- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
Aktív témák
-
-
-
válasz
vizirider #36393 üzenetére
USB felejtős, alaplapra kell kötni SATA kábellel (mondjuk ehhez csak a gép oldalát kell leszedni, meg egy megfelelő sata portra rákötni a Samsung-ot, ehhez annyira azért nem kell szétbombázni a gépet
)
Korábban remélem a Dell lapos kapcsán nem úgy értetted, hogy USB-n nem látja a BIOS, hanem úgy, hogy betetted a laposba a HDD helyére és úgy nem látja.
Vagy laposról fut a W7 is jelenleg? Azaz ha kiszeded a HDD-t, akkor meg W7 nem lesz? -
válasz
vizirider #36389 üzenetére
1.Samsung-hoz, le lehet tölteni boot-is ISO lemezképet(Firmware Update Tool), amiből egy boot-os lemezt kell készíteni, és arról elvégezhető a FW frissítés.
2. Letölthető külön a FW file(Firmware File), amelyről a magician képes létrehozni boot-os USB pendrive-ot vagy boot-os CD-t.
3. ha rendelkezésre áll másik gép, amibe be tudod átmenetileg tenni a Samsung-ot, akkor W7 alól a magician-al elvégezhető a frissítés [link]csak nálam van gond a PH!-val vagy másnál is?
-
válasz
vizirider #36124 üzenetére
Meg kellet volna próbálni újra ráhúzni a FW-t az SSD-re, függetlenül attól, hogy a legújabb volt rajta. Nem Samsung SSD-nél, de másik SSD-nél már előfordult ilyen jelenség, ott az ügyfél frissítette a FW-t OS alól, csak a védelmi progija megakasztotta a folyamatot. Bár engedélyezte és látszólag végig is ment a FW frissítés ugyanilyen módon belassult az SSD.
Ráhúztam újra a FW-t és a probléma megoldódott. Szóval ezért lett volna szerencsés ezt megpróbálni, hátha a Samsung-nál is bevált volna és akkor nem kellene várnod a csrére (már ha nem azonnal cserélték) -
-
Anfänger
őstag
válasz
vizirider #36007 üzenetére
A Crucial,amit pár napja vettem,is létre hozott egy 100MB-os partíciót,de az rendben van úgy sokak szerint,bár,ha 101,akkor nem tudom biztosan.
A Vertex 2-nél én úgy csináltam,hogy egy HDD-n volt a win 7,és ott töröltem a Vertex-röl a 100MB-os partíciót,létrehoztam egy teljes kötetet,majd megformatáltam,aztán a HDD-t lehúztam,Vertex-et be a PC-be és telepítettem rá a win7-et.
Igy nincs 100MB-os partició rajta. Az AS SSD progi msachi1024K- OK-ot ír rá! Így minden rendben.Hd sentinellel ellenöriztem ,hogy megy-e a TRIM,az szerint müxik,tehát minden faja.
Remélem,sikerül megoldanod! -
Coolmat
őstag
válasz
vizirider #35997 üzenetére
Innen idézem a második pontot, mert ebben nem voltál biztos:
2. Ellenőrizd hogy hol kezdődik az első partíció (alignálás, partíció igazítás)
Start menü/ futtatás keresőjébe be kell írni azt hogy "cmd". Majd a felugró ablakba írjuk ezt: "msinfo32"
A felugró ablakban keresd ki az "Összetevők/Tárolás/Lemezek" almenüben található "Partíció kezdetének eltolása" mellett található értéket. Osszuk el 4096-tal. Ha a kapott érték egy egész szám, akkor a partíció jó. (Ha nem akkor érdemes újrarakni a rendszert, és a win 7 telepítése során elvégezni a régi partíció törlését és az új létrehozását! Ilyenkor automatikusan elvégzi a telepítő az alignálást vagy magyarul fogalmazva a partíció igazítás.)Ha ez is rendben van, akkor marad még 2 lehetőséged:
- Újrahúzod a Win7-et mégegyszer irmagostul, újraparticionálva, hátha mégis ott csúszott be valami gikszer.
- Megnézed egy ismerős gépében ott mit produkál, nem baj ha csak Sata2 porton, csak ne olyan gyenge 4k és access time eredményeket hozzon mint most nálad.Ha újrahúzás és más gépében megnézés után sem gyógyulna meg, akkor vidd vissza gariban.
-
HZoli87
veterán
válasz
vizirider #35985 üzenetére
Hát ott valami nagyon nincs rendben. Az én gépem szerintem régebbi és gyengébb a tiédnél (szintén notebook és szintén SATA2), de mégis jobb értékeket kapok. 30 másodperc körül már használható a W7 nálam bekapcsolás után és nem kevés program indul együtt az operációs rendszerrel, meg az egész úgy pörgősebb. Ha jól látom, a gyári MS AHCI illesztőprogramot használod, próbáld meg az Intel félét is. Szerintem notebookba még érdemesebb SSD-ét venni, mint egy asztali gépbe, mert ezekben általában nem kicsit lassú 5400-at pörgő meghajtók vannak.
-
Coolmat
őstag
válasz
Szia!
Ha jól látom a notidban Intel GM965 déli híd van, ez ugye már eleve korlátozó tényező a SATA2 miatt, de a 4k és access time benchmark eredményed ill. a win7 boot időd több mint lehangoló. Formázást Win7 telepítővel csináltad? TRIM működik rendesen (a 4.0-s HDSentinel tutira megmondja)? Gyári Windows AHCI driver van fent vagy Intel RST? Érzésre is lomha a rendszer, vagy csak a bootnál és benchmarkoknál jelentkezik ez a rendellenesség?
-
davidsz
senior tag
válasz
SATA2-es porton nem fogja az SSD a gyári értékeket hozni, mivel az SATA3-n hozná.
A Win beállításait illetően az 1 hsz ajánlott elolvasni.A bootidő nem csak az SSD-től függ, hanem a hardvertől és az induló Win szolgáltatásoktól is.
A 4K értékek nagyon alacsonyak, ott valami nem tökéletes.
Az SSD ennél többet tud, nem az lesz a gond.
Nekem DEll 7010-ben SATA2-n a következőket hozza:
Read:
Seq 256,8
512K 200,6
4K 14,27
4KQD32 127,0Write:
Seq 238,7
512K 221,4
4K 25,16
4KQD32 107,5
CrystalDiskMark-al mérve
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest