- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Mobilhasználat külföldön
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Aktív témák
-
Maximum1
őstag
válasz
tomgabor #36852 üzenetére
HDD-re van telepítve?, ne az ssd-re telepítsd!
Beállítva?
Így csak a ramot fogja zabálni, de a procit békén hagyja.
Nem tudom mi baja van, reméljük most a friss FW-től jó lesz. -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
tomgabor #36833 üzenetére
Elvegzi. Hasznalati utmutato.
Nem kell leformazni az SSD-t, csak ments le mindent rola, vagy az egesz particiot, hogy ha netan gebasz lenne, vissza tudd allitani az operacios rendszert.
De az iment ajanlott a kollega egy pendrive-os megoldast, amivel ugyanolyan egyszeru a menet.
-
SipiBcs
őstag
válasz
tomgabor #36341 üzenetére
Szia!
Pár hete én is egy ilyen példányt hajtok. Remek, villámgyors, semmi gondom vele.... ill nem lenne, ha nem csinálna random fagyásokat. Miután nem kék halál, hanem teljesen befagy a rendszer, így nem tudom, hogy mitől van. (lap vagy ssd) Ilyen leállásra csak azóta kerül sor (heti3-4 alkalom), mióta az ssd-n fent van az AHCI rendszer. Ilyen leállás után csak a gép áramtalanításával tudom elérni, hogy a BIOS lássa az ssd-t. Csak reset esetén eleve nem is látja boot-nál a Vertex3-at.
Kifejezetten az FW miatt hagytam meg a régi HDD-n az előző win7-et, mondván majd boot-olok arról, megcsinálom az FW cserét, no meg különben is... jól jöhet ha valami gáz van.
Gáz van... még nem találom az okát ezeknek a fagyásoknak, viszont FW-t sem tudok cserélni, ugyanis hiába boot-olok a régi win-ről, nem lehet róla update-elni, mert IDE módban fut. Végül is az OCZ honlapon két dolgot emelnek ki:
- Ne a C, rendszer meghajtó legyen az SSD
- AHCI mód legyen beállítvaAmennyiben másnál is jelentkezik hasonló random leállás OCZ Vertex3-nál, akkor kérem jelezze. Mert akkor visszaviszem a boltba és megpróbálom cseréltetni.
-
Mi5i
aktív tag
válasz
Emellett 3-4 napja többek is írták a megoldást, Neked is címezve, ugyanez volt még a gond akkor is. De akkor még egyszer, személy szerint utoljára:
Ne ő legyen a C, azaz egy másik valami alól fusson a rendszer, amin csinálod. Ezen kívül ahogy jól esik, valami biztos módon legyen "slave". Fontos adatok lement, frissít és kész. Legyen már végre 2.15 szerencsétlen ssd.
USB-vel nem tudom miért szeretnél szórakozni, fogod és átdugod máshova, vagy a másik konfig sata csatlakozójába.(#36343) polgcsabi:
Itt az első hsz. végén megtalálod a linkeket, amiket keresel. -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
A SATA 3-as szerianal kulon kihangsulyozza a gyarto, amit szerintem az osszesnel ki kellene, hogy ne az SSD-rol fusson a rendszer, mert igy azt nem lehet frissiteni.
Updating the firmware from the toolbox is not supported when Windows is running off the drive you are trying to update.
Toolbox will not update a primary system drive (e.g. drive letter "C:"). You must run Windows from another drive and then update your SSD using Toolbox.
Meg lehet oldani ugy is a frissitest, ha egy live lemezrol bootoltatsz egy masik rendszert. [link]
An alternative firmware update method is utilizing a standalone Linux distribution (booting off the CD/USB) to update the primary SSD. See “Updating your firmware with a drive that cannot be updated as a primary drive” section for more details.
Az USB-re kotest meg kell probalni, de en inkabb masik SATA portra kotnem a frissites idejere az SSD-t, vagy szimplan csak tennek be egy HDD-t, BIOS-ban beallitanam, arrol bootoljon a rendszer, ra gyorsban egy Windows 7 es mehet a moka.
Itt leirjak, hogyan kell hasznalni a Toolboxot.
Garanciavesztessel nem jar a firmware-csere, hisz nem hiaba adja kozze a honlapjan ezeket a gyarto, de az biztos, hogy nem orulnenek Neked, ha hibas frissites miatt kuldened nekik vissza a meghajtot.
-
Xero
nagyúr
válasz
tomgabor #36230 üzenetére
FW frissítés 2.15-re. Biosban AHCI enable. Win7 újrahúz. Örül.
Egy hete pörög egy friss ropogós Agility 3 nálam (igaz OS X fut rajta) 24/7-ben. Az ég egy adta világon semmi probléma nincs vele. Mondjuk én kapásból az előbb felsorolt lépésekkel kezdtem. Nem véletlenül frissítik azokat a nyavalyás fw-eket. -
-
Atom_Anti
senior tag
válasz
tomgabor #36043 üzenetére
De igen
: -->(#36029) Atom_Anti
Aktív témák
Hirdetés
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged