- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Netfone
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #7287 üzenetére
Ezzel kellett volna kezdened.
Így másokat sem nagyon zavarna.
Komolyra fordítva sokszor nem ártana,ha tudnák az emberek,hogy az illető mennyi idős aki tanácsot kér.
Más,hogy adnának tanácsot az emberek pl: egy 16 éves elkényelmesedett érzékeny gyereknek meg más,hogy egy középkorú élet tapasztalt embernek.Nem lennének talán ezek a besértődések komolyabb megnyilvánulásoknál. -
törölt tag
válasz
Kékes525 #7279 üzenetére
Ha azt mondod,hogy az utóbbi időben hirtelen akkor meg lehetett volna azt próbálni,hogy visszahízol pl 10kg-ot megnézed,hogy volt e eredménye majd tartod a súlyodat és utána lassan fokozatosan leadni.
Így nincs értelme kísérletezgetni.
Könnyen dobálózunk a plasztikai sebésszel de ha több,helyen kell korrigálni és normális szakemberrel végeztetjük,hogy minimálisan látszódjon majd 500.000-1.000.000ft között lehet az összeg gondolom. -
Dorien
veterán
válasz
Kékes525 #6646 üzenetére
Ja, így max. a talp összetételét saccolhatja meg, az meg talán annyira nem releváns információ.
Néha ritkán bevizesedik a lábfejem / bokám, de a testem többi részén meg semmi változás. Emlékszem nekem anno nagyon durva zsír %-okat mért, pedig akkor kifejezetten vékony voltam. (188 cm - 79 kg)
-
qpakcovboy
őstag
válasz
Kékes525 #6611 üzenetére
Nahh az van, hogy írtam korábban, hogy úgy tűnik a megfelelő mennyiségű mozgás mellett időnként lehet bűnözni. Sajnos átestem a ló túloldalára, ezért két hét kiesett. Bűnözés alatt értem, hogy 2-3 naponta megittam 2-3 sört, vagy 1 üveg bort, illetve előfordult, hogy kenyeret, krumplit, vagy rizst ettem köretnek. 110,8-ról 10 nap alatt 112,4 lett.
Úgyhogy a mai nappal ismét visszatérek a kemény edzés - és semmi szénhidrát taktikához. Egy hét múlva remélem pozitív változásokról tudok beszámolni. -
Zolee_70
senior tag
válasz
Kékes525 #6577 üzenetére
"mert ezeknek csak placebo hatásuk van"
Lehet, de nekem bevált. Persze azzal tisztában vagyok, hogy nem az Insumed portól fogyok, hanem attól, hogy odafigyelek arra, mit eszik, e mellett még mozgok is. De ez a módszer lényege: étrendkiegészítő+orvos által felügyelt diéta+2 hetente mérés (testtömeg összetétel, súly, vércukor).
-20 kg szerintem jó eredmény (3,5 hónap alatt), most kezdtem aktívabban mozogni és még van miből fogynom.
-
deicide
veterán
válasz
Kékes525 #6579 üzenetére
Természetesen, a vegyes étrend elengedhetetlen, hogy minden tápanyag meglegyen. Én ezen felül a tudatosság jegyében külön viszek be folyékony magnéziumot, kalciumot is a láb extrém terhelése miatt és évente egy 3 hónapos porcerősítő kúra is van.
Ezért is írtam, hogy válogatás nélkül eszem mindent, mert valahogy mindig érzem, hogy most éppen mire van szükségem, hogy jól működjek, de kell is, mert pl egy 6 órás futóverseny már nem gyerekjáték.
Egyébként nem vagyok fiatal, hamarosan 39 leszek, de a szervezetem egészségesnek tűnik (mióta 135-ről lejöttem 90 kilóra), szerencsés vagyok, orvosnál sosem jártam, nincs is körzeti orvosom, csak a munkahelyi szűrésen kapok évente adatokat vércukorról, koleszterinről, egyebekről.
-
deicide
veterán
válasz
Kékes525 #6577 üzenetére
A második felével maximálisan egyetértek, mozgás nélkül nem megy, tartósan nem. Ellenben a tudatos táplálkozás elhagyható, ha a mozgásmennyiség felülmúlja, ahogy nálam is. Mióta versenyszerűen futok, teljesen mindegy mit eszek, tartom a súlyom, sőt, válogatás nélkül tolok magamba mindent, hogy ne fogyjak tovább! De ez nyilván szélsőséges példa, nem mindenki akar/tud ennyi időt pl futásra fordítani. Nekik valóban az általad leírt kombó a leghatékonyabb.
-
deicide
veterán
válasz
Kékes525 #6524 üzenetére
Ez igen, képtelen lettem volna utánad csinálni ezt a kajamegvonást. A magam részéről a kaján nem változtattam, csak sokat mozogtam, így ugyan havonta kevesebbet fogytam, de több izom jött fel a lábaimra közben. Eltartott 1.5 évig, mire lementem 135-ről 90kg-ra, de elmondhatom, hogy még többet is eszem, mint a fogyás megkezdése előtt és amit csak akarok és amikor akarok. Cserébe heti 15-16000kcal-t égetek el sporttal.
De az utolsó mondatoddal maximálisan egyetértek, akármilyen módszert is választ a fogyni vágyó, az sosem sétagalopp.
noxwill: kerékpár nem jöhet szóba? Megfelelő intenzitással van olyan jó, mint a futás lenne és nem terheled vele annyira a térded.
-
deicide
veterán
válasz
Kékes525 #6509 üzenetére
A heti folyadékbevitelem:
1 zsugor ásványvíz: 12L
Tej: 5L
Kakaós tej: 1L
Szénsavas üdítő: 4L
Szörp, csapvíz kb: 6LNapi átlag 4L, ez csak abban az esetben, ha a napi edzésátlag nem több, mint 2 óra. Extrém esetben 7-8L is volt a napi (Június 7, Velencei tó kör 10X, 280km bringa, 32 fokban, tűző napon 9.5 óra, másnap maraton 35 fokban, aznap még legurult 6L körül
). De átlagembernek valóban valahol 2-3L között van az optimális.
-
Szakbarbár
aktív tag
-
eddie17
addikt
válasz
Kékes525 #6509 üzenetére
Nálam az edzés alatt 1 liter, és a nap folyamán 2.5 nagyjából. Az edzés vagy súlyzós vagy aerob.
Ha nincs edzés nap akkor van hogy megállok 3-nál.
Nem akarok én vitatkozni veled, csak amikor nekiálltam ennek próbáltam utána nézni és nem említették sehol, hogy elborult lenne a napi 3-4 liter víz. Ugye volt ez a 20 testsúlykilónként 1 literes "mítosz" is. -
eddie17
addikt
válasz
Kékes525 #6507 üzenetére
Jó, ahány hely, annyi szokás. Mindenhol mást írnak. Ha normálisan táplálkozol, mozogsz mindennap, aktív vagy, akkor kell a folyadékpótlás. És ha valaki diétázik, mint itt a topik címe is mutatja, akkor pótolni kell a folyadékot, mert valószínű nem otthon punnyad egész nap. Szóval nem elborult a 3+ liter.
De majd szólok ha nálam negatív hatása lesz. -
rii
nagyúr
válasz
Kékes525 #6486 üzenetére
jogos ... de nekem sajnos inkább pihennem kell ...
reggel már bejönni se bírok a munkahelyemre ... (nem az étrendávltozás miatt vagyok ilyen fáradt, hanem a rengeteg házimunka hétvégente a húzós munkanapok mellett)azt vettem észre, hogy akármennyit mozog az ember, ha nem pihen, a szervezete nem "engedi" el a tartalékot, ha teheti .... szerintem ....
-
Stafni
aktív tag
válasz
Kékes525 #6477 üzenetére
Lelkileg nem bírtam. Bent egy 1,5 éves gyerek pakolászott és üvöltözött. Vagy a főnök fia a nőjével, sokszor remegett a kezem amikor kiléptem az ajtón. Fene se akarja hazahozni ezt! A fizetésem kezdett gatya lenni és nem kaptam emelést, Amúgy meg van egy félkész házam és nem találok rendes szakikat normális áron, leginkább festőt és inkább ezt csinálom. Havi 500e 1M nem szeretnék egy havi keresetre kifizetni. Most épp pihenőt tartok, ideültem gépelni.
Hogy ne legyek OFF, mostanság nem fogyok, csak tartom a 84,5kg-ot. Eszek kenyeret is, leginkább rozsost, sok tejet iszok. Normál kajákat eszek, pörkölt stb. Majd szeretnék 80kg lenni, de ha a házat akarom csinálni, akkor kell az energia, és a bő miatt se árt a kis pihenés a koplalásban.
-
deicide
veterán
válasz
Kékes525 #6439 üzenetére
Ezt alátámaszthatom, a mozgás gyorsítja a fogyást. Sőt, én úgy fogytam le 135-ről 90-re 1.5 év alatt, hogy közben semmit sem változtattam az étrendemen, továbbra is heti 70-80dkg fehér kenyér, 10 kakaós csiga és mellette még rengeteg cukor, egyéb szénhidrát is. Ennek ellenére tartom a súlyom most már lassan 7-8 hónapja, mert napi átlag 2 órát edzek (gyaloglás, futás, bringa) és ehhez borzalmas mennyiségű kalória kell. A szombat-vasárnapi 8-10 órányi edzésen akár 8-9 ezer kcal-t is elégetek, szóval a kevés ellenpélda vagyok, hogy diéta nélkül is le lehet fogyni. De ehhez extrém mozgásmennyiség társul azért, a napi több, mint 2 óra összeadva 1 év alatt több, mint 1 hónapnyi mozgás.
-
Stafni
aktív tag
válasz
Kékes525 #6446 üzenetére
Én fogyókúrának fogom fel, napi szinten állok a mérlegen. Össze vissza mutat!
Egy tábla csokit is megettem hét elején!
Nem híztam vissza, csak volt hogy stagnált a fogyás. Elég sokat dolgozok mostanában, ráadásul üllőmunka. Nem olyan nagy baj, hogy nem fogyok olyan ütembe, mint korábban. A bőröm így se képes követni. 80 kg a cél. Első ütembe 85 kg volt, de nézelődtem, és az még sok lenne a 180-as magassághoz. Jó ez így, eszembe sincs megállni. Eltelt annyi idő, hogy az ember nem áll neki zabálni és kerüli a túlzott szénhidrát bevitelt. -
Stafni
aktív tag
válasz
Kékes525 #6439 üzenetére
Igen, igazad van a súly megtartásban a 4 hónapos eredmény mindenképp jobb, mint az én 6 hetesem. Ezt eszem én is kb. amit írtál, bár tejet csak a reggeli kávéval iszom mostanság.
A család jobban jár, hogy nem falak fel mindent, anyagilag is érezhető és ritkábban kell vásárolni.
Kell mozogni kétségtelen, de edzőterembe nem tudok és nem is szeretnék eljárni. Van szobakerékpár, meg ez a tornázgatás egyenlőre elég. Ha sikerül ez az életmód váltás akkor lehet, hogy igénylem azt is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingatlanos topic!
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest