- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
Pasquale Brocco egy 31 éves férfi, aki három évvel ezelőtt döntött úgy, hogy életmódváltásba kezd miután orvosa arra figyelmeztette, hogy 274 kilós súlyával, magas vérnyomásával és koleszterinszintjével veszélyezteti az életét.
-
devil-k
nagyúr
Legelsőnek fejben kell eldönteni a dolgokat. Ha ez megvan, onnantól kezdve már magad is fogod érezni és akarni, hogy mi az amit enned kell és mi az amit nem kellene vagy legalábbis
drasztikusan lecsökkenteni a .Inkább elhagyni!A saját példámból kiindulva. Imádom a Nutellát. Mindig kapok a barátoktól olykor 1-1 üveggel, most kb. 3-4 üveg van itthon. Régebben minden nap belenyaltam 1 evőkanállal, most már csak havonta egyszer. Valahogy átállt az agyam arra, hogy ne folytassam azt a napi "rutint.
Pékárú helyett vegyél teljes kiőrlésű zsömlét és azt rakd tele minden jóval (persze amit lehet enni). Meg lehet ezt oldani okosan, csak elsőnek tényleg meg kell ismerned, hogy melyik ételben mi van, miből áll. Erre a kalóriabázis weboldala is nagyon jó.
Ha már elhagysz rossz szokásokat, az is félsiker!
Pl. virslihez, pörkölthöz nem eszel kenyeret.
Ha étterembe mész, akkor köretnek nem rizst és krumplit kérsz, hanem grillezett zöldségeket.
Ha szereted a kolbászt, de nem tudod kiiktatni az étrendedből, akkor megszabod magadnak, hogy egy nap mondjuk csak 5 dkg-ot eszel belőle... stb. Lehetne még sorolni a példákat. -
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
Az egyik legrosszabb tanács amit olvastam eddigi életemben, több dolog miatt is.
1. Ezek a fagyasztott dolgok tele vannak mindenféle tartósítószerrel, vegyszerrel... stb. Hagyjuk azt, hogy valódi, meg premium kategóriás... Az a premium amit te otthon magadnak készítesz el.
2. Bő olajban való sütés. A magyar konyhatechnológia egyik halálos pontja. Bár el lehet készíteni olaj nélkül (vagy éppenséggel kókuszzsírban), sütőben is, de akkor is ott van rajta a "prézli", ami ismét felesleges szénhidrát.
3. Ezek a "premium" dolgoknak érdemes megnézni az árát is, mert horror. Ebből inkább megveszem a pulya vagy csirkemellet magamnak és megcsinálom roston.
(#7179) borix
Sajnos, ezért van Magyarországon (is) ennyi elhízott ember, mert ezeket a rántott vackokat (ide tartozik az otthon készített vasárnapi rántott hús is) eszik nap, mint nap.Fagyasztott cordon bleu, avagy a konyha szégyene
Jó étvágyat ehhez a sz@rhoz. -
devil-k
nagyúr
válasz
Woodslave #7097 üzenetére
Na, elolvastam a cikket. Roppant mód érdekes. Ha megnézzük, akkor az egyenlet pofonegyszerűnek tűnik, vagyis ne vigyünk be több kalóriát annál, amit el is tudunk égetni. Nyilván kell egy alap kalóriabevitel amivel képesek a szervezet működni, ellátni a feladatait. Ettől függetlenül szerintem fontos, hogy amit beviszünk élelmiszert, az minőségi legyen. Egyrészt élvezeti szempontból, másrészt hosszabb távon kifizetődőbb, de erre a Twinkie diétában is utaltak (más oldalakon is).
Úgy vélem, hogy az egészségesebb/jobb életmódhoz, illetve a fogyás megindulásához 1-2 szokáson kell változtatni. A teljesség igénye nélkül felsorolok egy párat, amiket én követek:
- nem iszok cukros üdítőket, csak vizet/ásványvizet
- nem eszek fehérkenyeret, pékárukat... stb.
- teljes kiőrlésű kenyeret eszek, de azt is egyszer egy nap, reggelire
- a teljes kiőrlésű dolgokból sem annyit, mint az állat, hanem a régebbi adagomnak kb. a felét
- korlátozom a heti édességfogyasztást, vagyis nincs az, hogy belenyalok a Nutellás üvegbe... stb.
- próbálok minél többet mozogni
- nem járok az emeletekre lifttel, csak lépcsővel
- nem eszek gyorséttermekben (Meki... stb)
- próbálok minél több zöldséget megenni
- változatosan étkezek
- kerülöm a nagyon zsíros ételeket
(pl. én pörkölthöz nem eszek kenyeret sem, helyette ott van a savanyúság)... stb.
Lehetne még folytatni.
-
devil-k
nagyúr
válasz
woodworm #7095 üzenetére
Jaaaa, már értelek mire gondolsz. Igazság szerint egy kezdőnek sem szabad egy topikra, egy oldalra, egy-két emberre hagyatkoznia. Minél több információt kell beszereznie több helyről. Arról nem is beszélve, hogy elsőnek érdemes megismerni a testünket, hogy milyen. Addig nem is lehet igazából semmilyen irányt belőni, mivel ami nálam jó, nálad lehet, hogy már nem... stb. Minden ember más. Illetve még ami szerintem fontos, hogy a fogyókúra ne a szenvedésről és sóvárgásról szóljon, mert ennek könnyen az lehet a vége, hogy feladja a delikvens a "küzdelmet"...
-
devil-k
nagyúr
Ekkora túlsúlynál azért érdemes szakember segítéségét igénybe venni. Nemrég jelent meg az Origo-n egy nagyon jó cikk, ami hasznos információkat tartalmaz:
A másik pedig:
Momot.hu -
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
Én nem régiben kezdtem el egy szénhidrát minimalizáló diétát, mivel endomorf testalkatom van és ennél a típusnál (mint ahogy nálam is) ez (is) a kulcs a fogyáshoz. Elég jól megy, már kb. 4-5 kg le is ment vele. Végül is nem rossz ez a diéta, csak a köreteket (rizs, krumpli, tészta) és a fehér kenyeret kell elhagyni, vagy legalább is minimalizálni. Szerencsére fehér kenyeret hosszú évek óta nem fogyasztok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Kék, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest