Aktív témák
-
Gerisz
addikt
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
Findzs #22453 üzenetére
és még az az érdekes, hogy más smart kiolvasó progival az ssd 100% -os a sentinel szerint meg 98% ........
ennek egy oka van - a program írója dönti el, hogy melyik s.m.a.r.t elemet mennyire veszi figyelembe a kondíció meghatározásánál. (ill. hogy az adott elemet egyáltalán figyelembe veszi-e) Ennek tükrében most döntsd el, hogy mennyit ér, mennyire hiteles a % érték. Sztem semmit. Ha hirtelen megugrik a hibás szektorok száma, vagy gyakori adatátviteli (PHY asszem) hibát észlelsz, akkor aggódj. Nekem is van 4 hónap után 1 adatátvitelim - belefér. -
törölt tag
válasz
Findzs #20888 üzenetére
Hát igen, az fix, hogy én ameddig nem szükséges - vagy számottevő újdonságot nem hoz a driver - addig az AHCI-t nem fogom frissíteni.
Ha majd kijön a 7000 -es VGA kkor ahhoz nyilván mindig felteszem a legfrisebb Catalyst drivereket 10 - 15 hónapig , utána úgyis elfelejtik ... így volt a 3850 esetében is .
Viszont az AMD - AHCI drivert nem fogom felpakolni. Amúgyis külön csomag.
Csak engem az zavar, hogy nekem egyszer már volt ilyen problémám, ráadásul ennél a Windows telepítésnél, és a Microsoft- os AHCI -vel
Bővebben itt : Az SSD teljesítményének mérése
Ezt oldotta meg a 11.6 - os és erre a szintre vágta vissza a 11.7 -es
Na mindegy az a lényeg, hogy most jó
-
havri1
félisten
válasz
Findzs #19887 üzenetére
2 napig nem volt használatban, mert egyéb okokból átrendeződtek a meghajtóim betűjelei, és így az elérési útja a ramdisknek is más lett. Észre sem vettem, hogy nem menti a cachet. Úgyhogy sztem ki is lövöm, csak a temp könyvtárat hagyom ott, bár időm még nem volt tesztelni, hogy oda csomagol e egy telepítő, és hogy gyorsabb e a telepítés.
De elméletileg gyorsabbnak kéne lennie, nem?Ezt az ADATA SSD-t gatyába lehet szerintetek rázni? Vagy ez ennyi marad?
-
-
törölt tag
-
-
davidsz
senior tag
válasz
Findzs #19241 üzenetére
Kingstonnal nem volt bajom. Csak kicsi volt a 64GB.
Rossz volt, hogy minden mást másik meghajtóra kellett tenni.
Az 1Tb-s volt a "legkissebb" hadra fogható HDD-m. Ezen elfér fullra az egész oprendszer játékokkal user mappával együtt. A user mappát nem kell máshová pakolgatni, "kéznél van minden", egy rahedli játék is elfér mindenestől.
Nem kell más meghajtókkal bíbelődni. Nekem ez azért testhezállóbb, mert így könnyebb menteni és visszaállítani. Egy meghajtót pikk pakk visszatöltök mentésből minden hiba és gond nélkül. Van pár 2TB-s filmeknek, mentésnek.
A következő próba az lesz, hogy még egy ilyen SATAIII-at befogok és RAID-be felteszek rá mindent. - erre leszek kíváncsi, hogy mit hoz.
SSD-ről SATAIII-ra való váltásban pedig a bootidő lett "hosszabb" - de van hibernálás - valamint nagyon minimális színte észrevehetetlen sebességkülönbség van, ami elhanyagolható. - nem bántam meg, viszont meg is lepett, hogy nem volt számottevő visszalépés a HDD-re váltás.
Akkor váltanék vissza SSD-re megint, ha már lesz valami 300-tól GB méretű normális árban. -
-
yOLORO
csendes tag
válasz
Findzs #18373 üzenetére
Szia
Minden elismerésem a Kingston előtt.
Valószínűleg azért is voltak ennyire korrektek, mert nem egy 4gb pendrive -ról volt szó és tudják ők is nagyon jól hogy szerintem az összes ilyen kategóriájú SSD gyári hibás.Szóval 2x emil váltás és fénykép küldés(csak a gyári számok és p/n miatt) után megkaptam az RMA ticket -t. Nekem kellett ugyan feladni a csomagot UK -ba, de nem egy húzós összeg, ha jól emlékszem 5e ft körül volt.
Pünkösd hétfőn adták fel a csomagot UPS Express -szel és kedden kihozta a futár a címemre. Nem tudom leírni a csodálkozásom mértékét mikor kedden átvettem a csere SSD-t.Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a fajta garanciális cserét. Ugyan pénzbe került, de ha úgy vesszük hogy ha a boltba elveszik a rossz terméket és vállalják a gar. cserét még biztos nem lenne meg a csere SDD és nem lennék biztos benne hogy egyel újabbat kaptam volna mint most, vagy csak ráfizetéssel....
ÜDV
-
hermanyi
addikt
válasz
Findzs #19142 üzenetére
Lapiba én sem ezt vettem volna a viszonylag alacsony írása miatt de mint rendszermeghajtó szerintem (számomra) tökéletes .
Nekem a winfos7 33 mp alatt ál fel a gomb megnyomássátol számítva . Amint az alaplap végzet onnan 12 MP kell a winfos7 nek szal az alaplapom a lassan bootolo eszköz nálam
-
Drughi
addikt
válasz
Findzs #19122 üzenetére
Néztem már őt és jókat is olvastam róla, de ez már olyan árba van, amit nem adnék ki egy SSD-ért.
Nálam ez a 20.000Ft a lélektani határ.
A buffalo nekem megérne annyit, hogy kipróbáljam.
Egy win7 menne rá a progikkal, meg 2db játék.
A mostani rendszeremen is ennyi van és 50gigát foglalok. -
hermanyi
addikt
válasz
Findzs #19122 üzenetére
Kingstonok sem rosszak az meg ,hogy megbízhatóbb e az még szerintem kérdéses Buffalo nem régóta kapható itthon szóval megbízhatósági dolgokat még nem lehet róla elmondani
Ami tény az az ,hogy ami rá van írva azt hozza , én személy szerint tökéletesen elégedett vagyok a Buffaloval igaz csak rendszer és a fontos progik vannak rajta a többi az HDD-n van -
cszn
őstag
válasz
Findzs #19080 üzenetére
"akkor most az ssd life lenne xar ?"
Igen.
"nincs egy tuti jó progi erre ?"
Nincs. De tulajdonképpen mit szeretnél megtudni? Nem fog az elhasználódástól tönkremenni.Csekkold ezt a tesztet. Röviden: folyamatosan írnak két SSD-t és várják, hogy mikor hal meg.
Egyik: 139TB írás. Media Wearout Indicator 28%. Reallocated sectors 9.
Másik: 104,68TB. MWI 42%. Reall.Sect. 6.
Én 1 év és pár hónap alatt 1,46 TB-ot írtam idáig összesen (ebből kb 400-500 giga teszt volt). 99% MWI és 0 reallocated sector. Szerinted mennyi idő kéne normál használat mellett, hogy annyit írjál rá amennyit a tesztelők? És ahhoz hogy tönkremenjen?
Szóval ha meg is hal idő előtt, az nem az elhasználódás miatt lesz. -
jozsi252
veterán
válasz
Findzs #18489 üzenetére
Akkor tévedtem
Ismerőseimnek is olyan 20 sec a max.
Holnap jön elvileg nekem is az agility 3 aztán kíváncsi vagyok hogy az mit tud sata 3 on, boot terén
Lacza_26 Jó az az msi nagyon, de ha már vesz az ember ilyen bővítőt akkor olyat érdemes amin van usb 3.0 nemcsak sata 3. DE talán az álltalad linkelt asus mégjobb.
-
cszn
őstag
válasz
Findzs #18354 üzenetére
"igazából egy 500gb -os ssd kellene 50 gb -os particióval rendszernek a többi általános dolgokra filmekre játékokra" Egy lemezen tárolni az összes adatot nagyon nem ajánlott. Nekem azért van 2 db 1 terásom, mert minden 2x van meg. Az SSD-n meg a rencer.
(#18355) martin66 Sztem hagyjad az OCZ-t. Kérj (ha tudsz) intelt helyette.
-
csimpok
aktív tag
válasz
Findzs #18360 üzenetére
Már most úgy vagyok vele, hogy semmi pénzért nem váltanék vissza HDD-re... Az a pár install ami eddig volt az is brutál gyors volt (Win reinstall se volt több 7-8 percnél). Emellett csendesebb is lett a gép, plusz a ház remegése is eltűnt most hogy lelőttem a haldokló vinyót. Csakhát a 96 giga nem lesz elég
-
-
-
-
-
válasz
Findzs #18289 üzenetére
HDD Device 1: /dev/sdb
HDD Model ID : KINGSTON SV100S264G
HDD Serial No: 64GB40044707
HDD Revision : D110225a
HDD Size : 61057 MB
Interface : S-ATA II
Temperature : 44 °C
Health : 100 %
Performance : 100 %
Power on time: 0 days, 19 hours
Est. lifetime: more than 1000 daysboot időt mindjárt mérek.
-
ffodi
veterán
válasz
Findzs #18243 üzenetére
Természetesen, még az első napokban megejtettem minden ilyesmit.
asound:
A telepítővel formázd meg, mert szükség van arra a 100MB-os partícióra. Ha simán megformázod(pl egy másik gépben), és úgy telepítesz rá win7-et, akkor nem lesz jó az alignement. Erről bővebben a PH-s SSD cikkekben olvashatsz, hogy miért is fontos.
Aktív témák
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- Eladó használt 250 GB-os SSD-k!
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- Western Digital WD Red Pro 3.5 16TB 7200rpm SATA3 (WD161KFGX)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest