- iPhone topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
Aktív témák
-
törölt tag
-
Oliverda
titán
válasz
prmcsk #14435 üzenetére
Szerintem azért annyira nem lefutott ez még. Például ezen a pályán szvsz van esély arra, hogy a McLaren-nek lenyomják őket. Már most az időmérőn sem volt akkora különbség köztük mint eddig és verseny általában még kisebb az előnyük. Na meg a Red Bull megbízhatósága sem az igazi.
A Ferrari-tól viszont többet vártam az év eleje után. Alonso-tól meg pláne...
-
Sanya595
senior tag
válasz
prmcsk #14137 üzenetére
Mit nem értesz azzon,hogy nem safety car mögött lett vége a futamnak?
Pá leirta aszem érthetöen.Hill szerint ne legyenek versenyzök a birók közt.
Ennyit erröl.
-
Pá
addikt
válasz
prmcsk #14137 üzenetére
A 40.13-as pont nem alkalmazható a helyzetre, mivel a Safety Cart behívíták. Ezen Te mit nem értesz?
2 eset lehetséges, a közös bennük, hogy a Safety Car mindkét esetben bemegy.
1. A normál procedúra (40.13-as szabály nem él)
Kör elején bejelentik, hogy a Safety Cart behívják, kör végén bemegy, onnantól zöld zászló lengedez, 1. SC vonaltól lehet előzni2. A verseny SC alatt fejeződik be (itt él a 40.13-as szabály)
A Safety Car alatt fejeződik be a verseny, ezért nem hívják ki a kör elején. Szép sutyiba bemegy a boxba, hogy ne zavarja a célfotót, de elméletileg továbbra is a pályán van, marad a sárga zászló SC táblával, nincs előzés.Vasárnap Te melyik esetet láttad megvalósulni? Az lehet, hogy a vezetőség szándéka szerint a 2-es verziót szerették volna elsütni, de talán hozzá nem értésből, talán zavarodottságból, talán egyéb okok miatt az elsőt valósították meg. Volt egy csapat, aki felismerte a helyzetet és lereagálta. Miért nekik kéne tudni, hogy valójában mi volt a szándékuk a versenyigazgatóságnak, miért nem a többi csapatnak kéne felismerni, hogy valójában mi történt? Itt Brawnt állítják be az idiótának, holott úgy néz ki Ő értelmezte egyedül helyesen, ami a pályán zajlott.
-
shev7
veterán
válasz
prmcsk #14129 üzenetére
ahelyett, hogy hulye hasonlatokkal probalsz kitalalni, aminek nulla koze van a dologhoz izlelgesd ezt a ket kepet.
[link]ha ugy er veget a verseny ahogy az elso kepen van, akkor ervenyes a 40.13. Ott nem irjak ki, hogy SC in this lap, es nem lengetnek zold zaszlokat. Nem a palyabirok basztak el. Ha kiirjak, hogy SC in this lap, akkor zold zaszlo van. Nem tevedesbol voltak kinn, hanem mert ugy dontottek, hogy a safety carra mar nincs szukseg az utolso kor vegen, tehat a verseny nem safety car alatt ert veget, ezert teljesen mindegy mirol szol a 40.13. De ezt mar ezerszer leirtuk. Remelem a fellebezest is elfogadjak, mert csak igy van ertelme annak a szabalynak.
-
JJános
addikt
válasz
prmcsk #14129 üzenetére
Jaja! Ellentmondás van.
Ha esetleg folytatása lesz a dolognak, majd folytatjuk mi is. Lonzira rászóltak, mert el akarta kapni még Hamit. Aztán reflexből próbált védekezni, ezt elfogadom.
Sumi büntetése jogtalan. Ezért "zümmögtem", mérgelődtem.
A hibát a csapat követte el. -
JJános
addikt
válasz
prmcsk #14124 üzenetére
Ha egy versenyzőnek azt mondják, hogy most "lopd" el azt a dolgot gyorsan, akkor nem azon fog gondolkodni, hogy szabad-é, hanem azon fog agyalni, hogy hogyan is csinálja.
Ha a szabály jó, akkor Sumi hibázott, de lehet, hogy mások is hibáztak, és lehet, hgy a szabály sem egyértelmű, és lehet, hogy pontosításra szorul. Mindenesetre nem Sumit büntettem volna ezért, hanem a csapatot.
Nem is azt firtattam, hogy Sumi miért nem hatodik, hanem, hogy miért vették el a pontokat, amiért megdolgozott.
Egyébként Lonzi próbált az előzés ellen tenni, ez a visszajátszásokon egyértelmű.
Itt egyébként lezárhatnánk a témát. Esetleg erre még válaszolj?
-
shev7
veterán
válasz
prmcsk #14122 üzenetére
"Tudom, hogy tévesek voltak a jelzések, de ezt felülírja az utolsó körben alkalmazott és leírt SC. szabály, amit Suminak és Brawn-nak is ismernie kellene. "
ez azert hulyeseg.
Nem gondolkodhat a pilota azon, hogy most a jelzes ami a palyan kinn van, az tenyleg valos, vagy csak tajekoztato jellegu, es a sokszaz oldalas szabalykonyv egyik albekezdese felulirja a rendelkezeseket. Nem a pilotanak kell ismernie minden kivetelt, hanem elsosorban a palyabiroknak.
-
Stirlitz
senior tag
válasz
prmcsk #14099 üzenetére
Csak a 4.ik pontodhoz, egy apró megjegyzés. Nem múlott rajta semisem. Utóbb kiderült, ezért is kár érte.
Jaj, majd elfelejtettem, mi az, hogy ma nem lehet csibészkedni a pályán? És Hamilton célegyenes beli cikázása Petrov elött? Ugyan már... Gondolj csak bele, nem ez volt az egyetlen húzása. Hazúgságűgy tavaly év elején, Alonso és Hamilton a Hungaroringi időmérőn a kerékcserénél... Szerintem a nyerő emberekben van egy jó nagy adag egészséges csibészség. És a nyerő csapatokban is. Lásd F csatorna. Dupladiffúzor. Ellensúlyos lengéscsillapító. Aktív felfügesztés. Soroljak még?
És nem elképzelhetetlen az 5VB cím. Remélem mondjuk pont Alonso cáfol erre rá, és pezsgőzhettünk egyett ezen a poszton akkor.
-
dízelracer
őstag
válasz
prmcsk #14044 üzenetére
100%-ban a szervezés hibája. Talán felkészíthetnék a pályabíróikat rendesen főleg ha hasonló szabálymódosítások léptek életbe. Én személy szerint sosem szerettem M.S-t de ő csak a dolgát tette. Szabad jelzésre a gázra lépett. Az meg elég amatőr hiba volt, hogy F.A. a lengetett zöld zászló + zöld fényjelzés ellenére szabadon hagyta a belső ívet. Ha M.S látta a zöld zászlót akkor azt neki is látnia kellett. [link]
Vilogó zöld jelzés + a kép alsó sarkában zöld zászlót lengető pályabíró. Ez nem versenyzői hiba volt.
-
Oliverda
titán
válasz
prmcsk #14093 üzenetére
Ebben azért elég sok igazság van meg a #14099-ben is.
madstunt: Az a vicc hogy nem hívták be már az első kör végén a boxba hogy kivegyék 3 másodperc alatt a szivacsot meg másik 3 alatt fel a keményebb szettet és így sanszos, hogy szerzett volna pár pontot meg nem ment volna tropára egy motor...
-
Stirlitz
senior tag
válasz
prmcsk #14086 üzenetére
Azért ezt a nem a legjobb verdákban ült mondatod értékeld át egy kicsit. Elég ha a Renault futóművére és a Michelin-el közösen kifejlesztett gumijaira gondolok. Pont abban verték el a Ferrarit 2005ben, amiben addig a legjobb volt. 2006ban pedig csak a szezon második felére volt gyorsabb valamivel a Ferrari. A szezon elején hasonló tempot tudtak csak a Renault-hoz mérve. Nem bántva Alonso-t, de technika is kellett hozzá. Ugyanez igaz Schumacher-re is természetesen. És mégvalami, majd Alonso 5ik VB címénél kezdheted összemérni a két versenyző pályafutásának eredményességét.
-
shev7
veterán
válasz
prmcsk #14068 üzenetére
"A SC. előtt hány kocsi távolság is volt alfonz és sumi között ? Ha nincs SC. az utolsó körben, alfonz nem ott kanyarodik ahol így kanyarodott és sumi az életben nem érhet a közelébe, hiszen előtte sem fért vagy 15 körön át támadó helyzetbe..."
ez mekkora hulyeseg. Ha meg az elso par korben nincs SC akkor meg alfonz nincs sehol. ne ez legyen mar a szempont...
-
-
hunnylander
őstag
válasz
prmcsk #14061 üzenetére
Az csak az arányok kifejezése, amit mondasz az magától értetődő lenne, mármint amire célozgatni akarsz, mert ahogy fogalmazod, úgy nem helytálló.
Nem kell mindenkinek nulla pont, elég az élen lévőnek. De a győztesek személye keveredhet is, akárcsak a többi pontszerzés. Webber mennyit hozott Buttonon a hétvégén? Egy győzelemnyit.
De profánul azt jelenti a kifejezés, hogy a tavalyi pontrendszerben vagy az előző években leírtuk azon (fejlődőképes topcsapatban lévő) pilótákat, akik a szezon elején le voltak maradva két győzelemnyivel? Massa is le volt 2008-ban. Vettel is le volt maradva 2009 elején.
Az én terminológiámban a két győzelemnyi lemaradás azt jelenti, hogy egy akkora lemaradás, amit a lehető leghamarabb két futam alatt lehet behozni, de realisztikusan nézve (ha a technika és a versenyző formája adott), akkor 2+ futam alatt behozható lemaradás. A 2+ takarhat jó néhány futamot, az erősorrendtől és az ellenfelek bukdácsolásaitól függően.
-
Oliverda
titán
válasz
prmcsk #14000 üzenetére
Saját magukat égetik azok akik most Hill-re dobálják a sarat bár tény, hogy ez jóval egyszerűbb mint leírni azt, hogy félisten MS és Brawn elkövetett egy bakit.
Amúgy furcsa hogy a három másik bírót senki sem szapulja. Ők nyilván kézzel-lábbal ellenkeztek a büntetés ellen...
-
JJános
addikt
válasz
prmcsk #14000 üzenetére
Lehet, hogy rosszul tudom, de úgy emlékszem Suminak a fülére szóltak, hogy próbálja meg.
Szabály ide, szabály oda, Sumi csinálta, amit kértek tőle. Ahogy Lonzit nyugtatták, úgy Sumit paprikázták. Gyönyörű volt. Szerintem. Azért párszor visszanéztem, Lonzi nem úgy tünt, mintha akkor abban a pillanatban nyugodt lett volna.
A mercinél meg tomboltak? Akkor most mi van?
Az, hogy fáj, hogy megbüntették Sumit.
Oli: Személyeskedj hülyegyerek! Mi köze annak ehhez?
-
Pá
addikt
válasz
prmcsk #13981 üzenetére
De emiatt nem a versenyzőt kéne büntetni, hanem azt aki elbaszta.
Direkt azért vannak a zászlók, hogy a pilótának legyen mire támaszkodnia verseny közben.szerk: azt meg nem tudjuk melyik sofőr fülére mit mondtak, viszont elég egyértelmű volt hogy a SC boxba menetele után mindenki versenytempóra gyorsított és védte a pozicióját.
Ha Alonso annyira biztos lett volna magában elengedi Rosberget is és jót röhög, nem védekezik. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
prmcsk #13966 üzenetére
Nem, teljes mértékben értjük. De ahogy te is mondtad, azok a szabályok a SC-ra vonatkoznak, arra az esetre, ha a célba kíséri a mezőnyt.
De! Amint meglengetik a népnek a zöld zászlót, az onnantól verseny helyzet. A SC lápmaoltása csupán erre készíti fel a mögötte haladókat.
-
hunnylander
őstag
válasz
prmcsk #13957 üzenetére
Ezt nagyon szépen levezetted az egyik szemszögből. Mehetnél is a Ferrari ügyvédjének Párizsba az ICA tárgyalásra, csakhogy itt egy komoly jogi visszásság lépett fel és két interpretáció feszül egymásnak:
A Race Control kiadta az SC in this lap utasítást/tájékoztatást, az SC aktivitási lámpái kialudtak, az SC táblákat levették, a zöld zászlót elővették, mindezt Race Control utasításra.
Emiatt a verseny nem SC alatt fejeződött be! Hanem SC nélkül, így lehetett előzni, mert az újraindítás után az SC vonaltól lehet előzni.
És arra, hogy DT ellen nem lehet fellebbezni; a döntés ellen fellebeznek és Trulli-precedens, DT-t, e helyetti időbüntit is vissza lehet vonni. MS sikeres fellebbezés után visszakaphatja a 6. helyét és pontjait, a döntés és következménye érvénytelenítése után.
-
válasz
prmcsk #13957 üzenetére
3,Akkor kimegyek és integetek nekik piros zászlóva.Ahhoz mit szólsz?
Majd engem megbüntetnek de legalább megzavarom a versenyzőt és le is lassít.Meg is előzik.Akkor semmi értelme ne lenne a zászlónak.
2, Csak ők egyedül nem beszari alakok és ismerik a szabályokat.Végre volt előzés ami szabályos is volt szerintem és még gyönyörű.Tudod mit,nézzél inkább igazi vonat versenyt
1, Akkor miért írták ki,hogy bemegy a SC magyarul megszűnik az SC tilalom.A szabály meg arra vonatkozik,hogy a SC nem megy be,de mivel utolsó kör inkább bemegy a boxutcába hogy ne legyen gond a levezető körrel és jobb látvány ha nincs ott egy utcai kocsi.
DE itt kihívták a SC-t folytatódót a verseny.Hamiltonnal sincs bajom,ha miatta jobb lesz a verseny+több előzés.De amikor szlalomozott akkor pont az előzést akadályozta meg,ami miatt sem tetszett.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
prmcsk #13957 üzenetére
A szabály azt mondja ki, hogy ha a SC mögött fejeződik be a verseny, akkor a SC az utolsó körben behajt a BOX,ba a mezőny meg megy tovább, mintha mi sem történt volna.
Ehelyett az utolsó körben behívták a SC-t, ergó technikailag nem a SC mögött fejeződött be a verseny.
Mint írtam, a SC szempontjából teljesen irreveláns, hogy menyik történik, de ha beívják és lengetnek egy zöldet, akkor a SC-Line-tól (ami szintén idei cucc) a célvonalig verseny van. És ez itt a probléma.
Oliverda: Nem akarok hülyeséget mondani, de ha jól tudom, nem csak ez az egy szabálya van a F1-nek, és ez nem teszi érvénytelenné a zászlóhasználatról szólókat.
Vagy igen? Ez is olyan, mint nálunk, hogy a gyülekezési joggal felülbírálható mások tulajdonjoga? Vagy miaszösz?
Motion_Blur: Irreveláns, hogy előre kitervelt volt-e. Még az sem számít, hogy RB mit gondol. A zászlóhasználatnak is szabályai vannak. Ha a SC (technikailag) bejön, akkor zöld zászló és versenytempó. Ha (technikailag) nem jön be, akkor sárga és SC-tábla. Tök mindegy, hogy maga az autó hol van a pályán.
Ha menet közben belengetik a sága zászlót SC-táblával, akkor mindenki azonnal lelassít. Nem vágják meg, míg feltűnik elöttik az SLS AMG...
-
törölt tag
válasz
prmcsk #11200 üzenetére
HA holnap nem esik akkor érdekes rajt lesz
Az első 10 vizes gumin (Webber is ideszámít száraz körülmények között, hisz a köztes gumi is pocsék szárazra, azaz csere detto).
Ebben az esetben viszonylag könnyen élközelbe állnak a most hátul lévő élcsapatok, az egyenesbe mindenkit viszonylag könnyen megesznek.Amennyiben vizes lesz a verseny, akkor absz. és teljes mértékben bármi előfordulhat...ahogy írod.
Én száraz versenyt szeretnék, már csak azért is hogy lássam módosul-e a gumiszabály az utcsó qual és a versenyre vonatkozóan.
-
aesir
veterán
Soha, sehol, semmilyen rendszerben, semmilyen csapatban, semmilyen sportban nincsenek egyenlők. Csak egy győztes lehet, ennek KELL alárendelni mindent. Forma1-ben sincs ez másként, aki mást állít az hazudik, hívják akár Ross Brawnnak, Ron Dennisnek, Frank Williamsnek, vagy Luca Di Montezemolonak.
-
Oliverda
titán
Räikkönen juniorként veri a sztárokat a WRC-ben
Köszönheti a menedzsereinek.
-
JJános
addikt
Nem a hangembereket fizetik.
Én az idei idény alatt végig szavaztam egy olyan fórumon, ahol nagyon sokan voksoltak.
A cirkuszból még hátra volt a fele, és Kimi már szinte megnyerte. Ebből azt gondolom, hogy 10 emberkéből 7 Kimire szavazott minden hétvégén.Aki ezt tudja, az azt is, hogy mekkora értéke van ennek. Mondhatjuk, hogy piár, vagy reklám, vagy marketing, de a lényeg, hogy a szurkolótábora neki messze a legnagyobb.
Aztán amikor kezdte hozni a dobogókat, ez a támogatottság felcsapott, és lángolt.
-
hunnylander
őstag
Mi a probléma?
Patrick Head (Williams): "Az egész boxutcában köztudott, hogy a Mercedes nagyobb haladást ért el motorjának fejlesztése terén a megadott korlátok között, mint a többiek. Immár nagyon jó erőforrásuk van."
A Mercedestől a szabályosan megszerzett előnyt akarják elvenni. Mindenki számára ott vannak az engedélyezett motorfejlesztési perifériák, ugyanis a freeze nem abszolút. Tessék fejleszteni az engedélyezett területekeni! (Ja, hogy az körülményes és időigényes?
) És még a Mercedesnek kellene barmolnia a motorján a többiek bénaságait kijavítani? Undorító! Miért nem írják inkább a szabálykönyvbe, hogy a Mercedes motorokat kalapáccsal kell összeverni futam előtt? Ha FIA előírás, akkor szabályos lenne az eljárás.
Egyébként ha a Cosworth/Toyota bizonyul a leggyengébbnek, az összes erősebbnek barmolnia kell a motorján, a Ferrarinak is, akinek majdnem vagy ugyanolyan erős motorja van, mint a Mercedesnek. Az FIA közleménye csak javaslat, először is a csapatoknak kell átbeszélni a dolgot, majd lemérni a motorokat 'fékpadon'. De a Merci fityiszt mutathatna, az FIA-nak legalább annyira szükségük van rájuk is, mint a Cosworth-re. 3-4 csapatot fognak jövőre ellátni.
A kommentekre meg a felháborodás jellemző, ami indokolt és érthetó.
-
attisx
addikt
Jah... Van aki már a Merci megbüntetését követeli, mert biztos hogy csalnak. Pedig van egy egészen kézenfekvő magyarázat a Merga motorok szárnyalására. Tudniillik tavaly még 19000 volt a fordulatszám limit idén meg 18000. A motoroknak viszont eltérő a nyomaték görbéje, így könnyen lehet, hogy a fordulatszámlimit egy éve még a Ferkának kedvezett, most meg a Mercinek. Ennyi. Szerintem...
-
Petya25
őstag
-
Pá
addikt
Azt nem tudom, hogy jár-e érte büntetés vagy nem, ha pozíciót nyert a pályaelhagyással, de az tuti, hogy ott nem fért volna be normálisan, nézzétek már meg a visszajátszást.
Amúgy ahol olyan a pálya, kb minden rajtnál van 1-2 ilyen bukótér kiszélesítés, ez egyáltalán nem volt egyedi eset és még sosem büntettek érte. Azért mert Gyulának nem tetszett és 26x elsírta magát miatta még nem lesz szabálytalan.
Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest