Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Milyen GPS-t vegyek?
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Mikeee89
senior tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem, amiben hátha tudtok segíteni. Van egy Samsung AVR-620 (ilyen) típusú erősítőm, amennyire tudom, D osztályú, mivel elég könnyű is.
Nos azt észleltem, hogy ha be van kapcsolva, a tévémen (analóg kábeltv), vagy 2-3 csatornának zavarja a képét. Főként a 200 MHz alatti tartományban lévő csatornáknak. Apró kis szemcsék jelennek meg rajta. Ha kikapcsolom, akkor nem csinálja. A hangszórókábeleket ellenőriztem, azokkal nincs baj, nincs megtörve, a szigetelése is ép, és kellően be vannak dugva a csatlakozókba.
Azt olvastam, hogy a számítógépekhez adott ferrit gyűrű képes megszűrni a zavaró jeleket, és lehet ez megoldaná a tv szemcsésedést is.
A gond ott van, hogy nem tudom hova rakjam? Melyik része okozhat ilyesmi zavart az erősítőnek? Pl a kondenzátor vagy más része? Vagy pl rakjam rá valamelyik hangszórókábelre? Vagy hova érdemes tenni?
Remélem tudtok segíteni. Előre is köszi.
Üdv: Mikeee.
jack kábellel van hozzákötve a tévéhez, így a tv hangja is az erősítőre megy és a hangszórókon szól...
[ Szerkesztve ]
-
Mikeee89
senior tag
A hangszórókábelt szigeteléssel együtt kell mérni? Mert úgy szálanként 2,5 mm-t (szélesség) mértem a tolómérővel. Az jó kábelnek számít?
[ Szerkesztve ]
-
Mikeee89
senior tag
válasz Oldfighter #94986 üzenetére
Izé 0,35 mm
Bocs -
Mikeee89
senior tag
Hello! Van egy samsung rv 620 erősítőm, rákötve egy Fusion 5.1-es hangfalrendszer.
Koax kábel van az erősítő és a mélynyomó között.
Néha nagyon halk a center hangja, alig érteni a párbeszédeket és fel kell hangosítani (nem minden filmnél -dolby digitalban). Lehet az a gond, hogy a hangfalkábeleknek 80 Ft volt métere? Ránézésre 35 mm-es lehet. Ahol én lakok csak ilyet lehetett kapni egy elektronikai boltban.
A rendszer összköltsége kb 80-100 lehet, a hangfalakat kaptam, az erősítőt meg használtan vettem.
[ Szerkesztve ]
-
Mikeee89
senior tag
A samsung av-r620 erősítőről van valakinek tapasztalata?
-
Mikeee89
senior tag
Hello! Az erősítőmben vannak ilyen beállítások, amik tippem szerint a Dolby Pro logic-hoz tartoznak. Mivel nincs meg már a kézikönyv, nem tudom mi mire való.
Mik ezek a beállítások, és mire érdemes állítani? Vagy érdemes nekem kísérletezni? (A dimension és az alattiak érdekelnének, ezek határok közt, pl -3 és 3 közt állíthatók)
[ Szerkesztve ]
-
Mikeee89
senior tag
A Philips LX710 házimozi erősítőről hallottatok valamit? Az én erősítőm elromlott és egy ilyet tudnék jófogáson venni. Több keret nincs rá...
A neten fellelhető kézikönyve szerint nekem megfelelne, legalábbis csatlakozók terén.
-
Mikeee89
senior tag
Orion ht 9100B típusú házimozi erősítő kombóhoz keresek angol vagy magyar használati útmutatót.
A google eddig nem talált. Léteznek ilyen gyűjtőoldalak ahol scannelt útmutatókat találnék?Köszi a segítséget.
-
Mikeee89
senior tag
Hello. Ajándékba kaptam egy orion ht 9100b házimozi erősítőt fusion 5.1-es hangfalakkal. Az erősítővel van valakinek tapasztalata vagy bármi infója?
Előre is kösz a segítséget. -
Mikeee89
senior tag
5.1-es hangot dvd-ből erősítőbe milyen kábelekkel lehet átvinni hdmi-n kívűl?
-
Mikeee89
senior tag
Hello! Kaptam egy Orion dvd lejátszót ami egyben erősítő is (5.1-es). Van egy samsung dvd lejátszóm, amit rá akarok kötni. Ugyanis az Orion dvd lejátszón hibás a cd/dvd meghajtó. Nos a samsung dvd-men 3-as kompozit(piros, sárga, fehér), scart, koax és komponens csatlakozók vannak. Meg egy hdmi.
Az erősítővel egybeépített lejátszón tudtommal scart, rca, meg a gyors csatlakozós 5.1-es fekete/piros csatlakozók vannak (még csak 7végén lesz nálam). Emlékezetem szerint hdmi nincs rajta...
Hogyan lehetne azt megoldani, hogy a saját dvd lejátszómból 5.1-es hangot vigyek át az erősítőbe? Létezik valami átalakító? Az erősítőhöz azokon a gyors csatlakozós 5.1-es fekete/piros csatlakozón keresztül lennének kötve hangfalak. Fusion a márkájuk, pontos típust még nem tudom.
Nos ebben a gondban kérnék segítséget.
Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Autós topik
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Digitális Állampolgárság Program
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Tesla topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Corsair Void Elite Carbon USB RGB
- Samsung 55" QE55S90CATXXH 4K UHD Smart OLED TV
- SAMSUNG (QE75LS03D ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE77S95CAT) 195CM 4K SMART OLED ! UJ MODELL! AKCIÓ!
- Sony XR-77A95L QD-OLED egy éves, magánszemélytől, bolti új árnál 700.000 Ft-al olcsóbban eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest