- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
allein
addikt
válasz
Lasersailing #42923 üzenetére
Amikor email címeket keresek ugyanezzel a függvénnyel, akkor is egész táblázatra nyomok rá. De mostani esetben én is látom valami nem jó.
-
allein
addikt
Sziasztok. Adott kettő táblázat. Partner adatok, order ID számok vannak mindkettőben. Az egyikben benne van minden order ID-nak a státusza(Shipped, Batched, Cancelled, stb). Kb 430 rendelésről van szó, egyesével megnézni a státuszt a webirodánkban nem kevés manuális munka.
Abban szeretném kérni a segítségeteket, hogy milyen függvényt kell használnom annak érdekében, hogy az egyik táblázatból(ahol a státusz van), átvigyem a másik táblázatba.
-
allein
addikt
Sziasztok. Adott két excel file amiben nagyjából ugyanazok az adatok vannak, egyik frissítve lett a mai napon, ezalatt nem lett több oszlop, hanem a sorok száma nőtt meg. Egy fájlt szeretnék létrehozni a kettőből, milyen módon tudom összefésülni őket?
-
allein
addikt
válasz
allein #39372 üzenetére
Sziasztok. Próbálkoztam a gépház beállításokkal:
- gépház/alkalmazások/alapértelmezett alkalmazások/fájltípusok alapértelmezett alkalmazásainak megadása, megkerestem a .csv részt, hiába kattintok az excel helyett a jegyzettömbre, rákattintok a jegyzettömbre, egyet villan a taskbar és ennyi, nem történik semmi, marad az excel. Nem lehet, hogy valami el van állítva az excelben?
-
allein
addikt
Sziasztok. Nem rég történt win10 telepítés. Csv. fájlokat jegyzettömb formátumban szeretném megjeleníteni de nem sikerül. Hiába kattintok rá egy ilyen fájlra, jobb click, tulajdonságok, társítás, módosítás, kiválasztom a jegyzettömböt, alkalmaz gombra kattintok és utána ok. Még mindig excelben nyitja meg, tudtok ebben segíteni?
Office 365-öt használom.
-
allein
addikt
Az F oszlopban a csomag neve és a tartalma van ami lehet: Termék1, Termék2, Termék3. De lehet csak Termék1 Termék2, stb.
Az M, N, O oszlopban látjuk mennyi van az adott termékből az adott csomagban. Tudom a termék súlyát, 5 termékünk van. Nem tudom hogyan fogjak neki, nagyon nem megy az excel
-
allein
addikt
F oszlopban található a csomag elnevezése - tartalmazhat több fél terméket. Feltételezzük van benne Termék1, Termék2 és Termék3. Termékeknek van különálló súlya, ez kell nekem. És a végeredmény a következő: - az F oszlopban található minden csomagnak a súlya. Nem tudom érthető-e ahogyan leírtam.
-
allein
addikt
Jó reggelt. Adott egy sales report amiben termékek vannak, sajnos a termék súlya nem szerepel. Tudva a súlyt, milyen módon hozok létre egy új oszlopot ahova megadom a termék súlyát?
Nem foglalkozik itt amúgy valaki excel oktatással?
(#39181) dellfanboy - fkeres mire? Van egy oszlopom amiben benne van a pack neve(több terméket tartalmaz) és vannak oszlopok termékre külön bontva(ebben benne van a mennyiség).
-
allein
addikt
Sziasztok. Találkozott már valaki olyan problémával, hogy a google drive-ban csillagozott excel egyszerűen eltűnik? Milyen módon tudok megtalálni? Elnézést az OFF-ért.
-
allein
addikt
Sziasztok. Képen látható számokat szeretném megváltoztatni szám.00-ról csak szám-ra. Tudtok ebben segíteni? Példa: 1.00 helyett 1.
-
allein
addikt
Sziasztok. Szeretnék egy kis segítséget kérni. Adott egy munkalap amiben van 500 sor. Az a gondom, hogy abban az oszlopban amiben a nevek vannak, különböznek a nevek, mármint vegyesen vannak. Van olyan, hogy név és van olyan, hogy név+tel.szám. Milyen módon tudom szétszedni az említett oszlopban lévő adatokat úgy, hogy csak a név maradjon meg?
-
allein
addikt
Jó reggelt, Adott két cella aminek a tartalmát szeretném összeadni:
Termék1 Termék2
1.00 1.00
2.00 0.00Milyen módon tudom eltüntetni a .00-at, tehát ne 1.00 legyen hanem 1.
SZERK: (#37356) 0P1 - ezt már próbáltam és nem változott semmi.
A cellákban nem "," vesszővel vannak elválasztva hanem "." ponttal.
-
allein
addikt
válasz
Delila_1 #37242 üzenetére
Azonos helyen vannak az adatok mindkét cellában. Amit nem említettem, hogy google drive-ban vagyok. Tehát nem saját gépen. Hogyan állok neki makró készítésnek?
Mindkét cellában ugyanazok a termékek lesznek. Egyikben a kollégák beírják amit kiadtak, másik cellában pedig az adott mennyiség levonásra kerül, így mindig aktuális lesz a készletem, ezt szeretném megcsinálni.
Néha lesz bejövő termék, adott mennyiséget hozzáadom és ez akkor hozzáadódik a teljes készlethez.
-
allein
addikt
-
allein
addikt
válasz
föccer #36614 üzenetére
Köszi szépen, működik. Azt nem tudom megcsinálni, hogy minden oszlopból kivegye? Tehát amikor az B oszlopból eltávolítom az ismétlődő rendeléseket, többi oszlopból is kivegye az adatokat.
Szerk: Nem található ismétlődő érték, ez jelenik meg
Szerk: Megvan, csak a B oszlopon hagytam a pipát, így már jó lett.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget
-
allein
addikt
Sziasztok. Adott egy excel file amiben rendelések vannak, így néz ki: A oszlop a dátum, B oszlop az order ID, C oszlop SKU kód, D oszlop termékneve, E oszlop mennyiség, F oszlop az ország.
Egy order ID előfordul több alkalommal is a B oszlopban mert tartalmazhat több terméket, milyen módon tudom megszűrni vagy módosítani a B oszlopot úgy, hogy egy order ID egyszer legyen benne?
Excel 2016, példa a fotón:
-
allein
addikt
Sziasztok. Drive-on lévő excel esetében is tudtok segíteni? Fotón lehet látni mi a probléma, beírt termék mennyiség csak felül látszik. Fügvény: készlet kezdő mennyiség =100-sum kijelöltem a 100 alatt a következő mezőt és akkor lehúztam
Most ez van: két külön sheet esetében is ugyanez van, miért nem jelennek meg a mennyiségek a mezőben?
Drive, megnyitom az adott excelt, egy pillanatra megjelennek a korábban beírt számok a mezőben és utána üres minden.
Előfordulhat, hogy valami nem jó a fügvénnyel?
-
allein
addikt
Üdvözletem mindenkinek. Szeretnék egy kis segítséget kérni, képen látható összegek RON-ban értendők, COD -utánvét összegek. Amennyiben beírom a kerekítésnél a -1-es értéket akkor van olyan összeg amit felfele kerekít, holott lefele kerekítés lenne szükség. Tudtok ebben segíteni?
(#35369) Delila_1 - jó lesz a "0":
Köszönöm szépen a segítséget
-
allein
addikt
Sziaasztok. Rákerestem az interneten a problémám megoldására, de mégsem tudom megcsinálni
Office 2010 jelenlegi nyelve HU, hogyan tudom ezt átváltani angolra? Ha ez sikerül, vissza tudom váltani magyarra?
Tehát magát az egész programot át kellene raknom angolra. Egy holland kolléganőnek kellene csinálnom egy videót egy excel folyamatról, ő viszont nem ért magyarul. Bár szerintem simán ki lehet bogozni, de balfasz szegényke
-
allein
addikt
Üdv. mindenkinek. Adott egy Macbook, erre van telepítve Excel. Windows is fut, erre egy másik excel van telepítve. Eddig teljesen jól működött a windowson lévő excel (64 bit). Töröltem mert nem hivatalos volt, felraktam újra, ez már hivatalos forrásból származik. Viszont az a gondom, hogy most már a windowson lévő excel nem nyitja meg az excel fileokat win alatt:
Mit tudok csinálni? Tudom, hogy hülyeség két excelt feltelepíteni, megszoktam és a 2010-es jobban fekszik mint az OS X alatt a 365 típus.
-
allein
addikt
Üdvözlök mindenkit. Adott egy excel, ezenbelül 3 oszlopban, a, b és c oszlopokban adatok szerepelnek. El szeretném menteni másként, .csv-re. Miután elmenetettem és megnyitom a csv-t, lehet látni, hogy mégsem vesszővel vannak elválasztva. HIába töltöm fel a rendszerünkbe a csv-t, nem fogja beolvasni. Tracking számokat szeretném feltölteni partnereink részére. Mi az amit rosszul csinálok? OS X alatt próbálkozom egyébként.
Így kellene kinéznie:
-
allein
addikt
Üdv. mindenkinek. Adott két Excel táblázat. Ami összeköti őket az "A" oszlop, tehát az adatok amik ebben az oszlopban vannak megtalálhatóak mindkét Excel esetében. Az a lényeg, hogy egy olyan Excel táblázatot akarunk csinálni amiben látunk minden olyan oszlopot ami éppen nincs benne az egyik vagy a másik Excel táblázatban. Lényeg itt egy névsorról van szó. Nem tudom mennyire voltam érthető.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Elektromos autók - motorok
- Eredeti játékok OFF topik
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- Formula-1
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- iPhone topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3057, 95% Akkumulátor
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Canon Selphy CP1500 Printer /// Számlával és Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest