- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Aktív témák
-
kiskornel
addikt
(#42476) Qru, (#42477) Yany: Javítsatok ki, de a hyberfil.sys fájlt nem lehet áthelyezni másik particióra. Az mindig azon a partíción trónol, ahol a windows van.
"A Hiberfil.sys rejtett rendszerfájl annak a meghajtónak a gyökérmappájában található, amelyen az operációs rendszer telepítve van. A Windows-kernel energiagazdálkodási algoritmusa lefoglalja ezt a fájlt a Windows telepítésekor. A fájl mérete megközelítőleg egyenlő a számítógépen telepített közvetlen elérésű memória (RAM) mennyiségével."
Én nem tudok róla, hogy át lehetne tenni másik partícióra. Le lehet tiltani, de átrakni azt nem.
Vagy ez működhet? [link]
-
sir fg
aktív tag
Én is angol windowst vettem volna, csak belegondoltam, hogy hosszú távra tervezek, és ezt a gépet a jövőben a párom is használni fogja. Nem mintha nem lehetne megszokni, de azért így egyszerűbb, ha magyar.
Legjobban az tetszett, amikor egy félrefordítás miatt valamelyik Linux telepítővel véletlenül töröltem az összes partíciót a HDD-ről(A választási lehetőségeknél fel volt cserélve két string a magyar változatban.)
Jó, akkor szerintem a Win7-es sleep az a sleep. Bár mindegy tulajdonképpen nekem is, csak nem tudtam, hogy így működik.
-
sir fg
aktív tag
Ez s kombinált 'Sleep' mód van a Windows7-ben is? Én csak a 'Stand by'-t és a 'Hibernate'-et ismertem eddig. (Vistám csak fél évig volt, de ott nem tűnt fel ez a lehetőség).
Vagy a készenléti állapot lenne ez a 'sleep'? igazából még sosem hagytam órákig készenléti állapotban, hogy kiderüljön, lekapcsol-e magától, és laptop lévén az áramszünetet sem volt módom kipróbálni. -
Qru
MODERÁTOR
Ha utólag teszed be az ssd-t akkor nem miden esetben lövi ki a defragot. Legalábbis nekem volt ilyen tapasztalatom. Ha eleve ssd-re húzod fel akkor kilövi magától való igaz.
Hibernálást ki kell kapcsolni tök felesleges feature szvsz. Azért van ssd-t hogy gyors legyen a boot. Ha hibernálás helyett kilövöd a gépet még áramot is spórolsz.
Nekem ki van kapcsolva, ha vkinek kell tegye csak át bátran hdd-re semmivel sem lesz lassabb a gép cserébe jó pár GB-nyi írástól kíméli meg az ssd-t.
Mondjuk én ezt sem használom, eleve nem rakok fel olyan progit ami miatt kéne. A tárhely értékesebb számomra.10% üres helyet mindenképpen érdemes hagyni.
-
-
jNk
senior tag
Én mit se tudva arról hogy mások benyalták a frissítést egy aznap (a 830-ra) telepített win7 64bit-ből indítottam a Magiciannal az update-et ami rendben végig is futott, majd poweroff, start és már az új fw fogadott.
Lehet hogy a tizenX év tapasztalat, vagy a csillagok és hardware-ek együttállása miatt de nekem nem okozott problémát ez a firmware-móka -
jim_raynor70
aktív tag
Csak hogy legyen par alkalmazas, mint a Maya, 3DS Max, ZBrush, Cinema4D, Modo, AutoCAD, Inventor, Photoshop, vagy az egesz Adobe Master Collection csalad, ami meroben kamatozik a nagyobb SSD-kbol. Persze, aki ilyeneket hasznal, annak eszebe sem jut 128 giga alatt vacillalni, meg nem is atlag felhasznalo...
(#31411) kukinyo: azzal sem jarnal rosszul...
-
Agro
senior tag
Hát 3 éve használok egy 320 Gigás HDD-t meg egy 2 Terrás külső vinyót a TV-hez (ezen vannak a filmek)
Ha abból indulok ki, hogy a 320 Gigás vinyóm 3 évig húzta úgy, hogy sose mentem 200 Giga felé akkor egy pár évig elég lesz a 64Giga csak a rendszernek, háttértárnak meg kiszerelem a 2terrásat a házábol és cuppan be a gépbe. Sajnos a 320-asom megadta magát
-
jim_raynor70
aktív tag
Ez egyaltalan nem ironikus filozofalgatas. Jomagam tobbszor elmondtam, hogy tok feleslegesnek tartom ezt a sok maceras allitgatast, csak mert SSD-m van. A logoutos leirasokat egyetlen egyszer csinaltam meg a 80-as Intelnel, csak hogy tudjam, mirol van szo, vagy eppen mirol maradok le. A temp mappakat is csak azert helyeztem ki a gyokerkonyvtarba, hogy konyebb legyen torolnom a sok zagyvasagot, ami oda kerul, mert felzabal 2-3 gigat, vagy ennek tobbszoroset, de ezt megejtettem HDD-n szintugy. Szerintem ha athelyeznek a lapozofajltol kezdve az ilyen mappakig mindent a winchesterre, vagy ha kikapcsolnek minden "elettartam-ronto" szolgaltatast a Windowsban, eppen az SSD nagy elonyet veszitenem azzal el.
Persze, ha valaki figyeli minden egyes bajtjat, hogy hova kerul es le ne terhelje veletlenul se a meghajtojat, az csinalja, ha neki jol esik, lebeszelni nem fogom rola. -
Jack@l
veterán
Nem merek rá megesküdni, hogy elég csak az ütemezőben kivenni a pipát a vinyó elől, hogy egyáltalán ne defragoljon, lehet rosszul tudom, de mintha idle állapotban is szépen tekergetné a lemezt(csak nem full defragot nyom), bár lehet csak a hülye fetch-ek meg a rendszervisszaállító dolgozik. (már vinyónál is rohadtul bosszantott, örültem végree hogy service-estől dobhattam a kukába
) Fajtája válogatja, nem szeretem, ha nekem kell várni a beépített hülye szutykára, mikor épp sürgősen dolgoznék a géppel.
-
Jack@l
veterán
Nincs sazzal se gond ha bent hagyod a töredezettség mentesítést, sőt futtatod hetente direkt a c-re, bizonyára gyorsabb lesz az ssd-d kicsivel, egy ideig, amig lassan csendben 1-2 év alatt szépen ki is pusztul amiatt. Szóval a mérnökök nem hülyék, de az már nagyon sok esetben bebizonyosodott, hogy (valószínű nem önszántukból) bizony nem aztcsinálják meg neked ami a usernek a legjobb, magyarul ha tudsz gyártani egy éppen még megfelelőt, ami neadjisten gari után egy kicsitvel, vegy fél évvel bekrepál valami véletlen folytán, akkor bizony az lesz árulva, hogy később ki kelljen cserélned újra. Lehet csak 1-2 dollárral kerülne többe egy 2x jobb cuccot legyártani, mégsem azt teszik. (épp multkor láttam egy 50 ropis joy moddingot, ahol remegett az axis közepe, mert alapból egy gyenge szutyok mágnest pakoltak bele a "szakemberek", a srác pár 100ft-ból vett bele sokkal erősebbet és teljesen pöpec lett a cucc)
-
leslieke
Jómunkásember
-
davidsz
senior tag
Eredmények
Ide már egyszer betettem. -
Jim-Y
veterán
Nem érted, nem tudom elküldeni az eredményeket, mert ez a megnyitja a default levelező programot nem mindenkinél működék, én spec nem tudom elküldeni, FF-al sem, és nem azért mert gyík vagyok, hanem mert nincs alapértelmezett levelezőprogram, ha FF alól kiválasztom a gmailt akkor sem csinál semmit.
-
Zlin50
senior tag
Mivel korábban is jelezte már más hogy tisztázzuk melyik méréssel készült szerintem célszerű lenne megadni hogy a mérés random vagy 0Fill, vagy azt is lehet hogy "megszabni" melyik legyen. Nálam például mindegy, mert az eredmény ugyanaz. Furcsa, de így van. Feltehetően a trim hiány meg sata2 miatt van. Majd ha win7 lesz a gépen meglátom változik-e. A sata3-on egyelőre nem tudok segíteni mert 775-ös lap, benne Quad meg DDR2 és sata3-as lapot nem talltam eddig ami megfelelne a CPU-nak meg RAM-nak.
-
Czimby
addikt
Kiegészítettem a csipszemmel!
Yany - 128GB Samsung 830 - SATA3 - Intel Z68 - 23 / 68 / 239 / 110
front3r - 128GB Samsung 830 - SATA2 - Intel X58 - 22 / 65 / 184 / 117
tupacamaru - 128GB Micron C300 - SATA2 - Intel X58 - 27 / 52 / 179 / 114
Mankó - 32GB Intel X25-E Extreme SLC - SATA2 - Intel H61 - 21 / 61 / 157 / 110
Czimby - 64GB Kingston V200 - SATA2 - P35 - 18 / 13 / 66 / 13
hermanyi - 64GB Buffalo - SATA2 - Intel Z68 - 17 / 6 / 19 / 7
jas39 - 60GB OCZ Agility 3 - SATA3 - Intel H61 - 27 / 47 / 108 / 103
Anfänger - 80GB Ocz Vertex 2 - SATA2 - AMD 785G - 19 / 56 / 85 / 123
Eagl3 - 128GB Samsung 830 - SATA3 - Intel H67 - 23 / 66 / 223 / 117
Rocko66 - 64GB Cruical M4 - SATA3 - Intel Z68 - 31 / 89 / 260 / 110
Maxtreme - 90GB Corsair Force 3 - SATA2 - AMD 770 - 27 / 70 / 107 / 121 -
fagy53
nagyúr
Az ötleted akár jó is lehetne, a bökkenő csak az, hogy senkit nem érdekel az, hogy a másiknak mennyit megy az SSD 4k olvasásnál.
Ami viszont a legtöbb esetben kérdés, hogy egy adott típusnak milyen paraméterei vannak a gyakorlatban, mennyire tér el a gyári adatoktól. Nagyon fontos az is , hogy mennyire megbízhatóak, vannak-e gyakran előforduló problémák az illető SSD-vel?
Láthatóan arra senki nem kíváncsi, hogy XY meghajtója éppen hogyan viselkedik.
Értelmesebb lenne egy olyan táblázat, melyben az aktuálisan kapható SSD-k CDM vagy AS SSD tesztjeit feltüntetnénk, ezt egy link formájában valóban az #1hsz-ban lehetne szerepeltetni. -
jim_raynor70
aktív tag
Gyujtsd ossze az eddig linkelt eredmenyeket, foglald tablazatba es szolj egy moderatornak, hogy igazitsa az elso hozzaszolasba...
Az otlet nagyon jo, csak ember legyen a talpan, aki osszegyujtogeti mindezt. No, meg hogy fog kinezni az elso hozzaszolas... Par honap mulva azt latjuk, pontosabban nem latunk semmi mast, csak egy rohadt nagy adathalmazt, mely egy 16:10-es monitort beterit.
-
jim_raynor70
aktív tag
Meregeti a fene. Egyszer mertem le az emlitett "nagyobb attorest vartam" baratom kedveert, akkor 50 valahany masodperc volt emlekeim szerint bekapcsologomb megnyomasatol szamitva. Ebbol ha levonom azt a 20-25 masodpercet, amivel a mar cserere erett RAID-kartyam szenved, akkor is gyernek tunik a tizenpar masodperces boot-okhoz kepest, de ezt itelje meg mas. Nekem tokeletes ez a felallas, meg Raptor RAID 0 HDD-k utan is. De majd lemerem ezzel a BootRacerrel nagygeneralnal, csak hogy bealljak a sorba...
-
kerekfej
őstag
A Prohardver tesztekben is nagyon ajánlották a Samsung-okat (fogalmam sincs sokan ennek ellenére miért vesznek "nem túl megbízható" Corsair, OCZ-t).
-Samsung 470 SSD: ízig-vérig Samsung
-Samsung 830 SSD: határozott evolúció
-SSD-párbaj: Crucial M4 vs. Samsung 830 -
-
Mercutio_
félisten
Ha már a 830-as Samu szóba jött: Mi a különbség az alábbi két samu között?
Samsung SSD 830 128GB (MZ-7PC128N/EU)
Samsung SSD 830 128GB (MZ-7PC128D/EU)Még egy kérdés: Azon kívül, hogy a #27924-re még mindig várnék választ, létezik-e olyan olcsó PCI-os s-ata vezérlő kártya amit régi Tbred-B-s procit fogadó lapba rakva ráköthető a s-ata SSD ÉS a rendszer bootnál felismeri, arról tud bootolni?
-
Nem! A 64GB-ból azért látsz csak 60-at mert az 64.000.000 byte kapacitást vettél meg de ezt ugye 1024-gyel kell leosztani (2x) a GB-ban számolt érték megkapásához...
Ha erre te csinálsz egy 60GBos particiót, akkor NEKED kell vigyáznod a megfelelő szabad hely meglétére. Viszont ha ehelyett csak egy 50GB-os partíciót csinálsz, akkor máris nem kell foglalkoznod semmivel. (mondjuk ki az az idióta aki pöccre telerak egy meghajtót)
-
Wind-Storm
őstag
Az az értelme, hogy még véletlenül se tudd igénybe venni az SSD szabadon hagyott területét (pl. partíció hirtelen megtelésekor), és így X %-a teljes biztonsággal mindig üres marad.
(#27113) noorbertt
Tudtommal a Samsung magyarországi szervizhálózatában valahová... tehát ezért is jó választás mert nem kell külföldre postázgatni és van rá 3 év „korlátozott" garancia.
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged