- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dunkel
őstag
válasz
Patice #44262 üzenetére
advancedsettings.xml - sajnos kikapcsolt felirattal (level 1) szintén hibás.
-
Mankó
veterán
válasz
Patice #44203 üzenetére
Nfs és smb. Nfs-t a 3d-re.
Most Xpenology-n már az egész film könyvtárra megadtam az nfs-t.#44205: A wdr3600 tudja szerencsére, azzal kezdtem a próbát, hogy viszi e a gigabitet rendesen. De az előtte lévő is tudta a 100 mb-et és cat5e kábel köt össze mindent.
Nem tudom hol volt a hiba, de valami nem volt jó az tuti. -
Mankó
veterán
válasz
Patice #44193 üzenetére
Jó lenne ha megvalósítható lenne, mert bejön a DS Videó felülete, meg a használhatósága.
Honnan szerzünk ilyen kici/óccó kliens gépeket és milyen szoftver lesz rajta?mert az ötlet jó, csak még nem láttam ilyen megvalósítást.
A jelenlegi tp-link wdr3600 is elég lenne szerintem kábellel meg simán.
canniball: A házasítással kapcsolatban én is ide jutottam. Hogy htpc-re szükségem van e a medx600 után kérdéses, hogy megéri e az idő és pénz, csak azért hogy Kodim legyen. Patice verziója viszont még jó lehet.
-
Mankó
veterán
válasz
Patice #44179 üzenetére
3d és iso-k (full hd) van hogy fölé ugranak. Amikor a Zyxel nas-om volt, eléggé meghálálta a filmnézés, hogy gigabit routerre váltottam. Aztán lehet, hogy a mostani Xpenó rendszerrel és NFS-el megugraná a lécet, de kitudja, nagy érvágás lenne, ha a csere után meg mégis akadna, szaggatna a hang.
-
Mankó
veterán
válasz
Patice #44177 üzenetére
Ott még nem tartok, mert eltántorít a 100 mb-es háló. A jelenlegi x600-ban nagyon jó, hogy gigabites van. plusz nem is biztos, hogy jó csere lenne medx600-ról a raspberry.
Mindig csak a sok utánajárás, kár hogy a társaságomban csak én vagyok ilyen próbálkozó, tesztelgető emberke. Milyen egyszerű lenne most csak kölcsönkérni egy hétre próbára. -
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Patice #44079 üzenetére
Végül az Auto gain-t is kikapcsoltam, azon változtatások mellett ami írtál, így már jobb a hang.
De akadt pár újabb probléma a KODI-val:
1. Tallózásnál, ha "Név" szerint van rendezve a lista, akkor a T-betűvel kezdődő mappákat össze vissza rakja, nem pedig oda, ahol ABC szerint lenniük kellene. Pl. egy a B-betűsök közé egyet, egyet meg a P betűsök után stb. így szinte lehetetlen megtalálni őket. (A többi mind rendesen ABC sorrenbe van, ezért is furcsa...)
Ha átrakom, hogy "File" szerint rendezze, akkor viszont jó helyre rakja a T-betűvel kezdődő mappákat is...1.2. "Név" szerinti nézetben pedig se a Filter, se a Search nem működik rendesen, beírom, hogy mit keressen, de csak egy üres könyvtárat mutat utána, ahonnan visszalépve oda visz ahol előzőleg volt a tallózó.
2. Mióta átállítgattam ezt-azt, ahogy javasoltátok a zenével kapcsolatban, a Visualizer nem működik rendesen. Forog a háttérben, de nem "mozognak" az oszlopok, tehát nem követi az éppen játszott zenét, mintha lefagyott volna.
3. A szám lejátszása közbeni "Lejátszott idó"-t sem mutatja rendesen, helyette csak 0:00-át jelez folyamatosan és van úgy is, hogy furcsán "vibrál" ez a kijelzés, mintha váltana rá, de mégsem. A szám összidejét jól mutatja.
Mindezt több más-más forrású zene file-al is kipróbáltam de ugyan az a helyzet, mi lehet a gond?
A válaszokat köszi!
-
Kaci84
őstag
válasz
Patice #44079 üzenetére
Milyen jó ötlet a ragasztott venti a CPU fölé.
Sajnos későn jött a tanács, hogy paszívan nem fog elmenni, mert már rendeltem. Bár talán még le lehet mondani. 2400Ft a passzív borda. A gyári hütőtöl félek azért, nehezen hiszem el hogy az a pindurka venti nem lesz hangos. Majd kiderül.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Patice #44079 üzenetére
Kodi beállítások: Ugyanaz, mint a Windows esetében. Bejelöltem a hangkimenetnél, hogy HDMI, de nem mutatja pl. az átengedés lehetőségét.
Kodi verzió: Ugyanaz, mint a Windowsnál, Jarvis, azaz 16.1.
Kodi repo: Ez micsoda?
Hardver: Ami eddig is:
"Ház: HDPlex H1.S
Táp: HDPlex 250 W Hi-Fi DC ATX
Hálózati töltő: Dell PA-4E 19.5V 6.7A (130W)Alaplap: Gigabyte GA-B85N
Processzor: Intel® Core™ i3-4330
SSD: Intel® SSD 530 Series
(120GB, 2.5in SATA 6Gb/s, 20nm, MLC
Memória: [Corsair XMS3 — 4GB Dual Channel DDR3 (2x2 GB)]"Környezet:
HTPC >>> HDMI >>> erősítő <<< HDMI <<< vetítő -
canniball
nagyúr
-
Kaci84
őstag
válasz
Patice #44065 üzenetére
Hát igen, csak mindig úgy vagyok vele sose tudhatom mire kell. Pl. valami gond van a nagy gépemmel átdobom a VGA-t és addig kihúzom vagy hasonlók. Vagy ha baj van valamelyik géppel a kompatibilitás miatt itthon meg tudom nézni mivel van a gond. Persze ez már nem a CPU erőről szól. Azért tetszett meg az integrált megoldás, mert elsőre úgy véltem olcsóbb lesz majd a dolog. Hát nem is tudom...
-
cSuwwi
senior tag
válasz
Patice #44049 üzenetére
Annyira azért nem gyakoriak a hibák, csak nem cinnamont kell felrakni mintnél, mert azzal tényleg van szívás.
Nekem egy dedikált htpc-n kb. 1 éve van linux mint xfce guival (ami egyszerű, de főleg stabil), indítópultban a kodi, qbittorrent, spotify. Tabletről kezelem yatse-val, wol-on indítható, könnyű kezelni. Egy kezemen meg tudom számolni mennyiszer volt vele gondom, pedig sokat megy (nem non-stop). Ha befagy a kodi, és reset kell, utána nem mindig indul el a dbus-daemon, ilyenkor 1-2fps-el megy a kodi, restart után jó. Más gondom még nem volt.
Ha csak kodi lenne rajta, szerintem akkor is tennék rá guit, nem fogja a gépet, és ha gond van akár ott is kiguglizható -
stigma
addikt
válasz
Patice #44041 üzenetére
A problémámat nagyjából sikerült orvosolni , kodiban lejátszáskor tudom engedélyezni a HD hangokat, mert az alábbi parancsot lefuttattam: (ezzel töröltem a pulseaudio-t)
sudo apt-get remove --purge pulseaudio libasound2-plugins
hang egyenlőre nincs, mivel drivert leszedtem és beállítás/hangoknál most nem lát eszközt, szóval most megyek a leírásba és feltelepítek pár drivert.
-
stigma
addikt
válasz
Patice #44038 üzenetére
Re. Megpróbálom lírni lépésről lépésre mit is csinináltam.
Ubuntu server + telepítettem hozzá desktopot, mert kezdő vagyok.
Desktop leszedett egy csomó package-t és fel is tett. Alpértelmezett hanglejátszó a pulseaudio, viszont ha alsamixer-t elindítom magaa felület is bejön.kodi alatt most már be tudom állítani, hogy 5.1-es hang van, sajnos csak sima multichanel (PCM), viszont a Enable Passthrough -nál nem tudok pipát tenni mert kiir egy szöveget melyben hivatkozik, hogy nincs valami DSP feltelepítve.
Pontosan ez a problémám.
-
stigma
addikt
válasz
Patice #44036 üzenetére
Re. Sima Ubuntu Server 16.04.1-et tettem fel, mely tartalmazta a Pulse + Alsa combo-t.
Elsődleges volt a Pulse, viszont ah leszedem a Pulse audi-t akkor a hangoknál nem lesz olyan eszköz amit észlel =>HDMI vagy alap AC892-es alaplapiItt még ennyit kell tudni, hogy az alábbi kapcsolódás van:
- N3150 HDMI => Harman Kardon erősítő HDMI=> Sony TV HDMIItt a fura az hang van Pulse-al csak mint írtam DPS nincs. 4-5 órával ezelőtt még alsamixert feltettem és valahogy eljöttek a HDMI hangok, csak hang nem volt aktív.
-
gjanner
tag
válasz
Patice #43867 üzenetére
Megvan a hiba oka:
A film könyvtárában van egy sample file, ami persze "minta" nevű alkönyvtárban volt. A félreismert Buschwacked magyar címe: Mintamókus... besz@rás mekkora mellényúlás a scrapertől. Bár másik oldalról meg ügyes, hogy a mintából megtalálja a Mintamókust, pffff....Előtte persze megvolt az átnevezés korrektre, http link az nfo-ba... de a minta csak bekavart
köszi -
gjanner
tag
válasz
Patice #43867 üzenetére
OK, megpróbálom átnevezni este...
Az viszont nem világos, hogy a Clean Lib... ezek szerint nyugodtan hagyja hogy ugyanahhoz a file-hoz a scraper dobjon 2 eredményt (vagy amit manuálisan adtam meg neki, azzal ezek szerint nem is foglalkozik, csak azt látja, hogy találat van - ami ugye hibás). - OK, azt hiszem értem -
robi-k
őstag
válasz
Patice #43840 üzenetére
Sőt, egy 4K film sem lesz 100 Mbitnél több. - dehogyis nem lesz: The 4K-Blu-ray specification allows for three disc sizes, each with their own data rate: 50 GB with 82 Mbit/s, 66 GB with 108 Mbit/s, and 100 GB with 128 Mbit/s
Tehát a teljes 100 GB-os UHD BD lemezkép zökkenőments átjátszásához nélkülözhetetlen lesz a gigabites hálózat.
-
miatta
csendes tag
válasz
Patice #43619 üzenetére
Üdv!
Először is köszönöm a válaszokat.
((#43618) Celtisnek is!)A javasolt megoldás nekem is eszembe jutott, azonban az a feltétele, hogy azonos hálózaton legyen a gép és a telefon. Csakhogy sokat lesz olyan helyen, ahol egyáltalán nincs hálózat, nemhogy wifi...
Esetleg bluetooth-al megoldható lenne (kétlem amúgy, hogy írtak erre kékfogas appot)?
A bütykölés amúgy nem zavar. Nem vagyok egy linux guru, de nem ijedek meg, ha terminálból kell dolgozni.Attila
-
törölt tag
válasz
Patice #43549 üzenetére
Tegnap tűnt fel, hogy a sorozatepizódok melletti kicsi képes ajánló is a netről van. Korábban valamiért azt hittem, hogy az epizódból vág ki egy random képet, de nem.
A Hawaii Five O első évadát kellett levadásznom asszonynak, mivel végigrágta az NCIS-t és kellett valami helyette.
Meg is találta az infokat, de valami 90-es évekbeli változatot, és az epizódcímeket, valamint a kicsi képeket is, abból a verzióból pakolta be, nem az aktuálisból.
Szóval igen! Nem árt az az ssd. -
Cool Face
aktív tag
válasz
Patice #42218 üzenetére
Ahogy itt is nagyon jól összefoglaltad a forrás a legproblémásabb. A raspberry nem jött be erre a célra
azt meghagyom miniDLNA és torrentboxnak.
Kicsit kiábrándultam ezekből a mókolgatásokból így nem tudom, hogy egy HTPC jó döntés lenne-e a számomra. Most egy Himedia Q10 pro-t néztem ki. 60 ropi ebayről és ahogy olvastam támogatja az usb dac-ot is.
-
kimi02
őstag
válasz
Patice #43265 üzenetére
Most azt is próbáltam , ugyan az.
Ha kilépek a kodiból csak fekete kép fogad , nem jön be az asztalÍgy van beállítva :
Startup Setting : első kettő bejelölve.
Focus Setting : első bejelölve , de próbáltam úgy is , hogy nem.
Exit Setting : Második bejelölve.
Shell : Kodi betallózva -
megema
őstag
válasz
Patice #43114 üzenetére
Igen. Persze, szelektíven csináltam, mivel desktop rendszerem van.
Azt kifelejtettem, hogy ssh-n keresztül történő újraindításról van szó. Tegnap például nem volt gond...
Van egy olyan tippem, hogy csak akkor jelentkezik a probléma, ha el volt indítva bármilyen videoanyag Kodiban (ilyen jellegű hibával találkoztam régebbi Kodi verzióra vonatkozóan a fórumukon). Majd próbálkozom...
-
megema
őstag
válasz
Patice #42960 üzenetére
Helyre rakták az EGL-es Kodit, már telepíthető. A menü sokkal folyamatosabb 16.04-en, érzésre nem esik le az FPS idle-ben. A hang sem megy el. Nagyjából teljesen elégedett vagyok.
Most már csak két bug zavar a Kodi v17-ben:
- Nem görgeti a filmek leírását lista nézetben, csak a konkrét film információ között.
- Ebben az új fájlkezelő menüben az egyes videofájlokra lépéskor több másodpercet kell várni, hogy oda is lépjen a mappán belül. (Ezt most nem ellenőriztem, de egy hete még így volt.) -
Prosectura2
tag
válasz
Patice #43020 üzenetére
Így telepítettem fel: [link]
Ez fagyott, ekkor próbálkoztam a stabil verzióval: [1.1.4 Downgrading to a stable version from a development version]
Azóta kiderült, hogy nem a HDMI kimenetre állított hang miatt van, visszaállítottam az alapértelmezettre, és így is fagy, bármilyen helyzetben, mindegy, hogy éppen használom-e a kodit, akkor is fagy, ha ki van kapcsolva a tv.
Az az érzésem, hogy a telepítésnél javasolt /etc/init/kodi.conf fájl lesz a ludas, ez elvileg egyrészt automatikusan elindítja a kodit, másrészt automatikusan újra el is indítja, ha pl. én kill paranccsal lelőném.
Most leszedtem teljesen a kodit, a hétvégén nem leszek itthon, remélhetőleg így nem fog fagyni (amíg nem tettem fel, addig nem volt ilyen), aztán megpróbálom a kodi.conf nélkül feltenni, hátha úgy jó lesz.
-
-
válasz
Patice #42848 üzenetére
A "zöldleveles" webshopba megérkeztek az új steppinges Braswell lapok:
Asrock J3160-ITX,
Asrock J3160DC-ITX,
Asrock J3710-ITX,
Asrock J3710M -
tibcsi0407
félisten
válasz
Patice #42960 üzenetére
Én egy alap integrált procis kis készülékre gondoltam. Valami kis J1900, vagy ilyesmi. De azon belül viszont elég nagy a választék, így tanácstalan vagyok. Valamint a legfontosabb egy valóban hűvös és csendes és minél kompaktabb házikó lenne, amiben legalább egy (de az sem baj, ha kettő
) 3.5" HDD elfér.
A gép elsősorban egyszerű szerverfunkciót töltene be, de néha megnéznénk 1-1 filmet is rajta. -
megema
őstag
válasz
Patice #42954 üzenetére
Tényleg nem, csak le kell menteni pár konfigot. Én inkább azt nem szeretném, ha vissza kellene váltanom 14.04-re, mert valami nem működik... Úgy már kicsit több idő, és a semmiért.
Amúgy azt meg lehet valahogy oldani, hogy szerver telepítés esetén ne jelenjen meg a Kodi indítása előtt az X alakú kurzor üres képernyőn? Tudom, vicces, de ez az egyik oka, hogy desktop-nál maradtam.
Lehet csak keresgélnem kellett volna egy kicsit...
-
justice84
aktív tag
-
megema
őstag
válasz
Patice #42952 üzenetére
14.04 alatt a lejátszással semmi gond sincs, bár frekvenciaváltáskor egy pillanatra szétesik a kép, de az nem akkora probléma. A menüben lépkedés is jobbnak tűnik, lehet reszeltek valamit a Kodi 17-en. Kb. 1 hónapja, amikor próbálgattam a verziókat és felraktam a 16.04-et (hátha...), akkor addig volt menühang, amíg el nem indítottam egy filmet. Utána teljesen elszállt, semmilyen hangot sem adott.
Igen, desktop verziót használok, bár a szerver is megfelelne. Az SSD-n úgyis csak a rendszer és a home van, háttérben meg nem fut semmi felesleges, ha Kodiba bootolok, szóval elfér.
Ubuntuban azt hiszem kifejezetten HDMI hangeszközt kellett választani, hogy legyen hang, Kodiban meg hagytam, ahogy volt. Talán PulseAudio-n...
(#42951) MasterMark: Próbáltam, de valamiért nem akart live módban csomagokat telepíteni nekem...
Majd megnézem megint.
-
enyan
tag
válasz
Patice #42926 üzenetére
Minden úgy van ahogy írtad. A tv látszólag kezel 23,24,50,59,60 hz-es frissítéseket, legalábbis a kínált lehetőségek között szerepelnek. Mindet nem próbáltam végig, de a 24,50,60hz-es beállításoknál biztosan van kép és a tv is a megfelelő frekvenciát írja ki. Win 7 home van a gépen és kifejezetten htpc-nek vettem, de használom webes streamelésre is: youtube, sport közvetítések. Kodit nem próbáltam de a fellelhető screenshotok alapján pont olyannak tűnik amilyet semmikép nem telepítenék. Az mpc-hc viszont nekem tetszik, használhatósága sokban nem különbözik a vlc-től és még jobban is működik, de nem tökéletes. Ahogy írtam az előző hozzászólásomban a szükséges beállítások után ismeretlen problémák jelentkeztek. Nem létezik valami filter vagy akármi, ami szinkronba hozza az eltérő frekvenciákat? Teljesen érthetetlen, mi a fenéért nem működik ez az egész automatikusan magától?
-
Balerik
aktív tag
válasz
Patice #42911 üzenetére
Nem hangzik rosszul (alapban valamiféle Linuxra gondoltam). De biztos lesznek gondjaim a linux terén, mert még nagyon kezdő vagyok. Bár féltem tőle, de ezen leírás alapján eléggé könnyen sikerült egy Raspberry Pi2- re felvarázsolni az osmc-t, és beállítani a nekem fontos dolgokat.
-
e-newsee
addikt
válasz
Patice #42875 üzenetére
Van ilyen, hogy Legacy USB support, és van a CSM (Compatibility Support Module), ahol ilyesmiket lehet állítgatni. Ezekre gondolsz?
A jelenlegi állapotukat sajnos nem tudom megmondani, majd otthon megnézem. Ezeket csak a manualból olvastam ki.
És ha esetleg jó lett, akkor utána visszaállíthatom őket, vagy mindegy? Ha megy, hadd menjen? -
törölt tag
válasz
Patice #42827 üzenetére
Igen, ez az egyedüli megoldás, jelenleg is így van, de - valljuk be - nem túl elegáns, a többszöri belépkedések miatt.
Még nézegetem, a kevésbé népszerű skineket is, hátha, van valami, főmenübe kirakható elérés, de logikai problémákba ütközik, főleg, a scraperek szempontjából. Nincs külön dokumentumra scraper, nem is működnek tökéletesen, sok film, nincs is az adatbázisban.
Ezt még elviselném, ha a dokuhoz, kézzel viszem fel az adatokat, vagy azt is, ha nincs különösebb info róla.
De a Video-ból belépve, a Filmekhez, maga a megjelenés, sem különösebben testreszabható. Baloldalon file lista, jobb oldalon a plakát, tehát, csak listamegjelenés van, Confluence alatt.Az lenne a jó, ha bizonyos skinek alatt, ezeket a listákat, amiket létrehoztam (Film, Sorozat, 3D, Doku) ki lehetne tenni főmenübe, scraperrel együtt, és nem lennének átfedések, az azonos scraper beállítás miatt. (film, sorozat, videoklip ..)
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- iKing.Hu - Vivo X200 FE Blue Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely Garancia!
- Apple iPhone 12 / 64GB / Gyári független / 12 Hó Garanciával / 100% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest