Aktív témák
-
-
- = Zk = -
félisten
hát, megoldódott. úgynézki
nativ ide módban feltettem a wint, majd átállitttam ahcira ahogy fentebb irták. vagyis ahogy egy másik blogban olvastam. már a többi vinyó és odd is rajta van a lapon. látszólag működik. kop kop
ahci drivert nem is cserélek szvsz, pedig a gyártó honlapján van pár
[link] -
JSaN
addikt
Pfff, ebbol is latszik ha csak masfel evente telepitek wint, es kb a biosba se jarok ennel surubben. Akkor elfejetek midnent.
Es valoban, a marvel az egy szem IDE csatlakozom, es azt is mar par eve letiltottam mert minek. (csak huzza az idot a bootolasnal)
A silicon nincs hasznalva, a 6db intel sata foglalatbol van 4 hasznalva, na akkor oda megy az ssd. -
-
mackosajt
addikt
Tudom, hogy több tényezőn áll a vásár.
Viszont a szegény "öreg" vertex (igen, arról van szó valóban, doboza is megvan), folyamatosan azzal küszködik, hogy alig van hely a gépen a win7 + bf3 premium miatt.
Ezért is gondoltam volna arra, hogy az agility lenne a rendszernek, a vertex a játéknak. Így lenne 120 giga, de mégsem 1-ben. -
mackosajt
addikt
No, megnéztem.
Vertex
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.2 x64 (C) 2007-2012 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]
Sequential Read : 217.299 MB/s
Sequential Write : 151.397 MB/s
Random Read 512KB : 160.701 MB/s
Random Write 512KB : 99.785 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 23.768 MB/s [ 5802.7 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 12.080 MB/s [ 2949.3 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 59.320 MB/s [ 14482.4 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 10.995 MB/s [ 2684.4 IOPS]
Test : 1000 MB [D: 93.7% (55.9/59.6 GB)] (x5) <0Fill>
Date : 2012/12/09 17:44:38
OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)
Win7 64bit, alap, 0fill 2012-12-09
Agility3
CrystalDiskMark 3.0.2 x64 (C) 2007-2012 hiyohiyo
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]
Sequential Read : 439.102 MB/s
Sequential Write : 394.152 MB/s
Random Read 512KB : 396.844 MB/s
Random Write 512KB : 372.997 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 21.134 MB/s [ 5159.6 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 47.349 MB/s [ 11559.8 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 54.036 MB/s [ 13192.3 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 117.307 MB/s [ 28639.3 IOPS]
Test : 1000 MB [C: 44.9% (25.1/55.9 GB)] (x5) <0Fill>
Date : 2012/12/09 17:53:07
OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)
Win7 64bit, alap, 0fill 2012-12-09Így ez lett. Az Agility 3 ebben a tesztben nem kicsit veri a vertexemet. Lehet picit üríteni kéne a vertex tartalmán.
Amúgy HDS 4.10.7 Bélával megnéztem mindkettőt. A vertex 1,5 TB írt adatnál tart, az Agility 737 GB-nál.
Erre a vertex teljesítmény/kondíció 80% /90 %
Az Agility 80 / 100.
Ez alapján még évekig menni fognak, ha hinni lehet neki? -
batt
aktív tag
Nem tudom 2.22-re érdemes feltenni a 2.25-öt? van-e értelme?
Gondolom ugyan úgy törlődik raja minden!Nekem ezek nem sok mindent mondanak!
Fixed the normalized value calculation for SMART Attribute 9 (Power-On Hours)Fixed a SATA error recovery sequence coming out of PS1
Fixed an issue during SMART self-test extended that could cause an unexpected read
errorFormatting a RAID-1 Volume takes longer than expected with PMC Sierra BR-8 HBA
Platforms with H61 based chipset fail to wake from sleep, fail to negotiate at 6Gb speeds,
and dropped links occasionally when using with 3.0Gb SATA drivesVan új ssd life 2.3.50 is!
-
NielsX
tag
Igen sajnos azt én is látom hogy kevés. Legújabb firmware fel van téve az ssd-re (2.22 ha jól emlékszem, megvétel után ez volt az első dolgom), ezen kívül cmd admin módban trim ellenőrzőparancsra 0-t ad. Ahci mód on. Többszöri mérésre is ugyan ezt adja kb. A gépemen ez úgy jelentkezik hogy néha másodpercekig nem reagál semmire, a hdd/ssd jelző led folyamatosan világít. Egyértelműen ez az írási sebesség okozza a lassulást a rendszeren, a tesztprogi alatt is reprodukáltam többször is a lassulást.
Alaplapom: Gigabyte 880gm ud2h sata2
-
miki111
csendes tag
Köszi! Így már jobb
CrystalDiskMark 3.0.1 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 270.008 MB/s
Sequential Write : 260.645 MB/s
Random Read 512KB : 249.536 MB/s
Random Write 512KB : 256.644 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 19.407 MB/s [ 4738.0 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 90.003 MB/s [ 21973.3 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 134.570 MB/s [ 32853.9 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 171.295 MB/s [ 41820.1 IOPS]Test : 1000 MB [C: 39.5% (44.1/111.8 GB)] (x5) <All 0x00, 0Fill>
Date : 2012/09/22 19:06:53
OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)Ez már jó?
Köszi! -
-
csimika
csendes tag
For interest's sake, I did do some performance tests with defragging an SSD on my Intel X2-M.
There is some performance benefit, but it is small - and for general use would not be noticable, or probably even benchmarkable. However, there are some circumstances, where the performance increase may be detectable.
The issue comes from how the OS accesses data on the drive. If you have a block of data that is stored "sequentially", then the OS will request the data in the largest chunks supported by the drive (usually 512 kB per each SATA request). The result is that the drive will internally parallelize the individual flash lookups, and consolidate them into a single response.
Where a file is highly fragmented, the OS will request the data in the size of the fragmented chunks - these could, in extreme cases, be 4 or 8 kB chunks. Each request needs a SATA transaction, takes up a space in the request queue, and has overhead both in the drive controller and host SATA controller. This is why the "4kB random read" benchmark scores are so much lower than the "sequential read" scores on SSDs.
In effect, reading a highly fragmented file has an element of "random read" in it, which reduces performance compared to a sequential access.
Now, this is not really much to get excited over. But, I set up a contrived case, whereby I filled up the drive with 4K files, and then deleted some of them at random to free-up space, and then filled it up with a single large file, that would end up being massively fragmented.
Streaming that file was horribly slow (about 30 MB/s). Following a defrag, streaming that same file was over 200 MB/s.
In terms of the amount of writes that the defrag put on the drive, it was on the region of 40 GB. In terms of how much wear that put on the drive, I'd estimate the cost of that defrag at about $0.02. (i.e. it cost less than the electricity used by the PC during the time the defrag was running).
Szoval nemlehet bekapcsolni?
-
csimika
csendes tag
Igen, a legtobb SSD optimizacios guide televan felesleges es hamis informaciokkal.
Kulonben egy SSD is lassabban fog fragmentalt fileokat olvasni, vagy rosszul gondolom es a nagy review siteok hamis random read speedeket publikalnak?
Penz nem problema, van eleg hogy par evente gyorsabb es nagyobb SSD-re valtsak. -
kingpython
aktív tag
Oké értem köszönöm szépen a válaszod! Hát kétszer is lett telepítve, mert elsőnek az egyik rossz rendszert telepítettem. Meg csináltam több sebességtesztet is mondjuk ezen a téren nincs probléma jó gyors. Bár néha be beakad kicsit a Firefox de ez nem tudom minden a hibája. Azt még akartam kérdezni, hogy valahol láttam már csak nem tudom hol, hogy ezek olyan 60-70 TB-ot bírnak ki vagy valamit nagyon elnéztem, csak mert az így nem is tűnik olyan soknak?
-
_ak_
addikt
Köszi!
FireKeeper: sajnos nem tudom pontosan, először a Asrock honlapján lévő AHCI drivert tettem fel, majd az AMD oldaláról leszedett 12.8-as catalysban lévő. nem emlékszem már a verzió számra.
Tapasztalatok alapján érdemesebb AMD drivert használni vagy tök 8, h melyik legyen?
-
-
A kérdést 2 felé kell választani, egyrészt van a user oldal, másrészt van a szakmai/programozói vagy ha úgy tetszik "mélyvíz" oldal.
User oldalról az a természetes, hogy azt a driver-t telepítik fel, ami épp elérhető a gyártói oldalon. Ebben sajnos az a baj, hogy szakmai oldalról nézve, azok a driver-ek, amiket pl az alaplap gyártója közzé tesz, azok -nem minden esetben- bináris hulladékok... Szabvány(Standard) írja elő, hogy milyen feltételeknek kell eleget tenni, de néha a legalapvetőbb előírásnak sem tesznek eleget a -témánál maradva- AHCI/IDE driverek.
A mai napig, számos újnak mondható alaplap esetén is az Intel Matrix driver-t teszi közzé az alaplap gyártója, holott, köztudottan, nem támogatja a TRIM-et.
Ha valaki jót akar magának, az innen válogat: Hard Disk Sentinel - Driver Zóna
Én pusztán "hobbiból", nekiálltam egy SSD Tools fejlesztésének, és már most tapasztalom, hogy a legalapvetőbb információkat nem adja vissza, vagy rosszul adja vissza a driver, főleg -Intel-nél maradva- az újabb 11.x-es IRST-k.
A másik felhasználói népbetegség, hogy első dolguk a chipset/INF driver-eket telepíteni... 20 éve rakok össze/telepítek/szervizelek stb gépeket(eredeti végzettségem meg rendszerprogramozó), szóval tűzzel-vassal irtom a chipset-et. Minden évben raklapban mérhető konfig megy át a kezem alatt, idén mindösszesen kb 3 konfigra raktam chipset-et(mert tudtam, hogy az jó), mindhárom AMD chipset-es Samsung laptop volt.
Szóval: A Chipset/INF driverek csak rombolásra alkalmasak, legjobb esetben sem javítanak semmin, a többi esetben csak negatív jelzőkkel lehet illetni és annak a gépnek annyi is. Semmi szükség nincs a chipset és INF driver-ekre. Ha az eszközkezelőben van ismeretlen eszköz, és ahhoz a chipset/INF-ben van driver, akkor azt ki lehet szedni, nem kell a teljes chipset/INF telepítése.
-
stm_
tag
Rendben, úgy legyen. Köszönöm a helpet neked is meg a többieknek is.
DeFranco: márkolj? Ha valami teszt programra gondolsz akkor köszi a feltételezést de nem szokásom ilyennel élni. Nem az a mérvadó. Mint írtam egy teszt volt, amit összehasonlítottam az ebben a topikban fellelt eredményekkel a miheztartás végett.
Az meg evidens, hogy tesztnél ír a lemezre meg olvas....hogy is lehetne másképp tesztelni a sebességét.Szóval nincs arról szó ,hogy 100* futtatam le HD Tune, HDD Sentinel, CristalDiskMark sebességmérést.
-
S.O.S.
senior tag
-
stm_
tag
Kifordítod a szavaim. Nyílván az a dolga -többek között- ,hogy írjon. Na de egy nap üzemidő sincs benne és így jár 335GB írással. Ha így folytatódik az nem hinném, hogy tól jó dolog lenne.
60GB-os, abból 40GB szabad. Nincs bench, 1* volt egy és kész. Nem másolgatok rá semmit, nem töltök rá semmit.
Win7 ez és ez alapján beállítva.
Így viszont érthetetlen honnan ered ez a magas írt adatmennyiség. Mivel az írkálás meg összefügg az élettartammal...nem vagyok túl nyugott.
-
DeFranco
nagyúr
Ez így ebben a formában is elmegy alsó hangon 5 évet... ez a durva.
De inkább tizet.
(már ha hiszünk az intel mérnökeinek)
-
sz.j
nagyúr
Némi változás történt a # 41715-ös hsz-ben írt hibáknál.
A CD-k/DVD-k lejátszása működik, de továbbra sem tudok CD-ről bebotolni!
Beállítások a képeken láthatóak maradtak és a cd/dvd meghajtó továbbra is a "sárgába" van bedugvaHogy tudnám a CD-kett/DVD-ket bootolásra bírni?
-
dcenter
csendes tag
Lemértem default értékkel is, ugyanilyen eredményeket kaptam. Az ATTO-s teszt ezt adta:
Az alignálás rendben van. Viszont tegnap sokat olvasgattam az alaplapról. Ebben ICH7 chipset van, amiről azt írják (itt a fórumban is, rákeresve), hogy nem támogatja az AHCI-t. (Egyébként én beállítottam biosban az enchanced módot a sata-ra.) De akkor lehet az, hogy emiatt kapom ezeket az értékeket?
Szóval gyakorlatilag ez az alaplap bukta így? Szoftveresen nem lehet valahogy megkerülni? Nézzek inkább ICH8/9/10-es lapokat használtan?(bosszantó amúgy, ez volt az egyetlen komponens, amit direkt újonnan vettem meg a garancia miatt, erre pont belefutottam ebbe az olcsósítós dologba úgy néz ki..
)
-
Tomix24
addikt
ASROCK H61M-ITX - lenne az új környezet. És igen ennyi az értéke Sata3-on, ez amolyan alsó kategóriás SSD, de olcsó és nagy volt.
"Tomix24 Nem valószínű, így is sata2 határain belül vannak az értékek."
egyik érték sem tuti? 5K-val kellene többet költenem Sata3-as lapért.
-
Mankó
veterán
Általánosságban írtam, az ssd állapotát nem befolyásolhatja, de a rendszer indítási folyamatában, igen bekavarhat. Én ezért is szoktam telepítés előtt egy létező rendszer alatt megformázni az ssd-t. Így nincs 100 mb-s partíció, se kavarás vele. Használtam vele is, nélküle is a rendszert, nem nagyon láttam előnyét.
-
törölt tag
Ja nem, gond, sőt örülök neki, meg kell próbálni ugyanis kizárni,hogy mi lehet meg mi nem.
Azon filoztam, hogy most ez a sztori hetekre kiüti a nagyobbik gépemet
HDD-re nem akarok megint áttérni, Windows installálni stb...
Ha a kisebbik gépem ASUS A8N-SLI alaplapja nem csak a SATA II-t tudná, hanem az AHCI-t is akkor vennék egy másik SSD-t, ezt meg mikor visszajön az új csere darab, beraknám abba a gépbe... de így inkább nem.
A másik amin filózom, hogy felküldéskor hogy fog ez ott kiderülni? Felrak egy egy Windows megint valszeg 1 hétig megy... vagy nem tudom.
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged