Hirdetés

Aktív témák

• McLaca

őstag

válasz pschio #17104 üzenetére

Jó hír az elégedettség, mert picit savanyú szájízzel rendeltem meg a 320-ast az X25-M helyett. Keddtől klubtag leszek én is. :)

kenesei1982 kérdése engem is foglalkoztat. A TRIM vajon független a partícióktól? Azaz egy 40GB-os partíció esetén csak az azon belüli szabad helyet használja, vagy az egész rendelkezésre álló használatlan cellákat is? Tekintve, hogy egy SSD-nél nem értelmezhető a lineáris adatelérés, és emiatt a töredezettség, gondolom, hogy partíciótól függetlenül használja a cellákat a TRIM, de jó lenne ebben a megerősítés.

Apropó backup: úgy tervezem, hogy a 120GB-os SSD-met rendszeres időközönként backupolom az általa kiváltott 250GB-os HDD-re (eSata porton keresztül). Érdemes mindent lementeni, azaz 128GB-os partíciót csináljak majd a backupra, vagy van ennél jobb megoldás is? (Mondjuk ghost-jellegű mentés esetén könnyű a visszaállítás egy esetleges krach esetén, és ahhoz ugyebár 1:1 méret kell.)
    Ill. ki milyen szoftverre esküszik ehhez? Óvatos duhajként akarok biztonsági mentést csinálni, mert az a HDD-knél sem árt, hát még a kiforratlan SSD-knél...

Üdv!

Aktív témák