- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lappy
őstag
-
Mutt
senior tag
válasz
#75376384 #38434 üzenetére
Szia,
Saját számítás nékül sehogy, nincs ilyen opció az Excelben. Deriválni kell hozzá.
Az érintő egyenletének a képlete: y-y0 = m(x-x0) , ahol a meredekség a függvény deriváltja.Trendvonallal meg tudod találni a közelítő függvényt az adatsorodhoz, azán jöhet deriválás amelyben tud segíteni a Wolfram Alpha.
üdv
-
lappy
őstag
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
#75376384 #29284 üzenetére
Szia!
Nem egészen értem a problémát, de amit csináltam:
g34 cellába beírtam a képletet =B34-E34
Ezután a célérték keresésben ennek a cellának a célértékét 0 értékre állítottam és változó cellának a b18 cellát jelöltem meg.
Kijött hogy 53 % mellett a g34 értéke 0 és minden feltételnek megfelel minden szám.Üdv.
(Persze lehet, hogy ez véletlen...) -
slashing
senior tag
válasz
#75376384 #25364 üzenetére
A működési elve pofon egyszerű, az index-nek megadsz egy tömböt A15:A25 és jelen képletben a tömbnek kell egy sor vagy oszlop szám amit az index majd értékként fog megjeleníteni, mi a sorszámot a hol.van függénnyel adjuk meg neki(ez csak egy sima számot ad, nem eredményt). A hol van talál egy számot az A15:A25 tömb valamelyik cellájában megtalálja pl. az A17-ben lévő számot ami lehet mondjuk 98 vagy akármi de nem a 98-at fogja átadni az index-nek hanem azt a pozíciót ahol az a tömben található ez pedig az A17 esetében a 3. helyet fogja adni mert a tömben a 3. helyen található. Így az index függvény az A17-nek az eredményét fogja kiírni. De ha a hol van mondjuk A21-ben talál egyezést akkor a tömb 7 eredményét írja ki, ha több oszlopos a tömb és adunk meg oszlop számot is akkor a sor és az oszlop kereszteződésében lévő értéket fogja kiadni...
jó tudni hogy mikor pl. jobbról balra szeretnénk keresni tehet az fkeres ellenkező irányába akkor az index hol.van párossal könnyendén meg lehet oldalni ezt a feladatot, még ha most nem is ezt csináltuk...
-
slashing
senior tag
válasz
#75376384 #25362 üzenetére
Üdv, nincs mit de ebben az esetben a képletbe felesleges a *1 mert ott csak azért használtam plusz 1-et hogy eltoljam a sorhivatkozást illetve ha a HA függényvt kombináljuk egy és függvénnyel akkor a betáp leág is megoldódik:
=HA(ÉS(INDEX(tényleges;HOL.VAN(G270;tényleges;-1))=78;B270="leág");95;INDEX(tényleges;HOL.VAN(G270;tényleges;-1)))
-
slashing
senior tag
válasz
#75376384 #25360 üzenetére
szia,
próbáld ki ezt:
=INDEX(Q270:Q279;HOL.VAN(G270;Q270:Q279;1)+1)
A legjobb az lenne ha a hol.van függvénynél nem 1-et használnánk hanem -1-et csak ahhoz csökkenő sorrenben kéne lennie a kiegészítő táblának ezért használtam a sima 1-et és adtam hozzá +1-et mert a sima 1 a hol.van-ban úgy működik hogy megkeresi azt a számot a táblában ami egyenlő vagy kisebb mint a keresett értékünk.
De lehet kapsz jobb megoldást is, nekem most hírtelen csak ez jutott eszembe....
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
#75376384 #24633 üzenetére
Szia!
Én a következőt tettem:
A J1 cellába beírtam a Kivételek száma cimkét
A J2 cellába beírtam a következő képletet:
=DARABHATÖBB($C$2:$C$4000;C2;$A$2:$A$4000;A2)
Majd ezt végighúztam az egész J oszlopon.
A kapott eredmény alapján csináltam egy sorbarendezést, ahol az első szint a Kivételek száma és a nagyobbtól a kisebbik felé rendez, a második szint a név, ahol A-Z a sorrend.Ezután kedved szerint kiválaszthatod, ha akarod, hogy ki vette ki a legrégebben valamelyik filmet.
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
#75376384 #24631 üzenetére
Szia!
Tegyél fel egy 40-50 soros mintát valahova és megnézzük, mit lehet tenni.
A sorbarendezésnél nem kell 4000 sort "átnyálazni", az oszlopokon kell végigmenni és eldönteni, milyen legyen a szintek sorrendje.
A kimutatás szerintem teljesen korrekt módon megoldja a problémádat, csak megfelelően kell összeválogatni a sorokat és az oszlopokat.
A névsor szerint nekem egyértelműen a ABC sorrendet jelenti (iskolában a napló is névsorban volt írva, kik voltak elől és kik a végén?). Amit Te forszírozol, az az időrend szerinti sor - azaz ki vette ki legkorábban.
Nem egyértelmű így, hogy mit szeretnél látni.
Üdv.
-
m.zmrzlina
senior tag
-
Fferi50
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Gombászkönyvek egyben
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest