- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
RBJ
addikt
válasz
koshmar #2815 üzenetére
Szívesen segítenék ilyen helyzetekben. Erről jut eszembe népszerűbb lehetne a lányoknál a calisthenics.
Már motiváltabb lennék edzés közben.
Nálam a heti 1kg csoki a kvóta. De most kezdek visszafogyni a napokban és úgy egyre jobban megyen az edzés. Csak azt nem értem, hogy 2-3 kg ilyen csúfságot csinál?
Ha meg súlyokkal aggatnám magam akkor kakilás? -
kolosanyi
veterán
válasz
koshmar #2619 üzenetére
Az utóbbi időben tényleg komolyan veszem a mozgást. Mondjuk ha jobban belegondolok, mindig is komolyan vettem, leszámítva másfél évet. Kiskoromtól versenyszerűen sportoltam érettségiig, akkor abbahagytam. Eltelt másfél év, akkor leeresztettem, meghíztam, buliztam, piáltam, cigiztem stb. Most viszont már télen volt egy éve, hogy megint rendesen edzek. Nem is szándékozom megint úgy elzülleni.
A fekvő és a húzódzkodás meg a két legjobb gyakorlat, ami csak létezik. Megfelelő progressziót és különböző variációkat alkalmazva gyakorlatilag mindenre tudsz edzeni velük. Akár izomcsoportokat, akár képességeket nézve.
-
kolosanyi
veterán
válasz
koshmar #2617 üzenetére
Na meg is volt az edzés. Robbanékony húzódzkodás, invertált evezés, ennek izometrikus változata, meg az a köteles húzó gyakorlat, amikor magad mellé húzod a kötelet, közben kifordul a törzsed. Hasonló, mint az invertált evezés, csak a leírt módon. A végén csináltam egy tabata sprintet. Jó volt. Kellemes államozgatás.
A robbanékony húzódzkodás viszont nem nagyon megy még, rá kell éreznem. Igazából semmi izom érzet nem volt közben. Na majd belejövök...
-
kolosanyi
veterán
válasz
koshmar #2615 üzenetére
Nem, de majdnem. Olyan, mint a tapsos fekvő (van tapsos húzódzkodás is). Robbanékonyan indítod, magasabbra mész, mint a hagyományosnál. Igazából az érdekelne, hogy milyen a kéztartás. A könyék a törzs mellett van (azaz inkább hátra koncentrálódik), vagy előtte (inkább kar)? Na mindegy, majd kipróbálom mindenhogy.
-
Lui82
tag
válasz
koshmar #2588 üzenetére
MAi adagom:
húzodzkodás (fél) 2x15 és 1x10
híd(falmászás le-fel) 3x5
lábemelés(rúdon térdemeléssel) 2x15 1x10
kézenfekvő (fél távig) 2x10 és 2db teljes fej földig és vissza
guggolás: 2x25 zárt teljes (kislányommal a kezemben 6kg)
fekvőtámasz: 1x20 szűk 1x20 válszéleeség 1x20 fekvő állásból alkarra majd vissza állásbaHeti 2x szoktam lenyomni ezt a mennyiséget, próbálom mindíg nehezíteni a feladatokat a mester 10 es fokozatokok előrehaladásával. + 1x 1óra bicikli vagy 1 óra taposógép
8 hónapja csinálom a fegyencedzést, hozzáértőket kérdezném, hogy a további fejlődés érdekében jó -e ez a program, vagy inkább heti 6 nap minden nap 1 elem?
-
kolosanyi
veterán
válasz
koshmar #2583 üzenetére
Simán tudsz bukáson túl is edzeni. Erre való a vetkőző sorozat. Pl. fekvőnél elkezded valamelyik nehezített változatot, ha eléred azt a pontot, mikor több már nem megy szabályosan, mész könnyebbre, aztán újra és újra. Mondjuk aszimmetrikus-sima-"női" (térd a földön)-könnyített, karod egy széken-majd a végén falnál. Ezt én a végére szoktam hagyni, teljesen kicsinálom magam vele. De jó dolog a szuperszett is, esetleg olyan szuperszett, melynek az utolsó sorozata vetkőző. Tuti vége lesz az embernek. Én a legutóbbi szuperszett edzésem után majdnem rókáztam a konditerem budijában. Kicsit túllőttem az intenzitást, de edzés után olyan izom érzetem volt, mint még soha. Király volt...
(#2584) Lui82
Pl négyütemű fekvőtámasz, vagy guggolásból felugrás. Lényeg, hogy minél több izmot megdolgoztasson és intenzív legyen. -
westcoastog
veterán
válasz
koshmar #2561 üzenetére
igen, amikor feldugom a képem fészbukra már egyből rám is írsz, és ezt egész nap, legyen reggel 9 vagy este.
Szeretek csillagmotorokról olvasni egész nap, még ha le is szarom.
Nem tudsz vicceslenni.(#2559) Tyer
5000(#2560) kolosanyi
túl sokat vagyok egyedül, túlzottan is kell nekem a társaság. -
kolosanyi
veterán
válasz
koshmar #2530 üzenetére
Csinálj egy progressziós edzéstervet. A fordított hatékonyabb, mint a lineáris. Csináld úgy, hogy 2 hét magas ismétlésszám az állóképességért, két hét közepes a tömegért, két hét alacsony az erőért. Én is ezt csinálom most, működik. Mellette persze kaja, kaja és pihenés.
-
kolosanyi
veterán
válasz
koshmar #2528 üzenetére
Használj intenzitásnövelő technikákat. Szuperszettek, vetkőző sorozatok, ultra magas ismétlésszámok stb. Persze ha erőre mész, nem tömegre, akkor ne tedd. Ott inkább ne menj el bukásig, de gyakran csináld az adott gyakorlatot.
Más. Mai edzés: sittesgyúrás haverral koliban. Húzódzkodás az alagsorban a vastag csövelen, invertált evezés, superman fekvő és törölközős evezés. Szétcsesztem a hátam.
Kicsit igénytelen edzés, de a célnak megfelelt. Ja, az ilyen edzőpartneres, törölközős cuccokat próbáljátok ki, nagyon hangulatos.
-
kolosanyi
veterán
válasz
koshmar #2252 üzenetére
Nem alacsony, én vagyok magas.
(#2256 ) Jim-Y
Á, mindig is legalább 197 akartam lenni. Én röplabdáztam, centerként kifejezettem alacsony voltam. A válogatottban mindig csak a 3. voltam, így nem fértem be a kezdőbe. Fájó sebek...
Mondjuk ellentétben veled én sokat néztem felfelé abban a csapatban. Több 210-es állat is volt. -
Jim-Y
veterán
válasz
koshmar #2257 üzenetére
nekem nem sokszor volt olyan, hogy fölfelé kellett néznem beszéd közben
pedig ez nem számít extra magasnak, főleg úgy, hogy kosaraztam, mégis a mindennapi életben csak kisebb emberekkel vagyok körülvéve. Mondjuk azok meg nem tudják, hogy milyen az, hogy lefejelni metrón a kapaszkodót
-
kolosanyi
veterán
válasz
koshmar #1957 üzenetére
Növeld az intenzitást. Kevés már a jelenlegi terhelésed, úgy látszik.
mephi666
Üdv a topicban. Így van, ez a lényeg. Örök vita a kondisok és a saját súllyal edzők között, hogy melyik a "jobb" edzésforma, szerintem mindkettő ugyanolyan jó, csak tudni kell alkalmazni a gyakorlatokat. Saját testsúllyal is nagyon szép eredményeket lehet elérni.
Húzódzkodáshoz egy ajtóra akasztható húzódzkodót tudok ajánlani, a te tömegeddel és magasságoddal ideális megoldás. Kb. 3-5 ezer fotintért beszerezhető. Tolódzkodáshoz a szék is egy megldás, ha elég masszív és magas. Csinálhatsz feltett lábas változatot is, kicsit más szögből kapod a terhelést úgy.Ha fekvőtámasszal hátizmokat is meg akarsz dolgoztatni, akkor a superman fekvőt ajánlom, elég sok tutorial van a neten ezzel kapcsolatban. Többi variánsnál pedig arra figyelj, hogy vállszélességű a támasz, vállak bent vannak az ízületi tokban, könyök hátrafelé néz és szorosan magad mellett vannak a karok. Törzs pedig végig feszes, has, segg feszítve van. Így bevonod a munkába a hátat is.
-
kolosanyi
veterán
-
Dumas
csendes tag
válasz
koshmar #1447 üzenetére
Eh... köszi szépen... most eléggé elkeserítettél ezzel a képpel...
Bár motivációnak nem volt utolsó, mert így most biztos, hogy inkább futni fogok haza felé mint buszozzak
Már kérdeztem, de úgy rémlik akkor senki nem válaszolt, Fegyenc edzésnél a húzódzkodás 2. részénél jó, ha TRX-el próbálkozok? Mert sajnos az asztalt félti a család, hogy eltöröm esetleg
Wa2x_ :
Na akkor veled nem kötözködünk
-
Wa2x_
veterán
Mindig, amikor ilyen "ártalmas vagy nem ártalmas" dologról beszélünk, az az alapvető dolog, hogy ha szabályosan végzed az adott gyakorlatot többnyire nem az. Ebben az esetben is, ha helyesen biciklizel (ülés távolsága a pedáltól, viszonyítva a lábhosszhoz stb.) akkor ez az egyik legkíméletesebb sport. Nem érintkezik hirtelen kemény felülettel a talpunk, nincs jelentős gravitációs terhelés, nincs forgó mozgás, illetve ajánlott a lábfejet rögzíteni stb.
-
aizen92
addikt
nem egészen, azért sokat segít a másik kéz is. de egyértelmű hogy a terhelés nagy részét a tartó kéz kapja. de ha itt meg van a 2x9akkor már megvan a fél egykezes húzóhoz az elegendő izom a könyv szerint.
ezzel mondjuk vitatkoznék. mert szerintem párhuzamosan kell csinálni a törölközős húzóval. mert a fél egykezes húzódzkodás kegyetlenül nehéz és egy 2x9 felemás nem épít elég izmot. szerintem minimum kell 4x9-10 felemásra meglegyen a kellő izom. nekem csak így sikerült 4-5x10 felemás + a törcsisből 3x5. így tudtam egyáltalán párszor felhúzni magam fél egykezesen. számomra a törcsis sokkal könyebb gyakorlat mint afél egykezes. ezt nem is értettem soha miért nehezebb a törölközős. de lehet hogy csak az én izomfelépítésem más
valaki tart már itt hogy ezt véleményezze?
-
aizen92
addikt
Felém néz.
én szerintem szabályosan hajtom végre nem himbálózok vagy lendületből csinálom hanem szépen lassan mindig megtartom könyök nem nyújtom ki a kezdő pozícióba stb. de úgy ég a bicepszem ha szűken fogom hogy beszarok imádom. súlyzóval nem szoktam bicepszezni valszeg ezért érzem ennyire.
a karom nagyon gyorsan nő és inkább csak húzón edzem nehogy aránytalanul nézzen ki a testemhez képest.
plusz még ami jobban edzi a bicepszet az a húzó hetedik lépése a felemás húzódzkodás, amikor ráfogsz a másik kezedre. de abból csak keveset tudok megcsinálni. kb karonként 2x6-7et.(#826) Wa2x_: rendben köszönöm!
-
xLt`
tag
Köszönöm Tibi. Én is erre gondoltam először, de nem gondoltam volna, hogy tényleg van egy ilyen gyakorlat
Én egyébként hasraütés szerűen edzek, egyenlőre még csak szoktatom magam a dologhoz.
Naponta +1-el növelem a sorozatot, ami így néz ki jelenleg.
-Fekvőtámasz: 29
-Felülés: 58 (duplája)
-húzódzkodás kétféleképpen: 6-6 (ezt 2 naponta növelem, próbálom)Elég kevés és szegényes, de megküzdök vele
Kmester: Nyilván a bemelegítésben van szerepe, esetleg kezdőknek erőnlét fokozására.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest