- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Telekom mobilszolgáltatások
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Garmin topik
Aktív témák
-
-
-
atomheart
csendes tag
válasz
boogie84 #44745 üzenetére
"Na jó, kicsit segítek: a 4K ill a 4K random az ami számít. Vagy te mindig 1GB-os fileokkal dolgozol? "
Valoszinuleg ez esik legkozelebb az en hasznalati szokasaimhoz, de nem csak ez szamit, a Te ertekeid meg csak egy pontban tertek el, a tobbi helyen eleg komoly kulonbsegek vannak az enzem javara. Sot, >>itt talaltam egy masik benchmarkot ugyanerrol a modellrol, amelyben meg durvabbak a kulonbsegek az enyem javara. Szo sincs itt e-penis meregetesrol meg pcmacsoskodasrol, de a kinevetesed durvan hatott.
Es igen, ugy tunik, hogy nem minden okes az enyemmel, ha lenne tippetek, hogy mit erdemes meg megneznem, szivesen fogadnam!
(Amugy a HDD-hez kepest, amit eddig hasznaltam notiban meg igy is kozel 100x-os a javulas egyes ponton, szal meg a gaz bal-also cella ertek is igen nagy elorelepest jelent szamomra...
)
-
DeFranco
nagyúr
válasz
boogie84 #44748 üzenetére
Én középen állok ebben a témában.Semmi para, csak a legszükségesebbek, de ha már kifizettem, akkor szeretném az utolsó cseppig kihasználni. Lehet, hogy három év múlva már elavult lesz, de nem érdekel, és ha le is cserélem, szeretném, ha még két generációt kiszolgálna (feleséggép majd anyósgép).
Éppen ezért gondosan járok el, feleslegesen nem terhelem, de semmi olyat nem teszek, ami a felhasználói élményt negatívan befolyásolná.
Napi több tíz giga az nem vészes, napi 90 már elgondolkodtató. Feltéve ha nem akarja három év múlva lecserélni, mert akkor gyakorlatilag mindegy.
@Silentfrog: a telepítés során írt adat, az mindegy, azt el kell felejteni. Nem szabad összemosni a rendes használattal. Felesleges számolgatni, de ha nagyon akarod, akkor egy valamit számolj: óvatos becsléssel 3000 ciklust bírnak a chipek, ennyiszer lehet őket teleírni a gyártó szerint. Szorozd fel a 64 GB-al, és a negyedénél kezdj el aggódni az élettartam miatt... na ugye...
-
boogie84
veterán
-
válasz
boogie84 #44709 üzenetére
Ilyenkor RAID sebesség körüli tempóval kezeli az ssd-t a rendszer?
Nem. A RAID üzemmódok közül a leggyorsabb(egyben adatbiztonság szempontjából a legveszélyesebb) a RAID 0 üzemmód. Ilyenkor a RAID tömböt alkotó 2 meghajtó sebessége összeadódik(pl 2 SDD(amik egyenként 500MB/s-el képesek olvasni) RAID 0-ban 1GB/s-el olvasnak)Rendszerhasználat szempontjából egy SATA2-es SSD és 2 RAID0-ba kötött SATA3-as SSD esetén sem tapasztalsz szignifikáns különbséget.
"Vagy pontosan mire is jó ez az intel program?"
Igen, a neve kicsit becsapós(Intel Rapid Storage Technology), de ez tartalmazza az Intel SATA vezérlőkhöz tartozó AHCI driver-t is. -
válasz
boogie84 #44697 üzenetére
Az Intel SATA3_0 feliratú portra kösd az SSD-t, azaz ide.
Marvell SATA3 Operation Mode -> AHCI
Marvell SATA3 Bootable -> Yes
SATA Mode -> AHCI Mode
SATA ALPM -> Disabled
Hard Disk S.M.A.R.T -> EnabledBoot sorendben első helyre az SSD, elindul a rendszer és felismeri újra az SSD-t (majd lehet újra restart kell, ha kell, meg kell tenni), azt követően iata_enu.exe letölt és telepít, restart, mér(All 0x00 Fill módban), örül.
-
válasz
boogie84 #44682 üzenetére
"Aztán lemértem a P67-es konfiggal is, közel azonos! SATA2!"
Biztosan nem AHCI-ben van a SATA vezérlő(4K és 4KQD32 eredmények szinte azonosak, ami nem lehet AHCI esetén). Lehetséges ok(legalábbis elsőre és ha a BIOS támogatja az AHCI üzemmódot), hogy olyan alaplapod van, amin több SATA vezérlő van és azok üzemmódja külön állítható a BIOS-ban. Az a SATA port, amire az SSD-t kötötted, az nem AHCI-ben van.apro #44688
tele kell írni és intenzív használatnak kitenni. Ha valaki havonta pl 1TB írást generál, az nem intenzív használat. Ez esetben is, a CDM nem szolgáltat értékes információt, HD Tune-al, teljes teszt lehet érdekes. -
Piera23
tag
válasz
boogie84 #44689 üzenetére
Ezt mondom, hogy ha most IDE módban van és nem AHCI-ben, akkor ez az oka az alacsony értékeknek. Nekem nem is lehet AHCI-be tenni, de ha neked abban volt korábban és most nem, akkor ez a magyarázat. De ne állítsd át kapásból, mert úgy nem fog elindulni a gép!! Alap helyzetben eleve úgy kellene instalálni a Windowst, de idézek egy leírást mástól: CSAK saját felelőségedre használd, esetleges adatvesztés tudatában!!!
"6. SATA IDE módban telepítettem a Windows 7-t, utólag át lehet állítani SATA AHCI módra?
Igen, de biztonsággal csak akkor, ha nem telepítettél Chipset/INF- vagy külön IDE drivert. Ezekben az esetekben lecserélődik a Windows 7 alap IDE drivere és ezek konfigurációja is megtörténik, külön konfigurációs fájlok és több/számos registry kulcs módosítás formájában. Ebben az esetben az alábbiakban leírt módszer nem garantálja, hogy a rendszer el is fog indulni avagy hibátlanul fog működni.
# Start, keresőbe írd be, hogy regedit és enter
# Navigálj el az alábbi kulcsig
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci
# A jobb oldali panelon található Start nevű elemen duplaklikk és módosíts az értékét 0-ra
# Indítsd újra a gépet, azonnal be kell lépni a BIOS-ba, megfelelő menüpontban állítsd át a SATA üzemmódot AHCI-re és lépj ki a BIOS-ból a módosítások mentésével.
# Ezt követően hagyd, hogy a Windows 7 elinduljon, fel fogja ismerni újra az eszközöket(ODD/HDD/SSD), ez percekig is eltarthat, várd ki türelmesen, majd újraindítást fog kérni a rendszert, amit tegyél meg" -
válasz
boogie84 #35518 üzenetére
A P8Z68-V Pro deszkához
1. BIOS frissítés, mert igen bugosak ebben a kategóriában az Asus deszkák
2. Intel (szürke, 2 db) és Marvell(sötét kék, 2 db) SATA3-as port is van rajta, az Inteles-re kell(célszerű) kötni
3. BIOS megfelelő beállítása, ebben (is) találhat az ismerősöd segítséget ebben a bejegyzésemben -
F34R
nagyúr
válasz
boogie84 #35391 üzenetére
van olyan vezérlő ami összeakad a sandforce-s vezérlővel. marvel volt ilyen mostanában nem tudom mi vele a helyzet. úgy tudom hogy azon az asrockon meg olyan van (mondjuk érdekes hogy Corsair is az avval meg semmi [lehet eltérő SF verzió] )
(#35392) Kisgyöpi
azt nem mondtad mire használod . ha csak rendszernek megy akkor szvsz oly mindegy melyiket veszed. ha jól gondolom Time Machine Backupot fogsz használni ? arra ügyelj hogy ne az ssd-re tegyed a filekat mert igen hamar sok írási mennyiséget szerzel.
Ha Nagy fájlokkal dolgozol gondolok itt videóvágásra, Photoshop akkor előjön a GT előnye.
ezek hiányában , ha valóban nincs ezekre szükséged akkor Samsungot venném.
Tudni kellene a Sata vezérlő típusát is és olvasgatni a sandforce-s chipekkel hogy barátkozik.Caviar Black-től egy sataII-es SSD is gyorsabb érzetre hát még ezek.
-
*Ropi*
félisten
válasz
boogie84 #25506 üzenetére
Szia!
Ha az ismerősöd csak a Photoshop-ot akarja feltenni a 64 gb-os ssd-re, akkor elég lesz. De ha már a teljes creative suite-t, akkor 96 gb-ost vegyen! Nem tudom, mennyi memória van a gépében, de 8 gb-tal már érdemes ramdisk-et csinálni és a ps scratchdisket áttenni oda, hogy kíméljük az ssd-t és gyorsítsuk a működést.
Üdv.:
R.
-
-
zetecR
addikt
válasz
boogie84 #25417 üzenetére
Ez a 4. SSD-m az utóbbi 2 évben, úgyhogy viszonylag képben vagyok, nagyjából tudom, hogy mire jó egy SSD.
Sőt 1-2 kommenttel ezelőtt írtam is, hogy a régi SLC Samu és a mostani Force GT között sem lehet egetverő különbséget érezni normál használat mellett, DE ha annyit tudna a 60-as Force GT szekvenciálisban, mint a 120-as az nekem roppant jól jönne.
De nyilván ritka kivétel vagyok ezzel az igényemmel.
-
Thomas1
addikt
válasz
boogie84 #25406 üzenetére
Szia!
Tudom, hogy a játékoknak nem elég, de nekem a Win7-nek elég. És már az is jó, ha az sokkal gyorsabb lesz.
Igazából az érdekel, hogy mennyire minősül jónak a sebessége a többihez képest.
És hogy megéri-e az a Corsair 32 gigás 12k-ért. 2 év gari is van rá még.A jelenlegi W7 partícióm 30 giga, és van még rajta átlagban 4-5 giga szabad hely, de ebben benne van a swap file is. 32 gigából meghagyok 5-6 gigát szabadon, így is elég lesz.
-
válasz
boogie84 #21712 üzenetére
Értem akkor nem kell semmi driver,csak beállitom a SATA vezérlöt, rendszer rá, és elvileg menni fog a trim de azért lekell ellenörizni.A másik olvastam olyat hogy ha új ssd ét használok, és nem particionálom akkor a win7 jól fogja particionálni vagyis nem kell eltolni vagy mit csinálni ez igaz?hétfön jön meg az ssd addigra szeretnék némi infót begyüjteni
köszi a választ..
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
boogie84 #18467 üzenetére
2-3x annyiert otthoni hasznalatban eszrevehetetlen sebesseg-novekedes... ha munkara kell akkor ok, de amugy penzpocsekolas.
jozsi252: kingston miota nem megbizhato? intel utan a 2. legmegbizhatobb... pont oczvel meg corsairral vannak problemak mostanaban, ar/ertekben meg pillanatnyilag verhetetlen. Persze fel lehet hozni a szintetikus teszteket, de mindennapos hasznalatra elso osztalyu. Ott van a nagy ssd teszt vegkovetkeztetese... ugy latom nem olvastad.
De ha szamit az e-penis merete akkor only SF bench, tomotitheto adattal.
-
törölt tag
válasz
boogie84 #18319 üzenetére
Azért olcsóbb mert 3 generáció és a sebessége nem nőtt olyan nagyot. (sata2) Az öt év garancia megbízhatóság miatt lesz intel. tudom a Kingston sokkal olcsóbb, de a garancia... A SandForce tömörítési eljárása sem szimpi nekem .
Valóbban a pénztárca dönt, Nekem a plusz 15% sebesség nem ér meg 30k felárat az 510-es ért, hiába sata 3-as. Egy intel 320 80 GB ezt rendeltem. olyan gyors lesz amilyen az 5400-as WD vinyómál gyorsabb lesz ez a lényeg. -
törölt tag
válasz
boogie84 #18264 üzenetére
30-40k nál többet nekem nem ér. Az OCZ is nagy márka és megbízható talán vagy nem? Neked is nekem is SB rendszer van és az ~500Mb/s azért már elég gyors új vezérlő stb.
Az INTEl-től sem zárkózom el ha ez sokkal megbízhatobb esetleg a Kingston is user nek van itt..... Új is nem tudni mennyire megbízható vs. bevált régebbi fejlesztés ez a kérdés. -
Locutus
veterán
-
-
Bobyjack
senior tag
válasz
boogie84 #16353 üzenetére
Ha megtudom a bekapcsolások számát, meg a bekapcsolva töltött időt már az is nagy segítség. A fél éves 500Gb-os winyóm 840 bekapcsolási ciklusán nagyot néztem
Ja és még valami, ha holnap meglesz az SSD, akkor aki tudja hogy mit érdemes beállítani hogy optimálisan működjön a cuccos és ráér arra hogy zargassam, az kérem jelezze! Örömmel igénybevenném a szolgáltatásait.
Csak mert feljebb olvastam például a lapozófájlal kapcsolatban, hogy nem teljesen igaz amit az 1. HSZ-ban írnak
-
C64
őstag
válasz
boogie84 #16232 üzenetére
jaja, iso file letölt, kiír dvd vagy cd, és IDE módban már mehet is a frissítés. az ssd adattartalma érintetelen marad, tehát nem kell majd utána windows újratelepíteni
-
boogie84
veterán
válasz
boogie84 #16210 üzenetére
Igazad volt! Rosszul csináltam. Csináltam egy ikont neki, és azt a gyors indítás tálcára híztam. Nem tudom h ott miért de nem jegyezte meg a beállításokat. Ha ikonról indítom akk tényleg működik.
Egy bibi van ezzel, mégpedig ha én a böngészőt nem ikonnal nyitom meg, hanem pl gmail figyelővel akk már nem működik a dolog. Mind1, lehet h nem is fog érdekelni. Napi 10GB írás nem fogja drasztikus mértékben megrövidíteni az élettartamot.
-
norot
csendes tag
válasz
boogie84 #16194 üzenetére
Egyrészt nem tudod máshova telepíteni a Chrome-ot, másrészt viszont egyszerűen be tudod állítani, hogy hova pakolja a cachet. Egyébként hasonlóan az egész user könyvtárat is át tudod rakni.
-
paramparya
őstag
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mobil flották
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Escape from Tarkov
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Quadro FX 570 eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged