- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Aktív témák
-
hunnylander
őstag
válasz
-Mike- #49618 üzenetére
A Ferrari teszt-rátétje szebb, de az is szabálytalan, tehát nem tudják bevetni élesben, ugyanis alul kompenzálniuk kellene lekerekítéssel a fenti dudorokat (ahogy az RBR tette, egyébként ez is egy kiskapus és érdekes szabályinterpretáció eredetileg), hogy ne lépjék át az előírt maximum értéket. Vagyis új tub/monocoque kellene, ami gyakorlatilag egy B kasztni. Ez az orr csak az F61/F2010-essel realizálódhat bevethetően, szerintem, tekintve hogy az idei évre mennyire koncentrál már a Ferrari.
-
hunnylander
őstag
válasz
-Mike- #46951 üzenetére
Az valamennyire reprezentálja, hogy milyen károkat tud okozni az ilyen 'negatív reklám'. Felépíteni valami tiszteletre méltót sokkal nehezebb, mint lerombolni.
Gondolkodjunk pl. egy Williams szurkoló fejével, ő nem itt él, balkánibbnak tűnik neki az ország, mert olyan képet alkothat róla, hogy itt még a Williams logós ruháját is elkobozhatják a hatóságok. Nem az az égő, hogy ez a Kortye Vilmos mi miatt pattog, hanem az, hogy a jogi- és végrehajtó szervek mögötte állnak. Ez egy külföldinek nagyon ilyesztő képet festhet.
-
puttputt
őstag
válasz
-Mike- #46733 üzenetére
Látom, a tolerancia sem megy. Siettem. Hihetetlen...
Még offba sem... Na, mindegy. Nagyobb baj ne legyen.
(Őszintén. Nem mindegy, ki ül az autóban? Amúgy, moderáltatom a kedvedért...)
/Miért? Mi nem megy még?/ Bocsánat, hogy így "lereagálok", de amúgy is "jó kedvemben" vagyok./ -
Motion_Blur
félisten
-
hunnylander
őstag
válasz
-Mike- #46142 üzenetére
Ebből az orrkialakításből trend lesz, úgy tűnik.
Ez a befelélyukaskifeleterel* oldallappal rendelkező első szárny az új, FW5-ös elnevezésű.
*Befele is enged levegőt a szárny alá (a lyukakon át), a rá érkező levegő nagyrészét pedig oldalra tereli. És még jól is néz ki, főleg oldalnézetből.
Rendesen faragtak az oldaldobozok hátsó részéból és ezen a pályán is a Basking Shark koncepciójú hátsó szárnyat használják. [link]
-
hunnylander
őstag
válasz
-Mike- #45392 üzenetére
Ez mindent meg is magyaráz. MS-nek furcsa ízlése van öltözködésben is.
Nem én vagyok a legnagyobb Ferrari-szurker a világon, ezt nem kell bizonygatnom, de ha lehetne egy ilyen autóm, tuti piros lenne. Valahogy így nem az igazi.
Eddig is úgy gondoltam, hogy a Ferrari/Schumi nem merte volna az igazi Stig kezébe adni az FXX-et. Keményen megjavította a pályacsúcsot. Nem is tudom, hogy mi tudná azt megdönteni valaha. Esetleg egy jövőbeli McLaren P11 Special Edition egy Black Stiggel a volán mögött.
-
hunnylander
őstag
-
hunnylander
őstag
válasz
-Mike- #43657 üzenetére
Esetleg a francia Eurosport adhatja (illetve ahhoz vannak streamek), de csak a holnapi futammal kapcsolatban találtam streamet (holnap 11:30 CET Eurosport France, de a ma is kipróbálhatod, a TV csatorna streamje mehet, csak lehet, hogy más lesz műsoron), és kell hozzá a TvAnts.
Miután telepítetted, ezt másold be a böngészőbe és katt rá: tvants://list.tvants.com/tvants/?k=651b94a323ce5d6222eb4615e0d5b4ae (Eurosport France)
Eurosport France 2: tvants://list.tvants.com/tvants/?k=5c220ceb4a736d5979cb6b0f8de37ab8
-
Pompi
nagyúr
válasz
-Mike- #43345 üzenetére
Tehát akkor gyakorlatilag sose volt motivált, sose érdekelte az F1. Ahova végülis csak úgy becsöppent, kihagyva az előszobát és társait. Ehhez képest azért párszor épphogycsak lemaradt a VB-ről és mintha egyszer össze is jött volna neki
Massa még csak annál tart, hogy lemaradt róla. És ha még megnyeri, akkor is mivan? Csak ettől Kimi még nem lesz rosszabb pilota. Na mind1, tulajdonképpen nem is neked szólt, csak ide válaszoltam.
Lehet idén Jensonnak kellene szurkolnom, hiszen ő motivált, jó kocsi van alatta, eddig 6-ból 5-öt megnyert. De nálam ez nem így működik, furcsa, hogy van akinél igen...
-
7Heads Drago
veterán
válasz
-Mike- #43178 üzenetére
Sportszerű dolog vodkával menni Forma1-es futamon? Szerencséje hogy a futam végén csak mérlegelés van és nincs szonda is...
A Ferrari szerelők lehet hogy eddig ezért hibáztak? A nagy MS távozása utáni sok miatt rászoktak a szeszre, és ha nem kapják be reggel a felest, akkor remeg a kezük. És jönnek a hibák.
És így hogy megint van nyalóka , Massa sem indul el idő előtt, mert van mit nyalni...
proof88: MS általában ugrált. Hol le, hol föl...
zed1983: Direkt nem írtam. Lévén hogy Ferrari rajongó vagyok és nem akarom hogy belém kössenek. Meg hát Kimi-nek amúgy sincsen már hátra túl sok éve. -
biker
nagyúr
válasz
-Mike- #42884 üzenetére
A többiek tempóját ugyan nem tudta tartani, közel egy perccel ment lassabb köröket, de a harmadik körtől már jobban ráérzett a Nordschleife ízére, és majdnem 20 másodpercet javított az első köreihez képest.
Jézusom... tehát a cikk szerint Wéber Gábor 9:46-ot ment, ettől egy perccel rosszabb palik, 10:46 egy versenyre készített bmw 120d-vel.
egyből beugrott a top gear, ahol a két műsorvezető vergődött egész nap, ki tud végre 10 perc alá menni, Sabine meg kiröhögte őket, hogy egy Ford Transittal 10 perc alatt körbemegy.
Sabine Scmitz 10:28 nem sikerült, de még így is gyorsabb Palik-nál
mikor törték előtte a szelet a végén, meg kirakta a kollégát meg még 100 kiló vasat, 10:02 is lett -
7Heads Drago
veterán
válasz
-Mike- #42884 üzenetére
Ennyi erővel bármelyikünk odaülhetett volna. Bekötött szemmel.
Más: Ha tud valaki forditani németről:
Autó a templomtetőben
Mert ez nekem hihetetlen. -
hunnylander
őstag
-
válasz
-Mike- #41545 üzenetére
Persze hogy lesznek. A Ferrarinál a jelenlegi design még egy átmenet a régi és az új DD autó között, gyakorlatilag ez egy v1.0 autónak tekinthető.
Itt van egy interjúrészlet Aldo Costával.
Q: Same question to you, Aldo. As I understand it has been a massive redesign of the whole of the back end of the car and the diffuser has not been the problem. It is all the rest of it.
Aldo COSTA: Yes, it is not the composite part that is the problem. The problem was a complete redesign of the hydraulic system, electric system and modifications to the rear suspension, so it was as Pat said a very, very big, huge effort to be ready in time for here with such a modified car. It is a learning curve since we had to work on this concept that we thought was illegal. We are learning now but still it is our first attempt and I am sure we have got quite a lot to learn still.Q: When did you start to react to the diffuser? Did you start before the ruling or did you react to it when the ruling was made?
AC: No, from the technical point of view we had to start the thing earlier because we could not wait for the decision to be made, so we started as soon as we felt that other teams had another rule interpretation.Q: And tell us about the other modifications here? I understand Kimi has a new chassis as well?
AC: Yes, we are running with KERS. Obviously at the moment the heavier driver, in order to run KERS, has got a disadvantage, so we tried to help Kimi be under the weight limit developing a new chassis. Later on in the season we will introduce it for Felipe as well.Q: And other modifications?
AC: The car we have got here is a mix between a double deck diffuser concept, our first attempt, and the development that we had already planned for Barcelona, so we have got other modifications on the bodywork and on wings. -
Pá
addikt
-
copin
őstag
válasz
-Mike- #41137 üzenetére
A Hell, csak a szingapuri pályához kifejlesztett egy új keveréket, aminek segítségével Rosberg és Nakajima képes a környezete hőtérképét látni. Barcelonában már az egész versenyhétvégét ébren fogja átvészelni a williams csapat (állítólag 0,5 másodperccel gyorsult a kerékcsere a más "kenőanyagot" használó kontrollcsoporthoz képest). Remélem erre jár a Palik.
-
wildrain
addikt
válasz
-Mike- #41082 üzenetére
Az a5-ön volt egy cikk róla, hogy próbálkozott átállni a ballábas fékezésre, de szegényke néha az egyenesben is rajta felejtette a pedálon a lábát, és folyamatosan fékezett, így visszaállt a jobblábas változatra. De úgy rémlik, hogy azóta ő is áttért a ballábasra.
pl Silverstoneban a Maggots-Becketts-Chapel kanyarkombinációban ezzel mennyit bukik csak ott
Én úgy emlékszem, hogy Siverstone pont a legjobb versenyhelyei közé tartozik, különösen 2003 óta, amikor rájött egy új ívre a Mag-Bec-Cha kanyarkombóban.
Amúgy meg a V8 óta biztos nem bukik, mert ezekkel egészen a Stowe-ig nem lépnek a fékre, csak gázelvétel van az általad is említett kanyarkombóban, meg versenyen az első kanyarban, de időmérőn ott is átmennek max gázzal, ha jó a tapadás.És itt egy cikk 2006-ból, ami arról szól, hogy ő is áttért már a ballábas fékezésre, és még mindig (legalábbis 2006-ban) azt használja.
-
Pá
addikt
válasz
-Mike- #41086 üzenetére
Talán erre a cikkre gondoltál?
Schumi egyszerre nyomkodja mindkét pedált, gondolom így tudja mindig tapadáspontont tartani a kocsit, míg Barikánál ez úgy néz ki, hogy satufék vagy teligáz.
Mike: valószínűleg az alapján készülhetett, amit én linkeltem, mert a telemetriára hivatkozik
-
bdav
őstag
válasz
-Mike- #41082 üzenetére
"Viszont a stop&go típusú pályákon ez lehet előny is, pl Monza, ahol jól is szokott menni a brazil."
nem értem h. hogy lehet bárhol is előny hogy jobb lábbal fékez mikor a ballal nem csinál semmit. ha a ballábas pilóta csak annyit tesz hogy amikor fékezni kell akkor felengedi a gázt és lenyomja a féket a másik lábával akkor már ugyanott van.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
-Mike- #39696 üzenetére
Lehet hogy Kimi-nek ez a baja?
Őt a jégkrém és a Cola nem motiválja...
A köridőket nézve Massa Button-hoz hasonló köröket ment. Így akár dobogós is lehetett volna. [Race Lap Analysis] -
Motion_Blur
félisten
-
hunnylander
őstag
válasz
-Mike- #39284 üzenetére
Még nem láttam. A dashboard (kijelző) rákerült a kormányra, eddig előtte volt.
Az eddigi tapasztalatok alapján áttervezhették az elrendezését. Más pilóták/csapatok még a szárnyállítást is hanyagolják (ezt olvastam), de a McLarennél ez is benne van egy optimális kör teendőiben a KERS mellett. Növelni kell a komfortérzetet.
Mod: itt egy fotó róla
-
Peat;)
veterán
válasz
-Mike- #37563 üzenetére
alázzá csak, de én legalább nem töltök ilyen szemetet le mert már előre tudom mi van benne
Alonso is odatette magát nyilatkozat terén ahogy olvastam, neki pedig aztán marhára ideje lenne meginzultálni Brióst lendületből egy első szárnnyal. Ennyire ratyi Renault...idei év is elúszott...csak az egyéni vb lesz meg. Pique-vel
-
-
Gyusz
őstag
válasz
-Mike- #37206 üzenetére
Így délelőtt most majdnem leestem a székről.
Ha esős verseny lesz Sepangban, akkor megint gyönyörködhetünk majd a Ferrari kapkodásában, no nem mintha egy sima versenyt képesek lennének kontroll alatt tartani.
Hamiltont viszont megnézném, hogy ebben az autóban mire képes nedves körülmények között. A legjobban viszont arra lennék kíváncsi, hogy a Red Bull hol is van valójában, mert Vettel nagyon jól ment Ausztráliában. -
hunnylander
őstag
válasz
-Mike- #37058 üzenetére
Egy ilyen dominanciához még talán ez a legjobb pontrendszer ami most van.* Éremrendszerrel vagy a FOTA-s pontrendszerrel méghamarabb lehetnek bajnokok. Ugyan Bernienek leesik e majd, hogy a saját hülye ötlete tenné méghamarabb trönkre abbéli határozott vágyait, hogy csak az utolsó futam(ok)on dőljön el a cím sorsa?
*A legideálisabb 10-9-8-7-6... lenne fordított rajtráccsal, vagyis a győztes a következő futamon az utolsó helyről indulna.
Így lenne esély ellenük.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
-Mike- #36951 üzenetére
Ez gondolom rád is igaz...
A SC kijövetelét ha te nem érzed hátszelesnek az nem baj, de az csak a te véleményed.
Palik-ék pedig cirkuszt csinálnak egy sport közvetítésből. És ez nem egy ember véleménye, míg te egymagad vagy ezzel a véleménnyel. Sajnos jó minőségben viszont csak ott nézheted. Kb ennyi. -
JJános
addikt
válasz
-Mike- #36951 üzenetére
Konkrétan, konkrétabban kellene. Vagy mindenki le van .....Érezzük magunkat le...sújtva?
Miért is?
Barika miatt? Jó lehet, hogy az első kanyarban nem volt hibás. De elaludt, és ez miatt kezdtek vad kikerülgetésbe a többiek.Palikékat kevesen bírják, és sorolják hibáikat, de sokan jól mulatnak rajtuk.
És van smile!
-
hunnylander
őstag
válasz
-Mike- #36919 üzenetére
Kell ahhoz több is mint fél nap,
ha valakinek csak lassabb nete van. Még nem volt lehetőségem visszanézni a futamokat se onboardokat, mert hogy még csak most töltődik. De Rubensszel nem csak a rajtnál történt amortizáció, hanem később is, és csak azt említettem, hogy egyszeri megnézésre milyennek tűnt a versenye. Arra van logikus magyarázatod, hogy mi a fenére vártak az első SC beküldésekor? Gombosra?
-
törölt tag
válasz
-Mike- #36919 üzenetére
Igen, Rubinho-t valszeg meglökték...nem is értem hogy nem jutott eszükbe a rendezőknek hogy bevágjanak egy Kovalainen onboard-t, akkor talán nyílvánvaló lett volna. Másfelől sztem Barrichello görcsös volt a tegnapi futamon, az elrontott rajtjától kezdve kissé szétesett.
Egyáltalán nem volt jó versenye szvsz. ...enél sokkal összeszedettebnek kell lennie ha élni akar a lehetőségével. -
Motion_Blur
félisten
Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Autós topik
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- No Man's Sky (PS4, PC, Xbox One)
- LEGO klub
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Dell E5450 nagyon szép állapot i5, FHD IPS, 8GB, 256GB SSD, NVIDIA,Világítós HU billentyűzet
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest