- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Traxx
őstag
Köszönöm a választ! Igen, a másik cellában is van feltételes formázás, ami azt nézi, hogy egy másik munkalapon szerepel-e egy cellaérték. Jelesül a feltételes formázás képlete a D1-ben: =FKERES($A1;jelenleti;1;HAMIS)>0
Delila_1: de kell, mert az első nagyobb-egyenlő, mint MA(), a második kisebb egyenlő
-
dellfanboy
őstag
koszi szepen igy mar tisztabb a helyzet
lenne egy masik kerdesem is. van egy oszlopom ahol datumformatum van: 5/10/2018 13:51:05
ebbol a formatumbol nekem csak az ev, honap erdekelne. mellette levo cellaba szeretnem beilleszteni az ev-honap-hoz tartozo erteket amit egy sima fkeres-el keresek meg.ez a keplet hogy nezne ki? if? vagy esetleg mit hasznaljak? igazsag szerint csak azt nem tudom hogy kellene beparameterezni a fv-t hogy a datumcellabol, csak az ev/honapra figyeljen masra nem. letezik ilyen?
-
slashing
senior tag
Ugye 4 sorban számolok, ahol van olyan pár ami direkt a referenciával ellentéteseket számolja és van olyan ami a referenciával egyezőt számolja.
Az alap szövegesben számolásban 100%-ig biztos vagyok hogy jó mert egy szabványkönyvből valók az adatok ami feltünteti a kiértékelt adatokat és azokkal megegyezik amivel megegyezik.
-
atyca
senior tag
Valami magyar nyelvű forrás esetleg?
Egyébként egy napja túrom a netet..
Sajnos szegényes angol,és számtech tudásom erősen behatárolja a lehetőségeimet.
No mindegy, köszi, bár sokkal előrébb nem jutottam vele.
(a videót láttam már, de miután a strokescribe fület sem tudtam előcsalni hát kérdeztem...Gondolván,hogy a tudatlan emberek szellemi fejlődését is hivatott segíteni a fórum...)
A Google segít,khmmm....Azt használva kértem itt segítséget.
Megtisztelsz,hogy egyáltalán válaszra méltattál,de közhelyekkel nem segítesz.
Üdv, és peace!u.i.:Szóval telepíteni kell a strokescribe alkalmazást, hogy előtudjam csalni az excelben?
-
-
törölt tag
HAHIBA(INDEX($E$7:$E$24;HOL.VAN(SEGÉDLET!$A$33;SEGÉDLET!AG7:AG24;0)-1;1);"")
Eddig így működött, azaz működik is.
Ami a lényeg, hogy a $A$33 cellában van egy szám, amit nagyon jól működően kezel is.
De most a használat közben kiderült, hogy kellene még egy szám és kezelje azt is azaz vegye figyelembe.
Ezért létre hoztam egy általam másik figyelt számot, amit itt keressen,
$A$31Ha értenék hozzá pontosabban írnám le, tudom ez így nem jó, de valami ilyesmire gondoltam:
HAHIBA(INDEX($E$7:$E$24;HOL.VAN(SEGÉDLET!$A$33 ÉS $A$31;SEGÉDLET!AG7:AG24;0)-1;1);"")
Tehát a kérdésedre a válaszom: És
-
ny.janos
tag
Sajnos nem tudom, hogy mire gondolsz, de időközben rájöttem, hogy csak egy INDIREKT függvény hiányzik a képletemből és már működik is.
=FKERES(B2;INDIREKT(ÖSSZEFŰZ("$F$";HOL.VAN(A2;$E$1:$E$8;0);":$G$";DARABTELI($E$1:$E$8;A2)+HOL.VAN(A2;$E$1:$E$8;0)-1));2;1)
CÍM függvénnyel ÖSSZEFŰZ helyett (így is működik):
=FKERES(B2;INDIREKT(CÍM(HOL.VAN(A2;$E$1:$E$8;0);6;1)):INDIREKT(CÍM(HOL.VAN(A2;$E$1:$E$8;0)+DARABTELI($E$1:$E$8;A2)-1;7;1));2;1)
-
Cece04
tag
Legördülőhöz: nem sajnos,mert a várható összeg be van írva már alapból sokszor előre. Tehát az,hogy van ott valami,az nem jelenti azt egyértelműen,hogy "Igen", viszont ha nincs semmi ott, akkor nem lehet semmiképpen sem nem.
A városok vannak az "A" oszlopban, de sorrend szerint össze vissza. Tehát van olyan hogy Barcelona Barcelona, aztán Roma stb és megint egy sor Barcelona. Ezért lenne jó,ha vki átállítja pl Barcelonanál az indulást mas időpontra akkor az összes T (ahol Barcelona van) jelezze,hogy eltér az indulás időpontjától
-
Cece04
tag
Sorry,de azt kifelejtettem,hogy az első oszlopban több tíz különböző ország/varos van még Barcelonan kívül.
Az lenne a lényeg,hogy az összes olyan sor,aminél megegyezik az első oszlop tartalma (Itt Példában Barcelona) ott ne lehessen beállítani eltérő időpontot.
Az időpontnak meg kell valamihez igazodnia, így az "indulás" lenne a támpont, tehát az összes sornak azt a dátumot kell hoznia ami az indulás mellett van.Ezeket az adatokat nem én fogom felvinni, azért lenne jó,ha figyelmeztetné egyből a használót ,hogy vmi.hibas ,mert az indulástól eltérő dátumra akar valamit felvinni.
Köszi
-
GreenIT
tag
Megijedt es megjavult.
Fogalmam sincs, mi volt a baja, allandoan azt irta, hogy hibas a keplet, alllandoan "hianyzik" uzenetet dobott, hiaba csinaltam vele mindent vegig.
Sokadik ujrakattintassal egyszercsak azt mondta, hogy rendben.
Nekem ugy tunik, semmi se valtozott a kepletben, en biztosan nem modositottam semmit, az biztos, hogy a masik munkalapot nem talalta valamiert. -
mesm
újonc
Helló! előre is köszi a segítséget
a D24 egy adatérvényesítés az Anyagok!A1:A20 ra. itt fel is jön a két anyagfajta. Az anyagok A18 ez a "T_szelvény_EN10025" van egy névhivatkozása a CJN30 -ra amiben van egy lista és még más adatokat keres ki a Kalkulál táblázat másiknál ugyanígy) Már többször végignéztem, betűröl betüre.(a m
-
csferke
senior tag
-
ALFA
senior tag
Például elküldeném a fájlt és úgy kérném vissza, hogy angolul megnyitva tényleges dátumok és tényleges %-os alakok legyenek a cellákban.
Hiába állítom át a cellaformátumot, mindent szövegnek tekint.:-((Nem egy nagy fájl, talán száz adat van benne összesen, csak egy teljes napom elmenne vele, hogy az egészet újra begépeljem.:-(
-
anonymus89
addikt
Köszönöm, sajnos több hibába futott így még kutakodtam egy keveset és ez sikerre vezetett.
-
Ghoosty
őstag
Nem konkrét feladat megoldásához kellene, hanem úgy általában lenne jó tudni, hogy megoldható-e. Gyakran kapok kész kimutatást és át kéne kicsit dolgozni, mert valami kimaradt belőle, vagy mégis inkább máshogy kéne. Sokszor az lenne a legegyszerűbb megoldás, ha fixálom a cella hivatkozásokat, átmásolom és után törlöm belőle. De egy képletben elég sok hivatkozás szokott szerepelni és sok celláról beszélünk, néha 100-nál is több. Ezt kézzel fixálni meg nem embernek való. Különböző trükköket szoktam alkalmazni, ha pl mindenhol mondjuk (-jel kezdők, akkor kicserélem a (-et ($-ra. De ez sem mindig használható.
-
Delila_1
veterán
A belinkelt makrót nem eszi meg az Excel. Helyette
Sub CopyHyperlinks()
Dim Innen As Range, Ide As Range, sor As Integer, ujcim As String
On Error Resume Next
Set Innen = Application.InputBox("Jelöld ki a másolandó területet", "Másolandó terület", , , , , , 8)
If Innen Is Nothing Then Exit Sub
Set Ide = Application.InputBox("Jelöld ki a területet, ahova másolni kell", "Ide kell másolni", , , , , , 8)
If Ide Is Nothing Then Exit Sub
For sor = 1 To Innen.Count
If Innen(sor).Hyperlinks.Count = 1 Then
Ide(sor).Hyperlinks.Add Ide(sor), Innen(sor).Hyperlinks(1).Address
ujcim = Chr(64 + sor) & Chr(64 + sor) & Chr(64 + sor)
Ide(sor).Hyperlinks(1).TextToDisplay = ujcim
End If
Next
End SubAz eredeti makró (Excel VBA-hoz igazítva) azonos a Ctrl-c, Ctrl+V-vel. Az általam írt a másolatnak más megjelenő címet ad.
-
Zola007
veterán
office 2010-13
Az az egész cellatartalmat viszi odébb
Én csak bizonyos sorokat szeretnék.
Tudom, hogy nem szövegszerkesztő, de néha jó lenne, mert nagy táblázatról van szó és Wordbe sem tudom beilleszteni, mert 40 oszlop nem fér ki a Word 55 centis limitén belül.
Publisherben sem az igazi, mert az mobileszközön nem tudom normálisan megnyitni. -
akyyy
senior tag
hiába tenném abszoluttá nem érek vele semmit. Sztem a HA fgv hamis értékével kéne játszani hogy nem azt a cellából tegye oda, hanem keresse meg hol is van a keresett szám, melyik cellában, és az ottani szöveget tegye vele. LEhet oda is kell egy f keres fgv? huh bonyoultlt asszem aludnom kell
-
-
akyyy
senior tag
-
-
Jofi81
őstag
Hűha, ha ez ilyen bonyolult, nem csoda, hogy nem ment. Nekem a legmagasabb átlagot is függvénnyel kellene megkeresni, tehát kellene a MAX is, gondolom. Valahogy így?
=INDEX(VÁLASZT({1;1;1};A1:A10;H1:H10);HOL.VAN(MAX(H1:H10);H1:H10;0);0,1)
Sajnos ez nem működik tökéletesen. Amikor az addigi legmagasabb átlagot átírom egy alacsonyabbra, már nem írja ki a nevet, csak az van ott, hogy #HIÁNYZIK. Ha visszaírom a legmagasabbra azt az átlagot, ismét jó nevet ír ki.
-
söncö
tag
Áh erre hírtelen nem is gondoltam, köszi.
Viszont ugyan ezen a lapon van egy legördülő lista 1-25-ig amin ha például 1-25-ig egy számot ki választasz
akkor csak és kizárólag annyi sort kellene be"másolnia".
Hogy érthető legyen.
Kiválasztom a listán mondjuk a 22-est.
Akkor szépre szabottan dobja be mondjuk a lista alatti sortól 1-22ig a második munkalap "B" oszlopának 1-22-ig tartó rekordjait
Ezt hogy fogom kivitelezni az egyenlítéssel amit írtál? -
RAiN91
őstag
Sajnos mégsem jó, egyikkel sem. Az excel táblában 3 munkaablak van, és online kapja az adatokat. Viszont ha az eddig működő Worksheet_calculate()-t használom, akkor nem frissíti online. A többinél pedig automatikusan kell elindítanom a subrutint, és akkor is csak az egyik munkaablaké fut.
-
foregister
tag
Ezt nem egészen értem, most is meg van adva a(z egyedi) formátum. Esetleg az a gond, hogy egyedi a számformátum és nem előre definiáltból választott?
Egyébként a segédoszlopot el szeretném kerülni, mert sok-sok további oszlopom van (munkaerőforrások szerint bontva) még a tételhez ami így +1 oszlopot jelent és elrejteni nem túl elegáns.
-
Delila_1
veterán
Kicsit kevesebb Select utasítással
Sub nyomtat()
b = Worksheets("névsor").Cells(1, 2) + 1
For a = 2 To b
Sheets("névsor").Cells(a, 2).Copy
Sheets("Sima").Range("C3").PasteSpecial xlValues
Application.CutCopyMode = False
Sheets("Sima").PrintOut Copies:=1, Collate:=True
Next a
MsgBox "A nyomtatás kész, ügyes vagy!!!"
Sheets("Sima").Range("C3").ClearContents
End SubLehet, hogy több lap együttes nyomtatásáról van szó.
Sheets(Array("Munka1", "Munka2", "Munka3")).Select
SelectedSheets.PrintOut Copies:=1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Apple TV+
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Banggood
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest