- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Google Pixel topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
band1103
őstag
Van rá esély de azért elég határeset . Neked olyan VGA kell amivel a CUDA-t tudod használni hogy gyorsítsa a HD filmek lejátszását..
Az olcsó karik között nem mindegyik CUDA-képes. Sőt pl.: GF8400 GS-ből 2 félét csináltak. Egyik CUDA-képes a másik nem. De ugyan ez igaz a 8800-as és 9600-as karikra is.Az a lényeg hogy ne sima "Purevideo"-t tudjon a kiválasztott kari hanem "Purevideo HD"-t és akkor biztos CUDA-s.
Ehhez a géphez AMD VGA-val nem érdemes próbálkozni mert a legfejlettebb UVD egység sem olyan fejlett mint az nV Purevideo HD megoldása és akkor még nem beszéltem a CUDA-ról amit csak nV karikkal lehet használni.
Bővebben a CUDA-ról
-
band1103
őstag
Hogy minek? Parasztvakításnak. Főleg mert nem 2 db 16 szoros van rajta. A másik csak egy 4 szeres pci-e csati. Az amd fronton viszont nincs jelenleg olyan technika ami tudná ezt a diszkrét vga kikapcsotlást valami hasonló van de csak a mobil részlegen.
"...ne kelljen átalakítóval kivezetni a TV-hez a képet a 4850-ről..." mármint DVI-I -> HDMI átalakítóval? Miért lenne baj az átalakító használata? Kell hogy a HDMI-n a hang is kimenjen?
-
band1103
őstag
1. Az biosban van lehetőség az úgynevezett "Surround View" funkcióval hogy egyszerre üzemeljen a HD4850 és az IGP is. Ez még nem Crossfire tehát nem összekapcsolja a rendszer a 2 GPU-t hanem csak egymás mellet működnek gond nélkül. Erre akkor lehet szükség ha több mint 2 kijelzőt szeretnél használni.
Alapvető dolgokban hiányos a tudásod pl.:egy HD4850-es jobb hd filmek lejátszására mint a HD3200-es igp (XP alatt).
-
Yso
tag
Hát jah. Árat azt kérnek érte.
(Nekem direkbe hozta egy haver de így is 110k+ volt, üzletben meg olyan 140k
) De sztem ezt leszámítva nagyon jó a ház. Full Alumínium az egész, a benne lévő 4 venti meg nagyon jól vezérelhető. Igaz csak 8 és 9cm-esek, de ha jól beállítja az ember, teljesen hangtalan. (Akár le is kapcsolhatóak, stb...) Sztem a gépem nem haragudna meg akkor sem, ha tényleg 0-án mennének. (Most biztonság kedvéért min 20%-on pörögnek, de így is szinte hangtalan. kb 1.5-2m távolságról nem is hallani
, a rendszer meg 40fok körül megyeget...)
-
Mentát
csendes tag
Az [Ipon]-ban vettem mindent.
Van náluk médiakit nélüli is.A rezgéscsillapítás amit hiányoltam, meg szerintem egy ilyen házba nagyobb venti kellene.
A 2x6cm + 1x8cm szerintem nem a legjobb, én inkább 2*12cm-est raktam volna bele (ahogy a Fusion-ben is van).
Egyéb: két vinyókeret van benne, az egyik két férőhelyes, a másik három.
Namost a három férőhelyesből csak egy hely használható, mert a többi belelógna a RAM-ba. Persze ez inkább alaplap-ház inkompatibilitás.
A 3x5.25-ös bővítőhelyeket lefedő előlap egyben lehajtható, a tetején van egy kis ajtó az optikai meghajtónak. Tehát pl kártyaolvasót úgy tudok csak rakni bele, hogy ha használni akarom, le kell hajtanom az előlapot.
Ezektől eltekintve nem volt más probléma vele, masszív, szépen néz ki, kék ledes világítása van.
Szerintem ha beszerzek két 16dB-es 12 centis ventit, és kifurkálom az oldalát, a hangja is csendesebb lesz.Előnye egyébként, hogy teljes méretű ATX lap is rakható bele, a slotok is teljes magasak.
-
Yso
tag
Hajrá!
Nekem jó a "kis" Zalman házikóm.
Bár bevallom gyártáskor valamit elbasztak rajta, mert a ODD és HDD rögzítő kereteket annyira behúzták, hogy nem lehet kiszedni.
Ezért ügyeskedni kell, ha szerelésről van szó. (Lehet egyszer majd leflexelem a csavarfejeket, és újat fúrok be.....)
-
Yso
tag
Thx
Elöször egy általam említett full gép foglalt helyet benne, X48 lap + passzív hűtésű N8600GTS VGA. Ott automatikusan VGA-ra volt ő is kötve. Egy gondom volt vele, mégpedig a fogyasztása (kb. 150W) De ment minden mint a kisangyal.
Most alaplapra van kötve, csak sajna nem tudtam a N7100-es integrált karit rábírni, hogy 2 monitort kezeljen.
(Alaplapon a 2 csati meglenne.) De legalább most harmad annyi energiát eszik a cucc.
Edenyke: Thx
Wassermann: Hát nem is szerettem volna, ha PC-nek nézne ki.
Eddig mindenki elsőként erősítőnek hitte.
-
Pretorian06
csendes tag
Háát igen, nem panaszkodom! Mondjuk eredetileg egy JW-IN7150-HD - http://www.jwele.com/motherboard_detail.php?100 - lapot néztem ki. Be is rendeltem, aztán közölte a bolt, hogy ja bocsi mégsem tudjuk szállítani...
Pedig ez feleannyiba került volna... Na mind1, egyszer élünk, megrendeltem az Asust!
-
bikmakk
tag
Én is csatlakozom egy erősen hasonló konfiggal:
Alaplap: ASUS P5N7A-VM
RAM: GEIL Value 4096Mb DDR2 800Mhz KIT
CPU: INTEL Core2 Duo E7300
HDD: WD Caviar Green 1TB
ODD: LG GGC-H20LRB
Ház: Thermaltake VF6000BNS LANBOX Lite
PSU: Silverstone Fanless 300W ST30NFBár a ház nem kimondottan HTPC ház, csak SFF viszont szerintem elég szép egy nappaliba és főként lényegesen olcsóbb
Később még egy iMon VFD menne bele. (már ha összejön...
) Tesztelni nekem sem volt még időm vizsgaidőszak lévén, na de majd Karácsonykor
-
Pretorian06
csendes tag
Ház: Foxconn DH045
Alaplap: ASUS P5N7A-VM
RAM: Kingston DDR2 800Mhz 2x2GB
CPU: Intel C2D E7300 2.66Ghz
Bill.: Genius Luxmate 810 Media Cruiser (HUN)
HDD: 250GB SATA II Seagate (nem tudom milyen)Mivel szombaton szereltem össze, ezért még nem nagyon volt időm 'nyúzni'. Szerintem nem fog ki rajta semmilyen mkv.
Egy WinXp-t dobtam fel rá (tudom nem látja a 4giga ramot), és Media Portal-t használok frontendnek. MPC HC az alapértelmezett lejátszó.
-
jayjay
tag
Az argep.hu-n 23000Ft-ért találtam ilyen házat, ugyanott Mozart 21000Ft.Én nem Magyarországon lakom, de itt a Mozart is annyi, csak a DH101-es olcsóbb.Postaköltséggel oda, annyi lenne, mintha otthon vennéd meg.Sokmindennel így van, jól ki van találva ez.Nem foglalkozom ilyenekkel.Korábban asszem elmagyarázta egy kolléga, hogy mi a különbség az ilyen- és a kocka alakú házak között.Én hajlok a kocka felé, de itt is nagyon sok kérdés merül fel az alkatrészekekkel kapcsolatban.Asszem 1-3oldalt kell csak visszalapozni.
Egy másik topikban pl erre nem kaptam választ.Ilyenkor rákeres az ember mindenhol a neten, hogy egyáltalán mi fér el benne, stb.A Htpc-s topikokban általában nincs senkinek Htpc-je, vagy csak remélem nagyon titkolják.Sok segítséget jelentene( szerintem nem csak nekem), ha mindenkinek benn lenne a cuccainál, hogy milye van.Ebből kiderülne, hogy mihez mi kompatibilis, vagy méretre mi jó bele.Segítséget szeretnék kérni, ezekben a dolgokban.
SilverStone Sugo SST-SG02 270 x 212 x 393 mm
SilverStone Sugo-F SST-SG01B-F 212/263/393
AeroCool AeroCube 230/284/356
LianLi PC-V350A 27.9 cm x 37.3 cm x 26.2 cm
LianLi PC-A01A
Aplus cs-gl-3[link] 295 x 245 x 385 mm a mérete
Jet Computer JCP0408[link] 370 x 144 x 457 mm a mérete
Tacens Theca[link] 295 mm x 233 mm x 348 mm a mérete
Jet Computer Neptune[link] 285 x 240 x 445 mm a mérete
SuperPower Barebone Mars PLUS mATX + iMon Inside és táv. 24/28,5/38,5
Thermaltake Lanbox Lite (VF6000) 43/30/23
Antec NSK-1380-EC +350W-os táp (ez milyen??) 269 x 200 x 335 mm
A Shuttle és Asus házakat sem ismerem, de szerintem inkább magam raknám össze a dolgokat.A felsoroltaknál többért nem adnák ki több pénzt, habár az imon engem is vonz.
Játékra is alkalmas kell hogy legyen, de nem lesz nagyon kihasználva.Ha van valakinek esetleg egy a sok közül szívesen várom az észrevételeket(mi fér el benne, ventik, stb).
E két konfig közül választanék:
e5200/e7400+procihűtő?, GA-G31M-S2L+4gb ddr2 800+4670/4830? Táp?????, DVD író, imon??, hangkártya??, TVkártya??
x2 4850+ procihűtő?, Asus M2A-MX AMD690V Chipset 12000Ft, MSI K9A2VM-F V2, vagy V3 AMD780V 12000FT, GigaByte GA-MA770-DS3 AMD 770 19000FT+ 4gb ddr2 800+4670/4830? Táp?????, DVD író, imon??, hangkártya??, TVkártya??
MercyRemélem segítettem egy picit.
-
jayjay
tag
Már hetek óta foglalkozom a témával(én is ilyesmit akarok összerakni), sajnos nem minden fórumon kap egyáltalán választ az ember a kérdéseire.
Lehet nekik írni emailben, hogy a Media Lab(kb 20000FT) jó e a házhoz, vagy nem, de elég hülyeség lenne, ha a 4000-esbe nem lenne jó, mert akkor mihez adnák(talán sima PC házakhoz???).
Nálam a Thermaltake DH101 VF7000BNS olcsóbb is, mint a Mozart( szerintem jobb is), ami már 2éves modell.Természetesen a 7001-es a Media Lab-os modell.
Miért nem nézel egy olyan házat, amibe bele tudsz rakni egy ilyet[link], aminek csak egy 5.25-ös hely kell.Ez csak egy ötlet volt tőlem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Futás, futópályák
- Haditechnika, harcászat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Tesla topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest