- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BBéci
legenda
válasz
kigyi_23 #119793 üzenetére
Nem ugyanarról beszélünk.
A tévén beállítom, hogy kapcsolja be az erősítőt, az erősítőt beállítom, hogy kapcsolja be a médialejátszót. Tévét kikapcsolom, elmegy aludni a másik kettő is.
Amikor az erősítőt kapcsolom be először, nem indítja a tévét, mert lehet, hogy CD-t akarok hallgatni, ahhoz nem kell. -
bajnokpityu
félisten
-
MDMA
tag
válasz
kigyi_23 #118741 üzenetére
Hát ja, főleg, hogy falra van csavarozva.
Közben arra gondoltam, hogy esetleg rossz lehet a frissítés frekvenciája.
Érdekes, hogy csak a menü esetén csinálja, sem tv adás nézésekor, se filmnél (mondjuk laptopról) nem jelentkezik a gond. Próbáltam megnézni a HDMI info-nál, hogy miket ír ki, de nem lettem tőle okosabb. -
-
Petyus87
aktív tag
válasz
kigyi_23 #118239 üzenetére
De jó, hogy megkérdeztem(hirdető szerint mozin és zenén is perfekt
). Tényleg nem értek a témához. Heco Vitas 700-as állókat hajtok és a HK PM635-el nagyon meg vagyok elégedve, gondoltam, ha márkán belül választok nagy baj nem érhet.
Tigerteam
Úgy gondolom, amire én használnám, akár egy AVR is megfelel (a laptopról mp3 fájlok hallgatására gondolok).
TV nézéshez se kell egy sztereó, hangprojektort akartam venni, de szerintem a Vitas 700-as hangfalak klasszisokkal jobbak egy AVR-el is akár, mint egy soundbar.
Amúgy nem zárkózok én el a sztereótól, de úgy gondoltam mp3-ra szinte mind1, hogy milyen erősítőt kapnak a hangfalak. -
dunkel
őstag
válasz
kigyi_23 #118167 üzenetére
Én utálom. Amíg nincs bejáratva a cucc le sem ülök elé meghallgatni. Plusz csak úgy járatok ha nem vagyok ott vagy lehet hang nélkül járatni. Kiver a víz amikor hullámzik a hangja valaminek (vagy épp f#s az elején pl. mélyláda) és jön a "hú ezt nem kellett volna megvenni" érzés.
(#118171) liszi70
Azért marad még pár előny ami az új mellett marad: bontatlan, karcmentes, garanciás, garantáltan belenyúlásmentes.Jó kezdeményezésnek tartom, hogy pl. audiocentrum bejáratott kábelt ad. Az egy hét próbának a fele nem a bejáratással megy el.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
kigyi_23 #117749 üzenetére
nem erről volt szó. az emberek 99%nak tényleg highend az x4000es denon.
de, ha a legjobbakat nézzük, akkor onnan nézve meg nem túl highend. kellett adni valami még fellengzősebb nevet.nekem nincs pénzem V8as autóra. ettől még elismerem, h jobb, szebb, komoylabb kategória, mint az 1.6os benzinem. most mondjam azt, h áá, fúj, nem kéne, nem is jobb nála? most magamat akarom átverni?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
kigyi_23 #117676 üzenetére
mi sem termszetesebb, ezt en is igy gondoltam. koszonom szepen a valaszodat ujra. mivel a konzumer boltokban (MM) nem igazan jo/teljeserteku egy hallgatozas, illetve sanszos, hogy nem tudom meghallgatni, amiket szeretnek, tudnal/tudnatok ajanlani szakuzleteket Budapesten, ahol tudnek erdemben hallgatozni? ez a belepo/kozepkategoria erdekel (adott kozepkategorias tipust megbizhato forrasbol akar hasznaltan is vennek, allapottol fuggoen). nem artana, ha segitokeszek lennenek es lenne hangfal-kinalat is. nem szeretnek moho lenni, letezik ilyen?
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
kigyi_23 #117676 üzenetére
Lassan belezavarodok az elmúlt napokban kialakult kategóriák közti nézeteltérésekre. Az összefoglalóban a középkategória a 100e Ft feletti és 200 alatti. Viszont egyre többször belépőszintnek neveztek 100-150e Ftos vasakat is. Jó lenne ezt tisztába tenni az olyan kezdőknek mint én. Pl.: H/K 151 nyilván belépő a 171 talán közép vagy még mindig belépő? A 161-et már el sem tudom helyezni! Ezen 3 erősítő között csak a szolgáltatások a különbségek meg a teljesítmény vagy a minőség is javul felfelé?
Zenére gondolom még egyik sem alkalmas igazán.Tudom hogy ez inkább a belépő szint témája de itt volt róla több vita a napokban.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
kigyi_23 #117672 üzenetére
Érthető, de mivel nem zene lenne elsődlegesen, hanem vegyes használat, ezért ez a kérdés talán nem kiemelkedően fontos.
szerk.:
Illetve ha már zenehallgatás. Minden műfajú zene megfordul nálam, tényleg minden, de a legtöbbet talán elektronikus zenét hallgatok, ami talán a legkönnyebb egy rendszernek, gondolom én legalábbis
-
Szabikaa20
őstag
válasz
kigyi_23 #117558 üzenetére
Én olvastam az egészet...Nem abból robbant ki,mert sztereós erősítőt ajánlottál! Ebben természetesen igazad van,ha zenét szeretne hallgatni,akkor egy sztereós rendszerbe jobb fektetni! Abból robbant ki,hogy a 180kFt-os AVR-re azt mondtad,hogy pénzkidobás.BBéci jelezte is utánna,hogy őt is már lehurrogták ezért,de igazad ad neked.
Nekem is pl akinek nincs vájt füle a 180kFt-os AVR a kuajókategóriába tartozik már!Mert már elvből se vennék drágábbat,mert így is átlagon felül megfelel.
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
kigyi_23 #117418 üzenetére
mhm, értem. hát, igazából ráérek még ezzel, fiatal vagyok
akkor előbb egy érdemesebb 2.0 váltást lépek meg. összecsapni nem szeretném, ha az 5.1 3-400 körül kezd érdemessé válni, akkor adok neki időt. igazából ezért is kérdeztem, hogy merre lenne érdemes indulnom.
köszönöm!
-
hoffman_
nagyúr
válasz
kigyi_23 #117416 üzenetére
igazából a 2.1-hez egyáltalán nem ragaszkodom, a 2.0 is tökéletesen megfelel, a mélyláda létjogosultsága 5.1-nél kezd el szimpatikussá válni nekem is.
ha 2.0 rendszerben gondolkodnék tovább, azt nem itt érdemes kérdezni, ugye? az 5.1 az ár és az elhelyezés miatt is nehézkes lenne jelenleg számomra.
szerk.:
viszont ha már elkezdem a projektet a nappaliba, akkor ha jobban belegondolok, akkor 5.1 vonalon szeretnék maradni. mi az az összeg, ami erősítő + 5.1 hangdobozok esetén a minimum? amennyiben használt is szóba jöhet mindkét téren.
-
Dareiosss
senior tag
válasz
kigyi_23 #117405 üzenetére
Igazság szerint újat szeretnék, annyira nem értek hozzá, hogy a használtnál ha valami baja van rögtön kiszúrjam, míg egy újnál van rá két évem. Úgy nézem a 679 a teljesítmény miatt megfelelőbb lenne nekem a hangfalaim miatt.
Remélem leakciózzák. A 479 es akciós, az 579 hamarosan akciós, a 777 es is akciós, remélem nem pont ez nem lesz akciós. -
BBéci
legenda
válasz
kigyi_23 #117339 üzenetére
Nálam 2 kisebb, 90 cm széles ablak van a TV két oldalán, a hangdobozok mögött. Billenőre nyitva remekül tudok szellőztetni, másként kinyitni kizárólag tisztításkor szoktuk. A szobanövények máshol vannak, olyan helyeken, ahol az akusztikát javítják. Mindent meg lehet oldani, csak akarat kérdése.
-
rayoliviero
veterán
válasz
kigyi_23 #117272 üzenetére
Kösz.
Már csak center kell és szőnyeg.
A jobb oldali frontot kicsit féltem, ha barátnőm éjszaka arra megy (mellette lehet kijutni a fürdőszobába), nehogy beltérdeljen. Olyanor azt sem tudja "hol van" és elfelejti, hogy ott van. Ezért a grillrácsot le sem veszem egyik hangfalról sem, bár az úgysem sokat véd, de még mindig jobb, mintha tök szabadon lenne minden hangszóró.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
kigyi_23 #117231 üzenetére
Na nekem is hasonlóan közel vannak egyébként ... csak itt többet nem enged a szoba.
Viszont remélem tavasztól már át tudok költöztetni mindent máshová. -
brembo
aktív tag
válasz
kigyi_23 #117167 üzenetére
180-190 egy 3808-ért? Érdekes elképzelések vannak... Ennél olcsóbban vettem nemrég egy 4308-ast, makulátlan állapotban, dobozában, 2 db karcmentes távval. És tudom ajánlani, frankó hangja van, igaz, nekem nem hiányoznak a csilivili fícsörök, ezért is gondolkodtam ebben. A 3808 tényleg 130-140 körül megkapható.
-
mp54
senior tag
válasz
kigyi_23 #116862 üzenetére
A HM vasak viszont tudják kompenzálni azt a minimális késést amit ez a 3 m okozna
Szerintem a drótban az elektromos jel gyakorlatilag fénysebességgel terjed, tehát azt (főleg ilyen rövid távon) nem kell kompenzálni.
A hangdoboz-hallgatói pozíció távolságok különbségét kompenzálja a HM vas (mert ott már levegőben megy a hang, kb. 340 m/s) -
Jim-Y
veterán
válasz
kigyi_23 #115552 üzenetére
Koszi, meg par info ami latom, hogy talan segithet.
A szoba az olyan 20,25nm, a TV 43"-os FHD es majd tobbnyire FHD tartalmat szeretnek nezni rajta geprol meghajtva. A jelenlegi cel, hogy kicsit jobb legyen a hangzas (nem mintha a mostani rossz lenne, de azert gondolom ez is sokat szamit nem csak a vizualis latvany)
-
MasterMark
titán
válasz
kigyi_23 #115488 üzenetére
Van rajta egy 6 csatornás bemenet, három sztereó bement, ami külön van az pedig a szub kimenet. Plusz egy FM antenna.
Ami érdekes, hogy van rajta szub erősítés is, vagyis passzív szub közvetlen is ráköthető.
szerk.: Amúgy, hogy az van ráírva, hogy Digital Echo Karaoke Power Amp nem sok jót jelent.
-
marton.m
tag
válasz
kigyi_23 #115271 üzenetére
Már az elején azzal kezdtem, hogy tudom, hogy nem lesz ebből tiszta 5.1 a csatlakozók hiányában, amiben meg is erősítettetek. Csupán a maradék hangszórókat szeretném rábírni valamiféle hang szórására. Ajánlottátok a Dolby PL II-t, amit tud is a vas, és az írásaitokból (+ természetesen utánaolvastam) azt vettem ki, hogy ez épp erre lenne használatos, ezért nem értem, hogy miért csak DVD módban tudom állítgatni, ahol egyébként is 5.1-ben szól. Javítsatok ki, ha félrebeszélek.
Sajnos nem vagyok annyira otthonos a témában, ezért lehet, hogy ami számotokra alapvető, az számomra nem, de igyekszem. -
Szomj4s
tag
válasz
kigyi_23 #115259 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Valaki még esetleg tudja a választ az alábbi kérdésekre?
(- hdmi 1.4-en a 3D-s filmeket képét is "továbbadja" a tv-nek fullhd felbontáson,
- sajnos már garancia nélkül tudnám csak beszerezni, de mennyire hajlamos az elromlásra? pl.: hdmi panel? Lehet szereltetni?) -
marton.m
tag
válasz
kigyi_23 #115264 üzenetére
Három mód van a házimozin:
- TV, ugye esetemben ez a számítógép
- Rádió, ez most lényegtelen
- DVD/CDA rendszer tudja a Dolby Pro Logic II-t, de ezt csak DVD/CD módban tudom állítgatni, TV módban a fejegység csak egy errort ír. Számomra ez logikátlan.
"Nem kiszúrni akarunk veled, csak segíteni próbáltunk!" Ezt pedig nem értem, eddig az összes válaszotokat szépen megköszöntem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Counter-Strike 1.6
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Apple MacBook
- Fujifilm X
- Nintendo Switch 2
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- TP-LINK routerek
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest