- iPhone topik
- Egy óra, két rendszer
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Aktív témák
-
gelbelex
őstag
válasz
Gorneck #4354 üzenetére
Az NB környékét vettem célba egy kis légárammal...eredménytelen maradt a próbálkozásom.
Hát, nem értem.
A gyári NB-bordát (DS3, rev1) igen forrónak találván (sütött) belógattam egy 8-centis ventit a házba, mely a videokártya fölött fúj merőlegesen a bordára. A borda már nem süt, bár még mindig igen meleg, de az alaplapi hőmérséklet - Everesttel mérve - kábé 2-3 fokkal (41-42-ről ~39-re) lett alacsonyabb.
Eszerint a hőmérő valóban nincs a borda alatt, de nem lehet túl messze, és inkább a videoPCIE-slot vonala felett lehet... -
gelbelex
őstag
válasz
Gorneck #2150 üzenetére
A 8-as venti még nálam sem a végleges megoldás, mert egy zsinóron lóg a ház és a Freezer között...
Még nem próbáltam a 4-es ventit a bordán (mobilrack-ből szedtem ki, mert ott visított), esetleg marad is egy lassú házventivel kombinálva...
Lehet, ez is elég lesz... (Nem tuningolok még, később is valszeg elég lesz 2,8-ig, játékban bőven VGA-limites vagyok... Egyebekre meg hagyok időt a gépnek...)
-
gelbelex
őstag
válasz
Gorneck #2146 üzenetére
Az úgy teljesen jó...én inkább bordát fogok cserélni
Nálam is 8-as venti fúj ~10 centiről (SilentBlade, de túl hangos, majd leszabályzom), és a NB-borda már csak kicsit meleg (2 db 12-es házventi van). Az alaplapi hőm. 3-4 fokot ment csak lejjebb, tehát úgy tűnik a hőmérődióda nem a NB közelében van.
Kíváncsi lennék, az új borda hoz-e valamit, pl. plusz FSB-frekit... Teszteled majd? -
gelbelex
őstag
Üdv!
Használ valaki SATA-ra csatlakozó dvd-írót ezen a lapon? Netán Samsung 183-ast?
Működik hibátlanul? Melyik csatlakozóra dugva?
(Állítólag vannak SATA-vezérlők, amelyek nem szeretnek bizonyos SATA-dvd-ket...)
Előre is köszönet! -
gelbelex
őstag
válasz
slett27 #1729 üzenetére
Aztat nem néztem számszerűen, ami annyit jelent hogy futott az ORTHOS, meg megfogtam kézzel proci hűtőt és langyi volt. ... Értékeket nem szoktam nézni, mert úgysem a valósat mutatják.... kézrátétel.
Köszi a választ!
Langyi... Hm, jól hangzik.
A hűtő melyik részét tapogattad? Borda, hőcső töve, vagy vége?
De, izéé, esetleg egy Everest Ult.-tel tudnál egy mérést mégis csinálni?
Azonos lapom/procim(dióda)/hűtőm lévén össze tudnám hasonlítani jól az én nem valós (nem tuningolt) értékeimmel... -
gelbelex
őstag
A NB-et egész jól hűti a saját bordája, ha fúj felette a szél (8cm-es venti).
De megnéztem a lapon található másik bordát is, jó meleg, szinte forró!
És a legszebb, hogy a 7900GTO hűtődoboza a felét eltakarja.., sőt csak pár milliméter van köztük!! Gyakorlatilag esély sincs levegőt fújni oda.
Van valakinek megoldása? -
gelbelex
őstag
-
gelbelex
őstag
Üdv! NB-hűtésről kérdeznék..: Kell-e komolyabb hűtés rá?
Kinek milyen megoldás van rajta? Milyen hőmérséklet tapintható a bordán, ill. mérhető (Everest? Más?) a lapon? És persze milyen FSB mellett?
FSB=300-nál már csúnyán sütött a gyári borda. Elélógattam egy 8 centis ventit (10 centiről fúj rá) és meglepetésemre már csak meleg a borda, nem forró...
Az alaplapi hőmérséklet pedig 4 fokot javult... (Tényleg, hol helyezkedik el a hőmérője?)
Előre is köszönet! -
gelbelex
őstag
Elnézést kérek a topiktól , hogy ilyesmivel terhelem, de hátha a lap valamilyen beállítása a hibám oka..:
Láma kérdésem lenne, valaki hozzáértőhöz..
:
Játék közben azt tapasztalom, hogy lemezműveletkor (optikai (IDE) ill. winch. SATA) röccen a kép...Mit lehet tenni? (Konfig: DS3/E6400/7900GTO, minden alapon, friss rendszerrel...)
A V-Sync OFF a MostWanted-nál segített, de a DarkstarOne-nál nem..
- Kevés a RAM-om? (1G) (1024-ben ne lenne elég..?)
- Esetleg valamilyen VGA driver-optimalizálás?
- Egyéb?
- Valamilyen alaplapi beállítás?
Előre is köszönetem!! -
gelbelex
őstag
Köszönet!
Működik... (Visszavonom a Gigabyte-ot illető e témájú kritikámat. Tkpen mindegy, hogy programból, v. bios-ból vezérlik a ventit.)
Még egy kérdés..: A proci (tok?) hőmérsékletét ugye a lap méri? Egy valahol elhelyezett szenzorral? (A Core2 maghőmérsékleteit az Everest a prociból szerzi be, igaz?) -
gelbelex
őstag
Pietrosz, együttérzésem!
Nincs ötletem...
----
Két év Athlon64 (754, 3000+) után Inteles lettem (E6400...). A lap elrendezése (3 PCI lent, kettőt már használok) miatt pedig DS3 lett (Asus helyett).
Valóban lassabban boot-ol... Kibírható.
F4-es BIOS volt rajta. Boot-oláskor nem bírta megforgatni a házventit , kézzel kellett elindítanom.(Gigabyte lap a Gigabyte ház Gigabyte ventijét...
)
Utána kb. 900 fordulattal pörgette, legalább jó halkan.
Az F7-es már elindítja, de ~1080 körül forgatja, de ott jóval hangosabb. (Nemtom mennyi lenne a névleges fordulat, esetleg csere SilentBlade-re, az 950-nél ~hangtalan.)
Az F4es nem adott elég feszültséget a házventi felé..??Aztán az ötödik (hetedik?) BIOS-nál az egyik mérnöknek mégis eszébe jutott?? Ehh...
Kipróbáltam az F8a bétát is...
Ekkor az Everest nem mutatta a VGA-ambient/memória hőmérsékleteket...
F7 vissza. Ennél mutatja.
Amit viszont nem értek: Ha már szabályozott a proc-venti, miért nincs manuális beállítási lehetőség?
A legalább kétésfél-éves régi Asus lapomban meg lehetett adni a venti indulási hőmérsékletét, az induló venti-feszültséget (6V-tól felfele), valamint azt a hőmérsékletet, amelynél a 12 voltot ráteszi; azaz kiválaszthattam a nekem legjobban tetsző hőm.-zaj párosítást.
Ezt miért nem tudják a Gigabyte-nál? Csak programozás kérdése... Ehh...
(Ja, viszont legalább Windows-ból lehetett BIOS írni...)
Alaplapi borda süt, ahogy kell. Majd kap egy kis huzatot.
Egyenlőre nincs egyéb tapasztalat. Tuninggal most nincs időm foglalkozni...
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple asztali gépek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Philips LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest