Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- iPhone topik
Aktív témák
-
Z_A_P
addikt
Na ma letoltottem az M4-hez a legujabb FW-t (0309), ami az 5000 oras hibat javitja.
Ezt letoltottem regebben is, par nappal azutan h kijott, epp jan 13-an
Es mit latok?
NEM ugyanaz a 2 file!
Tehat a feb 13 vs jan 13.-ai 0309fw kulonbozo.
Ki rakta mar fel, milyen eredmennyel? -
Z_A_P
addikt
Annyit tennek hozza, hogy en is szeretek minden dolgomat a legujabb verzioval frissiteni.
Miert?
Ugyanis sw frissiteseknel, senki sem tudjat hogy milyen egyeb bugot javitottak (ami esetleg meg nem volt publikus), milyen egyeb dolgot tettek jobba, gyorsabba, szebbe, egyszerubbe, optimalizalta, okosabba, stb - amit nem raknak bele a what-s new rovatba, mert csak.
Persze nem lehet tudni hogy fw frissitesnel mennyire szigoruan csak 100%-ban az valtozik amit publikalnak a changelist-ben, vagy tobb is.Mindenesetre mivel ez a szokasom nem eri meg a kockazatot hogy esetleg elbukok mindent az ssd-n, igy nem teszem fel
De koszonet Guffy kolleganak aki feltette es megosztotta az infot.
Ugyanis ezek nelkul soha nem derulne ki, hogy egy adott fw frissitesnel milyen buktatok johetnek ki. Marpedig ha valakinek tenyleg kell fw-t frissiteni vm hiba miatt, akkor ezek az infok aranyat ernek! -
Z_A_P
addikt
válasz
Kolondrum #30972 üzenetére
hozza meg:
-TEMP es TMP kornyzetei valtozok atallitasa a HDD-re (mind a user, mind a system szekcioban)
-Windows NTFS File Last Access update funkcio (habar amelyik windowson en neztem eddig, mindig OFF volt alapbol, de jo ellenorizni)
-SSD Defrag schedule (ez is off volt eddig barhol neztem)
-
Z_A_P
addikt
A táblázatba hogyan tudom hozzadni az en eredmenyeimet is?
-
Z_A_P
addikt
Annyiszor tema volt itt a boot,hogy egy kollega privat keresere csinaltam egy rovid videot a 128G-s M4 win7 bootolasrol a bejelentkezo kepernyoig.
Igazabol a ~3-4. sec-tol toltodik a win7 (ult 64bit), addig a bios bootol.
Remelem a [link] mukodik, a video kicsi, 1.x Mb.Szerk: hmm.. az oldal levagta kicsit az elejet meg a veget..de a vegen meg latszik h boot kesz, be lehet lepni.
-
Z_A_P
addikt
Nekem is Crucial M4 van 128G-s (0009 fw-vel), egy hetes.
Es most nezem, a mai nappal kijott az uj 0309 fw - benne az 5000 oras SMART hibas javitas.Release Date: 01/13/2012
Change Log:Changes made in version 0002 (m4 can be updated to revision 0309 directly from either revision 0001, 0002, or 0009)
Correct a condition where an incorrect response to a SMART counter will cause the m4 drive to become unresponsive after 5184 hours of Power-on time. The drive will recover after a power cycle, however, this failure will repeat once per hour after reaching this point. The condition will allow the end user to successfully update firmware, and poses no risk to user or system data stored on the drive.This firmware update is STRONGLY RECOMMENDED for drives in the field. Although the failure mode due to the SMART Power On Hours counter poses no risk to saved user data, the failure mode can become repetitive, and pose a nuisance to the end user. If the end user has not yet observed this failure mode, this update is required to prevent it from happening.
Huuuu de nincs kedvem frissiteni
Valaki tegye mar fel, ne egy legyek az elso -
Z_A_P
addikt
válasz
Formaster #30434 üzenetére
Pont ilyen van nekem is i7-860, egy asus p7p55ws-ben.
Par napja vettem egy M4-128G-t, ami Sata3-as, de a lap ugye Sata2. Ebbol abszolut semmi gond, visszafele kompatibilis.
Vertex3-rol lebeszeltek, mert jopar emberkenek problemaja volt vele. Kulfoldi forumokon is sokan panaszkodnak az OCZ-re.
Igazabol minden sandforce vezerlosrol lebeszeltek itt, ugyhogy maradt a Crucial es a Samsung.
Az M4 64G valtozata-t ne vedd, van benne egy bug ami 5000 ora utan kek halalt okoz bootnal, bar erre mar jon az fw frissites. -
Z_A_P
addikt
Bekapcsoltam a windows write cache-t
Maris mas a leanyzo...Ellenben ez nem jo, mi van ha aramszunet/win fagyas/stb miatt adatot vesztek
-
Z_A_P
addikt
Na feltettem az intel ahci drivert
A random write nem lett gyorsabb...
Lehet merek egyet disk write-cache ON-al is? -
Z_A_P
addikt
válasz
Jack@l #30365 üzenetére
Nem lehet hogy azert mert kikapcsoltam a win write cache-t az SSDra? Ez alapbol mindenkinek be van. Bar lehet a testprogi ezt kikerulne amugy is?
Ahci rendben, eltolas rendben. Win7 friss telepites, a chipset a win7 gyari, nem raktam fel semmi drivert win7 telepites utan, csak a legujabb catalyst-ot. -
Z_A_P
addikt
M4 128 eredmenyek SATA2 lapban, win write cache OFF nalam!
A 3. sor erdekes...
-
Z_A_P
addikt
válasz
kukinyo #30302 üzenetére
It appears to only affect the 64GB models, with affected drives kicking Windows systems into a BSoD with an error code that reads 0x00000f4. Crucial acknowledged the error exists on a "small number" of drives and said it's working on a firmware fix. Here's the official statement.
Tehat elvileg csak a 64G es azokbol is csak parat. Elvileg
Itt egy [link], a hivatalos allaspont is benne van.
Mindenesetre en tegnap izzitottam be egy M4-est, de nekem a 128G-s van.
Ha barmi gaz lenne vele, majd jelentem itt. -
Z_A_P
addikt
válasz
Dark Archon #30263 üzenetére
"mindent"
-
Z_A_P
addikt
A dontes megszuletett, az SSD vetele megtortent, es a 128G M4 beuzemelve.
Roppant mod tetszetos..de az igazi oldalat akkor fogja megmutatni mikor feltelepitettem mindent es hasznalni kezdem rendesen a gepet.
En a C:\users foldert is atraktam a vinyora, jobb lesz az ott, min 3-5 evig tervezem ezt az SSD hasznalni, de lehet lesz belole tobb is
Win7 fenn, par progi fenn, es meg van 11xG hely rajta.
Lehet eleg lenne egy 64G-s is?
Bar nem banom, mert mai hir, hogy a 64G-s M4-ekkel gondook vannak, fw frissites kell. -
Z_A_P
addikt
Oke, akkor szerintem M4 lesz.
Dragabb mint az OCZ pl, de a megbizhatosag a legfontosabb - teny!Viszont ebbol 2 fele van, ugyanannyiert:
Crucial CT128M4SSD2
Crucial CT128M4SSD1szerk: megtalaltam, az ..SSD1 az slim valtozat, lassabbnak is irjak.
-
Z_A_P
addikt
válasz
Zlin50 #30102 üzenetére
+@kerekfej : koszi a valaszokat!
Tehat OCZ, Corsair nem ajanlott megbizhatosag miatt.
M4 + Samsung okes.90-120 kozottit keresek.
Es ezeket szabad?Mushkin Chronos 90GB (MKNSSDCR90GB) v 120GB [MKNSSDCR120GB]
Patriot Pyro 120G [PP120G25SSDR ]
@kerekfej:
Nem MO-n vennem, az itteni kinalatbol keresgelek -
Z_A_P
addikt
Sziasztok,
egy tanacsot szeretnek kerni toletek.Van egy P55-os lapom (Asus P7p55), max Sata2 (3Gb) tamogatassal. Ez a kov 3 evben nem fog valtozni, szinte 100%
Most veszek SSD-t, es kettot neztem:
OCZ Vertex Plus (sata2) 120G
OCZ Vertes Agt3 (sata3) 120G <-- dragabb 12%-alMivel a lapom nem tamogatja a 6Gb-t, ezert az Agt3 kepessegei nem lennenek kihasznalva.
Erdemes-e megis valami oknal fogva azt venni (a gondolj a jovore nem ok, mivel 3 evig min nem bovitek/cserelek semmit)
Tehat lenne-e vm kezzelfoghato elonye szamomra a felaras SSD-nek?
(pl: megbizhatosag, elettartam, sebesseg (iops), hibatures, stb)Koszonom
-
Z_A_P
addikt
Na azt mar latom h rosszul szamoltam, ugyanis ez
Ha egyenletesen irodnak, akkor 64/16 = 4 naponta irom felul mindet csak a hibernalassal
Csak akkor ervenyes ha ures az SSDTehat ha van 8GB szabad hely, akkor azt naponta felulirom, igy 10.000 napot, azaz 27 evet bir ki. Ez meg mindig azt az emberi kovetkeztetest hozza maga utan, hogy a hiberalas kvazi semmit rossz hatassal nincs az SSD-re.
Ha esetleg tud olyat az ssd, hogy neha a hatterben atmozgatja egy alig irt cellabol regota ott parkolo adatot egy gyakran irt cellaba, na akkor a fenti problema is ki lenne kuszobolbe -
Z_A_P
addikt
Sziasztok,
Van egy jotanacs, ne hasznalj hibernalast SSD-re.
Gondoltam tegyuk rendbe ezt a szabalyt, nezzunk utana.Problatam szamolni, hogy a hibernalas mennyire csokkentene az SSD-m elettartamat? Nekem a hibernalas kvazi "letszukseglet" (egyszerre 10-15 program fut a gepemen, azok vagy bejelentkezve, vagy doksi megnyitva, stb, hulyet kapnek ha minden egyes inditasnal ezeket ujra ossze kene "vadasszam". Kb havonta 1x inditom ujra a gepem, "tiszitani" a memoriat. Nem is ertem hogy miert hasznalja meg barki is a shutdown-t...na mindegy
)
Tehat legyen az ssd 64 GB.
A hibernate file 8GB (8G ram mellett). Tegyuk fel hogy naponta 2x lovom le a gepet, es tele van a memoria, akkor naponta 16 GB irodik ki csak emiatt.
Allitolag a cellak atlagban 10.000 irast (? ) birnak. Ha egyenletesen irodnak, akkor 64/16 = 4 naponta irom felul mindet csak a hibernalassal. Tehat 40.000 nap alatt nyirom ki hibernalassal oket, ami 100 ev.A kovetkeztetesem, a hibernalas abszolut semmi negativ hatassal nincs az SSD-re.
Kerdesem, jol szamoltam, ha nem, mit szurtam el?
Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple asztali gépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Túra és kirándulás topic
- Fujifilm X
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Spotify
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest