- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Aktív témák
-
Ist
tag
válasz
ZolikaE46 #17248 üzenetére
Majus 13-an jott ki a Vertex3-hoz uj firmware, jovo het elejen fel is teszem en is.
-
Ist
tag
válasz
ZolikaE46 #17351 üzenetére
Neztem a Vertex3 real life teszteket, nem rossz.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
ZolikaE46 #17251 üzenetére
A Ramdisk progi, ha úgy van beállítva, akkor az OS leállításakor (vagy restart-jakor) kiírja a ramdisk teljes tartalmát a beállított meghajtóra. Ha 2GB méretűre hoztad létre a ramdisk-et, akkor 2GB-ot ír a windows leállításakor. Ilyenkor arra vár az OS, hogy végezzen az írással.
Ha nincs szükséged a ramdisken tárolt adatokra, akkor kapcsold ki a leállításkori lementést
-
ZolikaE46
senior tag
válasz
ZolikaE46 #17246 üzenetére
Na kész vagyok teljesen az újra rakással és a 10 beállítással, de most a lapozófájlt kikapcsoltam és így nem is csináltam ramdisket. Összes frissítés fent van és most tökéletesen működik minden úgy, hogy köszönök mindent azoknak akik segítettek.
Nagy találmány ez az ssd! Köszönet azoknak akik létrehozták.
-
DV
senior tag
válasz
ZolikaE46 #17242 üzenetére
Vidd az egered a felkialtojelre es olvasd el, hogy mit ir ki a gep.
Vagy menj a Windows Update-re es nezd meg, hogy milyen frissiteseket kell meg feltenned. Hogyha mindennel keszen vagy, akkor nezd meg, hogy mennyi ido alatt all le a gep.szerk.: Nalam is ez a helyzet, de nem telepit semmit, nekem kellett felmennem a win update-re es kijelolnom, hogy mit telepitsen, majd elinditottam.
-
Ist
tag
válasz
ZolikaE46 #17152 üzenetére
Szerint valamelyik futo programot nem tudja leallitani a windows.
Nezd meg feladatkezelovel, hogy milyen programok, illetve milyen process-ek futnak.
Leallitas elott kezzel Te allits le par process-t es utana nyomd a leallitast. Valoszinuleg igy par proba utan meg kellene talalnod az okat, ha nem csal a feltetelezesem.Nem hiszem, hogy az SSD-re valo iras akadalyozza.
-
McLaca
őstag
-
deicide
veterán
válasz
ZolikaE46 #17098 üzenetére
A crystalban csak akkor látod a gyártó által megadott szekvenciális írás értékét, ha 0x00 fill-re rakod, mert akkor tudja tömöríteni az adatokat. Tömörítetlen adatokat ennyivel tud írni. Pl a vertex2-m ugyanilyen paraméterekkel a gyári kb 220 helyett 80mb/s-t tud. Ez a sandforce vezérlő "gyengesége".
-
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
-
DV
senior tag
válasz
ZolikaE46 #16962 üzenetére
A Te helyedben vennek egy Intel X25-M 120GB-ot mert az meg a 34nm-es NAND-dal van szerelve (egyreszt hosszabb a cellak elettartama is 5000 PE vs. 3000PE (PE=Program/erase)) masreszt nem letezik belole tobb verzio, mint az OCZ-nel.
Amugyis az Intel minden egyes SSD-t letesztel szallitas elott, szoval nagyon pici az eselye, hogy vissza kellene vinni gariztatni azonnal vasarlas utan. -
fagy53
nagyúr
-
Ist
tag
válasz
ZolikaE46 #16700 üzenetére
No, sajnos rossz hirem van a szamodra. Megsem tudom SATA III alatt tesztelni jelenleg a Vertex 3-at.
A masik gep, amit tavaly szeptemberben / oktoberben kaptam is csak SATA II-es.
Abban remenykedtem, hogy mivel az viszonylag nem oly regen jott, mar lesz benne SATA III, de csak most neztem alaposabban utana es Intel® Q45 Express Chipset-es. -
scope2007
addikt
-
AtHoS
nagyúr
válasz
ZolikaE46 #16743 üzenetére
Nincs ebben semmi különös dolog.
Ha van elegendő mennyiségű memória a gépben, akkor abból simán lehet egy keveset RamDrive-nak használni. Egy progit kell telepíteni, majd abban beállítani a RamDrive paramétereit. Ezután kap egy betűjelet az elkészült Ramdrive, tehát sima meghajtóként tudod használni. Mivel sokkal gyorsabb az írása és olvasása még az SSD-nél is így ide érdemes áttenni pl. a böngészőprogramok cache könyvtárát.Nagyon be tud gyorsulni ettől a böngészés.
Ilyen program pl. Dataram Ramdisk, ami 4GB-os méretig ingyenesen használható (az oldal alján van a letöltési link)
Mod:
Ezt nem feltétlen kell megcsinálni, sőt szinte egyetlen beállítást sem kötelező megcsinálnod.
Ezeket a "trükköket" azért szokták az SSD tulajok megcsinálni, hogy minimalizálva legyen az SSD-re történő írás Az SSD élettartamát az írás műveletek csökkentik, mivel "elhasználódnak a tárolócellák" -
AtHoS
nagyúr
válasz
ZolikaE46 #16741 üzenetére
A memóriából lecsippentenek egy keveset és készítenek belőle olyan meghajtót, amit háttértárként tud kezelni az OS.
Ezt RAM Drive-nak nevezik.
FF4-nél nekem pl. az alap cache könyvtárat az istennek sem sikerült más meghajtóra áttennem. Egy idő után, mikor meguntam FF-el a szórakozást inkább átraktam az egész profilt
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Ist
tag
válasz
ZolikaE46 #16573 üzenetére
Az OCZ Vertex3-at sajnos most meg csak SATAII alaplapban tudtam tesztelni, varhatoan jovo heten megy a SATA III teszt is.
Ime az elso SATA II-es eredmenyek:
Ezen eredmenyek elso korben SATA II-nel tetszenek
, igazabol csak a 4K QD32 Read erteket keveseltem csak, a tobbi erteknel latszik a SATA II limitacio valamennyire.
Jovo het vege fele ha meglesz a SATA III eredmeny, akkor azt is kuldom.
-
Ist
tag
válasz
ZolikaE46 #16395 üzenetére
En 120 GB-os OCZ Vertex 3-at tervezek venni a desktop gepembe.
Nezd meg a link alatt a Specifikacioit, szerintem nem rossz.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Videó stream letöltése
- Apple asztali gépek
- 3D nyomtatás
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- MSI CYBORG 15 A13V
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged