- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
Aktív témák
-
Én inkább azt az elvet követem, hogy a formázott kapacitás 10% legyen szabad vagy OP-vel lefoglalva.
Ez egyébként teljesen egybevág Samsung esetén a Magician által javasolt OP méretével(256GB-os formázott kapacitása ~238GiB, ennek 10% 23,8GiB)Ha OP-vel le van foglalva megfelelő méretű terület, akkor a fennmaradó terület teljesen teleírható.
-
k78chriss
tag
azt nem tudom! De 4 napos kinlodás után rá kellet jönnöm az gigabyte x38 as lapom nem tudom achi tenni, egyszerűen semmi nem segített bios frissítés se , semmi! Most az alaplapon található giga sata vezre rátéve láss csodát minden oké !! Hogy mi a baj a x38 al nem tudom, volt hogy nem látta az ssd vagy közölte nincs engedélyezve a vezérlő a biosba stb, Vagy olyanokat produkált mint nálad belassult meg kékhalál! Egyszerűen rejtély! Ja és mindenkiken köszi a segítséget aki megpróbálta megtalálni a megoldást !!
-
1. SSD szempontjából azért nem mindegy milyen AHCI driver-t használsz, mert csak bizonyos verzió felett támogatott a TRIM. Ez AMD-re, Intel-re meg az összes többire igaz.
2. Cingáriusz topiktárs esetén az 1. pontban leírtak halmozottan jöhetnek elő, mert az alaplapjához letölthető AMD All in One telepítő 2 és fél éves, ergó szinte borítékolható, hogy az abban lévő driver nem támogatja a TRIM-et. (Mondjuk ez a kisebbik rossz, mert a chipset/INF driverek amúgy is agyonverték azt a gépet, ha fel lett telepítve a csomag) -
Met
nagyúr
Ez butaság.
kb. egyszer egy évben telepítem újra a gépet akkor általában frissítésekkel integrált telepítőt használok vagy minimum az utolsó service pakkosat, utána winupdate és annyi.Ha hülye a user nincs az a tűzfal, vírusírtó win frissítés ami megakadályozná hogy fertőzött legyen a gép.
-
Mankó
veterán
Megfelelő tűzfal és vírusirtó kombinációval, csak az jön be akit én akarok. Különben a frissítések egy rakás olyan szart tartalmaznak, amire az életben nem lesz szükséged. Egy átlag felhasználónak meg pláne nem.
De én pl. azért tiltom le a frissítéseket, mert már nekem okoztak kék halált, plusz olyan is volt, hogy el se indult a rendszer, újra kellett raknom az egész Win 7-et. Nem is egyszer.
Telepítés után max egyszer lefrissítem a rendszert (sokszor még egyszer se), beállítgatom a rendszert, optimalizálás egyebek és minden hiba nélkül használom, már évek óta 9-10 gb helyfoglalással.32-es ssd formázva 30, 20%-ot meghagysz a Trim miatt, marad 24. Abból ugye 10 gb az én beállításaimmal, + 2 gb swapfile + frissítések -> kb. 15 gb. Már 9-nél jársz. Vagy érdeklődj utána a frissítéses dolognak, vagy nagyobb ssd-t kell venned, 64-eset!
-
Mankó
veterán
Frissítéseket le kell tiltani, alapgépre nem is kell, minek. Hibernálást is, meg a swapfile-t is ha van 4gb ram a gépben. Nálam ezek + windows search, indexelés, lemeztöredezettség, visszaállítási pontok le vannak tiltva. Alapprogramok amiket általában használok, word, office, zene, lejátszó, skype, meg minden kütyü fent van ami a teszteléshez, beállításhoz kell és 9-10 gb-n simán elfér a Win 7 Professional.
-
Mankó
veterán
Indítástól számítva van az 26 is. Ennyi idő alatt nekem is bejön, max az elején az ahci kicsit fogja a gépet.
Szerk.: Most mértem nálam 30-32 másodperc áll fel a rendszer a bekapcsoló gomb megnyomásától számítva. Viszont nekem van skype, vírusirtó miegymás. A linken meg mintha csak egy szűz windows lenne.
-
"SSD magican OP része nem fért hozzá az SSD-hez mert valami másik folyamat használta."
Az OP egy nem particionált terület az SSD végén(a gyári Spare Area terület manuális kiterjesztése), ahhoz semmi nem fér hozzá, még a rendszer sem, kizárólag az SSD vezérlője és SSD feature-ök férnek hozzá/használják, mint pl a GC, a WL, a Bad Block managment stb."...Win meg automatikusan létrehozta a 100MB-os MBR-t."
Az MBR az 512 byte mindösszesen."Ubuntu 12.04 fog menni 10-15GB-ra, a maradék meg marad az OP-re."
OP-re semmi nem fog menni, írtam fentebb, hogy miért nem"Úgy látom, hogy a legacy BIOS jobb nekem, Ubuntu beépített GRUB-ja még nem igazán tudja alapból kezelni, csak hosszas mókolás után az UEFI-t."
Az UEFI az egy grafikus megjelenítésű BIOS, ergó csak azért mert szép a kinézete, attól még a W7-nek és a Linux-nak sincs vele gondja. Azok a plusz szolgáltatások, amit az UEFI támogat (itt elsősorban a 2TB-nál nagyobb kapacitású HDD-k rendszerlemezként történő használatára gondolok), abban meg nem vagy érintettHát "csak ennyi" hajmeresztő dolog volt.
UI: Másik topikban írtál a SATA1/2/3 sebességekről, sajnos az is pontatlan, mert rendre 150/300/600MB/s az elméleti max átviteli sebesség, pont ezért jelölik SATA150/SATA300 és SATA600-ként is
-
De mindegyikkel méréssel gond van, valami nagyon nem kóser. Attól, hogy 2x telepítetted a W7-et, attól még a partíció eltolás miért változott meg és miért ATA eszközként jelzi ki az AS SSD? AMD SATA esetén meg azért még illene tudnia kiírni a FW verziót, nem csak az elejét, ott meg az a gond (ha a gyári oldalon találhat AHCI drivert telepítetted, akkor még a TRIM sem megy, mert az 1.2.1.197 verziójú és az AMD AHCI csak 1.2.1.263 vagy újabb verziójú drivere támogatja a TRIM-et...)
-
Itt valami szellem van a gépezetben.
# 2 mérés, más meghajtó név és mód (SATA Disk device vs. ATA Device)
# amd sata-nál még a FW verziót sem tudta kiírni
# MS AHCI-nél meg miért duplázódott meg a partíció eltolás?AMD SATA után, ha telepítővel telepítetted az AHCI driver-t, utólag nem lehet az NS AHCI-t használni. Ez még a "szerencsésebb" eset, mert van amikor BSOD-val indul a W7 (azaz nem indul)
-
"Ha ez azt írja, hogy minden OK, akkor ne foglalkozz vele!"
Ez nem igaz, mert az SSDLife nem vizsgálja, hogy az AHCI driver valóban továbbítja-e a TRIM parancsot. Akkor is mindent rendben talál, ha amúgy nem megy a TRIM, ezért kell a Hard Disk Sentinel-el ellenőrizni, mert az ezt is megvizsgálja.
Aktív témák
Hirdetés
- Elado hasznalt 120GB-os SATA SSD-k!
- 8TB WD Red NAS 100/100/ garancia/ ingyen foxpost
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Samsung 990 EVO Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest