- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
félisten
válasz
#98593280 #28079 üzenetére
Miért tettél a szösszenethez ML05 képet is?
Más:
Lassan ismerkedek xbmc-vel, a távirányíthatósága nagyon tetszik. Van értelme beállítani, hogy mpc-hc-val nyissa meg a filmeket? Gondolok arra, hogy a beépített képjavítás van olyan jó, mint madvr és itt is be lehet állítani a 24p-t és a felskálázást? Első blikkre nem nagyon találtam ilyen opciókat a beállításban.
-
Joshi
titán
válasz
#98593280 #6802 üzenetére
A legjobb asztali lejátszók fóruma az Mpeg4-players, itt minden lejátszóról találsz infót-véleményt-tesztet sőt még az egyes lejátszókat is összehasonlíthatod.
-
kovasz
senior tag
válasz
#98593280 #6761 üzenetére
kösd rá az erősitőre spdif-el. az a legtutibb. a vga-s lejátszás én nem forsziroznám. mert a cpu is boven elég, jobb minőségű és lehet pp-zni is. és különben is kurva olcsó a cpu számitási teljesitmény.
a dupla ram azért jó, mert ugye két magos procit veszel... 720p-t coreavc-vel a acer a150-is viszi pedig az csak egy atom...
80cm tévén simán elég a dvd.
az ilyen sempron és társai procik felejtősek. inább vegyél használtban egy régebbi négymagosat ha nagyon spórólni akarsz.
-
Játékos
addikt
válasz
#98593280 #6761 üzenetére
Szia!
A HDReady felbontás ezeknék a kisméretű tévéknél elég lehet. (1024x768) Egy méter alatt kicsiről beszélek.
Ami a gép részét illeti, az pedig attól függ, mivel fogod használni. Mivel az integrált videokari, ha jól tudom, segít kikódolni a filmeket, így akár elég is lehet. Feltéve, hogy a film úgy van kódolva. (DXVA kompatilbilis módon. Egyébként az újabbak mind ilyenek, de régebbiek között lehet találni még olyat, amit nem kódol ki a VGA.)Ha viszont "komolyabban" akarod postprocesselni, esetleg képetduplázni, vagy ffdshow-val kódoltatni a filmeket, akkor a kis AMD kevés lesz, de nagyon. (Nekem most cserélnem kéne procit, mert az E7300 is kevés, ahogy én szeretném használni.)
Memória kérdésben pedig igen, a dual channel miatt. -
kovasz
senior tag
válasz
#98593280 #6736 üzenetére
szerintem az x2-es proci elég. a ram jobb ha két darabból van és a hdd kevés.
egy mezei leszedett 720p-s film cc 1280x540 vagy hasonló. arra simán elég a hd ready. de 100cm körül tök mindegy. full hd-nek csak projektornál van értelme, de egy olyan projektor 3..5milla akkor meg nem kérdes a proci ára se..
-
kovasz
senior tag
válasz
#98593280 #6748 üzenetére
jó minőségű ha régi agp-s g450-es vagy ati-aiw kártyád van. más kártyával pont olyan szar lesz mint a sima kompzit kábellel. viszont a fenti kártyák sima kompzittal is tökéletes képet adnak... rgb tv-out nak akkor volt jelentősége amikor még nem volt tv-out a kártyákon.
-
Joshi
titán
válasz
#98593280 #6748 üzenetére
Az hogy a hang kijön a HDMI-n vagy nem azt a vga-nak kell támogatnia. Gondolj bele hogy a hangért mi felel? Hát persze hogy a hangkártya, na most a vga-ba nincs hangkártya tehát valahogy meg kell oldani hogy a hang a vga-n keresztül a HDMI-n is távozzon.
Most hogy ez hardveres vagy szoftveres megoldás a vga gyártók részéről azt nem tudom, de szerintem hardveres.
"Tényleg, a TV OUT-on RCA sárga kábellel a videót régi TV-re is rá tudom tenni? Az milyen minőség?"
Minden megoldható, még VGA-Scart átalakító is létezik. A téma topikja.
-
band1103
őstag
válasz
#98593280 #6742 üzenetére
Ne media player classicot használj hanem media player classic home cinema-t (MPC-HC). Nem ugyan az. Azzal egy DXVA ready film esetében 3-5%-os CPU terheltséget leszel képes elérni. Használd a beállításához Ezt a linket. Csak az a baj hogy az ATI vga-k és igp-k gyengék HD filmek gyorsításában tehát a DXVA-ban az nV karikhoz képest.
Joshi: Az a KMPlayer is a fen említett MPC-HC Codecjét használja ahhoz hogy legyen DXVA. Magától nem tudná. Ellenben az MPC-HC egy teljesen önálló más külső codec-ektől teljesen független player mely mindent tartalmaz ami csak kelhet egy film lejátszásához. A legújabb bétával pedig se képminőségi se stabilitási problémák nincsenek.
-
Joshi
titán
válasz
#98593280 #6742 üzenetére
A DVI-HDMI átalakítással nincs semmi gond én is így használom az LCD TV-t, egyedül a hang átvitele lehet problémás de arra sincs semmi garancia hogy HDMI-n menni fog a hang.
Egyébként nekem adtak a 8800GTS 320-as kártyához egy ilyen átalakítót, lehet hogy neked is van a dobozban.
Pont most tárgyaltak más topikban DXVA problémáról a Media Player Classic esetében, na nem a %-os terhelés miatt hanem a képminőséggel lehetnek gondok. Próbáld meg KMPlayert DXVA támogatással hátha jobban bejön(keress magyar verziót ha van). A 10-15%-os terhelés az X4 620-al volt?
-
Joshi
titán
válasz
#98593280 #6740 üzenetére
Egyes AMD/ATI VGA-k tudják ezt a funkciót DVI-HDMI-n keresztül, de hogy az integrált kistesókkal mi a helyzet azt nem tudom.
Más topikba azt mondták hogy a HD3200-as tudja a DXVA-t ami ugye DirectX-es gyorsítást jelent tehát le veszi a számolás oroszlán részét a prociról. Ebből arra következtetek hogy ha csak filmet nézel akkor elégnek kell lennie.
Jelenleg én is LCD TV-én játszom egy 1360x768-as natív felbontású 32"-on. Arra figyelj oda hogy minél nagyobb felbontáson játszol az annál erősebb VGA-t kíván, viszont filmnézésre én inkább egy Full HD-t vennék(majd veszek is
).
-
Joshi
titán
válasz
#98593280 #6736 üzenetére
Szerintem most a legjobb vétel a BIOSTAR A785GE 13k (gyártó honlapja), igaz hogy nincs HDMI ezen se de igazából nincs is rá szükség mert egy mezei DVI-HDMI átalakítóval orvosolható a "hiányosság".
Azért a legjobb vétel, mert jelenleg az egyik legkorszerűbb chipsetre épül(AMD 785G) amibe már HD4200-as grafikus mag van integrálva és alig több a 11k-nál.
Viszont írtad hogy játszani is szeretnél, na most azt tudni kell hogy ezekkel a megoldásokkal csak nagyon nagy kompromisszumok árán tudsz játszani. Röviden ez nem arra való ráadásul most már nélkülözhetetlen a 2 mag bármilyen feladatot nézve is. Ha igazán kis fogyasztású de erős proci kellene akkor javasolnék valamilyen Athlon II X2 2xx-as szériát, vagy két magosítható 1xx-as szériát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Trollok komolyan
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield 6
- Remaster kiadást kapott a Heretic és a Hexen
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- E-roller topik
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium Új eredeti Apple akkuval, USA model
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest