- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valkűr
addikt
válasz Szabikaa20 #117596 üzenetére
Találtam neked egy jó dobozt, nem mai darab de jó hangsugárzói voltak..Az ára elég baráti.
De van másik is, picit drágábban
Vagy itt van ez is jó árban:
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Valkűr
addikt
-
Cseneles
őstag
válasz Mikisys #117590 üzenetére
6005 van de most vitték el és 6008-ra cserélném ha azt mondjátok a Yamaha RX-A1010 gyengébb
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz Mikisys #117589 üzenetére
Gyorsan leszedtem a usermant, és rákeres...
A digit csatlakozás adatai, a leírásbólDIGITAL AUDIO section
Sampling frequency ...................... 32 kHz, 44.1 kHz, 48 kHz, 96 kHzInput level / impedance / wave length
Optical ........................... (–15 dBm ~ –21 dBm), 660 nm ±30 nm
Coaxial ................................................................. 0.5 Vp-p / 75 ΩEzek szerint 75 ohm-os kábel elégítené ki az igényeit...
Most már csak az a kérdés, hogy honnan....
Majd írok, ha jutottam valamire.
Addig is thx... ;D40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
Mikisys
őstag
válasz Sándor -P20- #117573 üzenetére
Ha jól értem, akkor mezei árnyékolt kábelen megy a TV-ből az erősítőbe a digitális hang kábelje.(S/P-DIF?)
Nos ez így nem jó. (Meg kell nézni az erősítő leírásában, hogy mire, milyen kábelt javasol.)
Ide koax-kábel kell, lehet 50 Ohm-os, vagy a spéci, datakábelnek csúfolt 90-110 Ohm-os adatvezeték.
Lehetőleg minél rövidebb legyen az összeköttetés és nem baj, ha aranyozott a csatlakozó.
Mindenképpen jobb az elektromos jelátvitel (direkt kapcsolat), mint az optikai (jel-átalakított), minőségében egészen biztosan.
-
Egyébként az ilyen jellegű hiba sejteti, hogy az elektromos hálózatban lehet valahol egy gyenge, meglazult kötés és mint ilyen, bármilyen készülékben kelthet zavart egy kapcsolás akárhol a hálózaton (házon) belül.Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
Sziasztok!
A szakavatott és kellőképpen tapasztalt fórumtársak véleményét kérném ki egy esetleges vásárlásról....
Szerintetek egy Marantz SR6008 vagy egy Yamaha RX-A1010 lenne jobb vétel? ár ugyan az Most Marantz SR6005-ről váltok bár ez is teljesen kiszolgál és a hangja kellemes zenei hosszan hallgatható Nem ismerem a Yamahát, nem hallottam[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
-
BBéci
legenda
válasz Szabikaa20 #117574 üzenetére
A Harman International cégcsoporthoz tartoznak, de azt nem tartom pontos meghatározásnak, hogy "egy cég" a H/K és a Lexicon.
Annyira, mint a Seat és a Bentley, vagy a Lamborghini.(#117585) ferko0726
Fogalmam sincs. Próbáld ki és megtudod![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ferko0726
tag
Sziasztok!
Erre valaki -
Norbi 72
veterán
-
Sándor -P20-
senior tag
Egy kérdés / észrevétel / gondolat lemaradt.
Az árnyékolt kábelen, és az optikai kábelen keresztül folyó digitális jelfolyam a hordozó kivételével különbözik egyáltalán valamiben egymástól? Csak mert az optikán keresztül etetve az erősítőt, nem jelentkezik a némulás.
Ebből gondolom, hogy az átvitel során nem kerül bele valami jelfolyamba, ami kiakasztja az erősítőt?
Bár ebben az esetben nem zavarszűrő, hanem koax kellene a tv és az erőlködő közé... Na mind1, ha majd eléggé kiidegel a téma, majd kipróbálom....
Létezik valami egyszerű megoldás a digitális jelfolyam elektromos -> optikai átalakítására?
Valami nagyon költséghatékony megoldás kellene...40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
spiky03
veterán
Marantz SR7005 -ről mik a véleményemek, tapasztalatok?
Jó lehet nekem?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
rayoliviero
veterán
Szia.
Nálam is ez a helyzet. Klíma, hűtő, mikró, villany fekapcsolás. Villanyszerelőt kihívtam, azt mondta a hálózat rendben van, átnézte. A hűtőt átkötötte, annyit tudott segíteni. Nekem is valami zavarszűrőt ajánlott, de ő sem volt benne biztos, hogy az is segítene-e.
-
Valkűr
addikt
válasz Szabikaa20 #117577 üzenetére
Nem pontos, feszes a mély, hanem búg egy picit...De ne riasszon ez el, sok belépőkategóriás doboz csinálja, van ami még drágábban is. Kell egy biztos alap neki, akkor nincs nagy baj...
-
-
Norbi 72
veterán
válasz Szabikaa20 #117566 üzenetére
Mennyi szánnál rá?
(#117572) Tigerteam Azért a 3010-esem elég jól szól..
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
válasz Szabikaa20 #117574 üzenetére
A Dalit azért szeretik sokan mert elég semleges a hangja, sok rendszerbe belehet tenni...A másik jó tulajdonsága, hogy könnyű hajtani, mert elég érzékeny. Van emellett gyenge pontja is, ha nem kellő erővel van hajtva akkor a mélye brummogós, lötyögös lesz, ezen a téren amúgy sem tökéletes a Dali sem, de ennyi pénzért amennyiért árulták még igy is No1 volt..
[ Szerkesztve ]
-
Szabikaa20
őstag
válasz Valkűr #117572 üzenetére
Igen értem...Én arra gondoltam hogy a 779 azért már jóval combosabb mint a 479...a 479 csak 1-el van feljebb az alap 379-től!Nem biztos hogy a Dalikat úgy megszóllaltatná,ahogy azt kell...vagy hülyeségeket beszélek?
Közben szerkesztetted,de kapizsgálom! De a H/K és a JBL(AKG,Lexicon,Crown....stb) egy cég nem?[ Szerkesztve ]
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Sándor -P20-
senior tag
Üdv.
Valami hálózati zavarszűrő megoldást keresek, egy bosszantó jelenség kiküszöbölésére.
Adott egy Kenwood KRF-V5090D erősítő.
A jelenség aimit produkál a következő: Árnyékolt (nem túl extra, mondhatni gagyi) kábellel van rákötve a TV-re. A tv-ből kapja a digit jelet, amit szépen dekódol is, amíg nálunk vagy valahol a szomszédságban be nem kapcsol valami elektromos fogyasztó.
Pl bekapcsol az akvárium vízhűtője, vagy kimegy valaki a vc-re és felkapcsolja a villanyt, vagy bekapcsol a hűtő, STB...
Szal ettől az impulzustól elnémul az erősítő.
TV-n pillant állj, vagy visszateker, vagy bármi, hogy újra induljon az adatfolyam, és a következő impulzusig minden OK!
Ha nem 5.1 az adatfolyam, hanem sima sztereó, minden OK!Esetleg valami 5let?
A segítséget előre is köszi.
40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
Valkűr
addikt
válasz Szabikaa20 #117569 üzenetére
Nem a Yami minőségére, hanem a Yami és a DAli együttműködésére értettem, maga a Yami hangja nekem nem tetszik, de együtt nem rosszak. Ez olyan mint a Harman Kardon és a JBL összeházasitása A Yamaha alap hangkaraktere attól még ugyan az lesz, csak kicsit kulturáltabb formában fogja a nagyobb csinálni. Anno ami nekem a Yamahából bejött az a DSP AX1 volt...
[ Szerkesztve ]
-
kigyi_23
addikt
válasz Szabikaa20 #117559 üzenetére
Csak, hogy lásd, mert látom tényleg nem olvastad el, vagy nem tudod értelmezni 180K volt az egészre neki amiből szerintem ZENÉRE!!!!, mert ez volt a lényeg nem éri meg AVR-t venni. Idézek magamtól:
ott ezt írtam:
"Mivel xbox, pc, tv így 100 alatt nem gondolkodnék már AVR-ből sem mivel kell neked akkor már a HDMI és zenén alatta nagyon el tudnak vérezni szegények, de még ezen a szinten is (használt árak). Így aztán láthatod a kitűzött kereted már nincs is mivel a maradékot mondjuk 120-130 az AVR a kábelek még 20-40 el is vitte és dobozaid még nincsenek."
Mint te is írod zenére nincs értelme, de tényleg nincs értelme AVR-ben gondolkodni ennyiből. Egyszerűen nem jön ki a matek akármit is csinálsz vagy annyira régi vasat veszel, mert persze abból van a piacon sok ami sztereón is jól muzsikál, de arra meg nem tudsz mindent rádugni ha pl. fontos a HDMI is...
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
Szabikaa20
őstag
válasz #09634560 #117567 üzenetére
A klipscheket már nézegettem,a dizájn is tetszik! Az a baj,hogy nemigazán van lehetőségem hallgatózni! :/ Mondjuk én bevállalnám a használtakat is,erősítőből már kevésbé...Valamelyik nap láttam itt hogy, Focal chorus 826w hangfalakról volt szó...Nálam szerelem első látásra! Jó tudom,hogy nem a dizájn számít, de ezek nagyon szépek és láttam hogy drágák is.Mint márkát ismerem és tudom hogy egyik legjobb hangfalgyártóról van szó!Ezekhez kevés lenne a Yami jól gondolom?
Tigerteam: De gondolom azért a 779 és a 479 között azért akad némi különbség?!
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
Ismerősömnek Dali Concept van a Yamaha 779 mellé, szerintem nem volt vele rossz...
-
törölt tag
válasz Szabikaa20 #117566 üzenetére
Kérdés jó.. Én missionnal, klipschel, Dynavoice-vel próbálkoznék meghallgatni.
-
Szabikaa20
őstag
válasz #09634560 #117564 üzenetére
Persze ez érthető!Olcsóbbak nemigazán lesznek...Egyébként figyelem már jó ideje a yamahákat is azok is drágábbak lettek az utóbbi 2-3évben!A legkisebb rxv modelljük a 379-es 300€ felett van!Pár éve a 371 aztán a 373,375...stb stb mindig drágább! Mert akkor az új modellt(371) megvetted kicsivel 200€ felett...most az új modell(379) azthiszem 329€! És persze a nagyobb modellek hasonló arányban nőttek...
Szerinted milyen hangfalak illenének a 479-hez?Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
törölt tag
válasz Szabikaa20 #117553 üzenetére
Azóta az árak is mentek szépen felfelé: példa: volt hogy az Onkyo 609-et 99 ezerért lehetett kapni, 616-ot 119-ért 636 most ment le 136-ra és nem fog lejjebb menni, ez Denon, pioneeer modelleire ius vonatkozik.
-
Szabikaa20
őstag
válasz Valkűr #117560 üzenetére
Nemigazán volt alkalmam,bár kitudja...Értem én miről beszélsz amúgy!De ha lenne rá se adnák mondjuk fél milkát egy AVR-ért.Biztos jó meg minden...Aztán kitudja,mert lehet később már máshogy gondolkodnék.Én egy yamaha rxv371-el kezdtem,de azt is csak azért mert kiállított darab volt stb és 137euróert megkaptam mikor 230euroert mentek akkor.Aztán fél év után már gyengének éreztem és a topik javaslatára vettem egy Denon 1912-őt...na az nekem nagyon tetszett!Csak közben megszületett a ksifiam és szinte semmit nem használtam,mert nem is lehetett tőle.Ugy döntöttem eladom,mert sajnáltam hogy 500eurom csak ugy ott áll és eladtam.Közben ugy hozta a sors,hogy szétmentünk a fiam anyjával így nem velem lakik nyugodtam zenézhetek filmezhetek stb...Most vettem egy Yamaha RXV479-et nekem bőven elég,holnap hozza a futár.
Idáig nem akartam,egyenlőre venni hozzá 5.0 szetett,de mondjuk már furdal az is hogy jó lenne valami.De már meg se merem kérdezni milyent ajánlotok hozzá...Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Valkűr
addikt
válasz Szabikaa20 #117559 üzenetére
Na látod épp ez itt a baj, h elvből sem vennél másikat...Hallgattál meg egyáltalán drágábbat?Nem hallottad a difit és annak tekintetében mondod, vagy csak azért irod amit, mert az elveiddel nem összeegyeztethető? Mert nem mindegy ..
-
Szabikaa20
őstag
válasz kigyi_23 #117558 üzenetére
Én olvastam az egészet...Nem abból robbant ki,mert sztereós erősítőt ajánlottál! Ebben természetesen igazad van,ha zenét szeretne hallgatni,akkor egy sztereós rendszerbe jobb fektetni! Abból robbant ki,hogy a 180kFt-os AVR-re azt mondtad,hogy pénzkidobás.BBéci jelezte is utánna,hogy őt is már lehurrogták ezért,de igazad ad neked. Nekem is pl akinek nincs vájt füle a 180kFt-os AVR a kuajókategóriába tartozik már!Mert már elvből se vennék drágábbat,mert így is átlagon felül megfelel.
-
kigyi_23
addikt
válasz Szabikaa20 #117556 üzenetére
Csak, mert látom nem olvastad el azt amiből ez az egész kirobbant: Elsősorban, közel kétharmad arányban zenére keresett megoldást amire abból a pénzből értelmeset nem tud összerakni, ha tényleg szereti is a zenét. Ezért irányítottam inkább tovább sztereó lánc összerakására.
Nem mindegy mit és mire kell összerakni.
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
Csabroncka
addikt
válasz xtremetuning #117554 üzenetére
Kíváncsiságból kérdeztem, eszem ágában sincs a 26 m2-ert agyonzsúfolni, ráadásul nappaliként funkcionál és csak másodsorban moziszoba.
Az 5.1 egyelőre kielégít, még talán két hátsó majd egyszer. Bíztató viszont, hogy van hova fejlődni. Az atmosnál a csatona szám növelés mellett a 24-bit/96 kHz-en történt változtatás?
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Szabikaa20
őstag
válasz Tamoo #117555 üzenetére
Igen az igaz! De ha mostanság már nem állná meg a helyét,akkor már javították volna szerintem. Nem is kell magyarázkodni,nálam se sok vizet zavar! És nem mondtam,hogy sznob vagy!Nem ismerlek nem mondok ilyet!Ha így vedd le bocsánat!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Szabikaa20 #117553 üzenetére
Az, hogy belepiszkált valaki nem jelenti azt, hogy újra lett írva. Nézd már meg KTTech mikor volt itt utoljára aktív.
Mindenesetre én nem fogok magyarázkodni... főleg hogy nincs is miért.Sok minden vagyok, de sznob nem.
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz Csabroncka #117475 üzenetére
Sajnos azt vallom, hogy úgy kell megcsinálni a 7.x terét, hogy az leképezze az atmos által jelentett plusz infókat is (illetve ne legyen hiányérzeted). Nyilván ez már high end szint.
Voltam demón, nem pisiltem magam alá. Nem volt olyan kerek, mint nálam a 7 csatorna.
Ellenben most a CEDIA 2015-ön a JBL a legjobb hangot kapta a 13.4.11-es hangjával egyöntetűen. Tehát biztos lesz benne vitamin (mármint a formátumokban), de ha nincs helyed, akkor szerintem csak kínszenvedés lesz.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Szabikaa20
őstag
válasz Tamoo #117536 üzenetére
Az összefoglaló utoljára ez év január 23-án lett módosítva.És alul fel van tüntetve,hogy: Topik összefoglaló, készítette: BBéci, Sanci38 és KTTech
Én nem is mondtam,hogy le lett volna nézve valaki! Természetesen igen! Ha audival járok(én nem) nem fogok visszatérni a daciához! Nem tudom már ki csak valaki azt mondta,hogy a topik csak a felső kategóriás erősítőkkel foglalkozik.Ezt nem én mondtam! Az utolsó mondatod elég sznobra sikerült...
-
BBéci
legenda
válasz Valkűr #117543 üzenetére
"A nagyobbiknál volt az az érzésem amit mindig hiányoltam a kisebb modellekben, az az igazi mozis érzés, erő, dinamizmus."
"Ezeknél is a kisebb modellekkel ugyan az a problémám volt, nem volt meg az a hűha érzés, hiányzott a mozis érzés.."Erről van szó, ezért szoktam írni, hogy a bögreszetteknek (és a belépő kategóriába tartozó komponensek egy részének) semmi közük a házimozihoz. Nem attól házimozi a házimozi, hogy minden irányból jönnek a hangok.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
válasz Tamoo #117549 üzenetére
gondoltam... már tervezek egy nagyobb tévét és akkor lehet ha meglesz majd a 127 cm körüli méret, akkor már szívesebben fogok feliratosan is filmezni. de ha feliratos filmet nézek akkor bekötök még két hangfalat, hogy meglegyen a 7.1, hamár az erősítő tudja
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Tamoo
MODERÁTOR
-
válasz Tamoo #117545 üzenetére
ja, mondjuk én szinkronosban néztem, ami alapvetően szentség szegés...
a másik filmet meg említésre sem méltatom.
Annak az első rész nekem nagyon bejött, de ez. a 3D tett hová nekem valamit, mint majdnem mindegyik filmhez, de annak a története még a Terminátor új részre is hajaz"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
törölt tag
válasz Csabroncka #117539 üzenetére
Ok, ezt örömmel hallom.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Lacielvtárs #117541 üzenetére
Terminátor hangkeverése szerintem jól sikerült. Nálam tök jól szólt. Ami nagy csalódás volt nekem is az az Ultron kora. Na az szánalmasra sikeredett.
(#117542) adamcsik: Nem tudom.
-
BBéci
legenda
válasz Mezga Aladár #117516 üzenetére
Rákerestem, mi az a Törésvonal. Kiderült, hogy a San Andreas.
Tegnap kezdtem el nézni, ma folytatom. A cickókra (is) kíváncsi vagyok, gondolom az autóból kimentett csajéról van szó.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Valkűr
addikt
Azért ezeket a besorolásokat sem szabad készpénznek venni. Mondok erre egy példát, de megjegyzem saját véleményem, ahogy én hallom én érzem. Anno mikor az erősítőmet vásároltam, volt egy kisebb tipus is sokkal olcsóbban, gyakorlatilag fele áron volt. Mivel nem ma kezdtem el a hifivel, sem a házimozival foglalkozni tisztában voltam vele úgy nagyjából, hogy mire számíthatok a pénzemért. Mivel mindig volt valami problémám a 200 ezer ft alatti erősítőkkel, "csak a kategorizálás végett hangsúlyoztam az árat" ezért nem utasítottam el a drágább darabok meghallgatását sem, pedig akkor még nem volt rá elég pénzem. Több kisebb modellt meghallgattam, majd a nagyobbjait is, miután bekategorizáltam magamnak, h melyik gyártó az aki olyan hangkaraktert nyújt ami nekem megfelelő akkor összeeresztettük az eladóval ugyan azon márka kisebb és a nagyobb modelljét is. Hogy kerek legyen a sztori nem titok, az Onkyok mellett tettem le a voksom, ennek több oka is volt most nem megyek bele mik voltak mert jelen esetben ez nem mérvadó.
A kisebb Modell az Onkyo TX-NR609 volt, ami kb 170-180 ezer ft környékén mozgott, a nagyobb modell A TX-NR809 pedig 320-340 ezer ft körül. A két gép közt hangban számomra elég nagy volt a difi, minden tekintetben. A nagyobbiknál volt az az érzésem amit mindig hiányoltam a kisebb modellekben, az az igazi mozis érzés, erő, dinamizmus. Ez a többi márkánál, csak, hogy emlitsek néhány tipust, ugyan ebben az árszegmensben , sőt a legtöbbnél a magasabb árkategóriás gépeknél jött csak elő. Pioneernál az Lx 71 , Denonban a 3808, Cambridge Audio 650...Ezeknél is a kisebb modellekkel ugyan az a problémám volt, nem volt meg az a hűha érzés, hiányzott a mozis érzés..
Azt már meg sem merem említeni, hogy ez mekkorát ugrott minőségben mikor az Anthemeket hallgattam külön végfokkal a Martin Logan hangsugárzókkal. Még itt is lehetett hallani mennyit emelkedik a minőség szinte minden tekintetben. Persze ezekre már nekem sem volt elég pénzem. És néhány hónap késéssel mivel a kisebb Onkyo nem hozta amit elvárok a nagyobb modellt vetem meg. Drágább volt sokkal, de számomra ez hangzásban is megjött, azóta is elégedetten használom, mig előtte nem győztem cserélgetni őket, volt Pioneer, Marantz, Denon, Technics...De egyik sem volt képes azt az érzést hozni amit kerestem, csak a már emlitett nagyobb modellek. Szóval gyűjtögettem még hozzá és megtudtam venni, egy teljesen átlagos fizetésből is.
-
válasz Norbi 72 #117511 üzenetére
A uj Terminatortol en is dobtam egy hatast a latvany egy nagyon picit karpotolhat. A hangkeveres sem nagyszam... Oreg terminator... Ez a film is olyan izzadsag szagu, mint manapsag eleg sok film. Nem vagyok mad max rajongo, de teny az hogy az elegge ossze van rakva. Mint 3d latvany, hang keveres
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Csabroncka
addikt
válasz #75912448 #117518 üzenetére
Regger amikor én vettem a 102-őt már az újabb sorozatszámút kaptam, ebben semmi gond nincsen a HD hangsáv kezelésével. Azt tudtam én is, hogy az első darabokkal valami nem stimmelt.
HD mikroakadás - biztosan észrevenném, eddig egy filmnél nem jött elő, ha valami gond volt esetleg akkor le sem játszotta (igaz, akkor máshol volt a hiba). Ráadásul amióta NFS-t használok 5 másodperc alatt még a BD. iso is betöltődik, tényleg nem lehet rá panaszom.
Volt egy ilyen gondom, amit valóban a DLNA okozott, egyszerűen megette a hálózatot, ezért akadt az említett sztereó anyag (gigabites fő hálózatról, és 100mb-os csatolóról (Dune 102) volt szó). Amióta NFS-re váltottam ez is megoldódott, a hálózati forgalom a tizedére esett vissza.
A filmek élményfaktora szubjektív, a kép és hang minőségén lehet már vitázni.
Én csak nyomorult Golden Gate hidat sajnálom, minden évben legalább 3X lerombolják"in medias res"
-
adamcsik
aktív tag
Üdv!
Van egy YAMAHA SWP-130-as mélynyomóm. Egy bizonyos hangerő felett "recseg" a hang. Hagszóró baja lehet? Ha igen ez a típus jó lenne bele?
[link][ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Szabikaa20 #117535 üzenetére
".A topik indulása óta itt vagyok kisebb-nagyobb kimaradásokkal,de akkor ilyen nem volt.Azóta magasra tettétek a lécet a topikban..."
Ennek valószínűleg az az oka, hogy a törzsgárda lépkedett folyamatosan felfelé, az összefoglaló meg nagyjából maradt.
Egyébként szerintem soha senki nem lett lenézve a szettje miatt. A probléma mindig abból fakad amikor valakinek hirtelen kisebbségi érzése támad és elkezd kardozni. Ha valaki elért egy szintet, akkor az alatta lévőre általában már nem lépne vissza és innen fakad ez az egész. Innen a kezdőknek "elszálltnak" tűnő ajánlások. Ettől a topik témája nem feltétlenül a felső kategória. Mindenki meg szokta kapni a segítséget.
Ha valakinek nem tetszik a maximalizmus, akkor ott a másik topik.
[ Szerkesztve ]
-
Szabikaa20
őstag
Erre a 180ezres problémára itt egy magyarázat...Az első HSZ-ből ragadtam ki az összefoglalásból.
A házimozi erősítőket több kategóriára oszthatjuk:
- Belépő kategória: általában 40-100 ezer Ft-os vételár között, amely az előbb felsorolt tulajdonságokon felül kevés plusz szolgáltatást ad, hangminőségük általában közepesnél rosszabb.
- Középkategória: áruk kb. 100-tól 200 ezerig terjed, itt már több csatlakozó, több és jobb minőségű szolgáltatás, beállítási lehetőségek (pl. automatikus kalibráció saját mikrofonnal) és nagyobb kimenő teljesítmény jellemzi.
- Felső-közép kategória: kb. 200-300 ezerig itt már sokoldalú beállítási lehetőséggel találkozhatunk, széles a szolgáltatás kínálat, pl. internet elérés és frissítés lehetősége, jobb hangminőség jellemzi őket.
- Csúcskategória: a lehető legtöbb szolgáltatást tartalmazzák, amit az adott évben bele lehet építeni, és általában a legjobb minőségben kerülnek bele ezek a szolgáltatások. Minőségi, akár audiofil alkatrészeket tartalmaznak, így nagyon jó hangminőség és pontos hangleképzés jellemzi őket.Na akkor hogy is van ez? Az összefoglalóban középkategóriába sorolják a 180ezres erősítőt!Akkor azért mégse felesleges pénzkidobás... Olyannak lehet aki egy fél millás(vagy több) erősítőhöz van szokva.Valaki írta,hogy ez a topik csak a felső kategóriás erősítőkkel foglalkozik,az összefoglaló szerint nem!És átlett küldve a belépőszintes meg a Hifis topikba...A topik indulása óta itt vagyok kisebb-nagyobb kimaradásokkal,de akkor ilyen nem volt.Azóta magasra tettétek a lécet a topikban...
Én tartózkodom csak kifejtettem a véleményem... Béke!!
-
ferko0726
tag
Sziasztok!
Egy JBL TLX 70 hangfalszetthez mennyire illik egy Harman Kardon AVR 2000 vagy 4000 erősítő?
Ez jó párosítás, vagy tudtok megfelelőbbet? -
gutentag
tag
Sziasztok,
a Dali Ikon 2 és az Ikon Vokal mellé passzolhatna a Lektor1-es hátra? (kaptam egyet ajándékba) Mennyire tér el a hangkarakterük? 25nm és 5m széles a szoba. A hátsó falra van tolva a kanapé, a Lektorokat az oldalfalakra tenném. Viszonylag kis hangfal, de azért szerintetek elég lehet ekkora szobába?
Természetesen a cél később az Ikon On Wall, de erre a cserére pillanatnyilag nincs keret.
Egyelőre a hátsó kábelek Inakustik Premium Silver 2,5mm-esek. Érdemes gondolkodni a cserén, vagy hátterekre ez bőven elegendő? (az Ikonoknál LS1002-esek vannak)
Az erősítő Marantz 6008-as.
Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
válasz Mezga Aladár #117516 üzenetére
Ellenben volt két méretes formás cickó a filmben.
Legközelebb ha jössz,készülök!Filmmel,mielőtt félreértené valaki..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Csabroncka #117508 üzenetére
Talán nem csak ismerős avatarokat kéne olvasni. Ettől függetlenül pont áll amit írtam. Elég szerencsétlen soc család volt, rengeteg HD audio micro akadás problémával.
(#117516) Mezga Aladár
Csim-bum cirkusz kategóriában talán a MI Rogue Nation? Legalább nem volt kellemetlen, célját teljesítette. Többet én sem tudok. Az Ultron kora szó szerint sokkolt, elképzelhetetlennek tartom, hogy az életben még egy Marvel filmre ránézzek. Inkább eszem egy tál finomfőzeléket.
-
Ragadozó
Ármester
válasz rayoliviero #117506 üzenetére
Remélem tényleg lezárod, véleményt lehet szabadon elmondani, de olvasd el ezt és értelmezd.
Ez a fórum nem nyílt topik, szabályok vannak, amit elfogadtál a regisztrációnál!
Kérlek tarts be a szabályokat, ne offold szét a topikot és ezt a közösségrombolást is be lehet fejezni.Eddig mindenki segített neked, ne haragíts magadra mindenkit.
Lehet nem értesz egyet itt mások ajánlásával, akkor leírod a tied és kész.
Már egyszer megkértelek egyszer, ígérem többször nem fogom, van más út is.
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
Mezga Aladár
veterán
válasz bajnokpityu #117515 üzenetére
Magasak voltak az elvárások...., vagy csak öregszem.
(#117514) Norbi 72 Szoktam moziba járni, az utolsó a Törésvonal volt.
A nejemmel ott vakaróztunk a sablonos/közhelyes történeten.
Ellenben volt két méretes formás cickó a filmben.
A csúcspont.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Mezga Aladár #117509 üzenetére
nekünk tökre tetszett a genesis. Simán megnézném újra, pedig SCHn kivül nem túl jók a szinészek..
Képre, hangra is bejött, és szórakoztatott is. -
Norbi 72
veterán
válasz Mezga Aladár #117512 üzenetére
Az Imdb erre 6,7-et adott.pfff..SW 7-nél már nem szabad(na) hibázni.A kedvéért 12 év után újra moziba ülök.
(#117513) Zsmester89[[/B ]I]jobb mint az előző kettő.
Holnapolisz szerintem lapos és kiszámítható.De jó,hogy nem vagyunk egyformák..
[ Szerkesztve ]
-
Zsmester89
őstag
A SW 7. üti fog, ebben biztos vagyok (mivel 2019-ig minden évben jön egy sw film, nem tehetik meg, hogy az elsőt már elcseszik).
A T5 képre, hangra jó lett, sztori so-so jobb mint az előző kettő.
Holnapolisz szerintem lapos és kiszámítható.A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
Norbi 72
veterán
válasz Mezga Aladár #117509 üzenetére
A Salvation-al elkezdődött valami,de ettől elhányom magam,hogy merték bemocskolni az 1-2. részt?
-
bendeguz76
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a segitséget akár privát akár itt a fórumon Denon x-4000 lett a kiválasztott.
bendeguz_HUN
-
Mezga Aladár
veterán
válasz rayoliviero #117504 üzenetére
közel 200 ezres erősítő alatt nincs normális és hogy 180-ért nem lehet használható hangrendszert venni
Ennyit ér a magyar fabatka, ez van.
(#117507) Norbi 72 +1 egyszer mindenképpen érdemes megnézni ami a terminátor genisys filmről nem mondható el.
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz #75912448 #117498 üzenetére
Nem nekem volt a pattogás problémám (hsz>>), ráadásul pont most néztem egy Atmos-filmet, amin a core valóban a THD volt, reccenés nélkül viszi őket a "vacak"!
Tamoo: csatlakozom hozzád, a hangkeverés a T5-ben szerintem a Mad Max-hez hasonlóan referencia minőségű. Szubjektív, hogy nekem a film is bejön, de az effektek, a tér, a beszéd/zene/effekt hangerő nagyon rendben vannak.
Norbi - köszi a tippet a holnapi mozihoz
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Norbi 72
veterán
Holnapolisz: Kép,hang etalon,történet jópofa fantasy.TG-nél sokkal jobb volt..
-
Kroland25
tag
válasz rayoliviero #117504 üzenetére
nekem nem bántó,csak a véleményem mondtam el!!Ha a másik topikban mondtad volna el a véleményed akkor teljesen rendben lenne!!Téma lezárva részemről!!
Házimozi és ennek komponesnseinek beszerzésében lehetőségem van segíteni akit esetleg érdekel privin megtalál!!
-
rayoliviero
veterán
válasz Kroland25 #117503 üzenetére
Én nem az észt osztom, csak leírtam a véleményem, hogy túlzásnak tartom, hogy közel 200 ezres erősítő alatt nincs normális és hogy 180-ért nem lehet használható hangrendszert venni.
Én így gondolom, Ti másképpen. Az aláírásod sok mindent elárul, persze, hogy bántóak számodra a hozzászólásaimat olvasni. Én is befejeztem, erről nincs mit többet mondani.[ Szerkesztve ]
-
Kroland25
tag
válasz rayoliviero #117501 üzenetére
nem kell itt átnevezni semmit..de ha van 200-300 ezrem egy komplett rendszerre,az igen csak belépő szint..nem állok le vitatkozni,beszélgetni..ez nem az a topik itt be is fejeztem..2 éve én is ennyiből csináltam mozit.kb annyi tapasztalattal mint te,de eszem ágában sem volt osztani az észt,igaz akkor még nem volt a másik topik sem..most van akkor oda kell irányítani az embert,és akkor ott talán megtalálja a magához valót,az itteni fórumosoknak ez az hobbi az első és itt kérnek tanácsot,akár ismerőstől akár ismeretlentől!!
Házimozi és ennek komponesnseinek beszerzésében lehetőségem van segíteni akit esetleg érdekel privin megtalál!!
-
Konfigos
őstag
válasz Tamoo #117496 üzenetére
Egyetértek,nem jól fogalmaztam.Én is amikor elkezdtem keresni akkor olyan vasakat néztem amiken nem volt,és az ég világon semmi bajom nem volt velük,sőt.Aztán elkezdtem gondolkozni rajta,hogy nem szeretnék váltani egyelőre ezért inkább egy olyat veszek amin van már,3d viszont teljesen hidegen hagyott.Hozzáteszem jelenleg a hdmi-t arra használom a vason hogy a menübe lépjek,ergo semmi értelme nem volt most még,de inkább legyen mint ne,ha a későbbiekbe elfogna valami.
Lényeg hogy szerintem jó vételt csináltam,akár értek hozzá akár nem olyan gépeket néztem amik jók abba az árba,és tudom használni a keresőt is itt és google is,így nem volt nehéz dolgom,utána már csak manualt olvastam hozzá és kész is volt a képlet,szóval egyre ment a dolog.Ha valami szart vettem volna(nyilván kinek mi a szar persze) akkor egyetértenék MasterMark nem is tudom minek hívjam,megpróbálom finoman megfogalmazni,véleményével(távol állt attól,inkább kekeckedés volt),de én nem ülök fel a cyber világba ezekre. -
rayoliviero
veterán
válasz Kroland25 #117499 üzenetére
Akkor át kell nevezni a topik címét, hogy házimozi erősítő és minden ami hozzá csatlakoztatható (500 000 Ft felett)
Csak a véleményem írtam le, ami gondolom nem tilos a Prohardveren. Olyan szabályról sem tudok, hogy ide csak az jöhet, akinek fél milliós cucca van minimum, vagy akkor, ahogy írtam át kell nevezni a topik címét.Aki pedig venni akar, nem mindenki nézi, hogy ez nem belépő topik, még a címében annyi sincs benne, hogy mélyvíz. És ugye kinek mi a belépő, az meg a másik. Nem biztos, hogy egy 180 ezres szintet már belépőnek gondolja mindenki.
A G2 telefon topikban is az volt, hogy hiába csináltak mélyvíz topikot, összevissza írkált mindenki az alap topik és a mélyvíz között. A hozzászólók csak egy része vette figyelembe.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic