- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iOS alkalmazások
- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kilenc Redmi és Poco készülék érte el támogatási idejének végét
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
-XadAnuX+
őstag
H nagyon várom a futamot, szeretném ha Lonzi első 3 -ban végezne.
-
Qorthral
őstag
válasz JJános #41564 üzenetére
Pontosan, Kova és Piquet nagyon gyenge idén. Épp ezért őket lehetne joggal fikázni, nem pedig Rubenst, akinek eddig nem jött ki a lépés, de így sem szerepelt nagyon rosszul. Lehet, hogy lassan Te is megérted mire céloztam
9 győzelem Schumi mellett, nem túl sok, valóban. Még akkor sem ha a csapatutasításos elengedőseket is hozzáadjuk. Scumi kétségtelenül simán megverte Barit, ahogy mindenki mást is. Ugyanakkor hadd említsem meg, hogy a statisztikák szerint Bari volt Schumi legerősebb csapattársa, aki a legjobban meg tudta közelíteni. Továbbá tekintve hogy Schumi a valaha volt egyik legjobb pilóta, nem hiszem hogy szégyen Tőle kikapni.
Arról meg fogalmunk sincs, hogy bárki más (incl. Webber, Alonso, Hamilton stb.) mit tudott volna Schumival kezdeni csapattársként...Szóval JJános, komolyan az a nagy érved, amiért Bari szted rossz, hogy Schumitól (akárcsak bárki más) simán kikapott? Komoly
A másik károgónak (7fejű sárkány): Igen, idén eddig jobban szerepel Button, de nem sokkal. Ha Bari problémáit is belevesszük, nagyon kevéssel. Év végén meg majd meglátjuk, hog mennyivel volt jobb. Addig lehet tovább károgni elborult aggyal, csak rajta.
PH!antasy F1 Liga! 2010: 2nd :), 2012: 1st + overall 1st :))
-
-=Sziszi=-
aktív tag
válasz 7Heads Drago #41594 üzenetére
Nem lesz Schell reklám. Juhé Ma jutott eszembe, hogy Bahrein-ben sem reklámozott Palik. Pedig én azt tippeltem, hogy 10. kör környékén már elkezdi, de hiába vártam.
"Pár évvel később azért a Doom, Wolfenstein 3D már szerves része volt a közoktatásnak is." - Dilikutya
-
ronaldo
őstag
válasz 7Heads Drago #41557 üzenetére
Tavaly hamilton ennyiszer nem csúszott meg esőben, mint mondjuk csak az elmúlt vizes futamot figyelembe véve. Szerintem ebbe az is belejátszik, hogy ez nem ugyanaz az autó, mint tavaly vagy tavalyelőtt. Ha már szárazon se világverő a tapadás, akkor nedves aszfalton vajon milyen lehet? Persze nálam az "esőmenő" kategóriához az is szükséges, hogy ne csak top autót tudjon zuhogó eső közepette az útra ragasztani...
-
7Heads Drago
veterán
Egy jó hír: állítólag nem lesz ma Palik a retek klubon.
És ha még Briatore-t se mutatják ma sokszor, akkor kész ünnep lesz.[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
IreN!CuS
őstag
válasz Motion_Blur #41587 üzenetére
azta nem sokkal lassabbak azf1-nél ~7-8mp,régen több volt a különbség nem?
shteer,Yahhher:köszke[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
hunnylander
őstag
válasz Motion_Blur #41582 üzenetére
De ahogy láttam, megpöckölték hátulról.
De az a Filippi-vonat szép volt. Volt, hogy egyszerre hárman is szerették volna előzni.
www.HunnyF1.com
-
törölt tag
válasz shteer #41580 üzenetére
elfogyott a gumija valmiért...valszeg inkább behuzta ezt a helyet, mivel Petrov-n hoz ezzel is.
Hülkenberg-t kiforgatták, de hát sejthető volt,...előre kellett volna menekülnie, Maldonado nagyon fogta őket.
Ahoz képest hogy Hülkenberg-nek meg kellene nyernie ezt a sorozatot,..de legkésőbb jövőre.
Szal ahoz képest nem igen szaggatja az aszfaltot. -
7Heads Drago
veterán
De ezek milyen közel mennek egymáshoz. Ezek itt milyen köridőket nyomnak?
-
IreN!CuS
őstag
milyen köridőket mennek nem tudja valaki?csak azért mert kíváncsi vagyok mennyivel lassabbak az f1-es kocsiknál.
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
Motion_Blur
félisten
Mekkorát szívott ez a Hülkenberg gyerek
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Oliverda
félisten
"Tudtuk, hogy milyen helyezésre számíthatunk, mert csak kisebb újításokkal készültünk erre a versenyre. A téli gyakorlás során még közel három másodperces volt a hátrányunk, most nyolc tizedmásodperc. Az autó nem rossz, és a csapat fantasztikus munkát végez, de mivel a többiek is javítanak, nehéz megelőzni a vetélytársakat." - vélekedik a kilencszeres futamgyőztes.
A brit pilóta bízik abban, hogy a legújabb fejlesztések által javíthatnak. "A monacói versenyre egy nagyobb aerodinamikai csomaggal megyünk, ami remélem, hogy segít abban, hogy a jobb pozíciókért harcolhassak. Arra viszont biztos nem lesz elegendő, hogy a győzelemért harcba szálljak.""Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
7Heads Drago
veterán
válasz PazsitZ #41560 üzenetére
Ebben már lehet valami.
A szerkesztésről lemaradtam.
Oliverda: Legyen úgy. Végül is az idén a Meki szinte felnin fut, vagy legalább is kb annyi a tapadása a Brawnhoz képest. És lehet hogy ezért ment tényleg rosszul Kínában.[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz 7Heads Drago #41576 üzenetére
Tehát szerinted ha valaki háromszor kipördül egy versenyen de ennek ellenére végül mégis pontszerző helyen beviszi az autót akkor az nem érzi a tapadás határait. Jóvan.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
-
shteer
titán
-
venember83
nagyúr
válasz Motion_Blur #41573 üzenetére
Kib@szott több perces reklámmal. Nem tudom, mi ez a riddex plus, de csak azért se nézem meg.
[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
Grosjean megy az élen a 3. rajtpozícióból?
szerintem jónak tűnik..
-
ktg3
őstag
válasz Motion_Blur #41568 üzenetére
nem szoktm nézni GP2-t , de ezek az autók egészen jónak tűnnek..
mintha vmi 2004es F1-es autók lennének
a hangjuk is egész jó[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Grosjean-nak nem gyenge rajtja volt.
-
Oliverda
félisten
Köszi
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
törölt tag
-
-
Oliverda
félisten
válasz venember83 #41561 üzenetére
Lehet...de nézzük meg a 2003-as Brazil nagydíjat ahol MS nemhogy szimplán megpördült de azzal ki is esett. Akkor ez ott azt jelentette volna hogy nem jó esőben?
b-type: Ez a 2007-es kínai.
A GP2-t lehet nézni valahol? A jurosport már azt sem adja...
[ Szerkesztve ]
-
JJános
addikt
válasz Qorthral #41542 üzenetére
Kovát, és kis Piquet említetted. Az előbbit már nem számolom az élmenők közt, az utóbbit egyáltalán nem számolom, bár tegnap ott volt a Q2-ben Lonzi előtt. Őt még ne irjuk le.
Kova nagyon gyengén teljesít. Tavaly a VB-t nyert autóval 8. lett. Ez elmond mindent.Barika most még élmenő, és bár ezt sokszor leítam, de azzal a majdnem hat Ferrari évad alatt 9 futamgyőzelmével, amit sikerült összehoznia, nagyon gyengécske volt. Bár mentségére legyen, hogy jó hátvéd volt. Úgy emlékszem 2 évben is jó volt, és sok pontot dobogót gyüjtött.
Csak ha valaki köpköd, törvényszerű, hogy egyszer-egyszer saját magát is eltalálja, főleg, ha széllel szemben teszi.
2007-05-06 óta itt!
-
törölt tag
válasz venember83 #41561 üzenetére
ehez csak ezt a képet tudom hozzáfűzni:
szép kép
ez sok mindennek lehet mondani, de alkalmasnak nem igen.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nagyon nagy egyetnemértés
Hamilton kifejezetten jól megy esőben, úgye ott a Monza-i futam, ahol telitankolva fékezte ki Kubica-t, ahol átdobálta felülkormányozva a kerékvetőn az autóját, és ahol ott előzte meg Kimi-t ahol ez egyáltalán nem megszokott.
..vagy ahogy Kimi-vel harcolt Spa-ban a hirtelen lezuduló esőben slick-n.
Nem tudnám azt mondani hogy nem megy jól esőben.
....amikor Hamilton nyert az élről esős versenyt akkor onnan persze könnyű, mert tisztán lát meg ilyenek...ha jól emlékszem én példálóztam Talma-val, hogy élről sem könnyű behúzni egy esős versenyt.Fogalmazzunk másként, MS jól ment esőben...még is tudott kicsúszni és 'elverődni' is. Senna, pont a megemlékezése napján leragadtam egy jó stream-nél, szal ő is tudott megpörögni esőben.
..megpörögni mindenki tud, elég annyi hogy többet akarjon elérni mint amit a technikája lehetővé tesz, és Hamilton általában mindig a lehető legjobbra megy...egy futamot kivéve.
-
PazsitZ
addikt
válasz Oliverda #41558 üzenetére
A legtöbben gondolom a múltkori kipördüléseire gondolnak.
Tavaly jól vezethető kocsival ki tudta autózni esőben , idén ezzel a mekivel meg nem tudja kiautózni ennyi.
Sokszor amúgy szerintem azon túl, hogy van egy pilótának affinitása az esős körülmények alatt jól vezetni vagy sem, meghatározza az autó kezelhetősége, aktuális beállítása és a pilóta aktuális hangulata is, hogy ki tudja-e hozni magából épp akkor amit kell. Szóval szvsz többváltozós ez a z esőmenő dolog.- http://pazsitz.hu -
-
Oliverda
félisten
"Hami gyors esőben, de szerintem nem érzi a tapadás határait"
Javaslom a 2007es Japán illetve a tavalyi Brit nagydíj megtekintését.
-
7Heads Drago
veterán
válasz IreN!CuS #41556 üzenetére
Egy esőmenőnek a köreinek nem abból kéne állni hogy folyamatosan megforgatja az autót a pályán. Szóval ha Massa nem az , akkor Hami se. Hami gyors esőben, de szerintem nem érzi a tapadás határait, és talán Massa is így van ezzel sokszor. Vettel viszont nagyon ügyes esőben.
[ Szerkesztve ]
-
IreN!CuS
őstag
válasz Xirtam #41553 üzenetére
én ilyen 2008-as spa-i esőre gondolok,és button elbukja az első helyett az utolsó körben
Amúgy én Massa-t sem tartom esőmenőnek,Vettel és Hamilton már inkább.Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
gV
őstag
válasz -=Sziszi=- #41551 üzenetére
-
IreN!CuS
őstag
válasz -=Sziszi=- #41551 üzenetére
1.Vettel
2.Button
3.Webber-=Sziszi=-:lesz
-
-=Sziszi=-
aktív tag
Jó Reggelt!
1.Button
2.Vettel
3.Massa
4.Webber
5.BarichelloMeglepődtem, mikor néztem a súlyadatokat. Fordult a kocka, a Brawnok könnyebbek, így már nem annyira szép az a pole. Egyre közelebb vannak a RBR-k az elejéhez. Rossnak ki kell valamit agyalni a győzelemért.
Eső lesz ma?[ Szerkesztve ]
"Pár évvel később azért a Doom, Wolfenstein 3D már szerves része volt a közoktatásnak is." - Dilikutya
-
AMD Power
titán
válasz Motion_Blur #41522 üzenetére
Én is kb erre számítok.
-
Csabee.
nagyúr
6óra múlva rajt !
Üdv: Csabee.
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz -Mike- #41545 üzenetére
Persze hogy lesznek. A Ferrarinál a jelenlegi design még egy átmenet a régi és az új DD autó között, gyakorlatilag ez egy v1.0 autónak tekinthető.
Itt van egy interjúrészlet Aldo Costával.
Q: Same question to you, Aldo. As I understand it has been a massive redesign of the whole of the back end of the car and the diffuser has not been the problem. It is all the rest of it.
Aldo COSTA: Yes, it is not the composite part that is the problem. The problem was a complete redesign of the hydraulic system, electric system and modifications to the rear suspension, so it was as Pat said a very, very big, huge effort to be ready in time for here with such a modified car. It is a learning curve since we had to work on this concept that we thought was illegal. We are learning now but still it is our first attempt and I am sure we have got quite a lot to learn still.Q: When did you start to react to the diffuser? Did you start before the ruling or did you react to it when the ruling was made?
AC: No, from the technical point of view we had to start the thing earlier because we could not wait for the decision to be made, so we started as soon as we felt that other teams had another rule interpretation.Q: And tell us about the other modifications here? I understand Kimi has a new chassis as well?
AC: Yes, we are running with KERS. Obviously at the moment the heavier driver, in order to run KERS, has got a disadvantage, so we tried to help Kimi be under the weight limit developing a new chassis. Later on in the season we will introduce it for Felipe as well.Q: And other modifications?
AC: The car we have got here is a mix between a double deck diffuser concept, our first attempt, and the development that we had already planned for Barcelona, so we have got other modifications on the bodywork and on wings.[ Szerkesztve ]
-
Pá
addikt
válasz -Mike- #41545 üzenetére
Silverstonera meg Törökországra voltak ütemezve a következő csomagok. Annyira jól haladtak, hogy már most feltették azoknak is egy részét, de nem mindent, szóval elvileg maradt még valami akkorra is.
Ha más nem, valami forradalmian új stratégiai fogás biztos lesz.
[ Szerkesztve ]
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
-Mike-
addikt
Lesznek még újítások a Ferrarin vagy a következő 3-4versenyre előtték az egész aero fejlesztéseiket?
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Ne bántsátok már szegény Bari-t. Nyugdíj előtt ne sajnáljátok már tőle azt a kocsit, had fusson még egy top évet. Valószínűleg az itt lévőknél jobb pilóta, kiöregedett, amúgy sem volt az a vb típus.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
7Heads Drago
veterán
válasz Qorthral #41526 üzenetére
Motion_Blur olyan szépen összeszedte...
Ha Barit páros lábbal kéne kirúgni az idei teljesítménye miatt szerinted, akkor jelzem, Buttont is minimum másféllel...
12 pont hátránnyal egyforma Button-nal? Az eddigi 4 futamon csak hátrébb tudott végezni mint Button. Még szerencse hogy pontot szerez a legjobb autóval az integetés mellet. Kiváncsi leszek hogy a postás az első nyugdíját a Boxba viszi-e neki, vagy a saját könyvesboltjába. Nála arra megy a játék hogy Schumi rekordjait megdöntse és hamarabb nem fog vele végezni...[ Szerkesztve ]
-
Qorthral
őstag
válasz Motion_Blur #41539 üzenetére
Persze, ebben is van valami, de érted mire akartam kilyukadni. Akit kedvelünk annak sem nézzük el minden hibáját, minha semmi sem történt volna, akit meg ki nem állhatunk, arról sem állítunk valótlanságokat. Nyílván az érzelmek befolyásolnak mindenkit, ez így van jól.
Mért kardoskodok Birka mellett? Azért mert meguntam azt, hogy ez a fórum ennyire átment Barikaszapulásba, mintha muszáj lenne, holott nem igazán jogos (ennyi). Ha csak a PH!-t nézem, RB legalább 2x annyi lesajnáló, durva, rosszmájú kritikát kapott idén, mint Kovalainen és Piquet együttvéve, pedig velük nem említhető egy lapon az idei teljesítménye. Mind csapattársához mind az autó képességeihez mérve sokkal jobban muzsikál RB mint a két másik úriember.
Nem állítom, hogy Button ne lehetne jobb pilóta. Sőt! Lehet, hogy az. De sokatokkal ellentétben nem is jelenteném ezt simán ki, nem vagyok meggyőződve róla. Button nagy tehetségként robbant be de aztán beszürkült és ennek oka van. Ha Vettel vagy Alonso kaliber lenne, talált volna magának VB esélyes autót az évek során nem csak ilyen mázlival végül, mint most. Persze ha most él a lehetőséggel és nyer, az növeli az ázsióját.
Bari hasonló pálya, nagy teheségként robbant anno be, Senna utódaként emlegették, ami persze mint kiderült igen rendes túlzás volt. Ugyanakkor nagyon régóta bent van, ami nem véletlen, még ha kétségtelen is, hogy Sennához vagy Schumihoz messze nem mérhető, Alonsohoz se hiszem. Buttont viszont nem tartom annyira sokra és az idei évnek is messze még a vége, szal várjuk ki.Holnap kiderül, hogy mennyire tud profitálni a sebességéből Barrichello (övé a hétvége legjobb ideje), bár jó eséllyel a 6. hely környékén fordul majd az első kanyarban, mert a rajt nem erőssége, ráadásul Massa KERSel indul. Onnan meg nehéz lesz. Ezért kár azért a 2 tizedért neki.
Remélem izgalmas futam lesz, aztán győzzön a legjobb
Remélem Massa felállhat a dobogóra, nagyon kéne a Ferrarinak és anBlokk F1nek sem jönne rosszul...Tipp:
1. Vettel
2. Massa
3. Button
4. Barrichello
5. Trulli
6. Glock[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz Qorthral #41536 üzenetére
Szerintem valamennyi alapja biztosan van a Ferrari-s sérelmeinek. Elég csak a 2002-es elengedésre gondolni bár az (is) elvileg benne volt a szerződésében amit gondolom hogy nem a nagymamája írt alá hanem ő. Nyilván többször is elmehetett volna a Ferrari-tól de akkor talán még akkora esélye sem lett volna a győzelemre mint úgy volt. A lényeg az hogy szerintem nem sokkal rosszabb mint Button, talán egy vagy két győzelem még összejöhet neki idén némi mákkal.
-
30z.Samu
félisten
-
Motion_Blur
félisten
válasz Qorthral #41536 üzenetére
"Szóval ha a teljesítményéről nyilatkozol akkor ne keverd bele az ellenérzéseidet a személy iránt. Ha meg a személyiségéről, akkor az eredményeit..."
Teljesen szép ahogyan ezt leírtad, de a gyakorlatban nem működik. Mindenki, még a magát legobjektívebbnek tartó ember is bizony az érzelmei alapján ítél és nem kizárólag a teljesítmény alapján. Ha úgy lenne, ahogy leírtad akkor mindenki azt fényezné aki adott időben a legjobbat nyújtja és nem tartani ki a kedvence mellett. Egyébként nem vágom mi ez a nagy kardoskodás Birka mellett? Button miért ne lehetne jobb versenyző nála?
De szerintem már túlragoztuk a témát, holnap eldől a vitánk
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
ronaldo
őstag
Kimi védelmében is meg kell szólalni (szélmalomharcot kezdenék? ), de pl. az elmúlt futamon a - szintén - elbarmolt taktika ellenére olyan helyen hozta be a kocsit, ahol végülis az erőviszonyok szerint nem lehetett volna..
Persze sovány remények, de hátha a finn versenye lesz. Az egy év emlékére...
-
Qorthral
őstag
válasz Motion_Blur #41532 üzenetére
Jólvan, szőrözz azzal az egy alkalmas 2 tizeddel
Nézd, nekem azzal semmi gondom, ha vki emberileg nem szimpatikus/visszatetsző. Hogy Barrichello milyen és a Ferrarival kapcsolatos sérelmei mennyire jogosak vagy sem abba én nem folynék bele, ugyanakkor azt gondolom, hogy marhára egyáltalán nem tudjuk, sem Te, sem én. Ezek belsős dolgok, nem olyasmik amit egy kívülálló okosan ki tud találni. Persze ha Bari könyvet írna, megintcsak nem tudnánk, hogy hihetünk-e neki vagy sem/mennyire nem.
A lényeg, amire rá akarok világítani az az, hogy az F1 egy sport, és a versenyeken/edzéseken nyújtott teljesítmény méri a pilóták tudását nem pedig a nyilatkozatok meg a szimpátia. Szóval ha a teljesítményéről nyilatkozol akkor ne keverd bele az ellenérzéseidet a személy iránt. Ha meg a személyiségéről, akkor az eredményeit...
Ha Barit páros lábbal kéne kirúgni az idei teljesítménye miatt szerinted, akkor jelzem, Buttont is minimum másféllel... Az meg mégiscsak furcsa lenne az év eddigi alakulása után, nemde?
-
Oliverda
félisten
válasz laci666 #41527 üzenetére
"A Q1-ben egyik köröm sem sikerült különösebben fényesen,"
Úgy látszik hogy ami Massa-nak összejött az neki nem igazán sikerült. Mutatták is visszajátszásból hogy egyszer kicsúszott az első kanyarban.
Én nem értem hogy akkor már miért nem inkább esőgumit raktak fel neki...ezzel megspóroltak volna mégegy szetet és ezt a rajtpozíciót még talán azon is össze tudtál volna szedni. Így legfeljebb majd a honfitársával pofozkodhatnak egy jót, bár egyszer jópár éve már nem hozott neki szerencsét a hátulról rajtolás.[link]
[ Szerkesztve ]
-
Nowhereman
őstag
Nos hogy Button sorozatában benne van, hogy eddig imádta fortuna. Neki eddig még 10 körben sem hátráztatták az egész szezonban.
Az ellenlábasok:
Birka: A sebeségváltó visszavág 0-ba a rajtnál aminek hála a 2. hely a középmezőnybe vegyül, hogy aztán a következő verseny szabadedzésén 5 hely büntiért cserélhessék.
Vettel és Trulli : Kubica huszáros rohammal kikopjázta őket.
Webber: Sutil féle edzésszabotázs...
- hogy csak a legszebbeket említsem...
Bocs, de Massát és Raikonent nem sorolom az vb. esélyesek közé még a megjavult ferrárik elenére sem, mert a csapatnál úgyis el fogják nekik kreténkedni ezt az évet.Motion: akkor most, hogy következetes maradj magadhoz a beállításkopizás miatt Buttonak is zavarj egy ÉGŐ-zést.
[ Szerkesztve ]
Utánam a kondenzcsik!
-
Motion_Blur
félisten
"A verseny kicsit kevésbé lutri, de akkor is. Sok éve nem volt ennyi pilótának egyszerre reális győzelmi esélye."
Az eddigi 4 versenyt azok nyerték akik holnap is az első sorból indulnak. És a pole-ra se esélyes 10-12 versenyző, max. 4-5. Williams pl. hogyan jött a képbe?
"Az edzéseken az üzemanyagkorrigált köröket nézve hozza Button szintjét, ha meg kikap tőle, akkor is max 1 tizeddel"
Melbourne-ben Button 3 tizeddel verte Birkát, és csak 2kg-al volt könnyebb az autója, ami az okosok szerint is csak 0,08mp hátrány üzemanyag korrigáltan
Birkát a legtöbben egyébként nem a tempója miatt nem szeretik (engem pl. nem igazán érdekel, hogy mitől lassabb, majd úgyis megmagyarázza), hanem a Ferrarival szembeni gecisége miatt. Emberileg teljesen nulla azért, amit művel. Majd ő kiteregeti a Ferrari rejtett titkait és könyvet ír. Most van egy jó kocsi a segge alatt, de pl. nem tudja megelőzni a kispiqét és mit csinál az idegbeteg állatja? Ingeget? Nem, ez nem integetés volt, hanem hadonászás, ami már a tempó és az idő rovására ment. Szóval Barika nem oda való ahol most van, és sokat veszít az F1, ha egy ilyen ember ott lehet az elejében. A tapasztalata és valszeg Brawn-al való jó kapcsolata tartja bent, remélem nem sokáig.
[ Szerkesztve ]
-
ChromeX
addikt
válasz laci666 #41527 üzenetére
ajj csak megvan a szöveg, már erre szavak sincsenek csak egyet nem értek, ezek szerint megéri azt kockáztatni a ferrárinak hogy a kimi lehet hogy kiesik de ha bejut akkor lesz még lágy gumija? vagy hogy is van ez ... Amugy meg nem hiszem el hogy vannak ott 50enen és még a hülye is látja hogy nem lesz elég az idö a sok mérnök zseni meg már bocsánat de bszik vissza küldeni? egy ferrari NEM eshet ki a Q1ben, még ha a jövö heti gumit is el kell használni akkor megy a versenyen a felniken de NEm eshet ki
-
JJános
addikt
Nem mondtam, hogy Barika nem teljesít jól. Nem mondom, hogy rosz pilóta.
Arról van szó, hogy az esélyeit nem váltja be. És még arról, hogy rinyál. Mert elnyomják szegényt. Ráadásul rendkívül peches. Én amióta Sumit részegen lebuzizta, Barikát nem tudom elviselni. Elvégre olyan embert gyalázott, aki a szememben elég nagy. Törvényszerű, hogy aki mást kicsinyít, az kicsinyül legjobban.Most néztem újra végig a Q1,Q2,Q3-at. Egész jó volt nézni, hogy vagy hatan is egy tizeden belül mentek. Nagy reményem van holnapra, a RBR-el. Sikert, pontokat érzek.
[ Szerkesztve ]
2007-05-06 óta itt!
-
laci666
senior tag
A "félmunkát végző" Ferrari Massával a dobogóra hajt
"A Q1-ben egyik köröm sem sikerült különösebben fényesen, de azt hittük, a köridőm így is elég lesz ahhoz, hogy bejussak a Q2-be, ezért a garázsban maradtam. Nincs értelme firtatni, hogy ez kinek a hibája volt, mert már úgysem tehetünk ellene semmit. Az biztos, hogy én sem akartam igazán visszamenni a pályára, mivel a Q3-ra szerettem volna megspórolni egy friss garnitúra lágy gumit, és a csapat is úgy gondolta, hogy ez menni fog."
Megmondtam hogy gumit akart spórolni.
ASUS Prime A320I-K,AMD Ryzen3 2200G ,2x8GB 3000MHz DDR4 Corsair ,240 GB Kingston HyperX Savage SSD,LG 27MP59G,SilverStone Raven Z RVZ02,Bequiet Shadow RockLP(Gyári AMD hűtő hely hiány miatt),Huawei Nova 5T, XBOX ONE X,MSI GS63 7RF Stealth
-
Qorthral
őstag
Nagyon szoros a mezőny, szinte versenyről versenyre szorosabb...
Most ott járunk hogy egy qualit simán nyerhet bmelyik Brawn, Red Bull, Toyota, Williams vagy Ferrari és tempóban szépen javul a BMW is... A verseny kicsit kevésbé lutri, de akkor is. Sok éve nem volt ennyi pilótának egyszerre reális győzelmi esélye.A Barrichellot fikázókat kérdezem, hogy nem gondolják-e, hogy kicsit át kéne gondolni a dolgokat az agyatlan kritizálás helyett? JJánossal az élen, de sokan mások sem különbek.
Miért? Mert eddig ebben az évben Barrichello nem teljesített igazán rosszul. Az edzéseken az üzemanyagkorrigált köröket nézve hozza Button szintjét, ha meg kikap tőle, akkor is max 1 tizeddel, ráadásul Button Barrichello jól eltalált beállításait lopja mert egyedül képtelen jól megcsinálni a VB aspiráns .
Ha már különbség csapaton belül, Hami-Kova, Alo-Piquet, Rosberg-Nakajima stb között van komoly difi, a Brawnosok között kb annyi van, mint a két Ferrarinál (ha nincs taktikai malőr), azaz semmi.
A versenyeken már meggyőzőbb Button fölénye ha felületesen szemlélődünk, de valójában Barrichello rendkívül peches eddig, hol belemennek hátulról és megsérül az autója, hol nem működik rendesen a fék, hol egyéb technikai gondja van. Buttonnak semmi gondja nem volt idén a versenyeken. Persze ha Bari totál rendben lett volna valsz akkor is jobban szerepelt volna eddig Button, de csak hajszálnyival.
Szóval arra kérem a kedves fikázókat, hogy ha Barrichellót kritizálják, akkor Buttont is legyenek oly kedvesek, mert minimálisan teljesít eddig többet és ez még simán megfordulhat. De legalábbis ne istenítse senki Buttont Bari oltása mellett, mert egyáltalán nem állja meg a helyét a kontraszt!Lehet bárkit ki nem állni, de attól még nem lesz rossz/lassú/béna/F1szégyene versenyző, hogy Neked nem szimpatikus. Ahogy Piquet sem lesz attól világbajnok, hogy szimpatizálsz vele... Nem ?
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
-
SzalaiG
addikt
válasz Motion_Blur #41522 üzenetére
Massa nem lesz dobogós.
Vettel, Button, Webber
-
Peat;)
veterán
válasz !Overdose! #41503 üzenetére
Olyan pilóta aki csak a legjobb autóval tud nyerni az nálam nincs a legjobbak között, azt hogy gyenge pilóta szerintem nem írtam. Nálunk valóban nyert csak sajnos kaotikus futamon, míg amikor jól ment a szekér alatta (2004 talán) akkor sorra hozta a dobogókat, de nyerni nem tudott.. Egy stabil pilóta, olyan mint a fénykorában élő Coulthard, ha visszaesnének 1-2 helyet az erősorrenden lehet bajban lenne, kiindulva a tavalyi évből. Vagy az az előttiből. Vagy az összes évéből. Semmi bajom nincs vele, a fogpasztareklám részemről viccelődés, aki látja a jókedvét az érti, lányok biztos örülnek neki, az tuti .
Brawn meg hogy retekklub "szakkommentátorai" szerint nem fejleszt meg még mindig nincs szponzora... jah, csak a virgin meg mig felirat van rajtuk + duracell Barika sapkáján, no meg terminátort reklámozzák, közben meg a múltkori elmondásuk alapján még sorban állnak a szponzorok előttük, a Hell-t is elzavarták Williamshez akik fura mód boldogan fogadták őket (ez valahogy nem tűnt fel a fórumon pedig leközölte Hell hogy Brawn vagy Williams, azok a piszkos anyagi igénykülönbségek, no de főleg így a honda jogdíjakat adják szegényeknek mert úgy néz ki túl sokáig válogatnak a szponzorok között!). A legfejlettebb háttér van mögöttük szélcsatorna tekintetében, összevásárolt szakemberekkel, miközben a legjobb motort meg vásárolják. Profin megcsinálta Brawn. Szóval nem elképzelhetetlen hogy behúzzák ezt az évet, én a csapatot nem bírom, a pilótákkal semmi bajom, de nem mondanám azt hogy Button és Barichello viszonya olyan mint Alonso és Pique viszonya...sokkal közelebb van hozzá az öreg brazil. Amennyiben 2.-3. erőként is bizonyít majd Button akkor későn érő típusú zseni, elismerem.
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
Tippem:
1. Button
2. Vettel
3. Massa (vagy 18. hely fél kör hátrányban, mert a fiúk alkotnak)
4. Birka
5. WebberKimi talán 8. hely, de lehet hogy csak leutazza.
Egyébkén a versenyt nem nézem, valszeg nem veszítek sokat.
-
JJános
addikt
válasz venember83 #41518 üzenetére
Bocsi. Én is tökéletesen értettem. Természetesen. Csak tovább gondoltam, és sajnos nem birtam megállni, hogy ne szóljak be Barika ellen.
Barthezz2: Lemaradtam. És lehetne még mondani, hogy ez a hármas bárhogy felállhat végül a dobogóra. Szvsz.
[ Szerkesztve ]
2007-05-06 óta itt!
-
7Heads Drago
veterán
válasz venember83 #41518 üzenetére
Igazából amit írtam az Peat-nek szól.
Láttam a szmájlit. És tudom hogy nem a sötét oldalon vagy.... (nem célzás, csak olyan Jedi vicc) De én is tettem a végére szmájlit különben.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
venember83
nagyúr
válasz 7Heads Drago #41517 üzenetére
7Heads Drago plusz JJános: Nem hiába írtam, hogy legalább, tessék értelmezni. Szmájliról nem is beszélve.
-
7Heads Drago
veterán
válasz venember83 #41504 üzenetére
Nem Buttonnak van 31 pontja?
Akkor miről beszélünk... Barchi messze van az első helytől.
Talán nem véletlenül van csak ennyi pontja.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
ronaldo
őstag
válasz venember83 #41509 üzenetére
Jó, de ennyi erővel ha holnap napos lesz az idő, felállhat a rajtrácsra extrém esőgumival is, nem? Inkább, mint a stabil tizedik körüli hely, nem?
[ Szerkesztve ]
-
Xirtam
veterán
Igazából nem akarok a medve bőrére előre inni, de ha Massa befutna első helyre annak nagyon tudnék örülni! Mert én imádom! De ha egy 3. helyet hozni fog már annak is örülhetünk! De ha a csapat szúrja el a futamát, komolyan elgondolkoznék a fejesek helyében , hogy kell-e ez a Dominic nekünk? Nem hiszem, el hogy jobb vezetőt nem találtak volna! Már az is magáért beszél, hogy MS-nek ajánlotta fel már párszor a vezetést...
mellesleg a súlyról annyit, hogy ide a Spanyol nagydíjra a ferrari - 20-30 kg súllyal jött mármint a kocsi, és így a + súlyokkal is jobban tudnak okoskodni!
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
Túl komolyan veszitek ezt a Forma1-t.
-
Pá
addikt
válasz venember83 #41509 üzenetére
Készüljön egy laza fagyikólára Kimivel.
-
Ijk
nagyúr
Ha valami csoda folytán a Ferrari a Brawn fölé tud kerülni, már esélytelen ez az év, ugyanis a ferkával ellentétben ők nem fognak legalább 4 versenyt elfuserálni.
Ferrarinál ráadásul nagyon jelen van ez a minden versenyen elcseszünk valamit, és ebből baromi nehéz lesz kimászni. Túl nagy a nyomás most, és ez rendszeres hibákhoz vezet.
Kellene egy szigorú, hidegvérű ember aki rendbeteszi a csapatot. Most is egyetlen ember kellett volna, aki megmondja, hogy Kimi bzmeg azonnal kimész még egy gyorskörre, mert nem fogjuk kicentizni. Ehelyett ücsörögtek és az utolsó percben tördelték a kezüket, hogy hátha nem csúszik annyira vissza és nem lépnek harmadszor is ugyanabba a szarba./人◕ ‿‿ ◕人\
-
JJános
addikt
válasz venember83 #41504 üzenetére
Legalább olyan gyors?
Barika leggyorsabb tempója közepette Button gombot varr a hátára.Bocsi, de nem bírom Barikát.
Motion_Blur: Massa egyértelmű dobogós holnap, ha nem lesz futamgyőztes. Vettel is ott lesz, és Button.
1.Massa 2. Vettel 3.Button.
Nah akkor tétre, helyre, befutóra. Urak tegyétek meg a tiipeteket.
[ Szerkesztve ]
2007-05-06 óta itt!
-
ronaldo
őstag
válasz Motion_Blur #41501 üzenetére
4 kör Button és Massa között szerintem sok... Biccentek egyet, ha lesz belőle 2.
Szóval ez ilyen nagyon egyforma taktika, jelenleg azt se lehet tudni, hogy jelent-e előnyt majd a +1-2 kör, vagy pedig addigra teljesen elfogynak a lágy gumik és csak kínlódás lesz belőle. Illetve ha Massa a versenyben nem tud velük menni, akkor aztán tök mindegy az a plusz pár kör...
Az esőről nem is beszélve... amúgy hamilton miért is készül(het) arra? Előrejelzések szerint lehet?
-
sekli
addikt
Nekem az a furcsa, hogy leginkább egyenletes eloszlást feltételeznék a tömeg első tizedesjegyének, lévén, hogy a körönkénti fogyasztás sem egész, az időmérőn a Q3-ban vannak kisebb fogyasztású le- és felvezető körök, a versenyen is van felvezető, meg gondolom a tankolás előtt se fogy ki az utolsó csöpp benzin a kocsiból...
ennek ellenére nem egyenletes az eloszlás, hanem az autók többségének a tömege egész vagy fél kilóra végződik..., megnéztem korábbi adatokat is direkt...véletlen mintát vizsgáltam, a Spanyol és a Maláj időmérőkön is csak 3 autó volt kivétel ez alól, szóval erős többség...
[ Szerkesztve ]
-
-
venember83
nagyúr
válasz !Overdose! #41503 üzenetére
Legalább olyan gyors, mint Barrichello.
-
!Overdose!
őstag
válasz Peat;) #41492 üzenetére
"Buttont most szerintem többen is elkapják, már a rajtnál is meg boxban is. Nem lesz fogpasztareklám."
Nem azt mondom, benne van a pakliban, de mégis mire alapozod? Tudom, hogy nem bírod Buttont, de előbb-utóbb be kell ismerned, hogy mégsem olyan gyengécske.
Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
Pá
addikt
válasz Motion_Blur #41498 üzenetére
Barika úgy néz ki, mint valami gonosz törpe.
#41498: Az A5 szerint jobban fogyasztanak a kocsik
Bár elég fura, hogy szerintük üzemanyag korrigáltan 1.19 alatti idők is voltak bőven, ehhez képest ezt a Q2-ben meg sem közelítették.[ Szerkesztve ]
-
Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Eredeti játékok OFF topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iOS alkalmazások
- További aktív témák...
- Apple Watch SE 2020 40mm Rose Gold színben extra szíjakkal (Istyleban vásárol)
- PowerColor RX 6600 XT 8GB GDDR6 FIGHTER Eladó!
- HP ProBook 6475b : AMD A6-4400M / 8GB DDR3 / HD 7520G / 256GB SSD
- PowerColor RX 6600 XT 8GB GDDR6 HELLHOUND Eladó!
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes állapotban
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest