- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- iPhone topik
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Earfun Air Pro 3 - te is, fiam, Bluetooth?
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Norbi 72
veterán
válasz MasterMark #117195 üzenetére
Én nyilván megtehetem, hogy az egész szobát úgymond alárendelem a HM-nek
Én is.THX szabvány szerint van a 7 hangfal elhelyezve.
és inkább banándugókat nézeget, ahelyett, hogy fűrészelné az asztalát
Én egy 80 centis PC asztalt vettem,mert az fért el.Minden csak akarat kérdése.
(#117197) Gazsi00 Nem lesz nyoma,Márk írta,de azt csak bohóckodásból írtam,nem jött le?
Nálad súlyosabb problémák vannak,mintsem hogy ezzel foglalkozz.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz rayoliviero #117197 üzenetére
Akusztikai panel alatt valószínűleg mást értesz mint kellene. Nagyjából egy képkeretet képzelj el, ami vastagabb, és nincs benne kép. Ugyanúgy csavarral lehet felrakni a falra, vagy felakasztani valahova.
szerk.: Igen, ilyesmi: [link]
Sokkal olcsóbban egyébként meg tudod magadnak is csinálni. Keress rá a topikban, sokan csináltak maguknak, nagyon jó paneleket.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
nagyúr
válasz MasterMark #117195 üzenetére
"Gazsinál a törekvés sincs meg ahogy látom, csak a "majd odateszi valahova, aztán jó lesz", és inkább banándugókat nézeget, ahelyett, hogy fűrészelné az asztalát."
Tökéletesen egyetértek. De ez a fórum felelőssége is. Sajnos a lényeggel nagyon kevesen, nagyon keveset foglalkozunk. Természetesen szerintem.
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
MasterMark
titán
válasz liszi70 #117187 üzenetére
& (#117191): Nem így gondoltam, de látom nagyon magadra vetted. Ne haragudj.
Én nyilván megtehetem, hogy az egész szobát úgymond alárendelem a HM-nek, ez ugye nem mindeninél megoldható. Ezzel nincs is probléma, csupán törekedni kell a lehető legjobb kompromisszumra mindkét oldalról szerintem. (Közben látom törölted, de önmagában is értelmes amit írtam szerintem.)
Gazsinál a törekvés sincs meg ahogy látom, csak a "majd odateszi valahova, aztán jó lesz", és inkább banándugókat nézeget, ahelyett, hogy fűrészelné az asztalát.
Gazsi00: Igen, az előbbi célzás volt. Ahogy már mondtam nincs lehetetlen, kérdés hogy akarod-e vagy nem.
Bútorokat lehet cserélni. 10 méteres HDMI kábel is van. TV-t fel lehet tenni a falra. Kanapét el lehet húzni a faltól. Stb.
Az "itt úgyse lehet semmit, mert nem lehet semmit" hozzáállás nem fog segíteni.Szóval ne banándugót nézegess, hanem másik asztalt.
Egyébként egy alaprajz még mindig segítene abban, hogy segíteni tudjunk.
Switch Tax
-
Norbi 72
veterán
válasz rayoliviero #117190 üzenetére
Már 60%, hogy nem veszek banándugót, annyira meg tudtatok győzni.
Végre,felesleges.Inkább költsd akusztikai panelokra a pénzt.
De szőnyeget mindenképp!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz rayoliviero #117190 üzenetére
Sztem is felesleges.. jól szorítsd oda a kábelvégeket, ne lógjon ki elemi szál, neked ez is elég esz... mint irták: szőnyegek, könyvespolc, cserepesvirágok.....
-
törölt tag
válasz liszi70 #117185 üzenetére
Rendben, azt is tenném de hol van olyan rutinja Gazsinak (ezer bocsi Gazsi, nem személyeskedés!! és főleg nem ellened szól!!) mint XT-nek? És hol van Gazsinak Focalja, mellé 600 Wattot csuklóból kinyomó monoblokk erősitője? A kettő teljesen más kategória ahol XT és Gazsi utazik... Gazsi most kezdte, XT 20 éve..
-
nagyúr
-
rayoliviero
veterán
válasz Norbi 72 #117188 üzenetére
Ezt bizony másképp nem lehet berendezni, haverommal is direkt megnézettem, h mit mond, barátnőm szerint sem. 185 cm széles az íróasztalom, valahova tenni kell és csak ott fér el normálisan. Plusz közel kell legyen a TV-hez, mert össze van kötve a PC a TV-vel és az erősítővel. Sajnos ez a lakás alkalmatlan házimozihoz, ahogy Béci is mondta. Max úgy lenne alkalmasabb, ha nem lenne nagy íróasztal.
Már 60%, hogy nem veszek banándugót, annyira meg tudtatok győzni.
[ Szerkesztve ]
-
brembo
aktív tag
válasz kigyi_23 #117167 üzenetére
180-190 egy 3808-ért? Érdekes elképzelések vannak... Ennél olcsóbban vettem nemrég egy 4308-ast, makulátlan állapotban, dobozában, 2 db karcmentes távval. És tudom ajánlani, frankó hangja van, igaz, nekem nem hiányoznak a csilivili fícsörök, ezért is gondolkodtam ebben. A 3808 tényleg 130-140 körül megkapható.
-
Norbi 72
veterán
válasz rayoliviero #117184 üzenetére
Nem tudom a zsugorcső alatt, hogy van a kábel rögzítve, forrasztással vagy csavarral.
Krimpelve van.
Lehet,hogy tetszik,de senki se fogja látni,hogy beszorítottad a kábelt.
(#117185) liszi70 Én hosszában tenném a cuccot,akár feláldozva pár bútort.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz MasterMark #117186 üzenetére
"Ezt tőletek tanulta akkor akiknél fontosabb az, hogy a nappali nappali maradjon, és csak utána van a HM."
Te miről is beszélsz?
Szerk.: Ja, értem, még nem tudtad, hogy amit írok, az idézet, és NEM tőlem származik.
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
MasterMark
titán
válasz liszi70 #117181 üzenetére
Ezt tőletek tanulta akkor akiknél fontosabb az, hogy a nappali nappali maradjon, és csak utána van a HM. Nálam előbb van a HM, és utána, hogy a szoba szoba maradjon amúgy.
Egyébként ezt kell neki is eldönteni. Vagy az elhelyezéssel kezd, ami lényegében ingyen van. Vagy az akusztikával, ami a többihez képest még mindig nagyon olcsó. Vagy pedig elkezd drága kábeleket, meg mindenfélét vásárolgatni, úgy hogy egymás mellett van a két frontja, a hátterek meg a vakvilágba sugároznak.
(#117185) liszi70: Ahhhaha, maradjunk reálisak pls. Szerintem ott nem erre a kategóriára gondolt. (Ha mégsem így lenne, akkor én jelentkeznék a versenyre. Én az akusztikával nevezek.) Ennél szerintem többet számít az akusztika, és a kábelek közti különbség meg kevésbé.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
nagyúr
válasz #09634560 #117182 üzenetére
"Legnagyobb butaságok egyike amit eddig olvastam.. Melyik fórumban és hol?? Majdnem fetrengek.. "
(#117183) Norbi 7 "Márkkal egyetértek,a szobával kell először foglalkozni."
Nekem mondod? Én tudom. Sokkal inkább meghallok egy környezeti vagy lelkiállapot-változást, mint egy hifi-kiegészítő tárgy hatását.
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
rayoliviero
veterán
válasz MasterMark #117180 üzenetére
Ja, nekem is ez jutott eszembe, hogy műanyag szar. Megkéri az árát az Inakustik.
Bútorok elhelyezésével nem tudok mit csinálni, így a legpraktikusabb, ahogy van, rájöttem. Így van a legnagyobb hely. Max igen, szőnyeget tudok venni. Nem áldozhatom be a helyet a jó házimozi elhelyezés érdekében. Azért annyira nem vagyok fanatikus. Főbérlőm függönyét sem fogom lecserélni valami vastagra. Falra nem teszek semmit, nem az én lakásom.
Ez két ropi kábelestől. Ez szebb. Nem tudom a zsugorcső alatt, hogy van a kábel rögzítve, forrasztással vagy csavarral.
Tudom, hogy értelme nincs, azt felfogtam. De mégis valahogy izgatja a fantáziám. Lehet mert az AVX-en oly sok banándugós kábelt láttam már.
Szerk: A két frontot holnap teszem egymástól távol, azért jön a kábel.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz MasterMark #117180 üzenetére
"De még egyszer kérdem, miért nem az akusztikával, elhelyezéssel foglalkozol előbb?"
Azért, mert azt tanulta itt a fórumban, hogy a rossz akusztikai környezet közel 90%-át meg lehet oldani kábelből!
Szerintem.
-
MasterMark
titán
válasz rayoliviero #117178 üzenetére
Így ránézésre ez műanyag sz*r. Ami nem jelenti azt, hogy nálad esetleg nem szólhat jól, és belleillene a rendszerbe.
De még egyszer kérdem, miért nem az akusztikával, elhelyezéssel foglalkozol előbb?
Vegyél inkább szőnyeget.
Switch Tax
-
Norbi 72
veterán
válasz rayoliviero #117178 üzenetére
Én 25 éven át szorítottam a kábelt,ha nem nyúlsz hozzá,nem kell dugó,ezt próbálom magyarázni...komolyabb dugókkal meg nem foglalkozol+a kábel se olyan,hogy kéne.
-
rayoliviero
veterán
válasz MasterMark #117176 üzenetére
Ez a banándugó 20 Euro/pár boltban, én egy párt egy ezresért tudok venni. Tehát csak 4000 Ft a 8 darab. Annyit megér. Később így könnyebb szerelni, jobban néz ki, esetleg könnyebb eladni a kábelt stb.
Csak az erősítőből, az aljzatból kiszedni a kör alakú dugót, nem biztos, hogy egyszerű lesz. Hangfalból könnyen kijött, azt már próbáltam.Kicsit sokallom amúgy a 20 Euros eredeti árat ezért a dugóért, annyi pénzért jobbak vannak itthon. De egy ezrest megér.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz rayoliviero #117175 üzenetére
Lehet, hogy kilóg, de az nem hinném, hogy probléma lenne.
Amúgy inkább ne banándugózz, ha nem húzogatod ki-be. Olcsóbbat meg nem éri meg megvenni.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
rayoliviero
veterán
válasz MasterMark #117168 üzenetére
Köszi, értettem én eddig is.
-----------------------------------------
Azt viszont nem értem, hogy egy ilyen hosszú banándugó, hogy fog belemenni az erősítőmbe? Vagyus úgy értem, hogy nem fog az érintkező része kilógni?
A Kácsáshoz képest hosszabbnak tűnik kép alapján sokkal. A hangszóró kábel csatlakozó aljzat kb. fele ilyen hosszú mind az erősítőn, mind a hangfalon. De gondolom ezek a banánok szabványok, nem?
-
devil-k
nagyúr
-
nagyúr
válasz Csabroncka #117153 üzenetére
Nem veszitek észre, hogy nem valós lakásbelsőt, hanem marketing-célú fotózás-helyszínt mutat a kép?
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
MasterMark
titán
válasz xtremetuning #117133 üzenetére
Jajj, na ez történik amikor a metrón írok hsz.-t és háromszor szerkesztem át.
(#117135) Tamoo & (#117150) Jegesmaci81: Nagyon összekavartam, mea culpa.
Szóval csak hogy tisztázzuk:
1: Egyenlő szárú háromszög legyen, ahol az alapon a két csúcs a két hangsugárzó, a harmadik pedig a hallgató.
2: 60°-nál legyen kisebb a szög, de 45°-nál kisebb ne.
3: A hallgatói pozíció távolsága a két hangsugárzó távolságánál legyen nagyobb lehetőleg.Képekkel, leírva meg meg minden itt: [link]
Gazsi00 remélem így érthető, ne haragudj.
szerk.: A linken látszik is, hogy a hátsó hangsugárzóid elhelyezése miért is nem jó.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
kigyi_23
addikt
válasz #09634560 #117165 üzenetére
4308 is jó gép, de nem ártana a kiszolgáláson is javítani Most örülök a fejemnek, hogy olyan irányban jött össze a fejlesztés amiben akartam. Halkan is "jól" szól, de legalább nem kell fülelnem, hogy mit mondanak a beszédhangok jól érthetőek még a magyar szinkronoknál is. Ha van lehetőség akkor hangosan meg elég élménydús hangja van tehát előrelépés mindenképpen a régihez képest.
Mai tesztalanyaim ezek voltak (szabadságon vagyok )
- A Star Wars VI. rész ennek a hangkeverése tetszett ma a legjobban, egyszerűen jó volt
- A Nagy Gatsby egy furcsa film, de jó zenei betétekkel és tetszik a stílus
- Az Életrevalók ezt már vagy 10x láttam, de nem tudom megunni annyira jót tesz az ember lelkének. Amikor kimerült vagyok megnézem és valahogy megnyugszom tőle már az első percektől is és kipihentebb vagyok utána, csökkenti a stressz hatást. Hihetetlenül finom zenék vannak bent, nagyon kellemes dallamok.[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
windlord
őstag
Avx -en van egy mesterember aki allvanyokat epit.
Tudjatok a nevet, hirdeteseit vagy barmit?!
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz kigyi_23 #117152 üzenetére
130-150 között kínáltak AVR-3808-akat az utóbbi egy évben.
Sanci!
Nem vészes az a talp, volt nálam Loewe, írtam róla.[link][ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DjKoxi
senior tag
Azok az állványok is hatalmas fantáziáról árulkodnak. Még garázsnak is sivárak a falak, nekem sem tetszik.
-
Norbi 72
veterán
A kanapé nem a tv felé néz,de ez hagyján,az ára beteg.
-
Csabroncka
addikt
PH! cikket olvasva megfogott ez a kép!
Vajon Házimozizás, de vegyünk csak egy alap TV sorozat nézést (tehát semmi extra BD 7.1 élmény) mit rontottak el a képen.
Mellesleg engem a 4-es metrós látszóbeton design sem fogott meg, a cikk egyébként itt található.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Festina86
tag
válasz BBéci #117146 üzenetére
Azokat a hangfalakat már komoly sport lehetett felemelni az emelvényekre
Én canton vento szériával szeretném elkövetni ezt a merényletet.
880.2 frontnak, 870.2 háttér, 856.2 center, szoba ahova menne 32nm.Az előző hozzászólásom első mondatának végéről kimaradt a ? jel, de már nem tudtam szerkeszteni, remélem azért mindenki tudta értelmezni.
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz MasterMark #117131 üzenetére
Valami nagyon nem kerek. Ha egy háromszögnek van 60 fokos szöge és két egyenlő oldala akkor annak a harmadik oldala is azonos lesz és a háromszög minden szöge 60 fok lesz. Vagyis egyenlő oldalú háromszöget kapunk.
-
törölt tag
Mindenkép hallgasd meg:
Dali
Boston
Castle
Canton
Polk Audio
Quadral (ezt nem irtad de meredeken ajánlom!!)ezek vita nélkül remek társai.
Alkalomadtán:
Roth Audio
Wharfedale Diamond/Quartz/Obsidian
JBL (arena 170)
Dynavoice
Klipschkizárt:
Jamo
Taga
KEF (ez nem rossz de sztem nem illenek ösze de neked bejöhet)Természetesen ez nem örök igazság de meghallgatás nélkül ne vegyél (denon 4xxx legyen amit ot ráköttetsz)
-
BBéci
legenda
válasz Festina86 #117141 üzenetére
Az egyik legjobb házimozi hang, amit valaha hallottam, az olyan rendszerből származott, amiben 4 db egyforma állódoboz szerepelt háttérsugárzóként. Mindegyik 80-90 centi magas, homokkal töltött emelvényen állt, maguk a hangdobozok 110 centisek és 80 kiló körüliek. [link]
Tehát akár jó is lehet az elképzelésed.(#117145) kigyi_23
Mit nevezel jó ajánlatnak?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kigyi_23
addikt
-
69er
csendes tag
Helo
Ezek a márkák közül melyikbe érdemes jobban beleásnom magam? 200k körül szeretnék 5.0 szettet vagy 250k körül 5.1-et
Wharfedale Diamond/Quartz/Obsidian
JBL (arena 170)
Jamo (S626)
Dali (zensor)
Bostonés amikről sose hallottam korábban:
Heco
Tannoy
Taga
Roth Audio
Castle
Dynavoice - ezt elég jó akcióban hirdetik mostvagy kicsit drágábban:
Klipsch
Canton
Polk Audio
Kef C5/C7Ezek közül mit felejtsek el és mit hallgassak meg? Itthon Denon AVR 3808 hajtja majd.
Köszönöm! -
mp54
senior tag
válasz rayoliviero #117136 üzenetére
Itt van a szabály:
[link] -
Festina86
tag
Sziasztok!
Mennyire lenne elmebeteg ötlet álló hangfalat háttérsugárzóként használni.
Arra gondolt, hogy csináltatnák hozzá valami állványt amivel a megfelelő magasságba tudnám emelni az álló hangfalakat.
Szerintetek lehetne így normális hangot csinálni?
Az ötlet csak azért merült fel, mert két pár frontom van, és egy centerrel kiegészítve kész lenne az 5.0.
Előre is köszönöm a válaszotokat! -
Norbi 72
veterán
válasz rayoliviero #117136 üzenetére
És ha el akarnám később adni a Van Damme-ot banánnal szerelve lehet kelendőbb, mint anélkül.
Vagy nem..
-
Brut
tag
Sziasztok,
van egy ilyen házimozim (tudom nem egy nagy durranás...) [link]
Szeretnék a fő egység helyett egy kicsit modernebbet, amin már van optikai hang bemenet is és 5.1-ben tudom a tévéről a hangot az erősítőre küldeni. A hangszórókat egyenlőre megtartanám, számomra nem volt csalódás a hangjuk. Persze ha később az anyagi keretem engedi cserélem majd őket jobbra.
Egyébként a filmek PC-ről HDMI kábelen keresztül mennek a tévére.Szóval a kérdés, hogy milyen erősítőt ajánlanátok (akár használtan is)?
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
De akkor is van egy minimális és maximális távolság, úgy tudtam, de ezek szerint nem. Nálam vagy 70 cm-re van a két front egymástól vagy 2,5 m. A jekenlegi 70 cm túl kevés, ezért találtam ki a 2,5 m-t, de a bal oldali front így kétszer akkora távolságra lesz, mint a jobb oldali a tv-től, centertől.
Én pedig ülök kb. 2 méterre a tv-től.
Mikrofonos bemérés az lesz.Mezga Aladár: Kipróbálok mindent, de kíváncsi vagyok, hogy mi a "szabály".
Konfigos: Az én kábelem vagy 1300 Ft métere. Banánt vagy teszek vagy nem, holnapig eldöntöm. Ha teszek, az csak azért lesz, mert szívesen kipróbálnám és mert jól néz ki.
És ha el akarnám később adni a Van Damme-ot banánnal szerelve lehet kelendőbb, mint anélkül.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz xtremetuning #117133 üzenetére
Lehet fordítva akarta írni.
-
Konfigos
őstag
válasz rayoliviero #117123 üzenetére
Én avxről rendeltem nakamichi banánokat,hozzá a 4mm-es ofc réz kábel és csókolom.Szerintem egy alap szetthez egyáltalán nem kell több,kábel 1k/m volt újonnan banánok meg 280ft/db.
-
xtremetuning
addikt
"A frontok távolságtól viszont te ne legyél messzebb." ???
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Mezga Aladár
veterán
válasz rayoliviero #117130 üzenetére
Van azért amit kipróbálsz?
-
MasterMark
titán
válasz rayoliviero #117130 üzenetére
Egyenlő szárú háromszög a jó.
60 fok körül. A frontok távolságtól viszont te ne legyél messzebb. (Vagyis ne legyen belőle egyenló oldalú háromszög, vagy kisebb.)
Persze hogy nem írnak métert, mivel hallgatói távolságtól függ...[ Módosította: proci985 ]
Switch Tax
-
rayoliviero
veterán
A frontok minimum és maximum hány méterre legyenek egymástól?
Azt olvastam, az sem jó ha túl közel és az sem, ha túl távol vannak egymástól. Csak nem írták, hogy ez méterben mit jelent kb.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz mettek #117114 üzenetére
Veszel egy jó sztereó erősítőt ~180ért, egy DAC-ot 80-ért, egy "mini gépet" (pi2, cubox-i) ... és beleférsz a 300-ba. Ezeknek a mozivasaknak a hangját meg bőven túllépted.
A sztereó erősítővel mozin meg hajtod a frontokat, nem kell átdugdosni semmit. Én is így használom.[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
-
pellesmartin
tag
válasz MasterMark #117121 üzenetére
És ilyenkor mi a teendő,hogy 5,1-be menjen?
-
Dorian
félisten
Tegnap néztem, végre egy nagyon jó film:
A ForrásViszont meg kell szereznem tömörítetlen képpel meg nagyfelbontású hanggal, mert csak 1080p+DTS verzióban volt meg.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
MasterMark
titán
válasz pellesmartin #117120 üzenetére
Azért mert az egyikben van hozzá DSP a másikban nincs...
Switch Tax
-
pellesmartin
tag
Van 2 házimozim,ha az egyikre rádugok valamit AUX kábellal,akkor át tudom állítani,hogy 5.1-be szóljon,viszont a másik házimozimon nem. Miért van ez,mi a megoldás ilyenkor?
-
Norbi 72
veterán
válasz rayoliviero #117115 üzenetére
Kiderült, hogy ez valami kábelvég sapka
Az,krimpelő fogóval kel rászorítani.
-
z123456789
addikt
válasz BBéci #117101 üzenetére
Micsoda? Ezt a szart. Nem tudtam. Mondjuk szerencsére dolgom sem volt ilyennel az utóbbi időben.
(#117102) Tigerteam
Hát, ehhez nem tudok hozzászólni. Egy valamire való kártya biztosan tudja, és véleményem szerint a kadenciahelyes lejátszás inkább szoftveres harcmezőn bukik el sokaknál, de ez már HTPC téma, ha jól sejtem. -
rayoliviero
veterán
válasz Norbi 72 #117113 üzenetére
Tetszenek ezek a cuccok.
Mi lenne ez a kis fém sapka? Elöször azt hittem, hogy csak banándugó vagy saru létezik. Kiderült, hogy ez valami kábelvég sapka. De nem vagyok biztos benne, hogy rászorul a kábelre rendesen, hacsak össze nem nyomják fogóval a kábelre ráhúzva.
-
mettek
addikt
De az is lehet inkább erősítőt kéne cseréljek és abban feljebb lépni. Tudtok esetleg ajánlani olyan avr-t ami komolyat alkot zenén is? CA 751r v2 milyen? Megér 350et, vagy inkább 300at?
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Norbi 72
veterán
válasz rayoliviero #117109 üzenetére
Nem nagyon értem,miért akarsz belépő szetthez ilyet venni...szorítsd bele a vezetéket,és kész.
-
mettek
addikt
válasz leximester #117107 üzenetére
Jogos, most elég jól elment a pc meg a monitor is ugyhogy szeretnék valamennyit fejleszteni a rendszeren... Akár mozi akár zene. De akkor a mozi marad laptopról, zenében meg gondolkodom az n70-en ez a player sokat dobhat a minőségen? Onkyora kötve..
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
rayoliviero
veterán
Tudnék venni egy Inakustik Air terminal setet. Ez olyan kb. mintha banándugó lenne? A kis fém sapkákat gondolom rá lehet húzni a lecsupaszított kábelvégekre. Csak kérdés, hogy belemegy-e a 2,5 mm-es Van Damme. Mert Inakustik Air vezetékből van egy pár vastagságban, nem tudom, hogy ez a terminal set melyikhez lehet való.
-
DjKoxi
senior tag
válasz leximester #117104 üzenetére
Nem szükséges, csak az erősítők jobban szeretik ha mindkét oldal terhelve van.
De ha belegondolok, szinte mindegyik PA végfok kimenete hidalható, és akkor nem lesz féloldalasan terhelve, és teljesítményből sem lesz hiány.Az autós erősítőnél ez mindenképp jobb megoldás, beépíthetőnél meg ha normális teljesítményűt akarsz akkor az sokba kerül.
-
leximester
tag
válasz BBéci #117105 üzenetére
Lehet olcsóbb lesz ha veszek egy aktív sub-t.(bár 20-30nál nem szeretnék többet költeni rá, ennyiért meg nem kapok olyat ami minőségben, teljesítményben hozza az enyém szintjét.)
Egy Sony Str-De875, két Polk Audio 10, illetve két Audio Research surround, és egy Polk CS 10 center társaságában használnám. -
BBéci
legenda
válasz leximester #117104 üzenetére
Nagyon rögös, nehezen járható út, inkább tedd az autódba azt a szubládát. Már a tápegységnél kezdődnek a gondok.
-
BBéci
legenda
válasz Szabikaa20 #117077 üzenetére
Ha nagyon megküldöd, a 4 Ohm okozhat túlzott melegedést a Yamaha házimozi erősítődben, mivel csak eggyel belépő feletti modell, nem kifejezetten combos darab.
-
Valkűr
addikt
válasz z123456789 #117099 üzenetére
De ezeket az adatokat én nemigen látom, h feltüntetnék a VGA kariknál..
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
BBéci
legenda
válasz z123456789 #117099 üzenetére
Tévedés, a tévék médialejátszói nem képesek a 24 fps-es lejátszásra sem. Mindent 60-ra "pulldownolnak".
(#117100) KnockOut87
Mindkettőről írtunk (AVO), olvasd el! Egy N-50 éppen itt van nálam, jó gép.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Autós topik
- Asztalos klub
- Hobby elektronika
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- Elektromos autók - motorok
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...