- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RudyD
tag
Üdv!
Nettós bizony.
Gondolom hogy én is mindig jól összekeverem és visszakérdezek hogy ez most a lófás ár vagy mi? Amúgy igen - eredeti szövegben netto volt\szerepelt.Most ez kb +27? még csak a procinál tartok de ha minden igaz akkor ennél -10% lehet valami t&s -ben ha még mindig él az árgép+8% ?
Esetleg az csak különösen kiemelt klienseknek?btw.: érdekelnének árak hasonló 'asztali' amd - ati alapú konfigra. Ha van készen.
(kb core fusion vagy utáni. Esetleg kiemelt esetben kicsit korábbi. Tanulási - netelési és némi játékra kell a masina nagyon user kliensnek...) -
G@ben
addikt
Aha. Én arra gondoltam, hogy a csippanással jelzi, hogy mondjuk a VGA rendben. Ezek szerint ez ilyen szummacsipp.
Rossz babát böködtél, mert nálam megy a cooler.
Na mindegy, akkor este letesztelem ezeket. Tápon elég, ha megnézem Everesttel, hogy milyen feszültségeket ad le? Ram gondolom Memtesttel, az ellesz éjjel. Ha van még tesztelési ötlet, szívesen fogadom! -
G@ben
addikt
De miért csippan a speaker? Mert ha nem csinálja, akkor nem indul a gép. Konkrétan nem ad semmilyen képet a monitorra. Reggel csak a vinyóhoz értem hozzá, utána ment, de előtte is felpörgött, csak képet nem adott. Nem értem az összefüggést.
Megvoodooztad, hogy vegyek új gépet, mi? -
Dryman
őstag
Én csak dacból lebontottam azt amit nem tartottam megfelelőnek, nem kellett rugdosni, még friss volt a malter
, így szinte csak lepakoltam egy 4m hosszú téglafalat. Másnap a vállalkozó meg elismerte a hibát, és újrarakták....bárcsak ennyivel megúsztam volna az építkezés problémáit.....
-
Dryman
őstag
Nem az iparos emberrel van baj, az dolgozik rendesen.....kis cégek, vállalkozások viszik az építőipart a hátukon, akik valószínűleg ár/érték arányú munkájuk miatt meglehetősen leterheltek! Minimális létszám, kevés alkalmazottal, és lehet a vállalkozás vezetője a szombati egész napos meló után szívesebben van a családjával vasárnap minthogy árajánlatot készítene....Mondom, ajánlatot, mert elmegy vele egy fél napja és úgysem ő lesz a befutó........Ha van elég munkája a jelenlegi kapcsolatain keresztül, akkor nem biztos hogy hiányzik neki az a néhány kidobott árajánlat készítési óra...... szóval ezt is meglehet érteni...
Javasolnám azt a Kft-t akik nekem építettek, minőségi munka, fázisokra bontott építkezés, fázisonkénti minőség ellenőrzéssel és elszámolással,rugalmas hozzáállással ha teszemazt én akatam elvégezni egy bizonyos dolgot...pl villanyszerelés...vagy az após által beszervezett ócsóságos ács munka, ami a végén annyira xar lett hogy mégis csak nekem kellett sírnom rínom hogy segítsen a generál kivitelező....mert már november van, a cserép meg a raklapon....
Ez bizony egy kurva kompromisszum a saját pénztárcáddal!
Sokszor a végletekig spórolás is problémákat szül, a pénzszórásnak sem látom értelmét, mégis találni kell egy "megbízható" vállalkozót....nagyon nem egyszerű történet!
Esetemben a generál kivitelező bőségesen keresett, de utólag úgy vagyok vele, megdolgozott a pénzéért....bár ezt a költséget lehet ezt egy kőművescsapattal felezhettem volna, de nem akartam felvállalni azt hogy nekem kelljen összeszednem reggelenként a jóembereket a kocsmahivatalban történő "alapozásnál"..... -
zsigee
aktív tag
Hát ez az ami aggaszt. Melegedett, ha nem hajtottam a nyüves speedfant, akkor simán a 80fokot is elérte. Egyértelmű volt a por. volt benne bőven.utána meg nem indult. A ledes visszajelzés vagy memóriára mutat, vagy modemre, nem emlékszem pontosan már, csak a link alapján agyaltam. De mindkét lehetőségnél ott van, hogy cseréljen alaplapot...
dellledkódokDe most legalább tiszta
Sőt, végül újra is lett pasztázva, jóféle zalmannal.
Lehet beküldöm majd, mert én csak 7végén leszek otthon. -
zsigee
aktív tag
Hááát igen, muszáj volt. Sajnos nem tudtam megoldást találni a problémára akkor, így beruháztam egy Lenovora...Nem terveztem, hiszen ezért vettem használtat anno, csak erre az egy évre kellett a lapos. Viszont nélküle itt kinnt elég gáz lenne. De hálát adok az égnek, hogy volt erre lehetőségem...
De! Találtam egy linket, ahol a ledes visszajelzésekről van szó, konkrétan d620ra fókuszálva. Az alapján már el tudok indulni jövő hét végén. Ha pedig esetleg életet tudok lehelni bele, tesztelem, és megpróbálom eladni. Ha nem, akkor bontásra van ítélve. Vagy esetleg megnéznéd? Bár a bejuttatás nehézkes mostanában.boogie Ha a hdd sima sata, akkor egy külső 2,5"-os házikó elektronikájával simán tudod használni, usb a másik fele. Az usb kivezetése viszont nem biztos, hogy helyileg ott lesz mint az eredeti...Csak egy tipp, és nem túl költséges.
-
RudyD
tag
Üdv!
Nemisazért - hanemazért. Amúgy a linux mint ingyenes cucc mehet, csupán gari nélküli a dolog, illetve aki ismeri az tudja hova lehet nyúlni.
Meg amennyiben jól tudom - ha még van, akkor hivatalosan os nélkül nem is lehet(ne) eladni komplett számítógépet az országban - vagy azt már visszacsinálták?
(jóvanna - kicsit hisztis voltam még du, de még most is, csak leesik hogy ivás nélkül módosul a tudatállapotom meg rossz hatással vannak rám a... nem írom le... B-) )
-
Kis Joe
senior tag
Az analfakappa nem tudja hogy mi van olyankor....
Amikor nem képesek egy drivert feltenni, 500 Ft munkadíjat sem akarnak kifizetni sokan és olyan balhét tudnak kiverni
Arról nem is beszélve hogy ezt mind olyan gépnél amit windows nélkül adtunk el, ergo a szoftverre nem vállaltunk garanciát.... -
RudyD
tag
Üdv!
Akkor mind 'szakértő üzletember' - az mondjuk érdekelne az összevetés kedvéjért hogy kb hány új\használt eladandó gépre kb milyen oprendszer kb mennyi idő alatt megy fel?
A fenti nem csupán érdeklődésből és hobbiból készült. De úgy 30-as nagyságrendű régebbi masinériára kellett működőképes rendszert húzni.
Az azért öröm amikor írja hogy 3 perc alatt fent van a rendszer. A többit azért írtam mert ki-be kapcsolgatásokkal és felhasználónév meg uuid meg kernel beállítással együtt annyi. Kb 10-20 perc egy p3-p4 körüli gépen.Nem - nem térítés, nem osztás, nem warezolás stb. Gondoltam esetleg valakinek kellhet, netán hasznát veheti... B-)
De ha kell akkor azt is szívesen leírom hogy csináltam - ahogy időm engedi. Természetesen az érdeklődőknek. Ingyenreklámot nem akarok semmilyen terméknek sem szolgáltatónak csinálni. Ezért nem vágtam be közvetlenül a hivatkozást. De akinek esetleg kell szívesen átküldöm privátban.
-
Bobrooney
senior tag
-
L!NK->Q3
senior tag
Biges jó, ha beülsz ikszelhetsz mi legyen rajta.
Szvsz Sezar és Bagoly ami még jó, csak nem az 5-600ft-os kategória-Szoktam 444-888-tól is rendelni rendelni kívánság pizzát, 5 feltét 590HUF+borravalóért. Itt néha megégetik vagy lisztes az alja, de romlott nem hinnám hogy lenne mert irdatlan mennyiséget szállítanak
-
zsigee
aktív tag
Az okok: fogyasztás, 1080p alatt néha gyenge, bitrátától függ, m2ts pedig elég gyatra...
Kiöregedett, és ha néha játszanék mégis, ne keljen nagy kompromisszumot kötni. És amikor ezt vettem, annyira jó áron volt, hogy keveset bukok rajta, így érdemes ilyen szempotból is gondolkodnom. És a ram. A 2x1gb szintén csak elégséges-néha.
Szóval nem beszélsz le, inkább majd a megoldásban segíthatsz
Ja, és azért 4mag szele engem is "megcsapott", érdekes -
zsigee
aktív tag
Még nem tudom milyen lesz majd az új konfig, de úgyis konzultálunk. Majd május-június környékén, (április végén megyek haza, letelik a mandátumom
) de akkor sem a csillagos ég...Valami korrekt normális gépet szeretnék, nem csillagászati áron. Az Intel ráadásul nagyon bejött nekem, talán maradnék is ezen a vonalon, de egy két AMD-s konfig is volt mostanában nálam, és meglepően jók azok is...
A játék pedig nálam nem annyira játszik, szóval akkora erőmű sem kell majd. -
zsigee
aktív tag
Nem-nem.
Ez egy régi pci-os kártya, régen ezt használtam tvre...sosem digitalizáltam, mert nem érdekelt. De ez elég fontos video, (esküvő), és egy délutánra megkaptam a kamerát, amivel csinálták. Elég nehéz volt felvinni, mert bár szalagos a cucc, usb van rajta, azon mégsem tolta át...
Ezért lett composit. A program pedig az IMToo, ezt ajánlottam neked is, de az mpeg1-et nem igazán akarja jól kezelni.
A Pinnacle studiot nem kedveltem már anno sem, pedig sokan dícsérik, de a licenceléssel sok a probléma
Valami egyszerűbb megoldás? -
RudyD
tag
Üdv!
Jujj! B-)
A driver -ekkel ATi esetében mi a gond - kivéve azt hogy azok a rettenetesek képesek egy dotnyet bloatware -ba berakni az egész kezelését win alá. Mondjuk most már w7 gyárilag tartalmazza de akkor is rettenetes hogy emberek ilyesmiket használnak.Az is elismerendő hogy annak ellenére hogy az ATi lin. közelinek volt mondható egy ideje (sajnos nem volt erőforrás rendesen belemélyedni) de állítólag az nv sokkal jobb meghajtókat ad ki lin alá. A csúfság hogy az intel meg adja nyílt forrásban is - ez akkor volt szép amikor a laptopom compiz -al indult UE live dvd -ről.
@cellpeti: az ATi mellett szól pl az OpenCL. Remélem az idén ebbe is belemélyedek. A Physix -et meg felraktam az újabb laposomra, de nyíltan meg is mondják hogy hacsak 2 komolyabb kártyát össze nem köt az ember akkor lehet hogy többet árt mint hasnyál.
Az OpenCL -el meg bizonyos dolgokra az ATi jobban teljesít.@Jazzos: Most komoly - mi a gond az ATi driver -ekkel?
(Talán tudok egy jó módot hogy dn nélkül lehessen őket elkapni...) -
McKane
senior tag
affene,pedig te voltál az uccsó reményem. nálad vettem ezt a nagyon szép thermaltake házat is, a v3 black series-ből. 12 rugó körül volt. és ugye abban csak egy kék ledes venti van,most viszont más helyre került a gép,kellene bele hűtő..
az egeres bolt (bitbolt) meg nem lesz nyitva.. -
RudyD
tag
Aranyosak vagytok! B-)
Utolsó elkapkodott kísérlet a családi nyugalom és a kölkök egészségének jó megmentéséért. De a többit leírom tserrof77 -nek.. (Aff.. mindig elgépelem a nevet, oszt még jó hogy megnézem.)
A lényeg hogy asszony vágyálma egy kertes kis családi házikó, meg a kölkökre is ráfér hogy ki legyenek hajtva a levegőre. Ez meg kicsi lett.
Úgy tűnik hosszú évekig az utolsó lehetőség hogy váltani tudjunk a végtörlesztős buli.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest