- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dryman
őstag
válasz
Balinov #27303 üzenetére
Tessék.....egy kis tapasztalati info:
Szedd már szét azt a NAS-t teljesen, ha jól emlékszem az alsó gumilábak alatt 4db csavar, az egész felső rész leválasztható és szinte csak az alaplapja marad a kezedben, ezután táp nélkül rámérsz egy voltmérővel az alaplapi elemre....de ne vedd ki az elemet, mert ez esetben ugrik az összes beállítás!!!!
keresel az alaplapon egy test pontot, általában a legnagyobb látható felület a nyákon, mérőműszer egyik tüskéje ide, a másik meg az elem + jelöléséhez
sajnos elem gondoknál megkergülnek a zyxel nas-ok.... sőt bizonyos nas-ok már nem is elemet, hanem egy kis akkumulátort alkalmaznak a beállítási adatok megőrzésére.Jut eszembe, tápra ne dugdosd hdd nélkül a cuccot, mert egy már megjártam, valahogy resetelte magát, aztán nem igazán akarta látni a visszarakott előzőleg raid-ben lévő hdd-ket...szerencsére simpla hdd-vel elindult....de kivert a víz rendesen mikor azt mondta a setup programja hogy állítsam be a hdd-ket.....mert az ugye formázást von maga után....
még valami, ha nem éred el ip alól, akkor ott a a setup felület, ami egy adott otthoni hálózatban mac alapján keresi meg az eszközt....
Ja és még valami...3,5A/12V az adaptere...megvan a kellő kraft? mert ha teszemazt kevesebb a feszkó, akkor a két hdd lazán beterheli a cuccot és egy adapterhibából is lehetséges ez a billegés! -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #27259 üzenetére
Az USB-s megoldás biztosan jó, és leszámítva azt hogy a gyerek letörheti :9 még elfogadható is....
abban nem gondolkoztál hogy laptop szétszed és megnézed milyen a jelenlegi mini pci-e foglalatban lévő wifi kártya...mármint méret és antenna kivezetések száma, aztán beruházni egy intel 2,4/5GHz-s n600-as kártyára...az intel általában minden cuccban elindul...bár jaj.....látom hogy HP...az egy külön állatfaj....gondolj csak bele most jön majd hogy kezeli-e a kártyát a hp wireless asistant programja.... -
bendeguz76
aktív tag
-
Dryman
őstag
válasz
Balinov #27030 üzenetére
Azok a fránya autonepperek....mindent kicserélnek csak hogy működjön....természetesen a mások által hozottból...nehogy má költeni kelljen rá...aztán meg eladják....és működik addig amíg meg nem jönnek a hidegek!
viccesnek tűnhet az a 40-es a kétszer akkora akkumulátor helyen
-
MR_Joe
senior tag
-
sziku69
őstag
válasz
Balinov #26862 üzenetére
Amin ki voltam bukva, az a központi vagongyár letarolása. Hallottam róla hogy letelik a területbérlés joga. Azt hiszem 100 év volt?
Épp az Árkádban voltam a fiaimmal, és gondoltam megmutatom nekik merre dolgoztam. Elsétáltunk az Árkád mögé, és akkor döbbentem rá, hogy az egészet eltüntették. Azt hiszem csak az étkezde épülete maradt meg, és az erőmű épülete. Ja, és akadálymentesen lehet látni onnan a 400-as sz.m képző Lukács(?) épületét, ahol tanultam. -
sziku69
őstag
válasz
Balinov #26859 üzenetére
Nem volt nagyon időm ott beilleszkedni.
A hevítőkemencéknél dolgoztunk, mert több ezer darab, általunk gyártott alkatrészről kiderült, hogy nem jó az anyagszerkezete, és ezeket kellett lágyítani.
Ha a Laskó ellenütős kovácsgépre gondolsz, arra emlékszem. Mondjuk nehéz lenne nem emlékezni rá. Olyan brutál hangja volt. Egy gyerekkori barátom egy darabig ott dolgozott mint meós. 80-as években.
Kiszi: Várom majd a jelentkezésedet!
-
Dryman
őstag
válasz
Balinov #26780 üzenetére
Nekem is sikerült tegnap délután az izzócsere..
..
eddig ez a qvadrága Osram Night Breaker Plus (+90%) típusú izzót használtam....
most ez új nevet kapott és Osram Night Breaker Unlimited (+110%) lett a neve...a duo pakk a legolcsóbb webáruházban is 5ezerpárszázba kerül, győri boltba meg 6500....Tudom hogy van Philips (GE) 10ezerért is, de gondoltam szétnézek a piacon...
Az Osram Night Breaker Plus valóban klasszisokkal jobb mint egy sima H7-es, de a nagyobb fénynek bizony borsos ára van, kb évenként cserélni kell és ráadásul párban....Bementem hát az autószerelőmhöz tanácsért, Hella mezei H7-est nem ajánlotta, kb azt is évente cserélni kell, és Romániába van a gyártás...meggyőzött....Aztán mondott egy érdekeset, van a Valeo H7-es izzója, amiből létezik az +50%-os típusjelzésű, 1260pénz/db, és a dobozán 750 üzemóra van.
Nosza vettem belőle egy párat és nekiálltam....
Tapasztalatom szerint semmivel sem rosszabb mint az eddigi osram-ok, kíváncsi leszek meddig bírja majd....jut eszembe...szeretném a fényszoró műanyag búráit polírozni, vagy políroztatni, érdemes megvenni a Philips repair kit-jét, és a videón látható módon megcsinálni magamnak, vagy inkább szakemberre bizzam?
ha szakember akkor kit ajánlotok Győrben??? -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #26756 üzenetére
youtubozzál rá az égőcserére...én is meglepődtem hogy csavarhúzó meg 10-es dugókulcs kell a kia első fényszórók izzócseréihez, aztán hamar kiderült hogy oldalanként 3-3 csavar és az oldalsó csuklópánton kifordítható a fényszóró teljesen...onnantól meg gyerekjáték volt cserélni....
-
atos19881101
senior tag
válasz
Balinov #26761 üzenetére
Ha legális is, én akkor sem raknék be. Tény, hogy kevesebbet fogyaszt (de gondolom nem hagyod égve mikor leparkolsz így nem is értem) viszont a vetítési képük általában elég gyatra a rendes izzókéhoz képest (lásd).
(#26760) Jazzos
Én emelt fényerejűt használok így azt párban cserélem. Általában egyszerre is pukkannak el sokszor ... Azok az égők amikben már több száz óra benne van szerintem veszítenek a tulajdonságaikból ellenben mint az újak.(#26762) mm00
A CAN-BUS miatt jelez neki. Be kellene kötnie egy ellenállást és akkor nem jelezne. -
Kis Joe
senior tag
válasz
Balinov #26756 üzenetére
Most vettem az audi helyett egy fiesta-t. Ebbe a helyzetjelzőt csak úgy tudod kicserélni ha leszeded a lámpabúrát. A kézi könyv szerint is
Én azért szerettem a ledeset, mert lassabban szívja le az akkut ha ott hagyod az út szélén.
Ajánlani tudom, pláne ha ott nem illegális.Valaki találkozott már olyannal ami legális E számos ledes?
Szerk.: Ha standard H7-et (vagy H4-et) cserélsz szintén normál típusra akkor mindegy. Én most növelt fényerejű és fehér fényűt vettem, azt párban kell cserélni ha nem ugyan olyan típust raknék bele. A helyzetjelzőnél szerintem mindegy, ha a másikba nem ledes van és most is nem ledeset raksz bele.
-
Dorien
veterán
válasz
Balinov #26711 üzenetére
Kösz a tippet Bali, úgy néz ki jó választás volt a Transcend.
Fixen 12000 KByte/s felett van az írási sebesség USB 2.0-án Totál Komondorral. Van egy 64GB-os Kingstonom is apámnál, az emlékeim szerint nem volt ilyen gyors.HP meg jöhet nekem is Doktor Úr!!!
Thaler2: Nekem van egy fehér Samsung ML1610 egy megkezdett és 1 vagy 2 tele tonerrel. Egyetlen szépséghibája, hogy nem veszi fel a lapot...
-
Dryman
őstag
válasz
Balinov #26669 üzenetére
Bemenni a MediaM-be aztán ellesni milyen vezeték nélküli billentyűzet kombóval működik a samsung típus.....sajnos a skype-hoz a samsung okostv-k csak a samsung fostalicska kameráját fogadják el, ez meg 25K...ugyanígy van a samsung okostv-k harklija a billentyűzettel....
Nekem LG tv-m van és egy logitech vez nélküli billentyűzetet vettem hozzá, olyat amelynek a numlock billentyűk helyett egy touchpad van, így már barátságosan használható végre mert a tv-hez kapott 3d-s távirányító egy borzalom mennyire pontatlan...betanítottam a lG G2 telefonomat Quick Remote-al...szinte olyan mint a billentyűzet...van rajta egy 5x4cm-es touch és előhúzhatom a betűkészletet is, így nem kell a nyilakkal kavarni egy sakktáblán....
Zsigee...lehet a samsung tvnek is van samsung telefonos okossága csak ugye vissza kellene állni androidra, meg kinézni egy olyan telefont ami infrát is tud. A microsoft-nokiák egyike sem képes ilyen ficsörökre....
-
Dryman
őstag
válasz
Balinov #26568 üzenetére
Nem akarom itt az észt osztani, nem is tudnám......de be kell látni hogy van egy szabályzott és ellenőrzött apróhirdetési rovata a PH-nak, email-cím ellenőrzéses belépés, fizetős funkciók stb.....emellett van némi üzletelgetés a local topikokban ami részükről szinte teljesen ellenőrizetlenül folyik...ellentmondva az általuk bevállalt működési feltételekkel. Ugye ez alapból is ellentmondásos, mégis megtűrik a local topikok tevékenységét.
-
-
Dryman
őstag
válasz
Balinov #26454 üzenetére
Az OTA-s támogatás G2-nél meg csak addig volt üzemképes amíg kitkatoltunk egyik verzsönröl a másikra...valami biztonsági lófütyit ezen a lollipop szarságon kurvára átrágtak, így nem mén az OTA.
"kérem csatlakoztassa a telfonját LG PC Shuit-ra"...aztán vársz vagy 1/2 órát mire letölti, aztán megint 40 perc a biztonsági mentés....(természetesen egy olyan fájlstrukturába ami titkosított)....majd közel 40 perc mire frissült.A biztonsági mentés fájlszerkezete olyan mint annak idején az arj volt.
00 tól 15-ig vannak sorszámozva a fájlok és van egy futtatható ami szépen összerakja őket.
kiterjesztése valami ismeretlen számomra...nem is emlékszem pontosan de valami CAL vagy ilyesmi...A lényeg az hogy a PC Shuite még fel is kaínálja a mentés helyreállítást, ekkor futtatja azt a bizonyos fájt, majd elkezdődik a tömörített állomány csomagolgatása, és mikor végez, akkor megpróbálja rátolni a telóra...usb-n keresztül csatlakozva......na itten vagy az a kutya elásva, mert a kék csík 1 óra 6 perc alatt végigmegy, de közben a telefonnal nem történik semmi....Úgy xar ez a LG PC Shuite ahogy van!
Visszaállítani G2-öt Kitkatra nem javasolják mert gyakran féltégla efektus....marad az a kölcsönzős módszer, vagy beletörődöm az adatvesztésbe....
Igen a felhős tárolás rendben is lenne, de anno kikapcsoltam a google szinkront mert idegesített hogy 5-8M-ás képeimet is állandóan tologatta felfelé. Tudom-tudom azt is be lehet már állítani mit szinkronizáljon....
-
G@ben
addikt
válasz
Balinov #26440 üzenetére
2 éve vettem a Sony Ericsson Xperia Pro-mat. Már akkor kifutó készülék volt az egymagos, 1GHz-es procijával, 512MB ramjával, de valahogy nincs vele bajom. Kb 1-2 hetente újraindítom és szépen megy. Na jó, a Candy Crush szaggat néha, ha már régen kapcsoltam ki.
Az is igaz, hogy nem teszek fel rá minden sz@r programot, de amire szükségem van, az fent van. Szóval ésszel használva szerintem nem kell csúcskészülék.
-
Dryman
őstag
válasz
Balinov #26390 üzenetére
Neked kellett volna az a fogkő eltávolítás...
az utóbbi fogkő eltávolításomkor a fiatal csajszi fehér mintás harisnyában, és (csak) köpenyben volt...bár kiábrándító volt az a fehér kórházi papucsnak kinéző lábbeli rajta, de az összkép akkor is maradandó...pláne ha belegondol az ember hogy mi lehet a köpeny alatt.Jut eszembe: -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #26314 üzenetére
Balázs!
Nem akarlak elkeseríteni, de a nagyobb bankok is leszerelgették az ATM-jeiket, és csak korlátozott számban üzemeltetnek egynéhány darabot.
Ez kb azóta van így, amióta a havonkénti 2 ingyenes pénzkivét szabályozva lett.....a szabályozás értelmében magyar bankszámláról bármelyik bankautomatából vehetsz ki 2 alkalommal ingyenesen kp-t.....így már el sem kell menni a saját bankod ATM-jéhez. Innentől annyi automatát üzemeltet a bank, amennyit ügyfélszám szerint előírnak.Ha a külhoni számládról akarsz pénz kivenni Ft-ban, akkor javaslom hogy utald át anyudnak, aztán vegyétek ki az ő számlájáról.... vagy hazahozod euroban és váltod a régisparban.
Szerintem a külhoni számláról direktbe magyar ATM-ből kivéve a legköltségesebb, valszeg euro/ft váltásos dologgal járnál a legjobban. -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #26225 üzenetére
Tényleg minőségi munkát végez, és nem akartam célozgatni, de ennek ára van....győri viszonylatban is a drágább kategória!
A pénzedért kapsz egy kellemes környezetet, halk zene, zéro várakozás stb., és amelett hogy megcsinálja a tömésedet, alaposan szét is néz a szádban, aztán ha fogköved is van, és akarod ezt is kezeltetni, akkor átkísér a 2-es rendelőbe, ahol egy szőke bombázó orvostanhallgató kisasszony le is ápol ultrahangos vibrációs készülékkel...ez olyan +9kBejelentkezés a vezetékes vagy a mobilszámon rendelési időben. Érdemes jó előre bejelentkezni, ha esetlegesen a dokinak jönne közbe más, akkor úgyis hívnak majd.
-
Dryman
őstag
válasz
Balinov #26223 üzenetére
Dr. Dubravitcky Tamás, tényleg nagyon jó!
16K egy minőségi tömés, ha csapra kell visszaültetni a tömést, nekem ilyen volt, akkor az 22K.
A minőségért itt is fizetni kell!
a Nők lapja caféban pont erről értekeztek a győri leányzók, itt olvashatsz pro és kontra érveléseket. Tamásról eddig csak jót hallottam! [link] -
kiszi07
senior tag
válasz
Balinov #26166 üzenetére
Most találtam, hátha segítségedre válik
-
RudyD
tag
válasz
Balinov #26090 üzenetére
http://programs.gyor.hu/ (Ha jól látom lesz Quimby)
http://gyorplusz.hu/hirek/limonade_.html
meg szanaszéjjel mindenfele.
http://www.programturizmus.hu/ajanlat-barokk-eskuvo-gyor.html
A gugli meg a többi.
Helyi ősöket érdemes még befűteni hogy néha nézzenek rá a helyi ingyen és fizetős lapokra.
http://bit.ly/1JnRqkB
B-)
Fröccsnapok Győri adok-veszek afterparty? ??? B-) Spontán?
GTA5 , office és windóz telepítéssel... B-) Vagy hívunk valakit aki komolyan telepít!? B-) -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #26093 üzenetére
A Győrköcfesztről lemaradsz az biztos, az egy hónappal előbb lesz....
Már elkezdődött a Győri-Nyár programsorozat, ezt lenne érdemleges nézegetni.....de nekünk is ugyanolyan xar ezeken a komolytalan programajánló oldalakon keresgélni mint külhonból neked.
Szokás szerint, tervezett program az van, viszont erről valami épkézláb infót találni kurva nehéz.....nem tudni hogy ennek a retek önkormányzatnak volt-e valaha normális embere feltölteni némi infót Győr honlapjára..
Kisalföld honlapja esetleg, talán ott naprakészebb dolgok vannak.... -
Dryman
őstag
-
Dryman
őstag
-
Dryman
őstag
válasz
Balinov #25750 üzenetére
A hajó "tat-ján" na jó nem is
folyásirány felől az orrán, van 3db 4székes asztal....de a föléjük helyezett 1db nagy napellenző miatt a szélsőknek nincs árnyék....hangulatosnak-hangulatos, mert rendbe van rakva a part mindkét oldala, de inkább valami csendesebb környezetet javasolnék....kaja az kb ugyanaz mint 5 éve...talán kicsit kisebbek az adagok...
Barátin Sarokház, és garantáltan nem fogsz tudni megmozdulni ebéd után...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Energiaital topic
- LEGO klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PayPal
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Óra topik
- Konzol Screenshot
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest