- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz
#95904256 #28760 üzenetére
Én pont azért szeretem, mert ő az, aki mindig megy, és mindegy, hogy az első, vagy 12-ik helyért csatázik. Van, hogy bátrabb(hülyébb), mint kéne, nekem ez tetszik. De hülyézni össze-vissza szerintem sem kéne.
mod: Ha eredeti szerint nem erről van szó(most nézem), akkor viszont had idézzem régebbről(sokszor hallatott kedvenc mondatom
): Rendben volt!
mod2:
Az a baj, hogy ehhez köze nem volt a versenyzésnek, és az azon belüli teljesítménynek. Redflag nélkül jó, ha a második helyre jók, de szerintem Alonso is befigyelt volna elé. Ez nem egy megérdemelt győzelem volt, akárki akármit mond. HA Hamilton nyert volna így, annak sem örülnék tiszta szívből, mert nem a valóságot tükrözi.
-
D.Orion
veterán
válasz
#95904256 #26887 üzenetére
Nem tudom, hogy mit láthat egy pilóta a sisakban, de gyanítom, hogy csak a nyalókát és a szerelőtömeget figyeli. Kétlem, hogy képes lenne még pluszban a ruhára is figyelni, akármennyire is eltérő.
Hozok ide egy példát a mindennapi életből: Ha megtámadnak egy embert az utcán fényes nappal és kirabolják, akkor utána az esetek 85%-ban hibás személyleírást adnak a támadóról. Sokszor nem, hogy a magasságot, de még a bőrszínt és a ruha színét se tudják megmondani. Előfordul, hogy egy szürke rövidnadrágot hosszúnadrágnak írnak le, teljesen más színben(!), meg ilyenek... Én egyáltalán nem hibáztatom Button-t.
-
jpm
senior tag
válasz
#95904256 #18268 üzenetére
"Ha minden olyan pilótát kiszednének az F1-ből akit utálnak, akkor lenne csak igazán "szürke" a verseny."
Nem is gondoltam hogy szedjék ki. jó helyen van ott.
"Attól meg nem kell tartani, hogy "megy a levesbe", amig ő az egyetlen hétszeres világbajnok..."
igen és mindenki ezt hozza majd fel mentségére. Szóval tényleg, ne legyen igazam és még tényleg jó lenne látni hogy ugrál a pódium tetején, de a víz már forr.... és Barrichello már dobálja a répát abba a bizonyos levesbe....
-
jpm
senior tag
válasz
#95904256 #18256 üzenetére
Az biztos, de gondolom sok örömüket nem találják benne.
Én világ életembe utáltam, de amikor bejelentették hogy visszatér még valahol szurkoltam is neki. Viszont be kell látni hogy egyenlőre nem megy neki. Azért a 94-38 pontszám Rosberg javára mindent elmond. Pedig hogy féltették Rosberget hogy M.S:. megeszi reggelire meg stb....
Ha valami fordulat nem következik be kis túlzással úgy fog járni mint Mansell, vagy Villeneuve: megy a levesbe. -
Xirtam
veterán
válasz
#95904256 #18063 üzenetére
Jaja, Alosno meg szúrta volna vagy 3X simán ráfékezett Alonso nehogy belecsúszon. De majd Onboard felvételből látszódni fog.
(#18064) r1E3S3E7T Mutas nekem tőle valami iszonyatos nagy előzést.
Adott egy kocsi ami 1 másodperccel jobb mint az előtte lévő , mégse tudja megcsinálni mert muja. Akár mennyire utálom Hamiltont ő mégis megcsinálná.
-
MPowerPH
félisten
válasz
#95904256 #16369 üzenetére
"A versenybírák dönthettek volna úgy, hogy büntetés nélkül hagyják a dolgot, akár az 5 másodpercesek, akár Hamilton esetében."
Miért is dönthettek volna úgy?
rocket: Pár kör? Hány kör is telt el? Tizen mennyi? Egy büntetés egy egyértelműen szabálytalan szituáció után megvan 2 perc alatt. Még a kivizsgálással is késtek, nemhogy a büntetés kihirdetésével. Máskor ez azonnal megszületik. Alonso hány kör alatt kapta meg a büntijét? Jah, hogy azonnal... Ugyan ez a feladat lett volna most is, de a sportbírók nem értek a helyzet magaslatára. Ez a szomorú. Erről persze nem Hamilton tehet. De az gerinctelen és aljas dolog volt tőle, hogy miután meglátta a safety car-t lassított, majd mégis továbbment. Nem Hamilton volt Unfair, hanem a bírák reagálása minderre.
-
prmcsk
addikt
válasz
#95904256 #14074 üzenetére
Igen, képtelen volt, mert ellentétben sumákkal más infón volt, az előzhetőséget illetően.
Azt meg ne kelljen elmagyaráznom mennyivel egyszerűbb előzni engem, ha a mögöttem haladó az SC. miatt rám gurulhat, ő dönt előbb, hogy előz, a megfelelő fokozatba vált és gáz...
Én meg azzal a boxinfós tudattal, hogy a szabály szerint már nincs előzés szabadon hagyom a belső ívet, mivel nincs mire védekezzek és "begurulásra" készülve nyugodtan ülők...Tehát minden a külön infós rákészülésen múlott, így tudott sumi előzni.
-
prmcsk
addikt
válasz
#95904256 #14070 üzenetére
Nem gondolom, hogy alfonz ezen a versenyen figyelmetlen volt, hiszen a boxból lett hatodik...
A figyelmetlenségét a tét nélküli edzésen hagyta...
Alfonz is többször rákérdezett a boxra, hogy lehet e még előzés és többször is megerősítették neki is, hogy nem.
Ezért volt lájtos mindaddig, amíg azt nem látta, hogy van aki másképpen értelmezi az utcsi körös SC.-t...tope Ezt már régen kitárgyaltuk, olvass vissza...
-
hunnylander
őstag
válasz
#95904256 #14069 üzenetére
Na ez az, ami nem egyértelmű, és ezen megy a vita és ebből adódik a kétféle szabályértelmezés, elbírálása a történteknek.
A Mercedes szerint újraindítás történt, az SC vonaltól a célig már nem volt SC hatály és előzési tilalom. A versenybírók szerint az utolsó körben életbe lépett a 40.13.
-
prmcsk
addikt
válasz
#95904256 #14063 üzenetére
Szerintem azért, mert az SC. fázis összetolja az addigi előnyöket, amit a versenyzők versenyben kiharcoltak maguknak. Mivel az utolsó körben voltak, nincs elég idő és távolság (egy egész kör, vagy körök) ahhoz, hogy valaki korrigálja, hogy esetleg megelőzték. Emiatt dolgozhatták ki az utolsó körös SC. szabályt
Kihegyezzük most a dolgot sumákra, de ez a szabály őt is védte volna a mögötte lévőtől. Gondolatban azért eljátszottam, hogy sumit ugyanilyen helyzetben megelőzik. Kiváncsi lennék az akkor szabályértelmezésére, meg brawnéra is...
A SC. előtt hány kocsi távolság is volt alfonz és sumi között ? Ha nincs SC. az utolsó körben, alfonz nem ott kanyarodik ahol így kanyarodott és sumi az életben nem érhet a közelébe, hiszen előtte sem fért vagy 15 körön át támadó helyzetbe...
-
hunnylander
őstag
válasz
#95904256 #14063 üzenetére
Nem értem a kérdést. SC alatt nem lehet előzni, ez alap.
Az ügyben most az a kérdés, hogy az utolsó körben volt e és jogszerűen lehet e újraindítás. Az a kérdés, hogy SC hatály alatt fejeződött e be a verseny vagy SC hatálya nélkül.
Az SC akkor is behajt a bokszba az utolsó kör végén, ha SC hatálya alatt fejeződik be a verseny. És értelemszerűen a verseny újraindításánál is bemegy.
Továbbá az a nagy kérdés, hogy a 40.13 akkor is érvényben van e és jogszerűen érvényesíthető illetve büntetésre foganatosítható, ha a pályán tévesen vagy nem tévesen zöld jelzést adtak.
-
hunnylander
őstag
-
hunnylander
őstag
válasz
#95904256 #12617 üzenetére
Nincsenek publikus konkrétumok.
Ami a TERS 'korai' bevezetésére hajtja a vizet, az az, hogy úgy néz ki, hogy jövőre visszatér a KERS (eddig egyesek ellenezték és 2013-ra akarták ezt kitolni) és így 2013-ra az új specifikációval már valami komolyabb rendszert szeretnének engedélyezni, KERS szinten is és ebben benne lehet az energia-visszanyerő rendszerek más változatai pl. a TERS.
De ehhez az is kell, hogy addig gazdaságilag erősödjenek a csapatok, illetve olyan gyártók jöjjenek (egyes hírek szerint a KERS-es turbós moci miatt már toporzékol a VW és a Hyundai és talán mások is), akiknek van pénzük és szándékuk fejleszteni ezen a területen.
De, ha az F1 nem vigyáz, Le Mans-ban hamarabb lesz TERS-es prototípus.
-
Oliverda
titán
válasz
#95904256 #12199 üzenetére
Történt már hasonló a múltban és az sem vont maga után büntetést. Talán Raikkonen csinált hasonlót 2007 Nürburgring-en ha jól emlékszek, de Alonso-val kapcsolatban is rémlik valami hasonló.
Az egyetlen dolog amit vizsgálnak az a Hamilton-Vettel boxból való kiengedés utáni eset semmi más nem téma már. Tehát a Hamilton féle boxba hajtás és a boxutcába vezető aszfaltcsíkon való Hamilton vs. Vettel előzés sem téma.
Amúgy én is remélem hogy Hamilton kap már egy 10 helyes rajtbüntetést a következő versenyre és akkor a sok csaholó veszett kutya befogja a száját legelább na meg akkor a következő versenyre is biztosított lesz a show.
-
Oliverda
titán
válasz
#95904256 #12172 üzenetére
Volt már hasonló adok-kapok párszor csak akik koca F1-esek azok nyilván éppen aludtak vagy kapáltak a kertben és nem emlékeznek rá.
"Italy 2006 - Kubica and Alonso in second pitstop"
Igaz itt Alonso nem szorította be Kubica-t a boxok fele.
Tomics:
Unalmas már ez a folyamatos fröcsögés amit nyomsz. Elérhetne már a csökevényes felfogásodig az ami már legalább ötször le lett írva. Ez NEM szabálytalan! Azt lehet büntetni ami a szabályokkal ellentétes, ez nem az.
-
törölt tag
válasz
#95904256 #8561 üzenetére
elég ellentmondásosak az adatok, általában ha valami könnyebb, erősebb, nyomatékosabb az már nagyon jó. Ahogy nézem az úttartásával sem lehet baj.
A DoC értéke az kb. mint a Porsche Cayenne-né ami elég riasztó, de az az igazság hogy olyan 220km/h-ig ez nem számít ekkora erőnél mert eltolja a levegőt csak többet fogyaszt.
Egy olyan adat kellene hogy 100km/h-ról hogy ugrik 200km/h-ra a két autó, mert ha nyomtékrugalmasságban is jobb akkor ez már eldőlt -
-
7Heads Drago
veterán
válasz
#95904256 #3955 üzenetére
Hát nekem még a Hami-alonso páros éve is kiérdemeltebbnek tűnt, mint most. Az év elején minden rendben volt Button-nal. Csak utána tele lett a gatya hogy VB lehet. És általában nem az ilyen fejben gyenge embereket szeretjük VB-nek látni.
Az arab csajok meg a burnusz mögött illetve szépjei egy-egy háremben rejtőznek.
Ijk: Schumi híres volt arról hogy hideg gumin is tudta azt amit meleg kopott gumival, ha nagyon kellet. Persze azóta sokat változott az autó, a gumi, de én egy VB-től nagyobb ellenállást várnák amikor hátulról jön egy újonc.
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Háztartási gépek
- Sorozatok
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- iPhone-t használók OFF topikja
- Házimozi haladó szinten
- Hobby rádiós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- EliteBook 640 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest