- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- AirTag-riválist hoz Európába a Xiaomi
- Babra megy a játék az iPhone 18 Pro esetében
- Megmutatta a Nothing a Phone (4a)-t, jól látható az átrendezet Glyph
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
McLaca
őstag
válasz
pschio
üzenetére
Jó hír az elégedettség, mert picit savanyú szájízzel rendeltem meg a 320-ast az X25-M helyett. Keddtől klubtag leszek én is.

kenesei1982 kérdése engem is foglalkoztat. A TRIM vajon független a partícióktól? Azaz egy 40GB-os partíció esetén csak az azon belüli szabad helyet használja, vagy az egész rendelkezésre álló használatlan cellákat is? Tekintve, hogy egy SSD-nél nem értelmezhető a lineáris adatelérés, és emiatt a töredezettség, gondolom, hogy partíciótól függetlenül használja a cellákat a TRIM, de jó lenne ebben a megerősítés.
Apropó backup: úgy tervezem, hogy a 120GB-os SSD-met rendszeres időközönként backupolom az általa kiváltott 250GB-os HDD-re (eSata porton keresztül). Érdemes mindent lementeni, azaz 128GB-os partíciót csináljak majd a backupra, vagy van ennél jobb megoldás is? (Mondjuk ghost-jellegű mentés esetén könnyű a visszaállítás egy esetleges krach esetén, és ahhoz ugyebár 1:1 méret kell.)
Ill. ki milyen szoftverre esküszik ehhez? Óvatos duhajként akarok biztonsági mentést csinálni, mert az a HDD-knél sem árt, hát még a kiforratlan SSD-knél...Üdv!
Aktív témák
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller Alza 2027.12.10-ig garancia, számlával!
- Honor laptop i5-12500H / RTX 2050 / 16GB RAM / 512GB SSD / 2K kijelző Erős, prémium gép!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Apple iPhone 17 256GB fekete használt, újszerű 100% akku (0 ciklus) Apple garancia 2027.02.11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest