- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sven08
csendes tag
válasz
Ghoosty #36623 üzenetére
Igen, végül is működött vele. Csak azt hittem, h van egy egyszerűbb módja is, mert így abban az esetben ha az egészet egyben kijelöltem, akkor azokat a cellákat, amelyek alap esetben egymás alatt jöttek,azokat is áttranszponálta és egymás mellé rakta, míg azok amelyek egymás mellett voltak, azokat szépen egymás alá rendezte, vagyis kisebb darabokban tudtam egymás alá másolni.
Köszi a segítséget!
-
Delila_1
veterán
válasz
Ghoosty #36545 üzenetére
NE képlettel, hanem makróval fűzd össze a cellákat, akkor már lehet formázni cellán belül is a karaktereket. A fájlnak is jót tesz, ha a sok képlet helyett értékek szerepelnek.
Sub Felkover()
Range("C1") = Range("A1") & " " & Range("B1")
Range("C1").Characters(Len(Range("A1")) + 2, Len(Range("B1"))).Font.Bold = True
End SubA 2. sor végzi a formázást. Az első paraméter – Len(Range("A1")) + 2 – adja meg, hányadik karaktertől legyen a C1 tartalma fékövér, a második – Len(Range("B1")) – pedig azt, hogy milyen hosszan.
Ciklusban is elvégezheted az összefűzést, és a formázást.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Ghoosty #36545 üzenetére
Szia!
"Makrót tudok írni, hogy bizonyos cella bizonyos karaktereit átírja félkövérre, de függvényben nem működik"
Akkor azt a makrót hívd meg pl. a munkalap változás (Change) eseménykezelőjében. Miután összefűzték az értekeket, változik a cella értéke, a makró pedig félkövérré teszi a kívánt karaktereket.Üdv.
-
ALFA
senior tag
válasz
Ghoosty #36479 üzenetére
Úgy látom, nagyon túlbonyolítjátok.
Nincs benne semmilyen függvény, csak adatok. Valószínűleg nem adták meg a formátumokat, csak begélpelték az adatokat, és amikor más nyelven akarja valaki megnézni, mindet szövegként értelmezi, hiszen más a formátum.Semmi mást nem kellene csinálni vele, mint magyar excelben megnyitni, megadni az adott cellákra, hogy az egyik oszlop az dátum, a másik oszlop két tizedes jegyű szám, és elmenteni, és akkor talán angol excelben is dátum és szám lesz. Csak sajnos én nem tudom megcsinálni.
-
válasz
Ghoosty #36317 üzenetére
Pont az kellene, bármelyik feltétel teljesülése esetén kiadja a sort. Ha először egyikre, aztán a másikra szűrök, nem marad találat, mert a "sóder" vagy "homok" sosincs ugyanabban a mezőben, vagy ez vagy az van. Ráadásul nem önmagában van, megelőzheti és követheti más szöveg ugyanabban a cellában.
Tulképp az kellene, amit a Commander tud, ha kereséskor beírom, hogy *homok*.* *sóder*.*, akkor kiadja a homok és a sóder kifejezéseket is tartalmazó file-okat. Nem hittem volna, hogy Excelben ennyire macerás több feltétel megadása.
A 1. megoldás elvét ugyan értem, de összefűzni sem tudok.
A 2. megoldás szimpatikus, de a függvény valamiért nem jó, nem fogadja el. Ha csak úgy natúr megpróbálom, hogy:
=HA(F131="homok"; "True"; "False")
akkor is False, mivel nem önmagában van.Nincs valami joker karakter? Excel 2010-et használok egyébként.
-
0P1
aktív tag
válasz
Ghoosty #36276 üzenetére
Hopp, ezer bocs, utánanéztem és tényleg kell neki IE9 vagy későbbi böngésző. Azért lepődtem meg rajta, mert nekem Win10 van, és mégis megy, (úgy tudtam, abban már nincs is IE, csak Edge, de most látom, hogy van, csak jól el van rejtve) Az a vicces , hogy a standard Excel 2016-ba éptett Get&Transformnak, ami lényegében pontosan ugyanazt tudja , mint a korábbi Exceleken a PowerQuery add-in, nem kell IE. Ez valami szokásos Microsoftos húzás. Persze örüljünk, hogy legalább valahogyan elérhető korábbi Excelekre is, nem csak Excel 2016-ra a feature.
-
0P1
aktív tag
válasz
Ghoosty #36264 üzenetére
Ha véletlenszerűen szeretnéd, akkor használhatod az Excel Get&Transform funkcióját . Meg lehet oldani persze worksheet függvénnyel is, de szerintem a Get&Transform szebb
.
Ha az oszlop megnevezéseid Termék neve, Sorozatszám és Státusz, akkor Data / Get& Transform / From table az első munkalapon lévő táblán, aztán Advaced editorba vágd be az alábbi queryt:
let
Source = Excel.CurrentWorkbook(){[Name="Table1"]}[Content],
AddedIndex = Table.AddIndexColumn(Source, "Index", 0, 1),
BufferedRandomNumberList = List.Buffer(List.Random(Table.RowCount(AddedIndex))),
AddedCustom = Table.AddColumn(AddedIndex, "Random", each BufferedRandomNumberList{[Index]}),
SortedRows = Table.Sort(AddedCustom ,{{"Random", Order.Ascending}}),
#"Filtered Rows" = Table.SelectRows(SortedRows, each [Státusz] = "reg"),
#"Grouped Rows" = Table.Group(#"Filtered Rows", {"Termék neve"}, {{"Random", each List.Min([Random]), type number}}),
#"Merged Queries" = Table.NestedJoin(#"Grouped Rows",{"Termék neve", "Random"},AddedCustom,{"Termék neve", "Random"},"NewColumn",JoinKind.LeftOuter),
#"Aggregated NewColumn" = Table.AggregateTableColumn(#"Merged Queries", "NewColumn", {{"Sorozatszám", List.Min, "Sorozatszám"}}),
#"Removed Columns" = Table.RemoveColumns(#"Aggregated NewColumn",{"Random"}),
#"Sorted Rows" = Table.Sort(#"Removed Columns",{{"Termék neve", Order.Ascending}})
in
#"Sorted Rows"És utána Close&Load. Ki fogja dobni egy új munkalapra a termékneveket, egy random módon megtalált lehetséges sorozatszámmal, ahol a státusz "reg". Ha megnyitáskor automatikus frissitést szeretnél , pipáld be a "Refresh data when opening the file" checkboxot a connection propertiesben (de természetesen frissstheted manuálisan is.
-
foregister
tag
válasz
Ghoosty #36262 üzenetére
bocs, tényleg nem világos így újra elolvasva.
Tehát azt szeretném, ha az első munkafüzetből a másik munkafüzet A oszlop celláiban megadott termékhez keres egy regisztrálható sorozatszámot. Tehát két feltételt vizsgál:
1. terméknév egyezik-e és ha igen, akkor
2. megnézi, hogy a sorozatszám "regisztrálható" státuszú-e.Ha "regisztrálható", akkor az adott cellában megjeleníti az első vagy véletlenszerűen talált, de megadott termékhez tartozó regisztrálható sorozatszámot.
Hmmm, lehet ezzel csak még inkább bonyolítottam leírást...
-
AKG
tag
válasz
Ghoosty #36225 üzenetére
Öööööö
Izé
Először is köszönöm,hogy foglalkoztál vele!Nem mondom,hogy kínai,amit írtál,mert nem.
Inkább japán
De nagyjából értettem,kivéve az üres cella esetére írt dolgot!
Ezt ha esetleg bővebben leírnád,megköszönném!Nos,a kiegészítéssel már szuper
Köszönöm még egyszer!
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Ghoosty #36158 üzenetére
Szia!
Ha kimutatást kapsz, annak a megváltoztatása a kimutatás eszközökkel egyszerű, de pl. az egészet kijelölve átmásolhatod akár új helyre is (a képletek opció a beillesztésnél viszi a forráskapcsolatot is).
Ha viszont képletezett táblákat kapsz (amit kimutatásnak nevezel a hozzászólásban) és azt szeretnéd "bolygatni", akkor egy lehetőség szerintem, hogy készítesz az egész munkalapról másolatot (lapfülön jobb egérgomb - áthelyezés vagy másolás, legyen másolat kocka bejelölve), majd a másolaton kijelölöd a teljes adathalmazod, másolás, irányított beillesztés - értéket ugyanoda. Ezután már nem szerepelnek képletek. Utána úgy képletezel, ahogyan neked tetszik.
A képletekben szereplő címzés abszolúttá tétele csak makróval lehetséges szerintem és nem túl egyszerű úgy sem.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Apple asztali gépek
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Óvodások homokozója
- Synology NAS
- Spórolós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest