Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
Aktív témák
-
törölt tag
Az a szerencsénk hogy nagyjából egy irányba haladunk ám, el-elfilózgattam már egy párszor, hogy mi lenne az alternatíva, mármint pl. ha létrejön egy külön kategória a nagy autógyárak részvételével,..stb.
..és nem mondanám hogy jobb lenne.
pl. ha valóban megalakult volna egy párhuzamos formula királykategória a nagy autógyárakkal, akkor megmaradtak volna az óriási költségek, meghalnak a kiscsapatok, megváltoznak az érdekek, és talán ez a gazdasági válság mgölte volna az egészet.
Most viszon t ha tényleg feljön a Lola, vagy az iSport, és jön az Amcsi csapat..mindennek az az ára hogy lesz egy költségvetési plafon.
Csúnyák lettek az idei autók, de én aki hánytam töle is azt mondom hogy ha ez volt az ára akkor legyen. Sok olyan intézkedés van és jön, ami első nézésre utálkozást vált ki, de valójában lehetséges hogy így lehet életben tartani az F1-t. Most pl. felborult az erősorrend...ez sem baj, ha új VB lesz új csapattal az sem baj.
Most pl. lehet hogy ez rossz döntés lesz..pl. a gumimelegítők nagyon annak tünik, de lehet hogy ez sem lesz akkora probléma..végül is volt amikor nem volt. Anno nem volt jó ha telivoltak tankolva az autók, de ma már elvileg nem tudnak lángba borulni (az egyik érv volt ellene).
Szal én nem szeretem ha érdekek szerint csapong egy versenysorozat, de ez esetben eddig egy irányba haladunk szvsz. Viszont a versenyekbe túl nagy a beleszólása az FIA-nak, ezt egyáltalán nem nézem jó szemmel, mert manipulálható lett ezáltal. Míg egy szabályváltozás, főleg alapvető csak az év elején kerülhet bevezetésre. -
Alex91
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Volt mar ilyen. Szep volt latni, ahogy az utolso korokben lealltak az autok, mert kifogyott a benya beloluk
. -
-XadAnuX+
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Pitizős egy fajta

-
Pá
addikt
Hát nekem marhára nem tetszik az irány, amerre halad az F1.
-
JJános
addikt
válasz
üzenetére
Igazából a tankolás a taktika fő része volt idáig. Ugye, mer mennyi benya, meddíg elég, ezt összehozni a gumikopással.
Most ez nem lesz. Ahogy Motion_Blur irta, tele tankkal, hideg gumival kimennek, és aki még 10 perc után is a pályán marad az indul az első sorból.
Verseny szintén. Aki még nem esett ki az első fél órában, az már felállhat a dobogóra.Legjobb tényleg az lenne, ha mindjárt a gazdálkodj okosannal játszanának a pilóták, és a legjobb három dobogós.
Nem lenne izgalom, de veszély sem. -
Motion_Blur
félisten
Gondolom ezzel átalakul az időmérő menete is. Elég lenne 2x 20 perces etap és az elsőben kiesne a mezőny fele.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A KERS-el és a nagyobb tankkal már olyan sz*r lesz az egyensúly, hogy az nyer, aki a pályán tud maradni. Rajtnál hideg gumikkal, pocsék egyensúllyal olyan balesetek lesznek...
Már látom Börni következő 5letét:
Pilótánként összesen 4db gumi. Tartalék nincs. Ha defekt, akkor már utazhat is a következő helyszínre. -
puttputt
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Éljenek az "izgalmak"...
/Lassan már autó sem lesz..., meg aláássák a hangulatot
/ -
Motion_Blur
félisten
-
puttputt
őstag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Persze.., így van. Minden második esetben visszakérdeznek rádión, hogy "helyes-e, ha ide, meg oda kanyarodok...". Lehetne az, hogy versenyzés helyett esetleg leülnének társasozni, vagy szöveges formában döntenék el, ki lett a nyertes

Ez újfent egy totális baromság megint "Mr. F1"-től... pardon... miért ő irányít még?
(Ez is olyan rang, amit csak a halál beállta után lehet elveszíteni?)
Amúgy, a kép mindent elárul..., főleg a cikkíró álláspontját
/Esetleg beültethetné Beckham-et az egyik autóba..., kíváncsian várjuk
/Van egy v. két amerikai nőci (talán Nascar-ból? az biztos, hogy egy fekete hajút láttam anno egy videóban), akiknek komoly esélyei lehetnek... egy US-beli gyártóval be is szándékoznának szállni a F1-be.
A Vettel-Webber páros talán a legszimpatikusabb F1-istállón belül /emberileg/. Egy cikkben írták is, hogy milyen jó náluk a hangulat...
Azt a "pár" vb-címet sem érte volna el talán Schumi, pl. Ross Brawn (+Patrick Head?) nélkül...
-
Nowhereman
őstag
válasz
puttputt
üzenetére
Vettel helyzete teljesen más, mint Hamiltoné. Vettel nem egy 0-km-s pilótaként érkezett és Webber sem egy kétszeres világbajnok primadonna. Nem fognak bőgni, ha másik nyer, és nem fognak vicsorogni, ha a másikat kell segíteni a hajrában.
És tegyük hozzá, hogy Sumimisi sem egyedül tette helyre a dolgokat a Ferrárinál.Semmit nem tudott elérni, míg nem csábította magával a Benetton krémjét.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Nowhereman
üzenetére
Az ideális Formula-1-es versenyzőt következőképpen jellemezte a sport irányítója: „Egy hölgy, aki zsidó és fekete."
Kicsit lassan kapcsolt. Már 1,5éve megmondtam, hogy Börni ezt akarná. Ebben lenne igazán nagy pénz.
És őt más nem érdekli, csak minél többet összeszedni...Ha lenne ilyen versenyző, már a első évében el lenne intézve, hogy ő legyen a VB.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Nowhereman
üzenetére
Hülye vén fasz...
-
hunnylander
őstag
válasz
puttputt
üzenetére
Már a(z egyik) BBC rádióban is lejátszották, ráadásul Rob Smedleynek (aki telefonbeszélgetéssel volt adásban), Massa versenymérnökének, akitől eredt az egész.

-
puttputt
őstag
válasz
JJános
üzenetére
Tess (időhiányban, nem rímeltetem össze mindet...pedig néha szeretek farigcsálni
):"Felipe Baba, csak siess és szerezz nekünk egy pontot" - Refrén
-"Felipe Baba, megértem, hogy mérges vagy az autóra; Mi is"
-"Nagyon keményen dolgoztunk, hát ne add fel, ígérjük, biztos lehetsz benne, a KERS nem éget el"
-"Felipe Baba, Michael újra kap szerződést"
-"Ne feledd, te vagy egyetlen reményünk,
Kimi nem tesz semmit, csak szomorkodik.
Nincs elég jégkrém mindkettőtöknek, itt." -
puttputt
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Egy igazi remekmű
Kiválogattam, a szerintem "közkinccsé-teendő" mondatokat:-"Felipe Baby, but hurry up and score us a point" - refrén
-"Felipe Baby, I understand you're mad at the car; We are" - olyan igazi kínrím
-"We've worked too hard, so don't give up
We're making sure KERS won't blow you up"
-"Felipe Baby, Michael's contract will be renewed"
-"Don’t forget you’re our only hope
Kimi won’t do anything but mope (szomorkodni)
There’s not enough ice cream for the both of you"Elképesztő

-
Oliverda
félisten
Én nem tudom hogy ezen mi olyan nagy durranás...

-
copin
őstag
Ezt az a5-ön találtam a hozzászólások között. Nem rossz.
-
törölt tag
válasz
-XadAnuX+
üzenetére
Nick más habitus mint Kubica, de azért a szénné alázás nem igen áll..mert mondjuk akkor Massa is szénné alázta Kimi-t hisz náluk még nagyobb volt a pontkülönbség tavaly.
..vagy tavalyelőtt Heidfeld jóval nagyobb pontkülönbséggel verte Kubica-t (61:39)
Idén meg még Kubica-nak egyenlőre nincs pontja. -
hunnylander
őstag
-
puttputt
őstag
válasz
JJános
üzenetére
Igazad lehet... Vettel kb. "olyan szinten" van most az új csapatánál/val, mint két éve Hamilton.
Webber, azért szerencsésebb partner ebben - annyival nem is jobb, vagy egyenlőbb.
Azért Buemit nem látom annyira meggyőzőnek, bár azzal az autóval és első évében...legikább Glock-ra, talán Kubicára emlékeztet, - ha már a tehetségét nézem - ők kezdhettek valahogy így.
Még Heidfeldre lennék nagyon kiváncsi /végre kapna egy normális lehetőséget.../, meg Kubicára is valamelyest..., de persze ők nem tényezők egyelőre a Ferrari-nak.
A Hamilton-Ferrari ügyet meg el is lehet felejteni szépen lassan... -
JJános
addikt
válasz
puttputt
üzenetére
Szerintem Vetel Alonzó páros nem igazán lenne jó.
Megint a két dudás egy csárdában esete. Én Vettelt félteném. Még gyorsabb lenne, azt baj lenne.
Alonzót nem bánnám, kiderülne hamar, hogy mi a helyzet. A Ferrari technikai háttere hatalmas. Én egy Vettel, Buemi párost tartanák jónak.
Szerintem Buemi nagyon jó, és ugyanezt irtam annak idején Vettelről is. Nem volt nehéz.
D@ni88: Jó lenne ha megint tigris lenne a Ferrari!

-
puttputt
őstag
Azért megnéznék egy "Vettel-Alonso" vezette Ferrari team-et is...
Bár korábban úgy szólt a fáma, hogy esetleg 3 fős csapatok lennének..., akkor meg Raikkonen-Vettel-Alonso természetesen. -
Pá
addikt
Nesztek, Görbe Tükör
-
Oliverda
félisten
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Igen megérdemelt volt. Pont annyira mint a mostani. A többi viszont kissé sántít mert nem az extra tank jelenléte volt a probléma hanem az hogy az autó súlya benzin nélkül nem érte el a 600 kilót. A BAR pedig azzal védekezett hogy a verseny alatt sosem esett az autó súlya a minimum határ alá. Haha...
"A harmadik helyen befutó BAR 007-es a verseny után kivizsgálásra került, ahol minden üzemanyagot és folyadékot kiszivattyúztak belőle, és megdöbbenésre így az autó a 600kg-os minimum súlyhatár alá került. A csapat illetékesei azonban elmondták, hogy a verseny folyamán Jenson Button autója mindvégig a súlyhatár felett volt, így a stewardok úgy döntöttek, nem tesztnek további lépéseket a brit versenyző harmadik helyének elvételével kapcsolatban."
"A csapat szándékosan próbált előnyt szerezni a többiekkel szemben úgy, hogy sportszerűtlen és illegális tevékenységeket végzett, mely a királykategória érdekességét és versenyképességét csökkentette volna." - állt a FIA közleményében."
"A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azok után, hogy a versenybírák átsiklottak a minimum súlyhatár alatt lévő autó felett, megfellebbezték a döntést, amit a tegnapi és a mai nap vitattak meg a Párizsban megrendezett Legfelsőbb Bírósági ülésen.
Bár a csapat cáfolta, hogy bármiféle illegális tevékenységet folytattak volna, a bíróság mégis bűnösnek találta őket a rendelkezésükre álló dokumentumok alapján. A törvényhozók ugyan nem bizonyították a csalás vádját, azonban kiderítették a szabálysértést, hiszen a csapat korábbi elmondásával ellentétben, 15 liter üzemanyagot hagyott a tartályban az imolai futamot követően, hogy ezzel ellensúlyozzák a minimum súlyhatár alatt lévő autó tömegét.
A csapat továbbá egy felfüggesztett eltiltást is kapott az elkövetkezendő hat hónapra, melyet akár egy évre is kiterjeszthetnek.""Max nagyon keményen akart elbánni a BAR istállóval, és az egész idényből ki akarta zárni őket." - mondta Ecclestone a riportereknek Monacóban. "Mondtam neki, hogy egy kicsit vegyen vissza, mert aggódom amiatt, hogy a Honda esetleg kiszállna a sportból."
"Megkértem, hogy ne tiltsa el őket az egész szezontól, mert az nem lenne jó a sportnak sem."Ez kb olyan volt mintha most valamelyik csapat valahogy suttyomban beiktatná a kipörgésgátlót. Az ilyenekért járnak a legkeményebb büntetések tehát csak Börninek köszönhetik hogy nem repültek a szezon további részéről. Bár ahogy látom szerinted megérdemelték volna az összes további versenyről való eltiltást mert ezzel gyakorlatilag engedélyezték a hazudozást. Kicsit szigorú vagy szerintem.

-
törölt tag
válasz
Peat;)
üzenetére
Hamilton kérdések..:
-Milyen a viszonyod Alonso-val..aki fizet a szerelőinek ha ők nyernek, akinek használtad a beállját de már nem, aki 2×VB mégis te vezeted a bajnokságot...
- Mit tudsz a kémügyről, te is tesztelted a fékeket, mit tudsz a csapattársad tesztelte, vagy látta?
...és ezek részleteikben.
Mi a helyzet Vettel-l?
...és hogy lavíroznál te, ha a válaszaidtól egy patinás csapat, vagy csak szimplán párszáz ember megélhetése és megítélése múlik.
Tökös lennél és önmagadat adnád?...vagy nem beszélnél?
..én inkább maradok a saját polcomon és nem akarok olyan dolgokban elbírálni másokat aminek összetettségéről fogalmam sincs. -
-XadAnuX+
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Csípik egymást, úgy ahogyan én őket
-
Motion_Blur
félisten
-
Motion_Blur
félisten
"A büntetés száz százalékig igazságos. A csapat bebizonyította, hogy megváltozott a vállalatkultúrája, és teljesen más, mint eddig. Ezt figyelembe véve az a legjobb, ha magunk mögött hagyjuk a dolgot. Amíg a jövőben nem fordul elő hasonló eset, addig a témát lezártnak kell tekinteni."
Mosley
-
Peat;)
veterán
válasz
üzenetére
Bakker Hamilton velem egykorú felnőtt ember, most f1, a sarki zöldségesnek tett igéret 2 kiló eperre...édes mindegy. Ami az én számból hangzik el azért én vállalom a felelősséget. Hamilton szájából valami elhangzott és nem vállalta a felelősséget, nálam az nem felelősség hogy "félrevezettek", meg "nem hazudtam csak nem mondtam igazat". Tudjon nemet mondani, de én gyanítom hogy nem is vitatkozott, hanem elfogadta amit előírtak neki hogy nyilatkozzon..nem is érzi mit hogyan kéne. Hamilton pedig nem csak önmagáért kellene hogy felelősséget vállaljon, mivel közéleti személy, nekik tetszik vagy sem elég egy apró hiba.. Már nagyon itt lenne az ideje önállósodnia, mert fizikailag lehet hogy 24 éves, de más különben jó ha 16. Jót tenne neki egy Red Bul féle csapat, ránézek Vettelre és hallgatom a nyilatkozatát..ég és föld a két ember.
-
törölt tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Azért ez nem ilyen egyszerű, volt ebben némi FIA felelősség is...mert miért is nem hallgatták meg rögtön a felvételt?...mi értelme megkérdezni egy versenyzőt arról hogy csapatutasításra engedte-e el a versenyzőtársát, amikor ez egyetlen csapat-versenyző csatornát az FIA bármikor visszahallgathatja.
Én magáért a hazudozásért semmilyen büntetést nem atam volna, mivel annyira gyermeteg volt, hogy röhej...mondjuk kb. annyira mint a kihallgatás...azaz ha tudom hogy a kérdező fél birtokában van a hanganyagnak akkor nem hazudok róla,..illetve ha tudom a kérdésemre a választ akkor nem teszem fel.
Itt a McLaren inkább a hallgatásért kapta büntetést,..amikor kiderült hogy Trulli-nak elveszik az eredményét, akkor nem mentek rögtön az FIA-hoz hogy ezt ne, mert mi 'sztuk el.Egyébként már teljesen okafogyott lett a történet, mert a felelősöket már nem lehet megbüntetni...kivéve Hamilton-t, de azt sztem mindenki érzi hogy nem ő az akinek verni kellene a hátát bottal, ...ha másért nem akkor abból hogy pont az ő futam utáni nyilatkozata keverte meg a dolgokat.
Arról nem beszélve hogy nagyon nem érdemes megbüntetni egyiket sem...
-Hamilton akár valóban elmegy, és azzal elég sokat veszít az F1.
-McLaren KERS-e az eddigi legalkalmasabb az egységesítésre eddig.
-A Mercedes jelenleg 3 csapatot szolgál ki motorral, azaz 3 csapat kerülne bajba ha kihátrálnának. -
[CS]Blade2
addikt
válasz
Oliverda
üzenetére
Ez is megérdemelt volt. Ha nem kapnak semmit érte, rá 1 hétre minden csapatnak bent lett volna a 2. üzemanyagtank.
Az ilyen lehetőségeket le kell zárni. Ezzel gyakorlatilag engedélyezték a hazudozást. Lehet, hogy eddig nem merték páran, mert azt gondolták, hogy súlyos büntetés járna érte, de ha csak ennyi jár, egy felfüggesztett, akkor simán meg lehet próbálni félrevezetni a felügyelőket. Ha nem jön be akkor 1 évig leállnak az ilyennel, és a legviccesebb hogy újra megpróbálhatják. -
gV
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
khm, az 1 milliós büntit nem az elngedés miatt kapta a Ferrari hanem azért mert Schumi feltessékelte barit a dobogó tetejére
-
shimmi
újonc
Ezt láttátok már?
Lonzi + Montezemolo = Ferrari? 
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én nem hoztam össze a kettőt csak az is egy példa volt arra hogy az FIA hogyan gyakorlot "kegyelmet". Többet érdemelt volna akkor a Ferrari és 2007 végén a Renault is (meg persze most a McLaren is) de ezen esetek alapján most senki sem szólhat semmit a jelenlegi ítéletre. Különösen akkor ha az a valaki egy Ferrari vagy egy Renault fan.

[CS]Blade2: Ja, gondolom amikor anno 4 éve Button és csapata a Honda csalt egy szépet akkor is hasonló véleményen voltál.
Ráadásul ők (is) sokkal enyhébb büntetést kaptak Börni közbenjárásának köszönhetően. Valszeg most nem lenne semmiféle disznósajt ha akkor eltiltják őket a szezon teljes hátralévő részétől. Tehát szvsz jobb ha csendben maradsz. -
puttputt
őstag
Ezek után nehéz megtippelni, lesz-e, van-e tulajdonképp eliltás...
Ez a "fogd meg, ereszd meg; nesze semmi, fogd meg jól" köztes langyossága. -
törölt tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Mi ér ennyit?...csak mert itt még mindig arról van szó, hogy egy pályán megszerzett helyet engedtek el, és akartak megszerezni újra.
Azaz igazán az érné meg, ha nem követtek/nem követnek el a jövőben hasonló hibát.
Ez lenne a legnagyobb nyereség számukra.
Sztem rendben van a büntetés, mert pénzzel nem lehet mindent jóvá tenni, viszont a levegőben logó 3 versenyes eltíltás azért komoly. -
[CS]Blade2
addikt
Akkor most ez egy szabályként is vehető.
Ami így fest: Nyugodtan lehet hazudni, és félrevezetni az FIA-t, ha lebuksz akkor 12 hónap felfüggesztettet kapsz (esetleges +3hónap eltiltás), vagyis 1évig nem hazudhatsz újra, majd ismét lehet.
Ezt használhatnák a többiek is, ennyit simán megér.
Csak arra kell figyelni, hogy ha 2009. április 29.-én félrevezeted az FIA-t, akkor legközelebb 2010. április 30.-án hazudhatsz újra.
-
!Overdose!
őstag
Ross Brawn Buttont dicsérte
"- folytatta Button dicséretét a csapatfőnök, aki szerint a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher is mindig nagyon jó véleménnyel volt korábbi riválisáról. "Ő mindig nagyon tisztelte Jensont, amikor még a Ferrarinál voltunk."
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Oliverda
üzenetére
"2002-ben az Osztrák nagydíjon a Ferrari hülyét csinált az egész sportból..."
Ugyan már
amit Fizi is megcsinált 2006-ban Kínában azt megcsinálta Birka is, csak ő látványosra vette a figurát. Egyébként ezt milyen alapon hozod össze a Hamilton féle hazugság üggyel? Csak azé me Ferrari? 
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nos ha abból indulok ki hogy anno 2002-ben az Osztrák nagydíjon a Ferrari hülyét csinált az egész sportból.... nem csak az FIA-ból hanem a szorkolókból is, és ott bizony komoly csorbát szenvedett az egész F1 imázsa. Ugyebár erre kaptak akkor kemény egy millás pénzbüntetést. A másik példa a Renault féle kémbotrány amit elég egyszerűen sikerült a szőnyeg alá söpörni bármiféle bünti nélkül. Valszeg ha ez nem ment volna akkor már nem lenne itt a Renault. Ezek fényében azt kell mondjam hogy teljesen reális büntetést kaptak.
Pá: 2007-ben és 2008-ban sem felejtették el, tehát így max. minden harmadikra igaz.

-
frame>24
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Nemszótam...
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
12 hónap hosszú idő, addig még sok minden kiderülhet. A 2007-es ügy 'lezárása' is így kezdődött.
Tekintettel arra, hogy már kaptak büntetést: DSQ, ami -5-6 pontot jelent, a mai járulékos büntetés a körülmények figyelembevételével (pl. az ügy elhúzása miatti médiakavarás milyen károkat okozott nem egy cégnek és a csapat szponzorainak) logikusan igazságos. Az elmúlt években 1 pont döntött a címről, a (McLaren fő tulajdonos) Daimler meg több, mint egy milliárd angol fontos veszteséget könyvelt el az első negyedévre (pont tegnap közölték), úgy hogy tavaly ilyenkor egymillió angol fontos nyeresége volt. Nem vicc, de ha súlyos megaláztatás és bírság éri őket, bevágják a durcit és kivonulnak az F1-ből. Zetsche nem kis nyomást gyakorolt az FIA felé kinyilvánítva, hogy nem kérnek büntetési túlkapásokból. Már az is bőven sok büntetés volt, hogy Sepangban nem tettek pontot az ügy végére és húzták, mint a rétestésztát a WMSC mizériával.
Még egy pénzbirság is hülyén adta volna ki magát, ugyanis ma akarják elfogadni a költségvetési sapkát. Hogy adta volna ki magát, hogy a McLarentől lenyúlnak mondjuk 20-30 millát, amikor azt akarják hogy annyiból egy csapat 1 évig működjön?
(#40737) frame>24: 3 versenyről felfüggesztés/eltiltás/távolmaradás 12 hónapos próbaidőre felfüggesztve. Olyan, mint pl. 3 hónap szabadságvesztés 12 hónapra felfüggesztve. Vagyis, ha 12 hónapig nem csinálsz galibát, nem mész a dutyiba letölteni azt a 3 hónapot.
-
frame>24
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
"That penalty is a suspension of the team from three races of the FIA Formula One World Championship. This will only be applied if further facts emerge regarding the case or if, in the next 12 months, there is a further breach by the team of article 151c of the International Sporting Code.”
Ez nyelvtanilag azt jelenti, hogy 3 verseny alól függesztik fel őket, illetve, ezt is csak akkor alkalmazzák, ha további tények merülnek fel az esettel kapcsoltaban, ill. ha a csapat a további 12 hónapban megsérti az International Sporting Code 151-es cikkelyét...

-
Pá
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Nah, akkor most már a Mekinél tudják, hogy nem szabad hazudni, nem szabad kémkedni.
Kíváncsi vagyok jövőre mit tanulnak.
-
dokar
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
tehát ha balhéznának vmit, akkor lépne érvénybe a 3 versenyes eltiltás?
-
D@ni88
addikt
válasz
D@ni88
üzenetére
akkor nincs eltiltva, csak felfüggesztve. most jöttek ki a felfüggesztés alól, aztán megint függők. hát ilyet. Csak jól gondoltam hogy akkor nem tiltják el őket. Egyszer kellene példát mutatni, de hát balf9szok
nem akarok a Mekinek rosszat, de már másodjára játszák el a becsületüket 3éven belül
-
brownus
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
.
-
D@ni88
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
húúú vazz, nem hittem volna hogy tényleg eltiltják őket...
De legalább lesz idejük fejleszteni a kocsit
nem kell a versenyekre koncentrálni. -
hunnylander
őstag
3 versenyes eltiltás, 12 hónapra felfüggesztve...
-
-XadAnuX+
őstag
Szegény Alonso, rosszúl lett futam után
Csak az előbb olvastam, de szerencsére nincs semmi baja. -
gV
őstag
[link] mégtöbb ázsiai pálya pff
hamár donnington befuccsol silverstonenak kéne visszaadni a nagydíj rendezés jogát -
JJános
addikt
válasz
üzenetére
'A Brawn ebben az évben már mindenképpen megalapozta a jelenlétét." Igaz. Nagyon erősek, és nagyon jók. De a RBR-el is kell már számolni. És nem csak egy körön.
Tudom ha nincs, de legutóbb azért megnéztem volna, hogyha Vettel a középső etapban kemény gumival megy ki. Akkor nem kellett volna Trullit hajtani, max elé kerülni, és akkor lággyal meghajthatta volna Buttont.
Szerintem nagyon közel lett volna. Mindazáltal Button is jó, és a Brawn is.
McLaren feljött, Bömös elszállt, Ferrari kezd emelkedni, Toyota nagyon jó.
Szvsz. Brawn, RBR, Toyota, a legjobb hármas. Bahreinben a taktika döntött. -
törölt tag
A Brawn ebben az évben már mindenképpen megalapozta a jelenlétét. Náluk ami eddig történt az csodálatos..és ezt látniuk kell valmint örülni neki.
A nagycsapatoknak pedig hozzá kell szokniuk ehez a megváltozott körülményekhez, mert a költségvetési maximummal és a sok korlátozással ez lesz.
...és ez nem baj, nekünk. Már csak az kell hogy a nagy nevek, az F1-ben patinát szerzett nevek ne menjenek el, hanem bővüljön a mezőny. -
JColee
őstag
Briatorénak már elege van a KERS-ből
Barrichellónak elege van a kétkedőkből
már mindenkinek elege van
vmiért nagyon csiga most a ph, állandóan 503as hiba
-
válasz
üzenetére
A motor melegedés azért a Brawn-nál is gondokat okozhatott volna, és az utolsó pillanatban kellett reagálniuk Bahreinben. A BBC közvetítést néztem, Button mondta, hogy a szabadedzéseken 1 gyors kör, 1 kör hűtés, 1 gyors kör mintában kellett mennie, az ő autója volt amit a rajtrácson 5 perccel az indulás előtt is notival állítgattak, mert jobban lehült végül a versenyre a levegő mint várták.
[link]Én is nagyon szurkolok nekik, de szerintem a KERS hasonló/picit rosszabb kasztni mellett rengeteget számít. Tehát szerintem hiába csinál nagyon jó kasztnit a Brawn, vagy Newey hasonlót vagy minimálisan rosszabbat fognak tudni építeni a McLarennél is, ezért a KERS lesz a döntő tényező a végén. Egyre több olyan interjút fogunk olvasni ami kb. így néz ki "....but then I was surprised as all of a sudden there was Lewis next to me. When I first looked in the mirrors he was not there but then I guess he pressed his special button and that gave him a bit of an advantage. ...".
-
Pá
addikt
Most van sapka, vagy nincs sapka?
"De nehéz volt más autókat követni, nagyon megviselte a gumikat."
"Sebastian nagyszerűen megkímélte őket(a gumikat) Trulli és Hamilton mögött."
-
hunnylander
őstag
válasz
venember83
üzenetére
Véleményem szerint Domenicali nem igazán vétett hibákat.
Elsődlegesen a tervezőgárda vétett hibákat, amikor egy harmatos képességű modell került ki a kezük közül, másodsorban pedig a stratégák vétettek hibát, a lefokozás már megtörtént, sőt még Schumit is megvédték.

Domenicali Whitmarsh-hoz hasonló figura, aki régóta a csapat tagja és erre a posztra lett kinevelve éppezért nem szabad elkótyavetyélni más hibái miatt. A McLarennél Whitmarsh felajánlotta a lemondását a részvényeseknek, de azok ezt elutasították, okosan mert nem szabad elkótyavetyélni az évtizedek alatt Ron oldalán megszerzett képességeit. A Ferrarinál nem játszották még el ezt a formaságot, de vélhetően di Montezemolo is hasonlóan döntött volna.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Nowhereman
üzenetére
mi az a DDD ?

-
venember83
nagyúr
válasz
hunnylander
üzenetére
A dumálás Domenicalinak is megy, a pályán lássunk már valami javulást.

-
Nowhereman
őstag
Szerintem a Brawn, a Red Bull és a Toyota, kb. egálban vannak. Hogy melyik nyer(t) az függ a pilótákon, meg a vakszerencsén. Hogy most a futamon Button, Vettel vagy épp Trulli a dobogó melyik fokán lóbálhatta a pezsgőt sokkalta inkább a pillanatnyi szemfülességnek és a kijött lépésnek köszönhető, mintsem az autók közti külömbségnek. Mindhárman kitűnőt futottak, de az a kvantumvalóságnyi eltérés Buttonnak kedvezett.
És szerintem ez a hármas véget ér, ha majd a Red Bull is DDD-s lesz. Onnét kezdve a Red Bull lesz a mérce. És mivel egyébb cuccok nem nagyon fognak akkorát dobbantani, mint a DDD, valszeg így is marad a szezon végéig.
A Meki szerintem a fejlesztési potenciáljának olyan 75%-át kihozta, úgyhogy tovább már nem jön előrébb. -
válasz
hunnylander
üzenetére
Na ez végre egy jó hír
Csak legyen igazuk 
-
Csabee.
nagyúr
lehet a Ferrari csak előnyt hagy a "kicsiknek" ezután meg mindent bezsebelnek

Aktív témák
Hirdetés
- Acer Nitro 15 gamer laptop! -i7 9750H, RTX 2060 6gb, 32gb DDR4, 500gb SSD, 1tb HDD
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Dell Latitude 7340 2-in-1 i5 13.gen, 16GB DDR5, 512GB SSD, QHD+ érintőkijelző, ÚJ ÁLLAPOT!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.

/
/

):

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ami így fest: Nyugodtan lehet hazudni, és félrevezetni az FIA-t, ha lebuksz akkor 12 hónap felfüggesztettet kapsz (esetleges +3hónap eltiltás), vagyis 1évig nem hazudhatsz újra, majd ismét lehet.