- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Garmin topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
-
Formaster
addikt
Igen, az nálam pont 46 megabájt
És emelett 24 giga a windows mappa. Kb fél év alatt simán felmehet majd a win7 30-35 gigára is. És akkor még hol vannak a hőn szeretett programjaim és játékaim. Csak az SC2 14-15 gigabájt. Photosop+Corel még majd kétszer ennyi. És akkor még nem raktam fel sok dolgot.
-
misi393
csendes tag
133x kártya, ami meglepő módon csak class4-es besorolású. Persze vehetek gyorsabbat is. Elvileg lehetne több kártyát több átalakítóval raid-be kötni, de abból a pénzből már kijön egy igazi ssd is.
(A kérdésem arra vonatkozott, hogy egy memóriakártya jó lenne-e olcsó ssd-nek linux rendszerpartícióra.)
-
Petyb00
aktív tag
Acer Aspire 5940G - i7 q720; 8GB RAM
Az Intel progit felraktam a korábbi rendszerre, de nem segített rajta, most a szűz rendszeren még nincs fent, de még a gyártó Acer által adott progik sincsenek fent, csak a csupasz win, még vírus kergető sincs, lemez használat mérés kezdése előtt 0, és nem jobb a helyzet.
HD Tune-al ezt a tesztet szoktam csinálni.
(csak minta, nem az én mérésem)Esetleg megnézhetné más is, hogy neki mit ad vissza eredményül ha azon van az OS-és úgy futtatja, persze a típus is érdekelne.
-
Chaser
legenda
Nem tudtam
Atlantis: Firewire-es rack is van, de sztem sokkal gyorsabb azzal se lenne, esetleg valamivel stabilabb. USB3 hozza majd el a megváltást. Olyat is csinálhatsz, hogy kivezetsz egy sata kábelt és tápot, menet közben is bármikor csatlakoztathatod a hdd-t/ssd-t, gyakorlatilag esata házilag, nem hot-plugos lapoknál is működött mindig.
Valami külön driver kell az ssd-nek? GL40 NB és ICH9M az SB.
-
Chaser
legenda
Biztos hogy nem tud usb-ről bootolni a win? Telepíteni lehet usb-ről, onnan futás meg gondot okoz neki? mondjuk értelmét nem látom, mert nagyon lassú lenne, ha csak nem usb3-asról van szó.
Atlantis: Ha van usb3 portod vagy esatad akkor lesz gyorsabb, 1ébként kb 2x lnne gyorsabb egy standard kingmax pendrive-nál.
-
Atlantis
veterán
Kösz. Windows-hoz sajnos kötve vagyok, CAD csak azon megy rendesen.
VMWare lassú, nincs meg benne a VGA-erő, azon kívül a RAM jó részét is leköti, amiből CAD-nél amúgysincs sosem elég. No, de ez itt OFF.
Az még érdekelne: USB-n keresztül érezhető sebességnövekedés SSD esetén? Ha mondjuk csak adattárolásra használom, gyorsabb a beolvasás?
-
vis.p
aktív tag
Teszt videó.
Nem futtattam háttérben semmit, csak a hypercam-et és a teszteket. -
vis.p
aktív tag
hati és SzlobiG
Sokkal pörgősebb a rendszer. Bár hozzá kell tennem, hogy laptopos vagyok.
Soha ilyen teszt-eredményt nem tudtam kicsikarni az ssd-ből, mint ezzel a beta driver-el.
Régi teszt chipset driver-el... nincs tesztem rst 9.6-os driver-el.
Új beta driverrel: -
Cold5
senior tag
Azért mert én úgy szeretem, ha gyors a gép.
Nekem a HTPC nem csak filmnézésre van.
Netezek rajt (sokat), levelezek, stb...
Meguntam ezt a lassúságot. Azt szeretném, ha nem lassul be 8-10 ablak firefox, outlook és egy prezentáció szerkesztése közben, ne adj isten egy gimp is meg van nyitva egy 2-5MB képpel.
-
Neovenator
senior tag
Nekem simán megér 50-60K-t, hogy végre (jópár év után) ki tudnám használni a gépem megközelítően teljes teljesítményét, nem csak a felét.
Az viszont marhára nem érné meg, ha egy megnyekkent SSD-ről kéne többszázezer forintért adatmentést végeztetnem mondjuk egy-két évente...
Inkább legyenek egyre gyorsabbak, kis kapacitásúak és drágák, mint nagyok, olcsók és megbízhatatlanok. -
Kikerestem neked:
"Az Intel azt állítja, hogy az SSD-i napi 100 GB írást viselnek el 5 éven keresztül, ez kb. 182 500 GB.
Ha ilyen tempót tartok, akkor ez napi 11 GB-ot jelent (174 GB-tal számolva), vagyis még 16590 nap, azaz ~45 év van hátra.
Hol lesz ez az SSD 5 év múlva? Abban sem vagyok biztos, hogy 3 év múlva még meglesz..."
"Azért kiváncsi vagyok mit jelent az intelnél a működés? Olyan, mint a pixelhiba? Pár darab hibás pixel még nem hiba?"
Azért van sok 60GB, 50GB és 40GB SSD, mert valójában 64GB és 48GB-sak, csak a fennmaradó részt a szektorok kímélése miatt tartják fent, hogy kitolják a hibás szektorok keletkezési idejét. -
Gorneck
legenda
-
fagy53
nagyúr
Pár év múlva......túl gyors lesz a fejlesztés, a két évvel ezelőtt kihozott SSD-k a maiakhoz képest sehol nincsenek. Sokukon cache sem volt, JMicronos első gen vezérlő, a Trim-et hírből sem ismerték, ha meg a sebességüket nézzük...
Túl sok reményt ne fűzz a pár év múlva esedékes értékesítéshez! -
cszn
őstag
Ja, a rendszertempre gondoltam, nem hinném, hogy ezen múlna az SSD esetleges belassulása...
Én is kipróbáltam a ramdisket és arra a következtetésre jutottam, hogy ahol egyébként is kevés a memória meg lassú vinyón van a rendszer, ott elég jó működik és sokat gyorsít a böngészésen, de ahol eleve gyors a merevlemez ott nem számít különösebben. Aztán inkább egyszerűen ramra irányítottam a firefox cachet ramdisk nélkül. Így egy lépéssel kevesebb.(#6513) Gorneck23 Egyébként nincs különösebben semmi bajom az IE-rel csak a mikorszoftot mindig jólesik szidni
-
-
Syl
nagyúr
Ilyenem van kb egy hónapja. Nincs vele semmi baj! Olyan apróságokat szolgál ki, mint a photoshop, indesign, illustrator. Semmi akadás nincs benne - mondjuk a kérdést sem értem.
Benchmark eredmények nem izgatnak, én használni akarom a gépet, nem tesztelgetni. A programjaim átlagban 2x-3x gyorsabbak, mint HHD-ről (wd black).
Aktív témák
Hirdetés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik
- TABLET / TARTOZÉK beárazás
- Mini-ITX
- Milyen okostelefont vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 512 Gb-os NVME-k
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest