Aktív témák
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #45933 üzenetére
Fogalmam sincs mi lehetett de tegnap meg ma semmi fagyás nem volt, kopp-kopp
-
válasz
Winner_hun #45933 üzenetére
Először inkább a BSOD-t kellene kielemezni(BlueScreenView vagy WhoCrashed), hogy mégis mi okozza, mert lehet, hogy semmi köze az SSD-hez.(Leírásod alapján biztosan nem FW gond, mert ha az lenne, az a kezdetektől jelentkezett volna)
Ha esetleg a javasolt progikról dobnál képet(kell segítség), akkor azt ebbe a topikba tedd: [link]
-
Faterkam
addikt
válasz
Winner_hun #41089 üzenetére
Én júli. 24.-én és e-mailes értesítőt kaptam, hogy bekerült!
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #39958 üzenetére
Közben rájöttem hogy SandForce SF-2200 van, ma már ki is kerestem egyszer, HD Sentinel megmondja
-
válasz
Winner_hun #39959 üzenetére
jól nyomod!
Én hála ég nem érzem kicsinek a 120g-t.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun #39959 üzenetére
24k volt vadi újonnan iPon-ban pár napja. Reklámoztam is itt, ha kell valakinek szóljon megadom a rendelési számot. (én végül nem vettem át)
Akkor jó
Btw, a vezérlő típusát megtudhatod az SSD-ről készült tesztekből.
Vagy ha szétkapod és leolvasod a chipről -
válasz
Winner_hun #39953 üzenetére
nálad is beköszöntött az ssd korszak? Grat!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun #39953 üzenetére
Gratula hozzá (főleg, ha akciósan vetted iPon-ban).
-
válasz
Winner_hun #39950 üzenetére
Valami alapvető gond kell hogy legyen(feltételezem, az adatlapodon szereplő Kingston SSDNow V+200-ról van szó). Mondjuk azon a deszkán 5 azonos SATA 3-as port van, azt nem lehet eltéveszteni, viszont az AHCI üzemmódot, az AHCI driver-t és a partícióeltolást ellenőrizni kellene (meg a TRIM működését is, ha már itt tartunk). Bővebben.
-
korcsi
veterán
válasz
Winner_hun #39947 üzenetére
A 4K QD32 olvasás elég soványka, nem?
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Winner_hun #26773 üzenetére
Errol a kekhalalozasrol en is olvastam, nem egy helyen, de az egyik gepemben meg mindig a tavaly decemberben vasarolt Vertex 2 muzsikal es egyszer nem talalkoztam a kekkepernyovel. Ennyire szerencses lennek, hogy beleesek abba a kisebb szazalekba, akiknel semmi problema nem jelentkezik? (1.23-as firmware.)
(#26764) winfier: Mondjuk en meg vagyok a 96 gigas Kingstonnal is elegedve. Iden, szeptemberben jutottam hozza, de eddig megbizhatonak tunik szamomra.
-
Hikvision
senior tag
válasz
Winner_hun #26771 üzenetére
Hogy érted, h javították-e?
-
fagy53
nagyúr
válasz
Winner_hun #26690 üzenetére
A vezérlő lehet a gond, jobban mondva a tömörítési algoritmus. Átvágva érzi magát az ember, mert a gyakorlatban a hibátlanul működő példányok közel sem hozzák az adatlapon szereplő értékeket. Folyton küzdöttek korábban a vezérlés szoftverével a gyártók, láthatóan a SATA3 as típusok biztosabb választásnak tűnnek, de én pl. nem kockáztatnék ezzel a vezérlő típussal, ami remélhetőleg már a kifutó ágban van.
-
kerekfej
őstag
válasz
Winner_hun #26675 üzenetére
Felejtsd el és vegyél Samsung 470 vagy 830-at!
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Winner_hun #25234 üzenetére
-
-=Jam=-
őstag
válasz
Winner_hun #25214 üzenetére
Nem tudom, tegnap vettem egyből ment fel rá a 2.15-ös firmware.
zetecR: GigaByte GA-EP35-DS4, Intel E8400, 4GB Ram és egy 4GB-os ISO 50mp volt, úgyhogy 80MB/s.
-
törölt tag
válasz
Winner_hun #25218 üzenetére
Az eleje még stimmel, a paintes rész meg bonyolult
-
fagy53
nagyúr
válasz
Winner_hun #23425 üzenetére
Ez nem az a folyton frissíteni kell típus, itt nem kell havonta hibákat javítani és ezért is szeretjük!
Egy frissítésük volt az SVN100-as szériánál a közelmúltban rögtön a megjelenés után, többről lassan két év viszonylatában nem tudok....
Slovak:SSD teszt nézd meg megéri-e RAID0-val vacakolni, vagy egy gyors SSD-t venni!
-
válasz
Itt van felsorolva, hogy melyik típushoz van (ha van), a tiedéhez (SVP100S2/xxx) olybá tűnik, hogy nincs jelenleg...
Bitlisz
Esetleg még az lehet járható út (ha megvan még épen az eredeti HDD, amiről normálisan indul is a masina), hogy másik progival (nem az Acronissal, mert az nem tud partíciót klónozni) pl Paragon, Easus, megpróbálni, hogy a rejtett, a rndszer és a recovery partíciót átklónozni az ssd-re... (lemezkezelővel nézd meg, hogy milyen partícióstruktúra van a gyári hdd-n) -
ffodi
veterán
válasz
Én nem látok frissítést az említett SSD-hez. Egyébként itt lehet megnézni melyikhez van, bár a felhozatal ilyen szinten elég gyér. Az SNVP325-höz is van új firmware, mégse tudom letölteni sehonnan.
-
válasz
Winner_hun #23406 üzenetére
annyiért nagyon megérte.
-
válasz
Winner_hun #23404 üzenetére
mennyi volt 96-os egyébként?
-
válasz
Winner_hun #23402 üzenetére
hát gyorsan túl is adtál rajta
-
válasz
Winner_hun #23395 üzenetére
de jó ám
De nem most vettél 60gb-st?
-
soldi3r
veterán
válasz
jó választás, szerintem én is teszek egyet ilyet az X60-ba, egyszerűen iedgesít, hogy várni kell a hdd-re
-
fagy53
nagyúr
válasz
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun #23365 üzenetére
-
soldi3r
veterán
válasz
Winner_hun #23354 üzenetére
egy kifejezetten hidegnek számító laposba szánom, nem szeretném, ha melegebb lenne mint a cpu
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun #23314 üzenetére
De van sajnos, mivel az éppen nézett lapokat először letölti HDD-re és onnan olvassa ki a böngésző.
-
Gorneck
legenda
válasz
Winner_hun #23314 üzenetére
Igen.
Én észrevettem.Szal nem hiába kérdeztem. Jahhh és nem csak IE esetén...
De ebbe sztem a sávszél is közbeszól...
-
SLYM
veterán
válasz
Winner_hun #23181 üzenetére
láttam és kb egyik beállítást se találtam meg hogyan lehet előcsalogatni. hogyan lehet?
-
Gorneck
legenda
válasz
Winner_hun #23145 üzenetére
Valszeg ennyivel lassabb, mint az amit az OS felpakol...de ezt inkább egy AMD tudná megmondani...nekem már nincs...
-
kungzi
veterán
válasz
Winner_hun #23145 üzenetére
sztem akkor az amd drivere kavar be
-
Gorneck
legenda
válasz
Winner_hun #23143 üzenetére
Az a legújabb? Miért nem az AMD oldaláról szeded?
Amúgy nem veszel ebből a lassulásból észre semmit...valszeg szar a driver ami a lemezen van...az MSI lapomnál is volt ilyen...bár én igazából leszartam...
-
Gorneck
legenda
válasz
Winner_hun #23141 üzenetére
De mihez teszel fel drivert?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun #23139 üzenetére
Eltérő alaplap/vezérlő is okozhat sebesség különbséget.
Mondhatnám még az eltérő HDTune program verziót is, de szerintem ennyire nem szól bele a mérésbe. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun #23137 üzenetére
Ha arra irányult főként a kérdésed, hogy miért ugrál a sebesség: erre egyszerű magyarázat van.
Ahol adatok vannak az SSD-n ott lassabb az olvasási sebesség. Ezt csak HDTune-al látod, más program csak az üres területen fog mérni. -
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #23128 üzenetére
No jelentem én ezt NEM értem.
Akkor az elejétől:
Tegnap vettem az SSD-t, 939-es gépbe betettem, néztem a sebességet HD Tune programmal, 250 MB/s a teszt indításától kezdve. Semmi drivert nem tettem fel hozzá.
Aztán összeraktam az új gépet, windows rá, programok, driverek rá, HD Tune 150 MB/s körül kezd, majd kis idő múlva felugrik 210-220 MB/s-re, amiről kis idő elteltével visszaesett, majd ingadozás:
A 939-es gépben levő win7-et elindítottam az új gépben, semmi drivert nem tettem fel, ez lett az eredmény:
Valaki el tudná magyarázni hogy egy driver nélküli oprendszeren miért indul az olvasási sebesség 50MB/s sebességtöbblettel és itt miért éri el a maximumot, driverekkel meg miért nem? Ez nekem hatalmas rejtély.
Illetve az is érdekelne hogy miért nem stabil az eredmény? Ilyen vacak az SSD (mert akkor kicseréltetem) vagy tényleg csak valami beállítási probléma lehet a háttérben? -
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #23123 üzenetére
-
masterful87
senior tag
válasz
Winner_hun #23082 üzenetére
Felturbóznám a laptopomat egy SSD-vel, de ha a BIOSban rámegyek a SATA-s HDD részleteire, akkor ott szürke minden, inaktív, nem kiválasztható, és úgy sejtem IDE módban van, pl. Win7 alatt nem ajánlja fel a meghajtók leválasztását se. (úgy sejtem ez is csak ACHI módban elérhető)
tehát elfelejthetem az SSD-t, mert a gépem nem tud ACHI módot?
(ha nem tud ACHI-t, akkor nincs TRIM, ha nincs TRIM, akkor meg megdöglik az SSD ha jól értesültem, így meg inkább nem veszek SSD-t
)
-
scream
veterán
válasz
Winner_hun #23079 üzenetére
Futtatás -> regedit -> HKEY_LOCAL_MACHINE -> SYSTEM -> ControlSet001 -> services -> msahci
És akkor jobb oldalt megfognak jelenni a cuccok és az ottani értékeket kell értelemszerűen átirogatni (szerkesztéshez 2x katt az elem nevére)
szerk. : elkéstem.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun #23079 üzenetére
Bővebb leírás: [link]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun #23077 üzenetére
Lehet utólag is. Párszor leírták ebben a topicban is a menetét. Pl fLeSs is írt róla.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun #23074 üzenetére
Persze, ott (BIOS) AHCI-t kell beállítani előbb.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun #23071 üzenetére
Ellenőrizd a drivert az eszközkezelőben. Ha AMD-t ír feltette, ha M$ akkor nem.
-
Gorneck
legenda
válasz
Winner_hun #23071 üzenetére
Sajna van mikor hiába fut le a telepítő nem frissíti a drivert...érdemes megnézni...én is így szoktam frissíteni...
-
Gorneck
legenda
válasz
Winner_hun #23047 üzenetére
Sztem 3-4 éve nem gyárt értelmes dolgot...semmi se kéne ami OCZ...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun #23047 üzenetére
Add el eBay-en
-
kertsa
senior tag
válasz
Winner_hun #23037 üzenetére
Miért nem egy megbízható SSD mellett voksolsz?
pl:KINGSTON 96GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V+100 SVP100S2B/96GR
Olvass vissza mennyien panaszkodtak, hogy elromlott és tedd meg a OCZ-vel is.
Meg fogsz lepődni...
Akinek ettől nagyobb, gyorsabb, márkásabb ssd kell, annak vagy sok a pénze
vagy nem olvass itt vissza
-
zetecR
addikt
válasz
Winner_hun #23037 üzenetére
Nekem is volt kettő...
-
zetecR
addikt
válasz
Winner_hun #23034 üzenetére
Az SSD-sek vagy az Elszállt SSD-sek táborába?
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- 8TB WD Red NAS 100/100/ garancia/ ingyen foxpost
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest