2090-met! -
arcitec
addikt
Ugyan Laci. Szép is lenne ha a telefon "mikivel" mérne. Nem változott meg valami? Esetleg bejáródott a cucc.Áramtalanítsd és ismételd meg..Ugyan az a beállítás az erőlködőn mint annó?
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
válasz Lacielvtárs #146471 üzenetére
Urak, ez tök érdekes.
Ez volt a decemberi mérés egy honor 8 premium telefonnal
Ez pedig egy huawei m5 tablettel történő bemeres most.
A bemeres végeredményébe 'beleszolhat' a mobileszkoz mikrofon 'minősége'?
Pedig ugyan ott tartottam a tabletet, mint anno a mobilt...Vagy nincs jelentősége?
Ui, a megjegyzeshez, a setup menüben minden az általam anno beállított érték megmaradt, még az a hangerő is.
Az eqt nem találom, azért mértem újra, mert ranyomtam az auto eq-ra véletlen[ Szerkesztve ]
-
válasz balage25 #146469 üzenetére
Maga az app nem tudom, mert ne szoktam nézegetni, tegnap próbáltam belepni, de nem ment...
Ha film közben sok lenne a szub, akkor az avr menüben szoktam vissza venni a db értékéből.
Megint áramtalanítani kellene a szubot.
Amúgy úgy tudom hogy attól hogy az app nem 'látja' az adatokat, attól az elmentett beallitasokon dolgozik a szub, ezt hallhatjatok a hangján is...De ha gondoljátok, aramtalanitom és ranezek a kedvetekert
[ Szerkesztve ]
-
balage25
senior tag
válasz Lacielvtárs #146177 üzenetére
Laci, neked most mar megtartja a bemeres eredmenyet az androidos app az Elac 2070-nel?
-
Rumcsaka
tag
Sziasztok!
Jamo D 600 zárt rendszerű mélynyomóval van valakinek tapasztalata?
Használtan,kiváló állapotban,féláron jó vétel lehet? -
BBéci
legenda
válasz Dorian #146439 üzenetére
Hallottam vadászpuskát, shotgunt, AMD 65 gépkarabélyt, golyószórót, .357 Magnumot, Tokarevet (a dobtáras PPS lőszere megy bele) és még számos kézi lőfegyvert, mivel 15 évig rendszeresen jártam lőtérre.
Azt állítom, egy valóban izmos házimozi ezek hangját képes pontosan reprodukálni, ágyút csak megközelítőleg.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
mettek
addikt
válasz johnywalker #146460 üzenetére
Koszi. Azt hittem zártam azt is. Tisztáztam a dolgot. Köszi hogy szoltal.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Steady74
addikt
válasz Lacielvtárs #146459 üzenetére
Nálam a hang, a kép és a film által nyújtott érzések élmények ugyanakkora részt jelentenek. Rossz/unalmas/nemtetsző filmet azért nem nézek meg mert jó a hangja.
Ha van gyerek akkor a Merida a bátor lehet jó film annak aki a hangra utazik, annak a sztorija is és a mondanivalöja is nagyszerű.
Még a Metallica koncertfimjére vagyok kíváncsi.
[ Szerkesztve ]
-
-
mettek
addikt
-
Steady74
addikt
válasz Lacielvtárs #146455 üzenetére
Először Bon Jovi miatt néztem meg a filmet. Azóta talán 2x láttam de most elő fogom venni. A Das Boot-ra nem emlékszem pontosan de az rémlik az is jó film volt.
-
-
Steady74
addikt
válasz Lacielvtárs #146453 üzenetére
U-571, Trónok harca, Gyűrűk ura, Matrix,,ezeket is meg fogom fülelni.
-
válasz Steady74 #146452 üzenetére
Ez jo gondolat, de jarasd, hiszen amint bejarodik, jelentősen be fog 'simulni' a jelenlegi hangkarakteredbe
Tesztre javaslom a King kong 2005os változat, amikor a majom harcol a dinokkal, film közepe kb, dtshd vagy dtsx hanggal, ott iszonyat kijon hogy milyen mélyre tud menni a szub...
És nem hazbonto, uvegrepeszto mély hangra gondolok[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
Koszonom a sok tanácsot és segítséget. Úgy döntöttem hogy megválok a rendszeremtől, felszámolom. Akit érdekel avx-en nézzen rá traumraise néven hirdetem.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
WaterWave
veterán
Jack Reachert leteszteltem.. Tényleg jó film... szépen szól az a fegyver
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
válasz Steady74 #146445 üzenetére
Nálam 50 db értéken van, az avr menüben meg nulla.
Jah es ez a bemeres eredmény nálam
[kép]Ui, amúgy elso hallásra nálam is 'nyers' volt a mély hang, szokni kellett, de utána amikor korrektül beallitottam, no meg lecsereltem a gyári tápkábelt, nagyon kellemessé vált a hangja.
Persze a bejáratas ideje alatt volt ilyen, olyan vegye érzéseim.
Most meg már semmi pénzért nem adnám oda senkinek[ Szerkesztve ]
-
Steady74
addikt
válasz Lacielvtárs #146444 üzenetére
Hétvégén még lesz pár teszt a családdal, SW VIII szinte biztos és még pár mesefilm (Merida, Hotel Transzilvánia), Celine Dion koncertet akarok még lefuttatni. Utána meglátjuk.
Nálad milyen hangerőre van belőve a szub programjában?
-
-
Steady74
addikt
válasz Nemir Ombe #146441 üzenetére
Köszi szépen. All 80Hz-re állítottam be, LPF for LFE 120 Hz, a szub a bemérés során 63Hz-es vágást állított be. A bemérés megvolt, sokadjára sikerült.
Hogy nem szólt: beállítottam a szubot, majd egy gyors kalibrálást akartam csinálni fülre, és amikor a teszthang a szubhoz ért, néma maradt. Utána ég egyszer megpróbáltam ugyan így, akkor már szólt a .1
Barátkoznunk kell még, nem tetszik annyira a hangja mint vártam, de a helyét is még próbálgatom meg a beállításokat. DVD-A formátumban a Metallica Black albumát hallgatva a régi Dali szubom simogatta a lelkem,a fülem, ez kifejezetten nem tetszik.
-
WaterWave
veterán
válasz Nemir Ombe #146441 üzenetére
Nem láttam a filmet de mindjárt leszedem, azaz akarom mondani, kihozatom a postással számlával, aztán megnézem milyen az a távcsöves puska imdb 7.0 nem lehet rossz film elvileg
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Nemir Ombe
addikt
Én 80hz-en vágnám, mivel a 906 amúgy se túl erős mélyben, meg a Marantz se egy erőművész, de próbálhatod kicsit lejjebb is, hátha úgy jobban tetszik .... a 2070 bemérését Laci leírta, hogy miért nincs hang, az viszont érdekes ....
Dorian:
Szerintem nem a "hangerő" volt a hsz fő mondanivalója. Pl sok helyen hallottam már én is a Jack Reacher elejét ahol a távcsöves puska hangja inkább "mozsárágyúra" hasonlított, de a tulaj szerint "így dinamikus" ....[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
WaterWave
veterán
-
-
WaterWave
veterán
válasz Lacielvtárs #146436 üzenetére
Nálam is a sub 120hz lfe, azt hiszem, a többi doboz 80hz.
Itt a puskagolyó az puskagolyó kérem, nem ágyudörrenés• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
válasz Steady74 #146434 üzenetére
Én magam a CA erősítőt úgy mertem be hogy az avrben kikapcsoltam azt hogy van a rendszerben szub.
Majd lefutattam a bemerest es visszakapcsoltam hogy szub van a rendszerbe, majd az avr menüben a szubot 120 Hzre raktam. A többi dobozt 80 Hzen vágom, igazából a távolság miatt mértem be az avrrel is, de utána manuálisan vissza raktam a vagasi frekiket.
A szubon lefutattam a bemerest, és azóta úgy megy.
Nekem ezt tanácsolták, így az avr semmilyen módon nem szól bele a szub 'vezerleseben'.
Sajnos a többi kérdésedre majd BBeci megadja a választ, az a biztosHogy hogy nem ad hangot?
Jaa es gratula a jó döntéshez
[ Szerkesztve ]
-
Steady74
addikt
válasz Steady74 #146434 üzenetére
lemaradt
Eddig kicsit fura érzésem van, kb a 8. alkalomra sikerült a bemérés, hibát írt ki az alkalmazás a hallgatói pozícióban történő mérés során. Aztán megtörtént a bemérés, próbáltam lefuttatni az erősítő manuális kalibrációját a teszthanggal (holnap lesz az mikrofonos bemérés), de a szub nem ad hangot... keresem a megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
Steady74
addikt
válasz BBéci #146431 üzenetére
Hozzád és Laci elvtárshoz lenne kérdésem, mivel egy 2070-es szubládával bővült ma a rendszerem. A Marantz erősítő menüjében a Crossover részben a Focal dobozokhoz milyen beállítást javasoltok (kép a specifikációból alább), Az erősítő menüjében a frontokhoz vagy az összeshez állítsam be ezt a frekvenciát (All vagy individual lehetőségek vannak)? Továbbá van egy LPF for LFE, ennek alapértéke most 120Hz, erre mit javasoltok? Köszi.
-
-
nagyúr
válasz Quetz #146429 üzenetére
SVS-re szintén igaz:
45 Day Risk-Free In-Home Trial
Fast & Free Shipping and Returns
5-Year Unconditional WarrantyA Hulk jelenetei és más tesztfilmjelenetek LFE részei sem kottyannak meg neki. Igen drága tény, de én belefáradtam a köztes, jóval inkább szeretem hosszútávú megoldásokat. Megnéztem a 2-est, de az drágább mint ez a 4000-es és nagyobb is, ami nekem nem férne már be.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
BBéci
legenda
Ha most akarnék szubládát venni, akkor az ELAC SUB 2070 lenne a kiválasztott, mert majdnem felébe kerül, mint az SB-4000 és az automatikus EQ-ja embertelen jól működik. A hangjuk pedig nagyjából egyformán kiváló.
-
BBéci
legenda
válasz Quetz #146429 üzenetére
Ezek jól hangzanak, de vannak az SVS-nek is előnyei.
Itthoni forgalmazó, 3 sávos, parametrikus EQ, választható frekvenciájú szubszonikus szűrő, mobil applikáció, infravörös távirányító.[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz BBéci #146428 üzenetére
- Dual membrános kivitel, Hulk tombolását is rezzenéstelenül viseli
- Átlagnál jobb garanciális feltételek
- Kiváló support és egyszerűen megvásárolható
- Otthon kipróbálható, pénz visszatérítési garancia mellett
- 200 oldalas rajongói fórum az avforums.com-on, ahol tudnak segíteni ha kell
- Hangfalai megkapták a THX Ultra plecsnit, viszont az nem egyértelmű, hogy a mélynyomókra is igaz ez.Az egyik legfontosabb a fentiekből szerintem, hogy otthon kitudod próbálni és ha nem tetszik, akkor visszaküldöd. Drága és új audió terméket én már nem vennék ennek hiányában, hisz honnan tudom, hogy otthon hogyan fog szólni, vagy 5 óra egyhuzamban hallgatás után is ugyanúgy lenyűgöz-e, mint fél óra után.
Eben az SVS-el közösen az élén járnak az iparnak Európában. Hasonlót kinál még pár cég, de egyik sem megy ennyire olajozottan. -
nagyúr
válasz BBéci #146425 üzenetére
Le lesznek de azt most ev vegen nem fogom tudni az varat kb 2020ig, addig rti marad. Annyira nem "rosszak" azok mint a proson. Csaladon belul maradnek a frontokat meg a centert illetoen, ugyhogy remelem ket ev mulva is lehet majd kapni lsim707et bar nagyon ugy nez ki h mar most se nagyon kapni oket.
-
-
nagyúr
Sziasztok!
Addott a pénzmag, ti melyik upgradet választanátok?
4308A adott Proson R12-vel és ehhez lenne egy SVS SB4000 csere
vagy
maradna a Proson R12 és a 4308A repülne egy X6400/X7200-ra.
Én az elsőre tenném le voksomat.
-
Patice
nagyúr
Bírom az ilyen feliratokat a dobozokon, hogy "4-8 ohm"....
Osztán melyik frekvencián??!!Tényleg ennyire megy a spórolás, hogy a több százezres erősítők is megpusztulnak egy kis frekvenciafüggő impedanciától? Csak lesek, mint a mozban.
Egyk hifisó jut eszembe, amikor a L'Auditor tulaja mutatta be a kiállított gryphon monstrumot és megragadt a fülemben az a részlet, hogy "0,5 ohmig stabil". 5 kW-os trafóra emlékszem....
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Quetz
őstag
válasz Steady74 #146415 üzenetére
Az 50% hangerő nálad mit jelent? -30, -10, 0? Azért kérdezem, mert hajtottam 6 ohm-os Q Acoustics szettet Sony STR-DN840-el, Arendal (4 ohm) + Q Acoustics mixet Denon X4300-al és eddig nem volt problémám. Az átlagos mozi hangerő -10, sorozatok esetén vagy este pedig -20.
-
Steady74
addikt
Saját tapasztalataimat írnám le. Yamaha NS-777-es álló dobozok, 444-es center és 333-as hátsók és egy Dali sub voltak a rendszeremben korábban. Yamaha DSP-A1gyel, utána Pioneer erősítőkkel is egy rendszerben voltak, majd 2012-től egy Maranzt SR7007 hajtotta őket. 50%-os hangerő felett az erősítő lekapcsolt, szervizbe kellett vinnem, ott javították garban, de továbbra is az említett hangerő felett biztonsági okokból lekapcsolt az erősítő, de már legalább vissza tudtam kapcsolni utána. A dobozok small-ra voltak állítva az erősítő menüjében. A német szerviz szerint zárlatosak voltak a dobozaim. Hivox Zoli jött, megnézte, majd jól kiröhögte a szerviz véleményét. 8 ohm-os dobozokra váltással megoldódott a problémám.
-
Dagidög
senior tag
Én korábban még a kézikönyvet pörgettem meg az impedancia beállításokhoz, az én vasamnál ezt írják:
"You can connect speakers with an impedance of between
4 and 16 ohms. If the impedance of any of the connected
speakers is 4 ohms or more, but less than 6 ohms, be sure
to set the minimum speaker impedance to “4ohms”
(➔ page 59). If you use speakers with a lower
impedance, and use the amplifier at high volume levels
for a long period of time, the built-in protection circuit
may be activated."8 Ohmos beállítás nincs, a hangfalaim 6 Ohmosak, így a beállítás adja magát.
-
Lorantz24
csendes tag
válasz Nemir Ombe #146407 üzenetére
Sorozatszám alapján is meg lehet nézni, hogy jogosult-e cserére vagy kell hozzá számla?Oké, ezt meg is találtam közben
Érdeklődve figyelem mindig az ilyen vitákat, aztán próbálkozom. Nem vagyok nagy guru, épp ezért ezt a haladó topikot csak olvasgatni szoktam. Viszont ezt a beállítást már nem csinálnám meg nyugodt szívvel tanács nélkül.@BBéci: Köszi a megnyugtatást! Hosszú távra tervezek az enyémmel is, szóval most akkor figyelem erősen egy darabig, hogy jobban melegszik-e.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Lorantz24 #146406 üzenetére
Denon erősítőm 17. évében van, (ennek a kétharmadát félretéve, letakarva töltötte) szinte kizárólag 4 és 4...8 ohmos hangdobozokat hajtott és sosem volt különösebben melegy pláne forró. Pedig igencsak hangosan szeretek házimozizni, zenét hallgatni. Azt sem tudom, van-e rajta átkapcsolási lehetőség, sosem foglalkoztam vele.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Lorantz24 #146406 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de ha csak (esetleg házilag) "hűtőbordázva" lett, az még ugyanolyan lutri mint előtte, viszont visszahívásban (ha hazai vásárlás) ingyen cserélik a belsejét .... megosztónak meg itt szinte bármit lehet nevezni, folyamatos viták mennek a pl. 80 Hz-es vágásról, a szobakorrekció létjogosultságáról, de a legjobb mikor a "HDMI téma" kerül elő, olyankor öröm olvasni a topikot ....
Hmm ....
-
Lorantz24
csendes tag
válasz Nemir Ombe #146405 üzenetére
Az igaz, de szerencsére ezt már úgy vettem, hogy a melegedésre való tekintettel fel lett szerelve plusz hűtőbordákkal. Viszont természetesen azért így sem szeretném tönkretenni, ezért is a kérdés.
Nagyon meglepett, hogy ez ennyire megosztó téma. -
Nemir Ombe
addikt
Szerintem pont nem kellene a 2009-2012 közötti Onkyo AVR-eket (pl. 809) tovább "melegíteni", van azoknak gyárilag is éppen elég bajuk ezzel ....
Az 4 vs 8 ohmmal kapcsolatban meg elég sok (normális) írás van a neten pl. egy rövid idézet:
"A hangdoboznak terhelhetőség és impedancia tekintetében illeszkednie kell az azt meghajtó erősítőhöz. Minden erősítőnek van egy gyártó által megadott minimum terhelő impedanciája, ami alá nem szabad menni, mert a túl nagy áramok miatt tönkremehet...."
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
BBéci
legenda
válasz arcitec #146400 üzenetére
Amelyik 400000 forintnál drágább erősítőt le kell butítani, a teljesítményét felére-kétharmadára kell csökkenteni ahhoz, hogy ne forrósodjon, azt vissza kell vinni oda, ahol vették, kenjék a hajukra.
Quetz!
Aki elejétől fogva 4 ohmra állítva használja az erősítőjét, annak fogalma si.cs arról, mire képes valójában.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Quetz
őstag
válasz arcitec #146400 üzenetére
Lehet használni 8 ohm-on.
Ha átállítod 4ohm-ra, akkor hamarabb fog clippelni az ouput, ezáltal elfüstöli a hangfaladat, de legalább az erősítő nem fog melegedni. Avagy keress vissza, hányszor lett leírva, hogy az izmos erősítő nem akkora probléma, mint a gyenge. Az impedance kapcsoló pont az, amivel izmos => gyenge állítod az AVR-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Linux kezdőknek
- BestBuy topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Repülős topic
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 10
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Akai LPD8 kompakt MIDI kontroller /// ÚJ // Számla + Garancia
- Sony XR-77A95L QD-OLED egy éves, magánszemélytől, bolti új árnál 700.000 Ft-al olcsóbban eladó
- Samsung 65 QLED Smart LED Televízió, 163 cm, 4K Ultra HD
- SAMSUNG (QE77S95CAT) 195CM 4K SMART OLED ! UJ MODELL! AKCIÓ!
- Openswim pro fejhallgatót keresek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest