Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Magisk
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
Aktív témák
-
boogie84
veterán
Ezek teljesen jó eredmények! 4K akkor sem lenne sokkal gyorsabb ha sata3 csatin használnád. Uh ez tökéletes!

(#45141) D®. GeNy@: Nem az számít h sebességben mi mit kaszál, hanem megbízhatóságban, működésben. Teljesítménybeli különbségről felesleges beszélni átlagos felhasználónál.

Sajnos az intel 520 a legdrágább széria most.
Ha váltanom kellene és tehetném akk 520 (240GB), v 830 (256GB) lenne a két esélyes. Persze ez csak az én meglátásom.
-
boogie84
veterán
válasz
bluobluo75
üzenetére
Én is a samut. 256GB-osat.

-
boogie84
veterán
válasz
bluobluo75
üzenetére
nincs
-
boogie84
veterán
válasz
bluobluo75
üzenetére
Mert ez a privát véleményem. Persze többen is megerősítették az alaplapom topicjában h jól működik nálauk.
-
boogie84
veterán
válasz
bluobluo75
üzenetére
Csak is személyes vélemény: csak saját felelősségre: samsung 830 128GB
Én ennek a nagyobb tesóját venném ha cserélnék. -
boogie84
veterán
válasz
dante3
üzenetére
Igazán nincs mit! Nekem is nemrég volt ilyen problémám. Akkor nekem segítettek, örülök h tovább tudtam adni!

(#45099) bluobluo75: Játékokra bizony szűkös lesz.
BF3 premium edition 22,6GB. És ez csak egy játék. Én majdnem a játékok miatt cseréltem a 120asat. Aztán töröltem párat. -
boogie84
veterán
válasz
bluobluo75
üzenetére
Mi értelme van ha elég hely van rajta?

A többi sem gyorsabb, csak nagy fájlok esetében. -
boogie84
veterán
válasz
dante3
üzenetére
amikor ahci-t állítasz biosban, akkor megkergülnek a dolgok. utána kell egy mentést csinálnod a biosban, majd restart. utána szintén ellenőrizd a biost h minden a helyén van e, nálam pl összekeverte a boot dolgokat először, beállítások után működött minden frankón! sok sikert!
-
boogie84
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
Ha ez egy rendszerben van, és egy időben készültek a tesztek, akk érdekesen lassú a kingston. Olyan mintha annál nem menne az ahci mod.
(#44788) fenergie84: Ha egy rendszerben üzemelnek, és ugyan olyan funkciójú csatira van dugva akk mennie kell sztem. Amúgy SSDlife kiírja, h megy e a trim.
-
boogie84
veterán
válasz
DeFranco
üzenetére
Valóban nagy probléma a napi szinten való több giga, több 10 giga írás?
Ugyan még nem tudjuk hogy meddig üzemelnek az ssd-k ha sokat vannak használva, de nem gondoljátok h kicsit túlparázza mindenki ezt a dolgot?
Egy éve vettem a sajátom (120GB) akkor 55 volt, most kereken 2× akkora méretűt lehet venni talán még olcsóbban is.
Arra utalok h a technika jobban fejlődik minthogy nekünk azzal kellene foglalkoznunk h hog dolgozik.Lehet hülyeség de engem nem izgat h ha megdöglik a kicsike akár a gar lejárta után is. Mert potom áron lehet majd beszerezni majd őket. Itt most konkrétan ugyan olyan tárkapacitásúra gondolok. Hisz ha vigyázunk is rá, akkor sem kapunk több gigát tárolni évek során.
Egy megbízható példányt kell venni és kiszolgálja az embert ha megfelelően van ki be kapcsolgatva a gép, túlfeszvédelemmel el van látva, de sztem még ezek nélkül is.
Rossz gondoltatok?
-
boogie84
veterán
válasz
atomheart
üzenetére
Ha tudod mit kell nézni akk érted h miért írom ezt most ->

Ja nem tudod mert akk nem írtál volna marhaságot.
Na jó, kicsit segítek: a 4K ill a 4K random az ami számít. Vagy te mindig 1GB-os fileokkal dolgozol?

Amúgy 4K random miért ír gyorsabban minthogy olvasna a tiéd? Minden ok vele?
-
boogie84
veterán
-
boogie84
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
& (#44693) Piera23
Köszönöm a segítséget!!! Az volt a furcsa, hogy nekem ez az érték:
1. Windows regedit, átállítod amit a hsz-ben linkeltem
a. Startup "Regedit
b. Open HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlset / Services
c. Open msahci
d. In the right field left click on "start" and go to Modify
e. In the value Data field enter "0" and click "ok"
f. exit "Regedit"
2. BIOS, ACHI-ra állít
3. Windows szépen műxikbe volt már állítva. Azt hittem h ennek ellenére nem tudom majd megváltoztatni a STA MODE-ot. Féltem még egy kékhaláltól. Ma megpróbáltam, és működik!!
Hatalmas köszönet mindkettőtöknek!!!!

-
boogie84
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Értem. Köszi!
boogie84
-
boogie84
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ilyenkor RAID sebesség körüli tempóval kezeli az ssd-t a rendszer? Vagy pontosan mire is jó ez az intel program?
Gépinstallnál észben tartom.
-
boogie84
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Így vannak csatlakoztatva. a fehérek sata3-as csatolók.
Látszik is h ahci módra vannak állítva:![[link] [link]](http://uploadpic.org/storage/2011/thumb_fVxnbXLwkv4LdzHBjWRjKNM8S.jpg)
Ami ki van jelölve ezen a képen, az most IDE módban van. Valszeg ez lesz a probléma. A SATA MODE ,az vajon mire lehet beállítás?? Hisz a Marvell sata3 az ahciban van!
Ezen a képen EP45 alaplappal ahci támogatással készítettem (ami az acdsee-ben látható). 261MB........
A P67-es konfiggal pedig ezen a képen az aktuális teszt látható. 258,5MB....................
![[link] [link]](http://uploadpic.org/storage/2011/thumb_pVUiWq9DMPJteH6R3ZV5bfOdr.jpg)
-
boogie84
veterán
válasz
Piera23
üzenetére
Regedites mókát végig csináltam, de 0-s pozícióban van. Ergo működik a trim! Ezt írja az SSD life is.
SATA2-es SSD-m van. Eddig jól működött, most vmiért lassabb. SATA3-as porton van, és a marvell sata 3as működés ahciban van. Ezért furcsa a dolog.
Ez a rész, ami be van keretezve, hagytam IDE modban telepítéskor. Ezt állítólag win telepítés után nem lehet átállítani, mert összeomlik a rendszer. Sajnos ezt próbáltam is. 2× voltam hülye mert nem tudtam, mind2 esetben ide módban hagytam.
INF drivert telepítettem.
-
boogie84
veterán
válasz
Piera23
üzenetére
Anno nálam EP45-ben ennyit ment:
Ami a képnézegető ablakban van!!!Aztán lemértem a P67-es konfiggal is, közel azonos! SATA2!
Mostani eredményem vgacsere után:
![[link] [link]](http://uploadpic.org/storage/2011/thumb_iU4rdQhMXSaB4soGsP1iaNq9.jpg)
Uh valami most peprill nem ok. Sztem nálad is többnek kellene lennie a random 4k-nak!!
Kérdés: Anno így volt belőve a biosom:
![[link] [link]](http://uploadpic.org/storage/2011/thumb_gF3XM8KlHiNeG0rPTVOZGUOHH.jpg)
Most a SATA mode: IDE mode-ban van.
Lehetséges h ez a baja??

-
boogie84
veterán
válasz
Piera23
üzenetére
Valami nem ok. A 4K random kevés. Nálam is most perpill ugyan ez van.
(#44678) Fire/SOUL/CD: Érdekes mert nálam be van lőve, és anno tudott többet is.
Akkor vajon mi a gáz?
-
boogie84
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Bazzz

Tenyleg, lenyeg h oprendszer csere!
VIT: en csak arra telepitem a jatekokat. Gyors betoltes, egy deka fpsel sem lesz tobb.
Motion_blur: kerhetnek majd rola reszletesebb baszamolot? En is olyat tervezek, csak tapasztalatok olvasasa nelkul bizonytalan. Elore is koszi.
-
boogie84
veterán
Visszaolvasgattam kicsit, nem nagyon találtam hibás samsung 830as ssd-ről szóló hsz-t. Mi a megbízhatósági lista mostanság? Ha létezik, és esetleg valaki csinált ilyesmi listát.
(bevallom azóta nem nagyon követtem az ssd történéseket mióta megvettem az x25-m-et)
-
boogie84
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Bios frissítés meg volt.
Portokkal tisztában voltak.
Beállításokat átküldtem, de nem hiszem h azokkal lesz probléma.
Köszi -
boogie84
veterán
Egyik ismerősömnek P8Z68 V-pro típusu alaplappal volt kezelési problémája. Átdugta sata 2-re a vertex 3at, és tökéletesen működik. Próbáltad sata 2-re dugni az ssd-t?? Kíváncsi vagyok h neked mi volt a tapasztalat.
mindenkihez: Sata3 és Sata2 vezérlés teljesen más, vagy csak sebességbeli különbség van? Arra akarok kilyukadni hogy másképp kezeli e az alaplap sata3-on, mint sata2-n? Érdekes h havernél sata3-al nem ment az ssd, viszont sata2-n minden ok. Ebből arra következtetek (bevallom nem néztem utána, most hirtelen eszembe jutott) , hogy más a kettő kezelés. Ha ugyan az lenne akk nem menne sata2-n sem. Ha rossz lenne az ssd vezérlője, akkor sata2-n sem menne, ugye?
-
-
boogie84
veterán
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Corsair
60Gb SSD Force-3 (CSSD-F60GB3-BK)Corsair
60Gb SSD Force-3 GT (CSSD-F60GBGT-BK)(#35366) Zadia: Nem kell hozzá sokat tenni, vedd meg picivel később. Amiket írtál már régi típusok. Agility 3-al kapcsolatban ha jól emlékszem több hiba volt, de ez nem biztos, én így emlékszem. Keress vissza fórumban.
-
boogie84
veterán
Urak! Egyik ismerősöm szeretne venni SSD-t. Pontosabban ő azt mondta h két olcsóbb Kingstont szeretne egy 80, 120-as helyett. Két 40es Kingstont nézett ki (pepill nemtom milyet). Kérdés h van értelme két SSD-nek még ha olcsóbb is, vagy érdemes egyben egy nagyobbat megvenni?
Én azt javasoltam neki h inkább rendszernek + photoshopnak egy nagyobbat, de ő azt mondja inkább most vesz egy 40eset rendszernek + picivel később még egy 40est a ps-nek.
Mit gondoltok okos dolog ez? Nem lenne jobb egy nagyobbat és akkor azon van minden amit a win és a ps is használ? Előre is köszi!
-
boogie84
veterán
-
boogie84
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Egyik boltban rákérdeztem h megy a gar + a szállítás. Arra a hétre 2 rugót dobtak rá az x25-m-re.

-
boogie84
veterán
válasz
zsoltyyy
üzenetére
Ha a játékokat is arra telepítenéd h gyorsabban töltsenek be akk én egy 120GB-os SSD-t javasolnék. Intel X25-M. Bőven elég a SATA 2 átlag felhasználónak... Szekvenciális írásra, olvasásra úgysem fogod használni nagyon, gondolom rendszer lesz rajta. Ergo azok csak csicsa adatok..
Lényeg a kis fájlok írásában/olvasásában van.
-
boogie84
veterán
válasz
franc0
üzenetére
Megbízhatóságáról csak az előző példányok élettartamáról következtetek. Ezért azt nem merem állítani h az is olyan megbízható lesz mint az eddigiek. Én sem rendelkezem még túl rég óta az X25-M-el. Ezért 100%-osan én sem tudom megállapítani h megbízható, de ha olvasgatod a topicot akkor az Intel egy megbízható terméknek minősül.
Hogy miért épp az 510? SATA 3. Kíváncsi lennék h milyen a sebessége, megérné e megvenni csak emiatt. Ennek ellenére drágának tartom. Még!
Nem biztos h észrevehető a különbség az 510 a 320 és a régebbi X25 széria között.(#18274) Kvg: Aki mer az nyer, akinek sok pénze van az csak nyerhet... Én megbízhatóságra törekszem!

(#18282) Kvg: Na ugye.
320! Szakértő kolléga véleménye alapján.Őőőőő azt lehet tudni h miért olcsóbb az új 320, mint a régebbi X25-M? Ez nekem nem vili...
Aki az árakról elmélkedik h pár ezer forinttal drágábbat már nem vesz meg, gondoljon bele, h talán megbízhatóbbat kap kicsivel erősebb árét. Működési évere lebontva talán nem is olyan vészes. Természetesen mindenkinek a saját pénztárcája szab határt.

-
-
-
boogie84
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Naná h jó döntés!

(#17602) Hooper: Kíváncsi leszek arra... Egyébként érdekes, mert a vinyókat adattárolás szempontjából nem érdemes lecserélni ssd-re a trim miatt. Teszem azt 4 TB-ot fog mozgatni az ssd h minden terület egyenlő arányban legyen használva?

-
boogie84
veterán
válasz
Gerisz
üzenetére
Semmi köze a gép többi alkatrészének az SSD-hez, talán a lap h hogy kezeli az SSD-t. DV sztem az Intelre utalt, h az megbízhatóbb. Nekem is az van, meg vagyok vele elégedve.

Sztem az Intel 320 Series 80GB SSDSA2CW080G3K5 jó választás! Épp a 40K-s kategória amit említettél!
-
boogie84
veterán
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Nem azt mondom h nem számít!
A szekvenciális írás és olvasási adatokat szokták megadni mindenhol. Ez az adat csak a nagy fileokra igaz. Majdhogynem lényegtelen... 
Ezek az én adataim. A két első mérés az SSD, míg a 3. egy 500GB-os samu vinyó. (igaz a samu töredezett volt, de üres hely volt rajta bőven). [link]
Hasonlítsd össze a kis fileok írását és olvasását. Ott az igazi előny az SSD javára!!

-
boogie84
veterán
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Ha jól látom akk kapacitásbeli különbség nincs a 2 között. Talán a trim funkció az ami dönthet, annak nézz utána. H szekvenciálisan mennyivel ír v olvas az senkit sem érdekel.

-
boogie84
veterán
válasz
Neil Watts
üzenetére
Szűkös! Nálam 20at foglalt a win7 mikor feltettem. Ugyebár annyit ír a prófécia az üres tárhelyre is! Szóval necces.... Ha tehetném, a helyedben nagyobb kapacitásút választanék.
-
boogie84
veterán
Azt lehet tudni h a Partíció kezdetének eltolása érték miért változott wincsere után 1048576-ról 105906176 bájt-ra?
Így is kerek szám jön ki ha osztom 4096-al, de mitől válzotott? -
boogie84
veterán
-
boogie84
veterán
Ó én balfék!! Nem a Chrome volt a ludas a sok írásban!! Most ellenőriztem a lapozófile-t. Most tettem át másik vinyóra!
Tipikus User Error...Most alig ír vmit is az SSD reggel 10 óta 3GB-ot. Pedig egész nap ment a gép.. Azt hiszem ezzel lezárult a lista. Mindent megcsináltam amit kellett.

-
boogie84
veterán
válasz
McCoy20
üzenetére
60-80GB-ból az ajánlott szerint 40-60GB-ot használsz. Ha betartod az ajánlást. Ergo sztem egy 120GB-os a célod (ha már egy picit nagyobb HDD-t cserélsz le). Persze mint minden számtech cuccnál a pénztárca szab határt.
Intel X25-M -et többen is a megbízhatósággal jellemeznek. Nekem nincs meg egy hete, de szeretném h ha több évig meg maradna.

-
boogie84
veterán
válasz
boogie84
üzenetére
Igazad volt! Rosszul csináltam. Csináltam egy ikont neki, és azt a gyors indítás tálcára híztam. Nem tudom h ott miért de nem jegyezte meg a beállításokat. Ha ikonról indítom akk tényleg működik.

Egy bibi van ezzel, mégpedig ha én a böngészőt nem ikonnal nyitom meg, hanem pl gmail figyelővel akk már nem működik a dolog. Mind1, lehet h nem is fog érdekelni. Napi 10GB írás nem fogja drasztikus mértékben megrövidíteni az élettartamot.
-
boogie84
veterán
Beírtam ezt:
C:\Users\Spiderman\AppData\Local\Google\Chrome\Application\chrome.exe --disk-cache-dir="F:\letöltések\chromecache" --disk-cache-size=400000000
Elméletileg át is került a chromecache könyvtár az F meghajtóm letöltés könyvtárába.
Sütiket hogy lehet áttenni másik meghajtóra? Vagy azok automatikusan a temporary könyvtárba kerülnek?
Ezek még mindig C-ről futnak.
Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Anyagi helyzetek és életutak
- DUNE médialejátszók topicja
- Trollok komolyan
- Le Mans Ultimate
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![[link] [link]](http://img830.imageshack.us/img830/5868/jkorbansmost.th.jpg)

![[link] [link]](http://img560.imageshack.us/img560/4315/dsc00520d.th.jpg)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Tipikus User Error...